TAI-CHI inspireret Kata - for seniorer tryout image

TAI-CHI inspireret Kata - for seniorer

Club logo

Bushi Karate & Combat Sport

Tilmeld gratis prøvetræning

TAI-CHI inspireret Kata - for seniorer
ledige pladser

 • Tir. 13.08.2024 kl. 19:30 - 20:30
 • Tir. 20.08.2024 kl. 19:30 - 20:30
 • Tir. 27.08.2024 kl. 19:30 - 20:30
 • Tir. 03.09.2024 kl. 19:30 - 20:30
 • Tir. 10.09.2024 kl. 19:30 - 20:30
Tilføj barn

Oplysninger om forælder

 • Beskrivelse

  TIL DIG SOM GERNE VIL RØRE DIG LIDT OG FORBEDRE DIT VELVÆRE:
  Bestem dig for at træne. Der er kun to ting der er vigtige i BUSHI Tai-Chi Kata: Den første er at begynde, den anden er at fortsætte. Holdet er sat til at træne tirsdag aften, men træningen kan flyttes til et "Formiddagshold" hvis der er flertal...!

  I Bushi finder du gode instruktører. I begyndelsen er bevægelserne vanskelige, og fysisk udfordrende, fordi det er betydningsfuldt at få en korrekt kropsholdning, således at krop og sind kommet i en harmonisk helhed. 

  Det er derfor korrekt instruktion er af største betydning for alle. (Specielt begyndere). 

  Lær nedefra: Bevægelserne udføres med hele kroppen, begynd nedefra, med fødderne, så hvor vægten er, så kroppens retning, og til sidst hænderne, bevægelsen ”Vokser” frem fra fødderne som er ”Rødderne” i hele bevægelsen.

  Vi træner med opmærksom på kropsvægten, når man udfører sin øvelse, her skal den nederste del af ryggen holdes lodret, det ændrer balancen i hele kroppen. I øvelserne skifter man hele tiden vægten – Dette skal forgå langsomt og tilsyneladende uden anstrengelse. 

  Knæene skal være bøjede, og vægten skal synke ned i jorden.

  Tro ikke at det er enkelt. Du må regne med at der er lidt ømhed og træthed når du starter med BUSHI Tai-Chi Kata, Især i begyndelsen. Når du har gode stillinger er det en god ide, ”At gå til den”. 

  Giv slip på dine indre og ydre spændinger. Den største vanskelighed er filosofisk/psykologisk - At overvinde sig selv.

  Partnerøvelser kan vi lave for at få forståelse for de teknikker der udføres i Kata. Vi laver det på en måde for at slippe sin angst og sit ego. For en kampkunst udøver, kan frygt give uheldige resultater. For almindelige mennesker giver det spændinger og dårligt helbred, også det mentale.

  Med Bushi Tai-Chi inspireret Kata, kan du med en god lærer, ændre dit liv i en positiv retning.  FAKTA FRA EN FYSIOTERAPEUT:
  Godt 90% af alle ældre er bange for at falde, og det er forståeligt, da fald er den hyppigste form for ulykke blandt ældre. Det er typisk et tegn på, at der er problemer med balancen og/eller muskelstyrken.

  Tai-Chi KATA forbedrer ældres muskelfunktion, knoglestyrke og fysiske form. Det er vigtige elementer til forebyggelse af faldskader. Samtidig er der jo også en sidegevinst ved forbedret kondition og udholdenhed, så der er overskud til sociale arrangementer, der nedsætter ensomheden og ikke mindst overskud til børnebørn eller oldebørn. Det er vigtigt at huske, at fysisk aktivitet er en del af et sundt liv - lige meget, hvor gammel man er.

  Læs mere Luk
 • Niveau

  Tai-Chi KATA - Langsomme bevægelser

 • Faciliteter & udstyr (inkluderet)

  - Omklædningsfaciliteter
  - Cafe i Centeret
  - Bad

 • Funktionsnedsættelse / særlig behov

  Holdet tager hensyn til personer med handicap eller andre særlige behov

Tilmeld gratis prøvetræning