Om Mindfulness i bevægelse

Klub CVR: 40490299

Yoga i naturen i form af Qigong -mindfulness i bevægelse. Gammel kinesisk træningsform for krop og sjæl. /

Kom og vær med til yoga/Qigong træning i Søndermarken.
Jeg hedder Cille og er uddannet qigong instruktør. Jeg træner i min fritid små hold i min fritid.

QI gong er en kinesisk træningsform, som har været brugt i Kina gennem de sidste 5000 år. Bevægelserne minder om Tai chi. Det bruges i Kina i medicinsk behandling på lige fod med eksempelvis fysioterapi i Danmark. Det er en form for træning som styrker hele kroppens smidighed, balance, kropsbevidsthed, sind, åndedrag, og indre verden. Det kan beskrives som en form for meditation i bevægelse.

I QI gong er der 3 hovedgrene med hver sin målsætning. Dermed kan man selv vælge sit fokus i øvelserne.
Den ene er medicinsk QI gong, som har fokus på helbredet for krop og sind. Den form bruges både som helende, forebyggende og som vedligeholdelse af kroppen.
Den anden form har det spirituelle i fokus. Og har en mere meditativ indgangsvinkel. Det er en form for meditation i bevægelse. Her har man i fokus at skabe balance og harmoni i krop og sind. Det er en metode til at stimulere meridiansystemet ved hjælp af tanken og bestemte stillinger og bevægelser.
Den sidste form tager udgangspunkt i kampsport og de mange thi chi udøvere bruger det, for at blive bedre til at udøve deres sport. Nogle bruger det til enten opvarmning eller afslutning når de udøver thi chi.

Qi gong er et sammensat ord. QI står for energi og livskraft som strømmer gennem kroppens celler. Det er grundlaget for vores kropssundhed, handlekraft og vores aktivitetsniveau og Indre energi. QI kan føles forskelligt fra person til person. Det kan føles som en varme, snurren, prikken eller summen i hænderne. Det kan beskrives som en form som magnetisme. Gong betyder, at skabe, kultivere og bevæge. Altså betyder det at skabe livskraft og dermed få energin rundt i hele kroppen.

At udøve QI gong er godt for enormt mange ting. Herunder vil jeg i punktform nævne dem som jeg kan komme i tanke om:

- Det kan være medvirkende til at man bedre til at mærke sig selv. Til at mærke sin krop og sit eget energi-flow. Man bliver mere bevidst om sin egen indre kerne. Frem for kun at mærke hvad der sker udenpå kroppen.
- Det giver en øget kropsbevidsthed og en naturlig grounding. Dermed en større opmærksomhed på, hvis der opstår ubalancer i kroppen. Det gør at man hurtigere kan mærke det og gøre noget ved det, inden det bliver et problem.
- Det er med til at forbedre kropsholdning, smidighed, koncentration, det styrker balance og udholdenhed.
- Det forbedre immunsystemet, nervesystemet og celler og væv altså hele bindevævet.
- Det hjælper til, at man bliver bedre til, at regulere kroppens egen termostat. Altså kan det have en positiv effekt på hedeture. Så de enten blive færre, mindre kraftige eller helt forsvinder. Og samtidig kan det afhjælpe hvis man døjer med kolde eller varme hænder eller fødder.
- Det kan hjælpe med at lindre kroniske sygdomme og smerter i kroppen ved at være medvirkende til at sænke inflammationen i kroppen.
- Det kan hjælpe til at mindske spændinger og fastlåsninger i kroppen.
- Det kan bruges som afstressning af krop og sind og dermed forebygge stress.
- Det kan skabe ro i kroppen.
- Det kan give et øget fokus på det som man ønsker skal være i fokus.
- Det kan forbedre vejrtrækning og være med til at man med tiden, helt ubevidst trækker vejret bedre og helt ned i maven. Altså udnytter kroppens potentiale bedre.
- Det kan give en bedre fordøjelse, blodcirkulation samt et mere sensitivt nervesystem.
- Det kan bruges som mindfulness og meditation.

Mindfulness i bevægelse har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Frederiksberg kommune