Om klubben

Klub alias: KF

Klarup Fitness er et foreningsbaseret moderne Fitness center på 400 m2 med plads til alle uanset alder eller niveau

Centeret består af stort spinding rum med udsugning, en stor sal til holdtræning, moderne maskiner til styrketræning og konditionstræning samt uddannede instruktører som kan skræddersy et personligt træningsprogram til dig.

Alle centerets lokaler er i lyse og hyggelige omgivelser med god plads til træning. Der er indrettet et møderum til fælles hygge og afslapning.

Der er opført nye omklædningsrum og baderum til herrer og damer samt nøgleskabe til opbevaring af personlige genstande.

Klarup Fitness henvender sig til alle motionister, ung som gammel, med et bredt udvalg af holdtræningsmuligheder til alle. Har du særlige ønsker til holdtræning, så lytter vi gerne og opretter nye hold hvis der er opbakning til det.

Dagligt ledet af Isabella
Styret af en bestyrelse hvis arbejde er af ikke-kommerciel karakter.
Alle indtægter går til den daglige drift og det fremtidige overskud vil blive sat til side til indkøb af nyt motionsudstyr samt med tiden projekt ny bygning i samarbejde med Aalborg kommune.
Er et center hvor træningen skal være effektiv, men på samme tid skal være sjovt. Det sociale er det vigtigste for os.

Vi tilbyder:

Programlægning – hjælp til at komme i gang
Ca. 30 spændende holdaktiviteter om ugen
Online afmelding/booking system hvor du kan se hvem du er på hold med.
Maskiner til individuel styrke-/konditionstræning
Events i løbet af året
Bade- og omklædningsrum
Uddannede instruktører

Holdmuligheder
Bodyfit
Bodyfit er styrketræning med vægtstang i holdsalen. Det vil sige at til bodyfit tages der udgangspunkt i den klassiske styrketræning med tunge vægte og få gentagelser. Timerne er tilrettelagt således, at alle de store muskelgrupper bliver trænet og giver dig den mest effektive træning.

Boksetræning
Boksetræning byder på det sjoveste, mest effektive og bedste fra den traditionelle bokseverden. Timen vil bestå af en kombination af tekniske, styrke og konditionsmæssige bokseøvelser. Du vil hele tiden være i bevægelse enten ved slagkombinationer eller konditions-/styrke øvelser på stedet, i løb, hop eller spring, hvilket er med til at sikre en høj intensiv træning.

Cirkeltræning
Cirkeltræning er for dig som ønsker en let overskuelig men effektiv træningsform. Et cirkeltræningshold består af typisk 12 stationer, som alle gentages 2-3 gang i løbet at de 45 min. Det passer godt til dig der gerne vil have det maksimale ud af din træning og ønsker at kombinere styrketræningen med konditionstræningen. Alle kan deltage, da intensiteten styres af den enkelte deltager.

Cross
Cross er en forkortelse af crossfit, som er en populær træning form der kombinerer øvelser fra styrkløft, vægtløftning og flere andre sportsgrene. Holdene gør dig både stærkere, hurtigere, mere eksplosiv og mere udholdende. Dette sker gennem en varieret og intensiv funktionel træning, der sørger for at du får trænet hele kroppen igennem samt får sved på panden.

HIIT
HIIT er for dig som vil udfordres og ønsker at forbedre din styrke og kondition. HIIT er en forkortelse for High Intensity Interval Training, som har til formål at pres dig 100 % fra start til slut. På et HIIT-hold vil der blive arbejdet i blokke af 5-7 minutters varighed, hvor der skiftevis vil være fokus konditions- og styrketræning. Træning vil forgå med høj intensitet og tunge vægte for at maximere din forbrænding, forbedre din kondition og øge muskelmassen.

Hverdagsstyrke
Hverdagsstyrke er for dig som ønsker træning af hele kroppen hver gang. På holdet vil der være fokus på styrke og formning af kroppen. Hverdagsstyrke holder sig ikke til et fast koncept, men lader sig inspirere af de velkendte træningskoncepter (fx cirkeltræning, HIIT, kettlebells, bodyfit osv.). Derfor vil træningen også kunne variere meget fra gang til gang, så du får den mest alsidige og udfordrende træningen hver gang.

Spinning
Til spinning bliver du udfordret på en hård cykeltime, som måde indeholder længere intervaller, men som også vil have enkelte høj intense intervaller undervejs. Timen er for dig, som ønsker at forbedre din iltoptagelse og dermed din kondition. Intensiteten er moderat til høj.

Stram op
Stram op er en blanding af alt godt. Der vil være træning med den store bold, den lille bold, elastikker, diverse vægte/stænger og egen kropsvægt. Vi vil have særligt fokus på flad mave, tonede arme, stramme balder og lår.

Yoga
Holdet er for dig der ønsker at forbedre din smidighed, styrke, balance og kropsbevidsthed. Målet med timen er at strække og styrke kroppen samt at løsne spændinger. Denne form for yoga er til dig, som ønsker at komme dybere ind i stillingerne.

Zumba
Zumba fitness er en latinamerikansk inspireret danseform, der lade sig inspirere af klassiske dansetrin og fitness inspireret trin. Igennem dansen vil du opleve at få trænet ben, baller, mave og arme. Zumba fitness giver dig sved på panden og øget forbrænding, og alt sammen med et smil på læben.

Dansene til zumba fitness er opbygget af grundtrin, som igennem time vil blive gentaget flere gange. Frygt ikke du skal nok lære det med tiden, og husk på at zumba ikke kan gøres forkert.

Programlægning og tekniktræning
Styrketræning handler om at udføre øvelserne korrekt og skabe et solidt fundament, så du får fuld udbytte af træningen.
Ved korrekt træning forbedres stofskiftet og forbrændingen øges under og efter træning.

Effektiv fitness
1) forbedrer stofskiftet og øger forbrændingen både under træning og i hvile, 2) forebygger skader og 3) forbedrer præstationen i hverdag og idræt.

Teknisk krævende øvelser
Øvelser som er teknisk svære at udføre, kræver stor koncentration. Det er vigtigt, du er mentalt og fysisk frisk til disse for at sikre dig, at du indlærer øvelsen korrekt og potentielt undgå dumme skader. Det er her de vigtigste øvelser i dit træningsprogram, skal ligge.

Klubbens sportsgrene

Fitness

Fitness:
Fitness er for dig, der gerne vil aktivere og styrke din krop og muskler. Om du er interesseret i at træne hele kroppen eller måske mere en bestemt muskelgruppe, så er Fitness en mulighed for netop dette. Udtrykket Fitness stammer oprindeligt fra engelsk og betyder at være fit og i god form. Dette skal dog ikke skræmme dig, da Fitness er for alle uanset din fysiske form, alder eller kondition. Fitness er altså for dig, der gerne vil have en sundere og stærkere krop.
På nuværende tidspunkt tilbyder motivu.dk 26 forskellige fitnesstræninger, du helt gratis kan tilmelde dig og prøve af.
 
En stærkere krop og et sundere liv.
Fitness er en god og sjov måde at bruge sin krop på. I løbet af en Fitnesstræning styrker du flere muskelgrupper, får sved på panden og lære nye mennesker at kende.
Det er hverken en forventning eller en forudsætning, at du er i god fysisk form når du tilmelder dig til en fitnesstræning. Med andre ord er Fitness altså for alle der ønsker en sundere og stærkere krop og godt kunne tænke sig en effektiv træning. Rammerne bliver sat af en kompetent træner, som vil insturere dig og det resterende hold.
Selvom fitness ikke er en decideret holdsport, kan man ikke undgå at mærke sammenholdet fra de resterende deltagere når pulsen stiger og sveden begynder at komme snigende på panden.
 
Det er ikke unormalt at fitnesstræninger ikke ligner hinanden. Dette skyldes, at fitness med sin brede vifte af træninger tilbyder hold som Cirkeltræning, Fedtforbrænding, Funktionel Træning, Styrketræning og mange mange flere. Du kan være sikker på at der findes et fitnesshold, der gavne dig og din krop. 


I en dagligdag hvor det for mange kan være svært at finde tid til at holde sin krop i gang på en funktionel måde, er fitness en træningsform hvor du kan være sikker på at få aktiveret din krop og hjælpe dig selv mod en sundere og nemmere hverdag. 
 

Kom nemt og godt i gang med fitness.
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til fitness, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning, så du kvit og frit, kan prøve om lige præcis fitness er det rette valg for dig eller dit barn.
For at gøre det nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du tilmelde dig via hjemmesiden. Alt du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
 
 • Navn
 • Efternavn
 • E-mail
 • Telefonnummer
 • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Hos Motivu har vi gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning nær dig. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk
 
God fornøjelse!

Boksning

10-9-7-6, dommeren tæller ned fra 10 da den ene bokser er blevet slået ud. Man har præcis 10 sekunder til at bevise man kan fortsætte kampen, ellers er vedkommende blevet knockoutet. Boksning er en individuel sportsgren med henblik på at mestre hurtighed, intelligens og styrke.
 
En ædel kampsport
Boksning er en kampsport, der udkæmpes i en boksering med knytnæverne. Bokserne skal bærer boksehandsker og forsøge at levere slag mod overkroppen og hovedet, samtidig med der er strenge regler de skal overholde. Boksning er en gammel ædelkampsport, der stammer helt tilbage til Antikkens Grækenland, hvor det nok mere var en regulær slåskamp end boksning. Med tiden udviklede det sig til en populær sportsgren som er med til de olympiske lege. 
 
God motion 
Boksning er kendt for at være en af de hårdeste sportsgrene man kan gå til, da man skal mestre styrke, hurtighed, udholdenhed, for bare at nævne et par stykker. Boksning er en god træningsform, hvor man forbrænder mange kalorier og man har mulighed for at give den gas til alle træninger. Selvom det er en individuel sport, findes der mange holdtræninger man kan deltage på.
 
Forbilleder der har formet sporten
Mikkel Kessler, Jørgen 'Gamle' Hansen, Brian Nielsen, Mike Tyson og Muhammad Ali er nogle af de boksere der med tiden har formet og givet nogle store øjeblikke i bokseringen. De 3 førstnævnte har givet danske boksere et forbillede inden for sporten og vist at danske boksere kan klare sig internationalt. De 2 sidstnævnte er legender indenfor boksning.
 
Vægtløftning på Motivu
På motivu.dk kan du i Skanderborg bokseklub melde dig til en prøvetræning, til deres boksehold som både voksen og barn. Her får du trænet de ting du har brug for, så du kan blive en god bokser. Er du en del af en forening som tilbyder træning til boksning eller andet relevant for folk som ønsker at starte til boksning, så tøv ikke med at få jer oprettet på motivu.dk.
 
Kom nemt og godt i gang med boksning
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til boksning, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om boksning er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
 
 • Navn
 • Efternavn
 • E-mail
 • Telefonnummer
 • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår
 
Motivu har gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale bokseklub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk
 
God fornøjelse!
 
 
Hvor går man til boksning?
Hos Skanderborg bokseklub kan du starte til boksning, der tilbyder træning fra alderen +10. Følg jævnligt med på Motivu.dk, da der løbende bliver oprettet nye klubber og træninger. Måske endnu en bokseklub.
 
Hvad er boksning?
Boksning er en kampsport der udkæmpes af 2 boksere i en boksering. De begge er udrustet med boksehandsker og skal forsøge at knockoute den anden eller vinde på point. Boksning er en fysisk hård sport, hvor udholdenhed, styrke og teknik er nøgle egenskaber for at være en god bokser.
 
Er boksning god motion?
Man træner en masse gode egenskaber når man går til boksning, samt kommer i rigtig god kondition. Dette kaldes også motionsboksning. Træningen er en blanding af gammeldags øvelser for at styrke hele kroppen, kombineret med konditionstræning, der ofte er i form af sjipning og løb.
 
Hvornår må man gå til boksning?
Man må gå til kampboksning når man er 10 år og kan derved selv vælge niveauet. Klubber tilbyder som regel, at børnene selv bestemmer om de vil slå og blive slået i hovedet. Med mere erfaring kan man blive flyttet op i niveau, hvor træning og kamp bliver mere seriøst.

CrossFit

Crossfit har været for fitness, hvad padel tennis har været for ketchersport. Den nye dreng i klassen, som folk var skeptiske overfor i starten, men som er umulig at slippe når først man er i gang.

Sjov og anderledes træningsform
Crossfit er ikke blot nyt, men også en sjov og anderledes træningsform som gør brug af mange forskellige træningsformer. Den byder på elementer af cirkeltræning, men kombinere også klassisk styrkeløft med noget så gymnastisk som at gå på hænder. Selvom man måske har set nogle træningsvideoer hvor det er stærke mænd og kvinder der løfter tungt og kaster med bildæk, så er crossfit for alle. I crossfit "konkurrerer" du nemlig kun mod dig selv, så du er selv herre over hvor hårdt det skal være.

God for det sociale
Modsat det at melde sig ind i et fitnesscenter, er du til crossfit til træning med andre. Det betyder at der bliver tilføjet et socialt lag til det at passe på sin krop. På den måde hjælper crossfit dig ikke kun til at leve sundere fysisk, men også mentalt, da det at dyrke idræt med andre har en positiv effekt på ens mentale helbred. Crossfit er også en god træningsform for dig der gerne vil være strandklar eller have det godt med sin krop, men synes det er svært at få en rutine med at gå i fitness. Det at du ved hvem du møder ind til, men også at der er plads til at du kan lave de øvelser du skal lave, gør at du nemmere kan finde tid til det i hverdagen. Derudover er crossfit en af de få sportsgrene hvor træningen foregår samtidig for både mænd og kvinder. En sjov bemærkning til det er i øvrigt, at en undersøgelse har vist, at mænd typisk bliver stærkere hvis de skal løfte ting foran kvinder.
På motivu.dk kan du se hvilke steder du kan melde dig til en gratis crossfit træning. 

Kom nemt og godt i gang med Crossfit
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til crossfit, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om crossfit er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
 • Navn
 • Efternavn
 • E-mail
 • Telefonnummer
 • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Det kan være hårdt nok at komme i gang med at dyrke crossfit, så lad det være knap så hårdt at melde sig til en træning. Hos Motivu har vi gjort nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale crossfit klub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse!


Cykling - indendørs

Cykling indendørs:
Cykling indendørs kan være forskellige ting. De fleste forstiller sig nok at der er tale om Spinning, hvilket også er rigtigt. Men udover Spinning, har Motivu faktisk også gratis prøvetræninger til at køre et hjulet cykel.
Så uanset om du er til et eller to hjul, så har Motvi helt sikkert en indendørs cykeltræning, som passer lige til dit behov.


Træd i pedalerne og hold tungen lige munden.
Hos Motivu er der forskellige indendørs cykeltræninger. De træninger der bliver tilbudt flest af er Spinning.
Til Spinning cykler man på en motionscykel, og arbejder på at få pulsen op. En typisk spinning-træning foregår oftest med en instruktør, som også selv cykler. Spinning kan være meget eksoplosivt, med intavaller hvor man virkelig skal presse sig selv og træde alt hvad man kan i pedalerne. Derfor skal du altså ikke være bange for at svede eller få pulsen højt op, hvis du gerne vil prøve Indendørs cykling.
 
Spinning er en virkelig effektiv træning, når det kommer til at få pulsen op og øget sin kondition. Derudover er det også med til at forbedre og styrke kroppens kredsløb. En af fordelene ved Spinning er at man selv kan styre belastingen på sin motionscykel. Derfor er der altså mulighed for at tilpasse forskellige hold efter sit eget niveau. Derudover er det ikke en sportsgren der kræver utroligt meget udstyr. Men hvis du bliver bidt af det, kan et par spinningsko varmt anbefales på den lange bane.

Hvis du er mere til et roligere tempo, men tilgengæld gerne vil udfordre dig selv på ballance og fokus, så er Et hjulet cykel måske lige noget for dig. Et hjulet cykel er for alle uanset alder og køn, og der rig mulighed for at avancere når først du har lært at holde ballancen. 

Kom nemt og godt i gang med Cykling indendørs.
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til indendørs cykling, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning, så du kvit og frit, kan prøve om lige præcis Cykling indendørs er det rette valg for dig eller dit barn.
For at gøre det nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du tilmelde via hjemmesiden. Alt du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt informationen:

 • Navn
 • Efternavn
 • E-mail
 • Telefonnummer
 • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Hos Motivu har vi gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale Indendørs cykelklub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk
God fornøjelse!

Yoga

Yoga er blevet mere udbredt i Danmark de senere år, men stammer oprindeligt fra Indien, her startede det som en religiøs praksis, men er senere i den vestlige verden blevet til en sportsform. Det er en praksis, der fokusere på kroppen lige så meget som sindet, med andre ord er det en motionsform med fokus på mindfullness. Igennem en time kommer man ind i en masse stillinger og positioner som alle udfordrer både balancen, styrken og smidigheden. Her på Motivu.dk kan du finde det helt rigtige hold til netop dig eller dit barn, eller måske jer begge.
 

Hvorfor jeg skal dyrke yoga?
 
Der er mange grunde til at dyrke yoga, nogle af de mest brugte er blandt andet, at yoga virker mod stress og angst, det er en meget meditativ praksis, som giver udøveren ro. Samtidig er yoga også godt for forskellige kropssmerter, såsom rygsmerter, det er en lindrende sportsgren, som giver smidighed, energi og styrke til kroppen. 
 
Der findes et virvar af yoga øvelser, så om du starter som, begynder med målet om at nå tæerne og komme ud i et hundestræk eller er mere kendt inden for yoga, og endelig gerne vil kunne klare kragen, så er yoga til dig.
 
Yoga er til alle aldre, køn og kropstyper. 
 
Modsat mange af de andre sportsgrene er yoga ikke en konkurrence sportsgren, her handler det om at fordybe sig, mærke vejrtrækningen, finde den indre ro, smidighed og styrke ens krop og sind. I stedet er målet at rykke på sine egne grænser i forhold til styrke, fleksibilitet og udholdenhed. Yoga er derfor både for nybegynderen, den øvede og eksperten 
 
På Motivu.dk kan du finde alt fra yoga til de helt små med forældrene, teenageren til de plus 60 årige. Det er en sportsgren hvor alle så at sige kan være med uanset om du mand, kvinde, lige startet på livet eller har en del livserfaring. 
 

Kom nemt og godt i gang med yoga


Hvis du efter at have læst dette har mod på at starte til yoga, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning, så du kvit og frit, kan prøve om det skal være Yin Yoga, Power Yoga eller den mere blide Hatha Yoga. 
For at gøre det nemmere foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Alt, du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:

 • Navn
 • Efternavn
 • E-mail
 • Telefonnummer
 • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår
Allerede inden du kommer til en time, er du afslappet og i zen. Sagt på en anden måde, så er Motivu: nemt, hurtigt og overskueligt. På alle træninger kan du se, hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til, hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk
 

God fornøjelse og held og lykke med din første træning! 
 

 

Vægtløftning

Mange tror vægtløftning er simpelt at løfte den op og få stangen over hovedet i strakt arm, men dette er ikke tilfældet. Vægtløftning er en meget teknisk svær disciplin at udfører og kræver en enorm styrke, teknisksnilde og være ekstremt eksplosiv. Men hvor svært kan det lige være at mestre?
 
2 discipliner
Langt de fleste danskere har flair for at kunne løbe, kaste, sparke eller andre egenskaber der gør det simpelt at starte til en sport. Vægtløftning har det simple egenskab, at man skulle kunne løfte. Det virker simpelt, men kan hurtigt blive meget kompliceret og farligt for din krop. Vægtløftning foregår i 2 discipliner: træk og stød. Træk betyder at man i en bevægelser fører stangen fra gulvet og direkte op i strakt arm, hvorimod stød er at trække stangen fra gulvet op på skulderen, hvor man derefter støder stangen op i strakt arm.
 
Opnå en toppræsentation
Styrke, eksklusivitet og teknik er nogle af de egenskaber de bedste vægtløftere konkurrerer på. Verdensrekorden i træk og stød-disciplinerne er Lasha Talakhadze fra Georgien der med henholdsvis 222 og 263 kg satte sine konkurrenter på plads. Og faktisk er der ydermere en egenskab, som man skal mestre for at opnå den ultimative toppræsentation, som de har tilfælles med balletdansere. Det er nemlig smidighed de har til fælles, hvilket har en stor indflydelse på den teknik man anvender i vægtløftning. 
 
Alle kan dyrke vægtløftning
Når man læser om vægtløftning lyder det som en sport udelukkende for tunge, store mænd der skal forsøge at løfte tunge stænger over hovedet. Dette er ikke tilfældet. Som enhver anden sportsgren er vægtløftning både for mænd og kvinder, da man i sportsgrenen konkurrerer i mange forskellige vægtklasser. I vægtløftning er der kvinder der vejer under 50kg og op til mænd der vejer 180 kg, som spekteret spænder bredt mellem vægtløftere. Så det er bare med at komme i gang og ingen undskyldning for at være lille eller stor - du skal nok lære at bruge det til din fordel.
 
Vægtløftning på Motivu
På motivu.dk kan du i Svendborg Atlet Club melde dig til en prøvetræning, til deres vægtløftnings hold. Her får du trænet de ting du har brug for, så du kan blive en god vægtløfter. Er du en del af en forening som tilbyder træning til vægtløftning eller andet relevant for folk som ønsker at starte til vægtløftning, så tøv ikke med at få jer oprettet på motivu.dk.
 
Kom nemt og godt i gang med vægtløftning
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til vægtløftning, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om vægtløftning er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
 
 • Navn
 • Efternavn
 • E-mail
 • Telefonnummer
 • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår
 
Motivu har gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale vægtløftningsklub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk
 
God fornøjelse!
 

FAQ

Hvor går man til vægtløftning?
Hos Svendborg Atlet Club (www.motivu.dk/club/416/) kan du starte til Olympisk vægtløftning, der tilbyder træning fra alderen +10. Følg jævnligt med på Motivu.dk, da der løbende bliver oprettet nye klubber og træninger. Måske endnu en vægtløftningsklub.
 
Hvad er vægtløftning?
Der findes 2 discipliner indenfor vægtløftning, træk og stød. Træk skal du forsøge at få stangen fra jorden og op i strakt arm i en bevægelse. Stød har du en mellemlanding på skulderne før du går op i strakt arm. 
 
Hvorfor er vægtløftning godt?
Man træner en masse gode egenskaber når man går til vægtløftning. Man får en stor styrkemasse, smidig, eksklusivitet og det er god motion for din krop. Vægtløftning skal gøres på den rette måde ellers kan det forudsagde langvarige skader.
 
Hvordan fungerer vægtløftning?
Vægtløftning går i alt sin enkelthed ud på at kunne løfte en stang med X antal kg på fra jorden og op over hovedet. Dog skal dette gøres med en bestemt teknik og præcision der gør starten meget udfordrende.

Hvem går til vægtløftning?
Alle kan gå til vægtløftning, da der findes forskellige niveauer man kan konkurrerer på. Som enhver anden sportsgren er vægtløftning både for mænd og kvinder, da man i sportsgrenen konkurrerer i mange forskellige vægtklasser. 

