Om Bagsværd Atletik Club

Klub alias: BAC

Klub CVR: 30153170

Bagsværd Atletik Club tilbyder træning for alle. Vi har helt sikkert også et hold for dig! Kom og prøv atletik uanset alder eller erfaring

Leder du efter en ny udfordring hvor pulsen er høj og fællesskabet er stærkt? Så er Bagsværd Atletik Club (BAC) stedet for dig! Klubben blev skabt i 1972 og har siden da leveret gode rammer for atletiktræning og det unikke sammenhold omkring sporten. Alle kan dyrke atletik. Om det er løb eller en anden disciplin får du mulighed for det hos os.

Vores største trækplaster er den gennemførte atletik bane. Men vi bryster os også af den flotte natur der omgiver vores base på Bagsværd Stadion. Mange kilometer er blevet løbet gennem skoven, hvor hver tur bliver en fest med gode mennesker og smukke omgivelser.

I vores klub har vi plads til alle. Om du er nybegynder, blot ønsker selskab til et par ugentlige løbeture eller om du vil tage din træning til et nyt niveau med gode faciliteter og kompetente trænere. Vi rummer det hele i BAC fordi fællesskabet gør plads til både bredde og elite.
Vores præstationer med Eliten er et tydeligt bevis på kvaliteten af træning såvel som foreningen.
Helt konkret har vi en række tilbud som er relevante for folk på alle niveauer og aldre.

Vi har helt sikkert også et hold til dig, hvis du blot har noget træningstøj, kan du møde op og prøve kræfter med atletikken. Så uanset om du helt ny i gamet eller har gjort det længe så har vi et træningstilbud til dig.
I årets løb vil der være en bred vifte af aktiviteter. Der vil yderligere være mulighed for at deltage i stævner og løb som en del af klubben, så man sammen kan deltage i diverse udfordringer.

Holdene:
5-9 år
Du kan starte på vores miniatletik-hold, når du er blevet ¨5 år. Her går du, til du er ca. 9 år. Der er træning en gang om ugen og vi lægger vægt på, at det først og fremmest skal være sjovt. Vi bruger ind imellem lege til bl.a. at øve koordination og til at styrke det sociale sammenhold. Vi starter hver træning med opvarmning, og herefter er der træning af en eller flere discipliner, fx boldkast eller længdespring. Vi slutter med en lille farvel-leg. Vi opfordrer til deltagelse i stævner for børnenes aldersgruppe, da det er vores erfaring at det styrker sammenholdet, og børnene synes det er sjovt

10-14 år
Vores næste hold dækker de 10-14 årige. Her er der mere atletik og mindre leg. Det er et grundtræningshold hver tirsdag, hvor hver træningsgang starter med løb, opvarmning og koordinationsøvelser, evt. i form af lege. Derefter træner vi forskellige atletikdiscipliner indenfor løb, spring og kast. Vi prøver at få alle medlemmer til at prøve alle discipliner, for at de evt. senere kan vælge, hvilke discipliner de bedst kan lide at lave. De der ønsker mere tekniktræning, kan træne med på grundtræningsholdet for 10-17 år om torsdagen.

14+
Når du er 14- år, har du forskellige muligheder. Du kan træne på vores grundtræningshold, hvor du kommer igennem alle disciplinerne indenfor løb, spring og kast. Du kan kaste i vores kastegruppe, hvor der trænes kugle, diskos, spyd, vægt og hammer. Og du kan løbe i vores løbegruppe for mellem- og langdistanceløb. Du kan også vælge at kombinere grundtræningsholdet med mellem- og langdistanceløbsholdet. Der trænes fælles to-tre gange om ugen afhængig af gruppen. Vi prøver at lave fælles opvarmning, koordination og/eller styrketræning for at styrke sammenholdet mellem grupperne.

Løb og motion:

BAC 1:
Langdistanceløb (og mellemdistanceløb) med 10 km-tider op til 40 minutter. Rigtig mange på holdet træner mod maraton og halvmaraton, og træningen planlægges i perioder med henblik på de store danske og udenlandske motionsløb i denne kategori. Men løberne spænder meget bredt helt nede fra 800 m og 1500 m baneløb, og flertallet løber også mange andre løbstyper som cross, landevejsløb, banestævner og helt almindelige motionsløb. Der er gode muligheder for at danne hold til de danske mesterskaber i f.eks. 40 års-, 45 års-, 50 års-klasserne osv. De fleste på holdet er naturligvis herrer, men det kan afsløres, at det aldrig har været et rent herrehold. Unge løbere er velkomne, også hvis tids-"krav" ikke helt opfyldes. Her kan fremgangen nemlig ofte komme utroligt hurtigt. Så snakker vi om, hvordan opstarten skal foregå.

Atletik i Gladsaxe

Bagsværd Atletik Club har aktive atletik hold her: Bagsværd Skole (Bagsværd Hovedgade 62) og Bagsværd Stadion (Bagsværd Hovedgade 84). Holdene træner mandage og tirsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 6+ årige.

Bagsværd Atletik Club har følgende atletik hold i Gladsaxe.

Bagsværd Skole (Bagsværd Hovedgade 62):
Miniatletik for alle (6-10 år) | Mandage, kl. 16:45 - 18:00

Bagsværd Stadion (Bagsværd Hovedgade 84):
Mellem- og Langdistanceløb (14-30 år) | Tirsdage, kl. 17:00 - 18:00

Bagsværd Atletik Club har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Gladsaxe kommune