Ultimate frisbee?
Find et hold i nærheden af dig

Køn og alder

Vælg køn

Vælg alder

Tidspunkt

Start tidligst

Slut senest

Søgningen gav desværre ingen resultater. Prøv at fjerne et eller flere søgekriterier.
Fjern alle søgekriterier

Klubber

Vis alle →

Faciliteter

Find alle faciliteter her Vis alle →

 
 
 
 
En disciplin de fleste har stiftet bekendtskab med til idræt, som for alvor har vundet frem de seneste 10 år. Ultimate bygger på elementer man kender fra rugby eller amerikansk fodbold, men dog uden kontakt. Et gentleman spil hvor der aldrig er dommer på, men spillerne selv styrer løjerne. Hvis du ikke kender ultimate, så kan du her lærer mere om hvad ultimate er, hvordan man spiller ultimate og ikke mindst hvor man kan spille ultimate?

Hvad er ultimate? 
Ultimate er et frisbee spil, som kombinere flere forskellige amerikanske sportsgrene. Point scores i en endzone som man kender fra amerikansk fodbold, men modsat amerikansk fodbold må man ikke bevæge sig når man har frisbeen i hånden. Her må man, som i NBA, rotere om en fast omdrejningsfod. Ultimate er en sport som kan dyrkes både indendørs og udendørs, hvilket gør det til en helårssport. En udendørsbane er 100 meter lang og 37 meter bred. En indendørsbane er på størrelse med en almindelig håndboldbane 40 meter lang og 20 meter bred. Når man har frisbee’en i hånden har man 10 sekunder til at komme af med den til en medspiller. Den spiller som dækker personen med frisbee’en op, har som opgave at tælle de ti sekunder spilleren har til at slippe afsted med frisbee’en. Et grundelement i ultimate er dette, hvilket man kalder Spirit of the game. Som forsvarende hold kan man få frisbee’en ved enten at gribe den, slå den i jorden, ved fejl eller hvis den rammer jorden.

Fordele ved ultimate
Ultimate er et begyndervenligt spil, som ikke kræver de store evner før man starter. Alt det kræver er, at man er villig til at løbe og lære, men det er dog en fordel hvis man kan kaste og gribe en frisbee. Til trods for at det er begyndervenligt, er det et spil som tager mange timer og hårdt arbejde at mestre. Der er altid noget man kan blive bedre til, så man kan passende sige at man kommer for motionen, men bliver for at mestre spillet. Da det ikke er en kontaktsport slipper man for at få knobs, hvorfor det er et ideelt spil for dem, som gerne vil dyrke en holdsport, men som også nyder ikke at have blå mærker på hele kroppen.

Da ultimate er en holdsport har det også et stort socialt aspekt. Det er et spil som bliver nemmere hvis man har et godt forhold til sine holdkammerater, da man dermed bedre kan finde hinanden på banen. Med Spirit of the game som et kerneelement giver det en vigtige lektioner, som man også kan bruge i sin hverdag. Det handler nemlig om at være ærlig, gøre det rigtige og ikke mindst en gensidig respekt for både med- og modspillere.

Ultimate på Motivu
Vi har i skrivende stund ikke nogen ultimate klubber på motivu.dk, men det skal nok komme. Har man en klub og ønsker man at gøre det nemmere at erhverve nye medlemmer, så tøv ikke med at få jer oprettet på motivu.dk. Hold løbende øje med motivu.dk for så skal der nok komme en klub du kan melde dig ind i.

Kom nemt og godt i gang med ultimate
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til ultimate, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om ultimate er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Motivu har gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale ultimate klub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse!