Kajak?
Find et hold i nærheden af dig

Køn og alder

Vælg køn

Vælg alder

Tidspunkt

Start tidligst

Slut senest

Klubber

Vis alle →

Faciliteter

Find alle faciliteter her Vis alle →

 
 
 
 
Du kan knap komme tættere på havet, men stadig være tør, end du kan i kajakken. Sportsgrenen, der i flere omgange har været en disciplin vi i Danmark har vundet medaljer i til de store turneringer, er sund og god for kroppen. Hvorfor skal man starte til kajak? Hvor kan man træne kajak? Og hvad kræver det at gå til kajak? Det er blot nogle af de spørgsmål du kan få svar på her.

Hvorfor kajak? 
At sejle i kajak har et væld af helbredsmæssige fordele. Du får trænet din balance, kropsrotation, arme- og brystmuskulaturen. På den måde får du trænet det meste af din krop på en sund og god måde, der samtidig ikke er mere belastende end du vælger det skal være. At du kommer aktivt i gang med træning, har også fordele for dit hjerte såvel som dit generelle velbefindende. Da kajak dyrkes udendørs, hjælper det dig også med at sove bedre om natten, hvilket har den positive effekt at du bliver mere glad og ikke mindst kan præstere bedre fysisk. I forlængelse af denne, er træning med til at få dig til at føle dig mindre træt i hverdagen, hvilket jo må siges at være et plus.

Selvom kajak dyrkes alene, er der blandt kajakroere end stor fællesskabsfølelse. Hvis man roer i klub er der mulighed for at tag på ture sammen og høre nye historier fra nye bekendtskaber. Udover det, giver det mulighed for at få tips og tricks til hvor man bør prøve at ro henne. At være fælles med nogen om en ting man går op i, er med til at give en bedre hverdag da man får et mentalt overskud.

Hvad kræver det at gå til kajak?
De fleste steder hvor man melder sig til kajak, er der mulighed for at låne udstyr, samt mulighed for at få en indføring i de ting som er nødvendige, for at kunne gebærde sig sikkert på vandet. Det anbefales at man har styr på disse ting, før man selv giver sig i kast med en tur til søs.

Når først man har styr på det basale, kan man altid udvikle sig som roer. Det kan være at man skal have finpudset teknikken så man undgår skader, eller at man går med tanker om selv at købe udstyr så man altid kan komme på vandet.

Hvor kan man træne kajak? 
For at kunne gå til kajak kræver det vand, hvorfor det er heldigt at vi har meget af det i Danmark. Du kan på motivu.dk holde dig opdateret på hvilke steder og klubber du kan melde dig til et gratis prøvetime.

Kom nemt og godt i gang med kajak
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til kajak, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om kajak er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Motivu har gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale kajak klub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse!