Aiki-toho?
Find et hold i nærheden af dig

Køn og alder

Vælg køn

Vælg alder

Tidspunkt

Start tidligst

Slut senest

Søgningen gav desværre ingen resultater. Prøv at fjerne et eller flere søgekriterier.
Fjern alle søgekriterier
Aiki-toho handler om at mestre øvelser med det japanske sværd. Øvelserne foregår med og eller mod en fiktiv modstander. De fleste øvelser starter med at man trækker og skærer i én bevægelse. Aiki-toho en fortolkning med afsæt i det bevægelserne i Aikido koblet med kendskabet til det japanske sværd. 

Noget af det mest karakteristiske ved sporten er påklædningen. Her har man lange bukser, bare fødder og en kraftig t-shirt eller sweatshirt, man skal samtidig undgå smykker, lynlåse, snore og andre ting der kan komme i vejen. De dygtigere til Aiki-toho klæder sig som regel i den traditionelle klædedragt med hakama og dogi. Man stiger ligeså stille i graderne hvor man i starten bruger træsværd, hvor man efter en masse træning bliver accepteret til at være metalsværd.
Metalsværdet benyttes først efter mange års træning til man har den rette erfaring.

Hvad er Aiki-toho?
Aiki-toho er er grundlagt af Shoji Nishio, hvilket af sammenhængen mellem aikido og brugen af sværd (også kaldet iaito) Aiki-toho er en kampsport man kæmper med en imaginær modstander, da det er sværd der kæmpes med.

Hvor går jeg til Aiki-toho?
Aiki-toho er ikke særlig udbredt i Danmark. Dog kan der findes foreninger rundt om, både på Sjælland, Fyn og Jylland, hvis man ønsker at prøve Aiki-toho. Alternativt kan du prøve Aikido, hvilket også er en kampsport uden sværd.