Ridning?
Find et hold i nærheden af dig

Køn og alder

Vælg køn

Vælg alder

Tidspunkt

Start tidligst

Slut senest

Søgningen gav desværre ingen resultater. Prøv at fjerne et eller flere søgekriterier.
Fjern alle søgekriterier

Klubber

Vis alle →
For nogen er det måske mest en sport forbeholdt piger, men ridning er både for drenge og piger. Blandt andet har cykelrytteren Kasper Asgreen gået til ridning, før han skiftede hesten ud med den af jern for at vinde etaper i de største løb. I Danmark har vi en stolt dressur tradition, hvilket var ved at sikre os medaljer til sidste OL. Men hvordan melder man sig til ridetræning? Skal man selv have en hest for at gå til ridning? Hvorfor gå til ridning? Og hvor kan man gå til ridning tættest på dig? Vi kan ikke love at give svarene på det hele, men mange af de svar kan du finde på motivu.dk


Ridning - sport med indbygget hobby
Ridning er mere end blot at sidde på en hest, springe over forskellige genstande eller ride rundt i cirkler. Ridning er også en måde fra en tidlig alder at lære om ansvar, pligter og ikke mindst at møde mange forskellige mennesker, med samme passion.
Til ridetræning forventes det at du hjælper til med det praktiske, hvilket er en lektie, som er bedre at få lært i går end i dag. Selvom pligterne kan virke sure, så er det gode lærepenge, men det lærer også børnene hvordan verden hænger sammen og værdien af at løfte i flok. Samtidig giver det en stærk forbindelse til både hesten, såvel som de andre i og omkring rideklubben at man ved at man løfter i flok.
Selvom det for de uindviede kan lyde underligt, så er ridning en sport som er yderst god for kroppen da den hjælper med at styrke små som store muskelgrupper. Særligt din coremuskulatur bliver styrket af ridning, da du skal kunne sidde oprejst på hesten, samtidig med at følge dens naturlige bevægelser. Det er blandt andet den træning, som hjælper dig med at sidde oprejst og undgå at falde sammen. Det kan ses på folk der ridder, ved deres måde at fremstå med strakt ryg. Udover core træner ridning også dine ben og baller. Af andre ting som trænes ved ridning kan nævnes koordinationsevne, balance og kropsbevidsthed. Der bliver således igennem ridning trænet en del forskellige ting, som man måske i første omgang ikke tænker over.


Den sociale del
Vi har været inde på det tidligere, men ridning træner også dine sociale kompetencer. Det være sig både overfor andre mennesker, men også hvordan man skal omgås og respektere dyr. Det store ansvar som høre med til at passe dyrene, det være sig når det gælder fodring, rengøring eller klargøring kan man som barn lære en masse af. Ridning kan være et pusterum fra hverdagen fordi man her har nogle klare opgaver som skal passes, før man kan komme i gang med det sjove. Derudover er det vigtigt at være fokuseret når man sidder på hesten, hvorfor det at ride kan være med til at give et mentalt overskud. Derudover har der løbende været foretaget forsøg på dyrs påvirkning af menneskers mentale helbred, som har vist at dyr er med til at få folk til at få det bedre. Ridning har således en masse fordele, men hvordan er det lige du eller dit barn kommer i gang med det? 

Kom nemt og godt i gang med ridning
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til ridning, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om ridning er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Bare fordi man måske skal i gang med at springe over forskellige genstande, behøves man ikke at springe rundt for at kunne melde sig til en prøvetræning. Det har vi nemlig hos Motivu gjort nemt, hurtigt og overskueligt. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse!