Aarhus 1900 Triathlon tryout image
Tilmeld gratis prøvetræning

Aarhus 1900 Triathlon er en klub for alle. Der er højt til loftet og plads til alle! Kom og prøv :)

Torben Rokkedal Lausch

Vildt dejlig klub som rummer alle aldre, niveauer og ambitionsniveauer. Masser af social aktiviteter

Marian Just Borsinski

Godt træningsfællesskab og mange svømmepas fordelt over hele ugen med dygtige trænere.

Jacob Lind Cramer

Aarhus 1900 Triathlon har et mega fedt fællesskab med en masse gode og fleksible træningsmuligheder

Ingrid Kyed Jensen

Fantastisk klub, gode træningsfaciliteter, gode trænere og godt sammenhold

Mathias Lorenzen

Fedeste sportsklub og det fedeste sociale netværk på tværs af alle triathleter!

Jacob Finch

Om Aarhus 1900 Triathlon

Klub CVR: 35371338

Aarhus 1900 Triathlon er en del af hovedforeningen Aarhus IF 1900, der har afdelinger indenfor mange forskellige sportsgrene.

Aarhus 1900 Triathlon tilbyder et omfattende træningstilbud, inden for de tre discipliner svømning, cykling og løb, hvor et hold af trænere står for den daglige træning. Der er ansat tre forskellige deltidstrænere der har ansvaret for henholdsvis ungdomsafdelingen, bredde afdelingen og eliteafdelingen og arbejder tæt sammen.

Klubben lægger stort vægt på det sociale og afholder bl.a. fællesspisninger og klubaftener i eget klubhus.
I sommerhalvåret arrangeres fællestransport til udvalgte stævner. I vinterhalvåret afholdes træningssamlinger med instruktion indenfor de tre discipliner.

Klubben har også en række samarbejdspartnere. Som medlem af klubben tilbyder derfor forskellige rabatter og klubaftener.


Ungdomsafdelingen:
1900 Tri - Ungdom er Aarhus 1900 Triatlons afdeling for drenge og piger I alderen 10-19 år, som har mod og lyst til triatlon

Vi tilbyder masser af sjov, social og udfordrende træning. Vi sætter høj pris på, at vores medlemmer bliver en del af et klubfælleskab med fælles oplevelser, og hvor vores medlemmer føler sig hjemme.

Hos os er der ingen krav til særligt udstyr eller fysisk formåen. Vores træning er præget af leg, nysgerrighed, kreativitet og lyst. Vi mener, at lysten til træningen er grundlæggende for en optimal sportslig- og socialudvikling.

Det er vores mål, at der på børne - og ungdomsholdet skal være et godt socialt sammenhold, samtidigt med at vi prioriterer personlig udvikling højt. Vi differentierer træningen efter forskellige alder og forskelligt niveau. Unge med særlige talent og gå-på-mod vil få tilbudt ekstra træning i klubregi i form af ungdoms+ tilbuddet.
Træningen vil være rettet mod, at medlemmerne deltager i kort distance triatlon.


Vores svømmeskole:
Svømmeskolen i Aarhus 1900 Triathlon er et koncept til børn i alderen 5-10 år, som vil lære at svømme og måske på længere sigt gå til triatlon. Svømmeskolen er aldersinddelt på 4 forskellige hold med læringsmål for hvert enkelt hold. - se yderligere beskrivelser nedenstående

Svømmeskolen har til formål at få flere børn til at være aktive og opleve glæden ved vandaktiviteter og triatlon. Med svømning som primært fokus vil vi skabe et solidt fundament med børnesvømning, som sikrer at dit barn færdes sikkert i vandelementet.

Målet ved svømmeskolen og dets opbygning er, at børnene tilegner sig svømmetekniske færdigheder og behersker alle elementer i svømning, herunder de fire stilarter crawl, bryst, ryg og fly. Der vil efter sidste niveau i svømmeskolen være mulighed for en naturlig overgang til Aarhus 1900Tri - Ungdom, der er klubbens ungdomsafdeling med unge i alderen 12-19 år.

Svømmefærdighederne tilegnes på alle hold primært gennem det legende element, og med fællesskab og det sociale sammenhold i fokus.

FRITDSPAS som betalingsmetode: Det er muligt at benytte sig af Aarhus Kommunes tilbud med fritidspas i svømmeskolen. Hvis i har et fritidspasnummer til jeres børn, så kontakt koordinator Ingrid Kyed Jensen på mobil: 20523727 eller e-mail: ingrid.kyed@hotmail.com.

Så hjælper vi med tilmeldingen med brug af fritidspas.

TILBUD til alle forældre: Hvad skal man bruge tiden på, når ens barn er til svømning? I svømmeskolen ser vi gerne, at forældrene ikke sidder på kanten under træningen, men enten venter i omklædningsrummet eller udnytter det forældresvømningstilbud vi har, hvor man på den midterste bane i bassinet kan få klemt dagens motion ind, mens ens eget barn er til svømning.

1900tri's børnesvømning arbejder med de 4 grundfærdigheder i svømning:
Elementskifte
At skifte kontrolleret fra et element til et andet ifm. aktiviteter i vand.
Vejrtrækning
At have effektiv, rytmisk og kontrolleret vejrtrækning ifm. aktiviteter i vand.
Balance
At kunne opretholde og kontrollere balancen ifm. aktiviteter i vand.
Fremdrift
At kontrollere bevægelser med henblik på at skabe fremdrift eller støtte/rul/rotation ifm. aktiviteter i vand.

I holdbeskrivelserne for de enkelte hold, kan man læse om de specifikke mål inden for hver færdighed,

som vi arbejder mod at opnå inden sæsonafslutning.

Delmålene er udarbejdet med udgangspunkt i de 4 grundfærdigheder og de 13 selvredningstrin.

Især på de to yngste hold - haletudser og rejer - er der fokus på vandføling, der indlæres vha. basislege og bevægelser med afsæt i de 4 grundfærdigheder.

Læringen på børneholdene foregår primært gennem leg, men vil også - efterhånden som niveauet udvikles - implementere svømning med plade og sammensat teknisk svømning.

Svømmevinger/svømmebælte:
Bevægelse i vand er vigtigt, for at børn kan lære at svømme. Generelt indskrænker svømmevinger den frie bevægelse, og kan gøre det sværere for børn at være med til lege og aktiviteter. Derfor anbefaler vi i stedet i Aarhus 1900tri’s svømmeskole, at børnene svømmer med svømmebælte, hvis de er utrygge ved vandet på de mindste hold.

OBS vi forbeholder os retten til at ændre i tiderne og sammensætningen af hold i svømmeskolen, afhængigt af antal tilmeldinger på de forskellige hold. Den endelige holdplan bliver sendt ud til de tilmeldte ugen op til sæsonstart.

Løb i Aarhus

Aarhus 1900 Triathlon har aktive løb hold her: (Observatoriestien 1A). Holdene træner tirsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 20+ årige.

Aarhus 1900 Triathlon har følgende løb hold i Aarhus.

(Observatoriestien 1A):
Løbetræning for voksne - alle niveauer | Tirsdage, kl. 17:45 - 19:15

Svømning i Aarhus

Aarhus 1900 Triathlon har aktive svømning hold her: Aarhus Svømmestadion (F. Vestergaards Gade 5). Holdene træner torsdage og fredage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 20+ årige.

Aarhus 1900 Triathlon har følgende svømning hold i Aarhus.

Aarhus Svømmestadion (F. Vestergaards Gade 5):
Svømmetræning for voksne - alle niveauer | Torsdage, kl. 20:00 - 21:00
Svømmetræning for voksne - alle niveauer | Fredage, kl. 06:00 - 07:00

Triatlon i Aarhus

Aarhus 1900 Triathlon har aktive triatlon hold her: Søndervangskolen Søndervangs Alle Aarhus (Søndervangs Alle 40). Holdene træner mandage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 10 - 17 årige.

Aarhus 1900 Triathlon har følgende triatlon hold i Aarhus.

Søndervangskolen Søndervangs Alle Aarhus (Søndervangs Alle 40):
Ungdomstriatlon (10-17 år) | Mandage, kl. 15:45 - 18:30

Aarhus 1900 Triathlon har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Aarhus kommune