Triatlon?
Find et hold i nærheden af dig

Køn og alder

Vælg køn

Vælg alder

Tidspunkt

Start tidligst

Slut senest

Se resultater

Se resultater

Adresse ikke angivet
Til lands, til vands og på cyklen. Triatlon er det man kalder en multisportsgren hvilket dækker over at det er en sport, som kombinere flere forskellige sportsgrene. En triatlon starter med svømning, dernæst cykling og slutter med løb.

De forskellige distancer
De seks mest udbredte triatlon distancer er de følgende: 4-18-4, sprint, olympisk distance, halv ironman, langdistance og ironman.
4-18-4 byder på 400 m svømning, efterfulgt af 18 kilometer på cyklen og slutter med 4 km løb. Dette er nogenlunde realistisk at kunne træne sig op til og er samtidig en god måde at prøve sig selv af på. Sprint er en anelse længere, her står det på 750 meter svømning, 20 km på jernhesten og 5 km løb. Hvis man har set triatlon til OL har man overværet mænd og kvinder først svømme 1500 meter, 40 km med cykelhjelm på for at slutte ballet af med 10 km løb. Skulle man være den konkurrenceprægede type, så er rekorderne 2 timer og 40,50 sekunder for kvinder og 1 time, 48 min og 24,01 sek for mænd. Det giver lidt at sigte efter.
Halv ironman består af 1900 meters svømning, 90 km. cykling og 21,09 km. løb. Langdistance triatlon er 3000 meters svømning, 120 km. cykling og 30 km. løb. Er man bidt af en gal triatlet og skal man være sikker på at imponere, så kan man forsøge at gennemføre en ironman. Denne - nærmest - ekstremsport består af intet mindre end 3800 meters svømning, en cykeltur på 180 km. (eller det man vil kalde en halv lang tour de france etape) for så at slutte med 42,195 km løb også kendt som et maraton. 

Hvis du som os bliver forpustet blot ved tanken om en Ironman, så bare rolig, en triatlon er trods alt meget andet end ironman. 


Jack of all trades
Det er ingen hemmelighed at en triatlon kræver at man kan lidt af det hele, men så er det jo godt at man kan få det trænet. Det kræver at du er sikker og tryg i vandet. At svømme trænere kroppen rigtig godt og styrker både ryg og arme, så det er en sund og god motionsform. Dernæst skal du ikke være bleg for at give den gas på cyklen, hvilket blandt andet er med til at give gode faste og stærke lår samt en god kondition. Til sidst lukker man ballet med en løbetur hvor det igen handler om ben og kondition, men særligt i en triatlon, også om evnen til at kunne æde sig selv og løbe videre selvom man har mælkesyre til op over ørene.

Det er ikke nok at man bare er god til den ene disciplin, for så taber man for meget på de andre. Det kræver derfor også selv disciplin og evnen til også at træne de ting man ikke nødvendigvis synes er det sjoveste. Til gengæld får du en ekstrem sund motionsform, og ved at gøre det igennem en klub, for du også et netværk, som kan hjælpe dig med at komme til træning og give dig den sidste motivation for at tag et træningspas mere. På motivu.dk kan du se mere om de steder hvor du kan træne op til en triatlon. Her kan du få hjælp af folk som har gjort det i mange år og ved hvad det kræver af træning. Da triatlon er en niche sport, kan du vide dig sikker på, at de trænere som tilbyder deres hjælp i klubberne, er nogen der virkelig brænder for sporten.

Kom nemt og godt i gang med triatlon
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til triatlon, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om triatlon er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Som multisport byder triatlon på mange udfordringer, men at det byder på tre er nok til at vi ikke synes at en fjerde udfordring skal være at melde sig til. Derfor har vi hos Motivu gjort nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale triatlonklub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse med starten på din triatlon!