Klubben er en del af

Aalborg kommune

Find din næste idræt i Aalborg Kommune!
Om du er barn eller voksen, kan du have et ønske om at prøve kræfter med gymnastik. Det kan være det helt rolige med fokus på leg, eller det kan ske du er blevet bidt af gymnastik feber fordi du har set OL. Det kan også ske at du bare har set misundeligt på de veltrænede kroppe som disse atleter har, men så kan du jo passende prøve kræfter med Crosstræning eller foreningsfitness. Skal der være fart over feltet, mudder/græs overalt og ikke mindst syngende tacklinger, så kan du prøve dig selv af til Australsk fodbold. Har du som mange andre stiftet bekendtskab med hockey i skolen, kan du nu dyrke det noget oftere til Floorball. Måske husker du de gamle squash reklamer eller har sunget med på “For duuuuuuu er min squash buddyyyyyyy”, men nu kan du selv få en squash buddy i Nørresundby. Det kan også ske at du har brugt mere tid foran skærmen til Bring it on, eller set hvordan Hayley, Brooke, Peyton og resten af Tree Hill Ravens dominerer til cheerleader tuneringen i One Tree Hill og tænkt at du i hvert fald kunne gøre det dem kunsten efter? Er du mere til hårde serve, gode slides og baghåndsslag, så kan du kaste dig over tennis. Ligger din passion indenfor kampsport og personlig udvikling, så kan du prøve kræfter med både Jiu-Jitsu og Aikido. Er du mere til vand end land, så kan du prøve kræfter med sejlsport. Er du mere til harpiks, hopskud og Radjenovich finten kan du give dig i kast med håndbold. Synes du det fedeste i verden er at løbe, så kan du melde dig ind i en løbe klub. Synes du det er federe at løbe med rulleskøjter på, har du mulighed for at tag en prøvetime i Roller Derby. Synes du spejder er fedt, men kan du også godt li’ vand, så kan det være du skal prøve kræfter med søspejder? Er du mere til ankle breakers, pumpfakes og hårde screeninger så kan du prøve kræfter med Basketball.

AIG Aalborg - eller Aalborg Idrætsgymnastikforening - blev dannet i maj 1980. Siden da har foreningen vokset sig til en af landets største, og har i dag næsten 1000 medlemmer. Idrætsgymnastik, som af de fleste er kendt som redskabsgymnastik, kræver både styrke, smidighed og stor kropskontrol. Det er blandt andet med til at gøre idrætsgymnastik til en umådelig god sport for både krop og ens mentale helbred. AIG byder på Motivu på prøvetræninger i familiegymnastik som er for børn mellem 1-3 år. Her er fokus på kombinationen af leg og gymnastik hvilket styrker de basale motoriske færdigheder. For de lidt ældre børn er der børnegymnastik. Her er alderen 5-6 år, og fokus er på leg og forhindrigsbaner for børnene. Det forventes her at de kan modtage instruktioner og ikke har brug for mor og/eller far. Hvis man er mellem 6-8 år og har et brændende ønske om at prøve sig af med redskaber, så kan man tilmelde sig aspirantholdet. Her er fokus på de seks olympiske discipliner: gulv, bensving, ringe, hest, parallelle barre og reck. Aspirantholdet fungerer som en god introduktion til idrætsgymnastik og efter træning her får man mulighed for at fortsætte, eller blive henvist til et hold som passer en bedre. Udover børnehold kan AIG også byde på både ungdoms- og voksenhold indenfor idrætsgymnastik. Er du mere interesseret i “bare” at dyrke motion så tilbyder AIG også det. Her kan du prøve dig selv af til Crosstræning eller til mave/balle/lår med Gitte.

Du har måske bidt mærke i sporten på en ferie til storbritannien hvor den til tider køre på pubs, men nu kan du selv prøve kræfter med australsk fodbold herhjemme. Aalborg australsk fodboldklub, eller bare Aalborg Kangaroos er en af landets ældste australsk fodbold klubber. Alt det kræver at være med, er et par fodboldstøvler og tøj man kan bevæge sig i. Klubben hører til på Ny kærvej 2a, og træner om torsdagen.
I Aalborg Øst finder vi Danmarks ældste registrerede Floorball klub, Aalborg Flyers Floorball Club. Her kan du melde dig til en prøvetræning hos deres damehold for letøvede, og få en smag for Floorball. Klubben er dog mere end blot en Floorball Klub, da den også gør meget ud af det sociale, for som de selv skriver “Det skal være sjovt”. Så kom ud og prøv dig selv af med de andre, i en anderledes motionsform, som helt sikkert får sveden frem!

Er du mere til ketchersport og sved på panden, så kan du prøve kræfter med squash i Nørresundby Squash- og Tenniscenter. Foreningen tilbyder voksen begynder træning, juniortræning og ikke mindst træning KUN for kvinder. Squash er et højintenst spil, men når først man bliver bidt af det, kan det være svært at lægge ketcheren fra sig.

