Find et Vægtløftning hold i nærheden af dig

Der er 6 åbne Vægtløftning hold

Brug min browser lokation

Start tidligst

Slut senest

Vælg køn

Vælg alder

Se alle 2878 hold i Danmark →

Klubber

Vis alle →

Faciliteter

Find alle faciliteter her Vis alle →

 
 
 
 
Mange tror vægtløftning er simpelt at løfte den op og få stangen over hovedet i strakt arm, men dette er ikke tilfældet. Vægtløftning er en meget teknisk svær disciplin at udfører og kræver en enorm styrke, teknisksnilde og være ekstremt eksplosiv. Men hvor svært kan det lige være at mestre?
 
2 discipliner
Langt de fleste danskere har flair for at kunne løbe, kaste, sparke eller andre egenskaber der gør det simpelt at starte til en sport. Vægtløftning har det simple egenskab, at man skulle kunne løfte. Det virker simpelt, men kan hurtigt blive meget kompliceret og farligt for din krop. Vægtløftning foregår i 2 discipliner: træk og stød. Træk betyder at man i en bevægelser fører stangen fra gulvet og direkte op i strakt arm, hvorimod stød er at trække stangen fra gulvet op på skulderen, hvor man derefter støder stangen op i strakt arm.
 
Opnå en toppræsentation
Styrke, eksklusivitet og teknik er nogle af de egenskaber de bedste vægtløftere konkurrerer på. Verdensrekorden i træk og stød-disciplinerne er Lasha Talakhadze fra Georgien der med henholdsvis 222 og 263 kg satte sine konkurrenter på plads. Og faktisk er der ydermere en egenskab, som man skal mestre for at opnå den ultimative toppræsentation, som de har tilfælles med balletdansere. Det er nemlig smidighed de har til fælles, hvilket har en stor indflydelse på den teknik man anvender i vægtløftning. 
 
Alle kan dyrke vægtløftning
Når man læser om vægtløftning lyder det som en sport udelukkende for tunge, store mænd der skal forsøge at løfte tunge stænger over hovedet. Dette er ikke tilfældet. Som enhver anden sportsgren er vægtløftning både for mænd og kvinder, da man i sportsgrenen konkurrerer i mange forskellige vægtklasser. I vægtløftning er der kvinder der vejer under 50kg og op til mænd der vejer 180 kg, som spekteret spænder bredt mellem vægtløftere. Så det er bare med at komme i gang og ingen undskyldning for at være lille eller stor - du skal nok lære at bruge det til din fordel.
 
Vægtløftning på Motivu
På motivu.dk kan du i Svendborg Atlet Club melde dig til en prøvetræning, til deres vægtløftnings hold. Her får du trænet de ting du har brug for, så du kan blive en god vægtløfter. Er du en del af en forening som tilbyder træning til vægtløftning eller andet relevant for folk som ønsker at starte til vægtløftning, så tøv ikke med at få jer oprettet på motivu.dk.
 
Kom nemt og godt i gang med vægtløftning
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til vægtløftning, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om vægtløftning er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
 
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår
 
Motivu har gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale vægtløftningsklub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk
 
God fornøjelse!
 

FAQ

Hvor går man til vægtløftning?
Hos Svendborg Atlet Club (www.motivu.dk/club/416/) kan du starte til Olympisk vægtløftning, der tilbyder træning fra alderen +10. Følg jævnligt med på Motivu.dk, da der løbende bliver oprettet nye klubber og træninger. Måske endnu en vægtløftningsklub.
 
Hvad er vægtløftning?
Der findes 2 discipliner indenfor vægtløftning, træk og stød. Træk skal du forsøge at få stangen fra jorden og op i strakt arm i en bevægelse. Stød har du en mellemlanding på skulderne før du går op i strakt arm. 
 
Hvorfor er vægtløftning godt?
Man træner en masse gode egenskaber når man går til vægtløftning. Man får en stor styrkemasse, smidig, eksklusivitet og det er god motion for din krop. Vægtløftning skal gøres på den rette måde ellers kan det forudsagde langvarige skader.
 
Hvordan fungerer vægtløftning?
Vægtløftning går i alt sin enkelthed ud på at kunne løfte en stang med X antal kg på fra jorden og op over hovedet. Dog skal dette gøres med en bestemt teknik og præcision der gør starten meget udfordrende.

Hvem går til vægtløftning?
Alle kan gå til vægtløftning, da der findes forskellige niveauer man kan konkurrerer på. Som enhver anden sportsgren er vægtløftning både for mænd og kvinder, da man i sportsgrenen konkurrerer i mange forskellige vægtklasser.