Om Kaptajn JP Jespersens Klan

Klub alias: IPJ

Klub CVR: 42690244

Gymnastik for modne mænd som gerne vil bevare spændstigheden i både kroppen og knoppen

Kaptajn JP Jespersens Klan blev oprettet i 1953 af kaptajn Jens Peter Jespersen (1883 – 1963). Han var uddannet skolelærer på Statens Højskole for Legemsøvelser, blev uddannet officer, og studerede senere på University of London, og kom der i forbindelse med I.P. Müllers sundhedsinstitut og hans bog ‘Mit System’; verdens første og mest udbredte gymnastik- og sundhedsbog.

Tilbage i Danmark blev kaptajnen af utallige danskere kendt som utrættelig forkæmper for hans motto om det opbyggelige i gymnastikken, ikke mindst gennem hans daglige morgengymnastik udsendelser i Danmarks Radio, fra 1928 til 1958.

Kaptajn JP Jespersens Klan, som nu nærmer sig sit 70 års jubilæum, er en samling af mænd over 50 år, som mødes til 1 times gymnastik, og efterfølgende brunch. Gymnastikken er overvejende en “smidigheds- og holdningsgymnastik” med stavgymnastik som det mest fremtrædende element. Gymnastikken og samværet bidrager begge til “en sund sjæl i et sundt legeme”.

I sommerhalvåret foregår gymnastikken hver lørdag i det fri på græsplænen ved Strandlund i Hellerup med efterfølgende dyp i Øresund og brunch (kl. 08:30 – ca. 10:30).

I vinterhalvåret foregår gymnastikken i Kildeskovshallen både torsdag (kl. 11 – 12) uden brunch, og lørdag kl. 09 – ca. 11:30 med efterfølgende brunch.

Kaptajn JP Jespersens Klan har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Gentofte kommune