Teamwork, akrobatik og smidighed er i højsædet når du kaster dig over cheerleading. Det kan du prøve hos Royal Cheer Aalborg, der inviterer til en gratis prøvetime. Træningen består af både styrketræning, spring, stunts, pyramider og ikke mindst leg. Da det er en alsidig sport, kan du forvente at få hele kroppen trænet igennem. Da det handler om at have det sjovt, vil du også kunne forvente at der kommer lege, hvor man vil komme hinanden ved. Du kan træne med aldersgruppen 7-12 år eller 12-15 år.
Er du derimod mere en Clara Tauson end en Brooke Davis, kan du melde dig til en gratis prøvetræning i Vadum IF tennis. Vadum IF tilbyder træning til både børn og voksne. Fokus for Vadum IF er det sociale og det at dyrke motion sammen, mere end det er på performance træning. Vadum IF har en lavere kontingent sats end de fleste andre klubber, da de mener at budget ikke skal være definerende for, om man kan få lov at spille tennis. Dette kan dog kun lade sig gøre, grundet den fantastiske indsats deres frivillige lægger i
På Skydebanevej 1 i Aalborg finder vi Aalborg Selvforsvar & Ju-jitsu klub. Foreningen tilbyder træning i selvforsvar, Ju-jitsu, Aikido, Brasiliansk Jiu-jitsu, Iaido, Kyusho og selvforsvar for kvinder. På Motivu kan du melde dig til en gratis prøvetræning i Ju-Jitsu, brasiliansk jiu-jitsu og ikke mindst Aikido.
Er du mere til vind i sejlene og vand i håret, kan du komme til prøvetræning hos Sejlklubben limfjorden. På Motivu kan du melde dig til deres sejl og studér træning eller sejlsport for unge, hvor du kommer ud på J/70 sportsbåd. Sejladsen vil vare et par timer, alt efter besætningens ønsker og erfaring. Sejladsen vil foregå på Limfjorden.

Vil du kombinere sejlsport og naturliv, kan du komme til prøvetræning hos Aalborg Søspejdere. Her får du den fulde oplevelse af det at sejle og have båd, da du både kommer på vandet, men også er med til at klargøre båden i foråret. Selvom søspejdere er mere til vand end land, kan du godt forvente de klassiske spejder discipliner såsom båltænding og snobrød. 

Foretrækker du hal pomfritter, hopskud og harpiks, så kan det ske du skal give håndbold et skud. Du kan prøve kræfter med den sport vi danskere bryster os så meget af, hos både Aalborg HK og Nibe Håndboldklub. Hos Aalborg HK, som ligger centralt i byen, er der grundet mange studerende et sundt og fedt socialt liv holdene imellem. Aalborg HK har 3 herrehold og 6 damehold, så der er plads til alle niveauer. Hos Nibe håndboldklub kan de tilbyde hold til hele familien og alle niveauer. 

Vi bliver i hallen, men fjerner harpiksen og sætter kurve op. Hos Aalborg basket kan du nemlig melde dig til en prøvetræning igennem Motivu. Klubben er for folk som holder af sporten, men samtidig også gerne vil have nye bekendtskaber og måske spille kampe.

Er du mere til vind i håret hvad end det er sprint eller længere løb, så er Aalborg Øst Road Runners Club noget for dig. Klubben tilbyder både motionsløb og ungdomsatletik, så der er mulighed for at hele familien kan komme ud og bevæge sig. 

Er du til fart, teknik, taktik, samarbejde og hård kontakt, så har du en unik mulighed for at prøve kombinationen hos Aalborg Roller Derby. En jammer scorer point ved at kæmpe sig forbi modstanderholdets fire blockere. Hvis du ikke helt forstod hvad det betød, så kan du jo passende rulle forbi Aalbrog Roller Derby og få en bedre forklaring på hvad sporten går ud på, men når nu du er derude, så kan du jo ligeså godt træne med.
Foreningerne i Aalborg Kommune glæder sig til at tage imod nye som gamle medlemmer, der leder efter et aktivt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i foreningerne til en gratis prøvetræning, og der tages højde for myndighedernes retningslinjer. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”åbne træninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig. 

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk