Om Aarhus 1900 Triathlon

Vi er en ungdomsafdeling som gør det nemt at starte til en ny sport og hvor fællesskabet på tværs af alder og køn har første prioritet.


1900 Tri - Ungdom er Aarhus 1900 Triatlons afdeling for drenge og piger I alderen 10-19 år, som har mod og lyst til at svømme, cykle og løbe.

Vi tilbyder masser af sjov, social og udfordrende træning. Vi sætter høj pris på, at vores medlemmer bliver en del af et klubfælleskab med fælles oplevelser, og hvor vores medlemmer føler sig hjemme.

Hos os er der ingen krav til særligt udstyr eller fysisk formåen. Vores træning er præget af leg, nysgerrighed, kreativitet og lyst. Vi mener, at lysten til træningen er grundlæggende for en optimal sportslig- og socialudvikling.

Det er vores mål, at der på børne - og ungdomsholdet skal være et godt socialt sammenhold, samtidigt med at vi prioriterer personlig udvikling højt. Vi differentierer træningen efter forskellige alder og forskelligt niveau. Unge med særlige talent og gå-på-mod vil få tilbudt ekstra træning i klubregi i form af ungdoms+ tilbuddet.

Ungdomsafdelingen bliver styret af vores dygtige ungdomscheftræner, Marian Just Borsinski, som har en kandidat i idræt, samt er ansat som talentansvarlig i vores forbund, Triatlon Danmark. Derudover har vi stort fokus på at alle vores trænere løbende dygtiggør sig i form af kursus.

Vi tilbyder tre ungdomstræninger i løbet af ugen til alle vores medlemmer.

Mandag: Svømning og løbetræning
Svømmeudstyr:
Du SKAL bruge svømmetøj og svømmebriller, farvet badehætte og våddragt
Løbeudstyr
Du SKAL bruge løbsko, sportstøj passende til vejret, refeksvest eller lignende om vinteren
Tidspunkt: kl. 15.45-18.30
Sted: Søndervangsskolen
Klar til at hoppe i vandet kl. 16.00. Vi svømmer en time. Efterfølgende 15 min omklædning og pause. Husk en snack med sukkerindhold.
Kl. 17.15-18.30: 1t løb udenfor

​Onsdag: Svømning og løbetræning:
Svømmeudstyr:
Du SKAL bruge svømmetøj og svømmebriller
Vi ANBEFALER finner, finger paddles og pull buoy
Udstyr til dryland:​
Indendørs sportstøj
Tidspunkt: kl. 15.45-18.00
Sted: Søndervangsskolen, Viby
Klar til at hoppe i vandet kl. 16.00. Vi svømmer en time. Efterfølgende 30min omklædning og pause. Slutter med 30 min løbetræning

​Lørdag: Krydstræning:
Det er muligt at låne både mtb og racercykler hos os.
Tidspunkt: kl. 09.50-12.30
Sted: Klubhuset, Observatoriestien 1, Aarhus C
Cykel og løb, dog primær fokus på cykel – Træningen afsluttes med fælles frokost fra kl. 12.00

Der er desuden mulighed for ekstra træning til de ældste, samt til unge med gode forudsætninger.
Der er mulighed for at træne med i seniorafdelinge, AGF Svømning og AGF Atletik.

Svømning i Viby J

Aarhus 1900 Triathlon har aktive svømning hold her: Søndervangskolen Søndervangs Alle Aarhus (Søndervangs Alle 40). Holdene træner mandage og onsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 10 - 19 årige.

Aarhus 1900 Triathlon har følgende svømning hold i Viby J.

Søndervangskolen Søndervangs Alle Aarhus (Søndervangs Alle 40):
Svømmetræning for børn - alle niveauer (10-12 år) | Mandage, kl. 15:45 - 17:00
Svømmetræning for unge - alle niveauer (13-19 år) | Mandage, kl. 15:45 - 17:00
Svømmetræning for børn - alle niveauer (10-12 år) | Onsdage, kl. 15:45 - 17:00
Svømmetræning for unge - alle niveauer (13-19 år) | Mandage, kl. 15:45 - 17:00

Svømning i Aarhus C

Aarhus 1900 Triathlon har aktive svømning hold her: Aarhus Svømmestadion (F. Vestergaards Gade 5). Holdene træner mandage og torsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 20+ årige.

Aarhus 1900 Triathlon har følgende svømning hold i Aarhus C.

Aarhus Svømmestadion (F. Vestergaards Gade 5):
Svømmetræning for voksne - alle niveauer | Torsdage, kl. 20:00 - 21:00
Svømmetræning for voksne - alle niveauer | Mandage, kl. 06:00 - 07:00

Løb i Viby J

Aarhus 1900 Triathlon har aktive løb hold her: Søndervangskolen Søndervangs Alle Aarhus (Søndervangs Alle 40). Holdene træner mandage og onsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 10 - 19 årige.

Aarhus 1900 Triathlon har følgende løb hold i Viby J.

Søndervangskolen Søndervangs Alle Aarhus (Søndervangs Alle 40):
Løbetræning for børn - alle niveauer (10-12 år) | Mandage, kl. 17:15 - 18:30
Løbetræning for unge - alle niveauer (13-19 år) | Mandage, kl. 17:15 - 18:30
Løbetræning for børn - alle niveauer (10-12 år) | Onsdage, kl. 17:30 - 18:00
Løbetræning for unge - alle niveauer (13-19 år) | Onsdage, kl. 17:30 - 18:00

Løb i Aarhus C

Aarhus 1900 Triathlon har aktive løb hold her: (Observatoriestien 1A). Holdene træner tirsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 20+ årige.

Aarhus 1900 Triathlon har følgende løb hold i Aarhus C.

(Observatoriestien 1A):
Løbetræning for voksne - alle niveauer | Tirsdage, kl. 17:45 - 19:15

Klubben er en del af

Aarhus kommune

Find din næste idræt i Aarhus! 
Klubberne i Aarhus Kommune er parate til at tage imod nye medlemmer, der ønsker at komme til en prøvetræning og få mere motion i hverdagen. Børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i de aarhusianske idrætsforeninger til en gratis prøvetræning, hvor de kan finde sig et nyt fælleskab. På siden Motivu.dk/aarhus har vi samlet alle tilgængelige og aktive prøvetræninger, som du eller dit barn kan tilmelde sig.

Der er masser af gode muligheder for, at være finde din eller dit barns næste sportsgren og klub i Aarhus Kommune. Hvis du for eksempel har svært ved at stå stille og gerne vil udfordre dig selv i forskellige discipliner, så kan du melde dig ind i Atletik klubberne, Aarhus 1900 Atletik og løb & Aarhus Fremad Atletik. Aarhus Fremad Atletik består af 5 forskellige hold samt et styrketræningstilbud. Klubben blev grundlagt i 1897 og har stolte atletiktraditioner med både deltagelse i OL og EM, men har også plads for nybegyndere. Det kan man blandt andet se igennem deres tilbud på Motivu, som blandt andet byder på: Sprinttræning, Løb for letøvede og Løb for øvede. Er man ikke så meget til Atletik og løb, men mere frisk på en cykeltur, noget bueskydning eller mandagsyoga, så kan man melde sig ind i Beder-Malling Idrætsforening. De har over 20 forskellige spændende aktiviteter med hver deres speciale. Alt fra brætspil, e-sport, badminton, tennis, gymnastik, håndbold, fodbold, basket, fitness, spinning, badminton, volleyball, skydning, petanque, krolf, løb og motion, orienteringsløb, crosstræning, basket, atletik og bueskydning. Så der findes ingen undskyldning for ikke at bevæge sig ned og prøve en prøvetræning hos Beder-Malling Idrætsforening.

Er du mere til basketball kan du helt sikkert finde den perfekte træning hos en af de 4 klubber i Aarhus Kommune. Her kan du melde dig ind i klubberne som Viby Basket, Harlev Basket, AGF Basket og Egaa Eagles, som tilbyder Basketball træning for børn, unge, voksne og seniorer. Fælles for en god baskettræning i klubberne er øget fokus på det sociale samvær, samtidig med man hygger sig gevaldigt når man er der. Skulle man se mere frem til en kop kaffe eller øl/vand i caféen når man har dunket sit hold til sejr, er dette også en stor del af at komme til træning. Uagtet af hvilket humør du møder ind med, er du garanteret at gå fra en træning med meter i benene og et stort smil på læben, især hvis du har været til en vaskeægte Champions League træning hos Skovbakken Bears.

Er det tid til at få styrket koncentrationsevnen, skudøjet og de sociale fællesskaber hos nogle af skytteklubberne i Aarhus Kommune? Tænker du at blive bedre til at skyde eller måske prøve det for første gang? Hos Skytteklubben DSB/ASF og Århus Riffelskytte Klub kan du melde dig til en gratis skydetræning,

Udover de nævnte klubber og træninger kan du finde en masse andet godt som helt sikkert er noget for dig. Tag også et kig på AGF Svømning, Aarhus Snooker og Pool Klub, Lystrup Svømning, Jysk Akademisk Fægteklub, Aarhus Badmintonklub (AB), Ishockey Klubben Aarhus og mange flere er klar til at tage imod nye prøvemedlemmer.

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk