Om klubben

Klub alias: @CPHWOLVESRFC

Inclusive rugby team with room for everyone / Inkluderende rugby hold med plads til alle

***English below***

Copenhagen Wolves er et græsrods inkluderende rugbyhold grundlagt i 2017. Vi er stolte af at være inkluderende, hvilket betyder, at alle er velkomne til at blive en Wolf uanset rugbyerfaring, kropstype, seksuel orientering, kønsidentitet, alder eller religion. Vores senior spillere varierer i alderen fra 20'erne til 40'erne og kommer fra lande over hele verden. Der tales mange sprog, men senior træningen foregår på engelsk. Vi er medlemmer af IGR (International Gay Rugby), men betyder det, at du ikke kan slutte dig til os, hvis du er hetero? Slet ikke, holdet består i øjeblikket af omkring 40% hetro spillere, der deler de samme værdier og en kærlighed til rugby på et afslappet og sjovt niveau. Det er en stor fordel for os at være en del af en stor international organisation af andre græsrodsklubber for at spille kampe, møde nye venner og socialt samvær til langt ud på natten, hvis det er din interesse.

Rugby er sjovt. Som en græsrodsrugbyklub fokuserer vi på glæden ved at spille en fantastisk sport på banen og opbygge stærke venskabsbånd uden for banen. Det bånd er noget, der er helt unikt for rugby, og at blive medlem af klubben er en fantastisk måde at få en stor gruppe nye venner på. Der er meget høj fokus på, at rugbytræning og kampe skal være sjove. Livet er for kort til kun at fokusere på konkurrence.

Rugby er en mangfoldig og udfordrende sport fysisk, og det kræver alle kropstyper at opbygge et solidt hold. Fra de store og kraftfulde forwards til de hurtige og de hurtige og agile backs. Der er altid en position på banen, hvor dine kvaliteter er styrker, så længe du er villig til at gøre en indsats for at lære og udvikle dig fysisk. Det er en af de mange ting, der gør denne sport så fantastisk.

Wolves har et meget aktivt socialt program hele året. Fra de traditionelle pub crawls til kulturelle begivenheder, camping, teambuilding turer, internationale rejser eller sjove fysiske aktiviteter rundt i Danmark, du kan være så aktiv med dine nye holdkammerater, som du vil.

Træning er to gange om ugen forår til efterår og en gang om ugen om vinteren. Vi har 2 frivillige fuldtidstrænere og en ekstra træner kun til vores ugentlige Intro til Rugby-arrangementer.

(Kontakt os hvis du kunne tænke dig at være en del af vores træner gruppe)

Hvis du er nysgerrig, så kom og prøv vores Intro til Rugby events. Træningen er en gang om ugen i løbet af foråret til efteråret, hvor du kan lære det grundlæggende i rugby med andre nye spillere. Træningen er uden tacklinger og medium intensitet, men du vil få en god fornemmelse for sporten. Efter træningen kan du vælge at spille touch rugby med resten af holdet og begynde at møde dine forhåbentlige nye holdkammerater i et aktivt miljø.

----

The Copenhagen Wolves is a grassroots inclusive rugby team founded in 2017. We pride ourselves on being unabashedly inclusive, meaning everyone is welcome to become a Wolf regardless of rugby experience, body type, sexual orientation, gender identity, age or religion. Our senior players range in age from 20s - 40s and come from countries all around the world. There are many languages spoken but training is conducted in English. We are members of IGR (International Gay Rugby) but does this mean you can’t join us if you are straight? Not at all, the team currently consists of about 40% straight players that share the same values and a love for rugby on a casual and fun level. It is a great advantage for us to be a part of a large international organization of other grassroots clubs for playing matches, meeting new friends and socializing late into the night if that is your interest.

Rugby is fun. As a grassroots rugby club we focus on the joy of playing an amazing sport on the field and building strong bonds of friendship off the field. That bond is something that is quite unique to rugby and joining the club is a great way to make a big group of new friends. There is a very high focus on the fact that rugby training and matches should be fun. Life is too short to focus only on competition.

Rugby is a diverse and challenging sport physically and it takes all body types to build a solid team. From the large and powerful forwards to the fast and agile and fast backs. There is always a position on the pitch where your qualities are strengths as long as you are willing to put in the effort to learn and develop physically. It is another of the many things that make this sport so amazing.

The Wolves have a very active social schedule throughout the year. From the traditional pub nights to cultural events, camping, holiday parties, international travels, or fun physical activities around Denmark, you can be as active with your new teammates as you want.

Training is twice a week spring through autumn and once a week in the winter. We have 2 full time volunteer coaches and an additional coach just for our weekly Intro to Rugby events.

(Please contact us if you wanna join our coaching staff)

If you are curious, come and try out our Intro to Rugby course. The training is once a week during the spring through autumn where you can learn the basics of rugby with other new players. The trainings are non-contact and medium intensity but you will get a good feel for the sport. After the training you can join the full club to play touch rugby and start meeting the team in an active environment.

Klubbens sportsgren

Rugby

Rugby:
Rugby er en gentleman sport, det lyder måske lidt mærkeligt når man har set hvordan folk kæmper voldsomt om en bold. Rugby er en fysisk kontakt sportsgren, men bliver kaldt for en gentleman sport da man ikke har meget udstyr på og sikkerheden derfor ligger hos den enkelte udøvers sportslige opførsel på banen. 
Rugby er et verdensomspændende holdspil, som nok er mest kendt i England, men breder sig alligevel ud til resten af verden.
 
En holdsport med højt tempo, koordination og action!  
Rugby er en holdsport, der består af 15 spillere på et hold. Disse har hver især en specifik rolle som eksempelvis kunne være: Hooker, Flanker eller Right-winger. I Rugby er man meget afhængig af hinanden. Derfor kommer det ikke som den store overraskelse at Rugby er en sportsgren, der har meget fokus på teamwork. Ligesom alle andre sportsgrene, har rugby selvfølgelig også nogle regler. 
Rugby regler kan ved første øjekast virke en lille smule forvirrende, men bare rolig det er noget man lærer ret hurtigt. Under en typisk Rugby træning vil der være forskellige øvelser, som ikke bare er med til at gøre dig til en bedre rugbyspiller, men også lynhurtigt vil give dig et meget bedre overblik over reglerne.
Bolden i Rugby er oval og skal bæres i hænderne, du må både kaste eller sparke til bolden enten for at lave en aflevering til en af dine holdkammerater eller for at gå efter en scoring. Men pas på! Rugby er jo som nævnt en kontaktsport, og du skal derfor være opmærksom på dine modspillere, som vil prøve at tackle og stoppe dig.
 
Rugby er en sportsgren, der foregår i højt tempo, og er med til at aktivere hele kroppen. Men det er ikke det eneste. Rugby er nemlig også en sport hvor der virkelig skal være fokus på koordination alle spillere imellem. Derfor vil du under en Rugby træning eller kamp blive udfordret både fysisk men helt bestemt også psykisk. 
 
Kom nemt og godt i gang med Rugby.
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til rugby, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning, så du kvit og frit, kan prøve om lige præcis rugby er det rette valg for dig eller dit barn.
For at gøre det nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Alt du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:

  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Hos Motivu har vi gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale rugbyklub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse!

Klubben er en del af

København kommune

Find din næste idræt i København! 
Klubberne i Københavns Kommune glæder sig til at tage imod nye medlemmer, der leder efter en mere aktiv hverdag og et nyt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i klubberne til en-to-tre gratis prøvetræning. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”prøvetræninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig eller dit barn.

Der er et hav af muligheder for, at være finde din næste prøvetræning i Københavns Kommune. Hvis du for eksempel har svært ved at stå stille og gerne vil frem i verden, så kan du melde dig ind i fægteklubben Trekanten. Fægteklubben Trekanten er en klub med stærke værdier, som brænder for at udvikle klubben og deres fægtere, både nye som gamle medlemmer. Det kan man blandt andet se igennem deres tilbud på Motivu, som blandt andet byder på: Fægtning for begyndere, Fægtning for øvede, Familiefægtning - Dyrk sport med dit barn, Fægtning for børn (7-12 år) og Fægtning for unge. Er man endnu ældre, men stadig frisk på en svingom og sved på panden, så kan man melde sig til Fægtning for seniorer. Dedikation er en af de vigtigste værdier og gennemsyrer, alt hvad de gør i klubben. De støtter alle deres fægtere i, at nå så langt som lysten rækker, og uddanner trænere, så de altid har den nyeste viden indenfor fægtesporten og de pædagogiske metoder.

Er du 60+ kan det være svært at komme i gang med en idræt, men sådan er det ikke i København. Her kan du melde dig ind i klubberne som Valby Badminton Club, Vanløse Floorball eller AFC Ørestaden Spartans, som tilbyder Badminton for børn, unge, voksne og seniorer, Floorball for damer, Amerikansk fodbold for seniorer. Fælles er det sociale samvær, men også det at være aktiv sammen med andre. Skulle man se mere frem til en kop kaffe eller øl/vand i tutten når strabadserne er overstået, betyder det næsten ligeså meget. Uagtet af hvilket humør du møder ind med, er du garanteret at gå fra en træning med sved på panden og et smil på læben, især hvis du har været til Karate for nybegyndere hos Østerbro Karate Skole.

Er det tid til at få styrket kondien, boldøjet og det sociale i tørrerammer? Tænker du at dine ben og arme godt kunne trænge til at komme i topform med en basketball i hænderne? I så fald kan det ske at du skal give dig i kast med basketball hos B3B Basket. Hos B3B Basket kan du melde dig til Herre 6 (Old Boys +40) på Bellahøj Skole. 

Udover de nævnte klubber og træninger kan du finde en masse andet godt som helt sikkert er noget for dig. Tag også et kig på Copenhagen Wolves RFC, Københavns Taido Dojo, Københavns Sport Stacking Klub, Amager Triatlon Klub, Ørestad IF eller Jokokan København Karateskole.

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk