Om Gentofte Skakklub

Klub CVR: 42263753

Både børn og voksne kan spille skak i Gentofte Skakklub

VELKOMMEN TIL GENTOFTE SKAKKLUB

Gentofte Skakklub er en ny skakklub, der blev grundlagt i marts 2021 og allerede har mere end 100 medlemmer. Vi har høje ambitioner på vegne af både nye skakspillere, bredde og elite, og derfor vil vi gerne have dig med på et af vores træningshold.

Gentofte Skakklub er åben for alle uanset alder og niveau. Vi er stolte af at tilbyde et inklusivt miljø, hvor alle kan lære noget og have det sjovt, samtidig med at vi også stræber efter at blive bedre. Derfor betragter vi alle som talenter og ønsker at bidrage til din udvikling.

Vi er også særligt stolte af vores juniorprogram, som er en stor del af vores klub. Vi har hele tiden nye hold for både nybegyndere og øvede juniorer, og vores træning er baseret på de fremmeste pædagogiske og faglige læringsprincipper, da Gentofte Skakklub er en del af Dansk Skoleskak. Vi vil gerne give børn og unge mulighed for at udforske skak og forbedre deres færdigheder i et sjovt og lærerigt miljø. Vi afholder også skaklejr for børnene og andre lignende aktiviteter.

Vi har oprettet hold for eliten med top-trænere, der både er dygtige til skak og inspirerende undervisere. Vores elitehold har allerede imponeret med deres præstationer i forskellige turneringer.

Hver torsdag aften afholdes klubaften for voksne. Træningen starter kl. 19.00-20.00, hvor alle kan komme og være med. Samtidig er der elitetræning for de allerbedste. Efter kl. 20 spiller vi indtil den sidste går hjem. Vi er åbne for alle voksne skakentusiaster, uanset om du er nybegynder eller øvet spiller. Vores træning vil hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder og nyde skakspillet.

Gentofte Skakklub har til huse i Byens Hus – Gentofte, som ligger på Hellerupvej kun 2 minutter fra Hellerup st. i den gamle internationale skole. Det er et fantastisk sted at spille skak og møde nye venner.

Vi er en klub, der vægter fællesskabet højt og stræber efter at skabe en sjov og venlig atmosfære for alle vores medlemmer. Vores ambition er at skabe en stærk skakklub, hvor skakentusiaster kan samles og dele deres passion for spillet. Vi mener, at skak er mere end bare et spil – det er en måde at lære, tænke og udfordre sig selv på.

Kom og besøg os i Gentofte Skakklub og prøv det af! Vi vil med glæde byde dig velkommen og hjælpe dig med at finde det rette hold til dig!


Skak er fantastisk for børns udvikling!
Skak er en fantastisk aktivitet for børn, da det kan have mange positive effekter på deres udvikling. Skak kræver koncentration, tålmodighed og logisk tænkning, som er færdigheder, der kan overføres til mange andre områder af livet.

Skak kan hjælpe børn med at udvikle deres evne til at tænke strategisk og planlægge, hvilket kan være gavnligt i deres skolearbejde og karriere senere i livet. Det kan også hjælpe med at øge deres koncentrationsevne, da spillet kræver fokus og opmærksomhed på både ens egen position og modstanderens position.

Når børn spiller skak, lærer de også at tænke kreativt og finde nye og innovative måder at løse problemer på. De kan også lære at acceptere nederlag og håndtere stress og pres, som er vigtige færdigheder i livet.

Endelig kan skak også have en social dimension, hvor børn kan lære at kommunikere og samarbejde med andre, både når de spiller mod andre børn og når de arbejder sammen i hold. Det kan være en sjov og givende aktivitet, der kan hjælpe børn med at udvikle venskaber og socialt netværk.

Samlet set kan skak have mange positive effekter på børns udvikling, herunder øget koncentration, bedre problemløsningsfærdigheder, mere kreativ tænkning, bedre håndtering af stress og pres og forbedret social interaktion.

Vi glæder os til at se jer!

Skak i Gentofte

Gentofte Skakklub har aktive skak hold her: Byens Hus - Hellerup, Gentofte Kommune (Hellerupvej 22-26). Holdene træner tirsdage og torsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 6+ årige.

Gentofte Skakklub har følgende skak hold i Gentofte.

Byens Hus - Hellerup, Gentofte Kommune (Hellerupvej 22-26):
Juniortræning - tirsdag kl. 17-18 | Tirsdage, kl. 17:00 - 18:00
Juniortræning - torsdag kl. 17-18 | Torsdage, kl. 17:00 - 18:00
Klubaften for alle - torsdag fra kl. 19 | Torsdage, kl. 19:00 - 22:00
Juniortræning - torsdag kl.16-17 | Torsdage, kl. 16:00 - 17:00
Skak for unge 12-16 år - tirsdag kl. 18-19 | Tirsdage, kl. 18:00 - 19:00
Pigeskak - torsdag kl. 18-19 | Torsdage, kl. 18:00 - 19:00
Elitetræning - torsdag kl. 19 (+1600 i rating) | Torsdage, kl. 19:00 - 20:00
Træning for børn med særlige behov kl. 16-17 | Torsdage, kl. 16:00 - 17:00
Begyndertræning - Unge & voksne: 800-1200 i rating | Torsdage, kl. 18:00 - 19:00

Gentofte Skakklub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

Gentofte kommune

Find din næste idræt i Gentofte Kommune!
Det kan ikke være manglen på muligheder, som gør at man ikke holder sig fysisk aktiv i Gentofte Kommune.
Gammel er ikke noget man er, det er noget man bliver. Hos Modne Motionister kan du blive lidt langsommere gammel, ved at melde dig til et af deres hold. Hos Modne Motionister er fokus på at man skal bevæge sig selvom man er 50+, men også på at det skal være sjovt og socialt at bevæge sig. Selvom man er over de 50 kan man stadig have et ønske om at være sund, stærk, fit eller bare ganske godt tilfreds med sig selv. Her hjælper Modne Motionister dig med at holde dig i gang, holde hovedet klart og ikke mindst give dig et smil på læben. Du kan få hjælp til at vælge den motionsform som passer bedst til dig og din krop. Alt det kræver af dig, er at du har lidt gåpåmod og et frisk og åbent sind, så skal Modne Motionister nok sørge for resten.

Skal der være fart og feltet, og skal hele familien kunne dyrke den samme sport, så kan I alle komme til rugby eller touch rugby hos Gentofte Rugby Klub. Her mener de, ikke overraskende, at rugby er den bedste sport i verden, hvilket du får at opleve ved dygtige trænere og et stærkt fællesskab.

De fleste af os har stiftet bekendtskab med hockey i idræt eller gymnastiktimerne i folkeskolen og gymnasiet. Nu kan du dog prøve kræfter med den i din fritid hos Gentofte Hockey Klub. Klubben har både børne, ungdom og senior hold. Klubben har en del udenlandske medlemmer og har i øjeblikket repræsentanter fra: England, Tyskland, Holland, Australien, Argentina og Sydafrika, udover danskere naturligvis. Klubben er yderst socialt anlagt, og holder flere gange om året arrangementer for at styrke fællesskabet i klubben. Her er der plads til alle, uanset niveau så det er bare med at komme i gang.

Hvis du nogensinde har set udspring på TV, har du måske haft den reaktion mange har. “Gud hvor ser det farligt ud” eller “Hold fast hvor er det dog smukt”. Nu har du muligheden for selv at prøve kræfter med udspring i Lyngby Udsprings Klub eller bare LUK2002. Udspring udfordrer dig både fysisk og mentalt, men giver dig også et adrenalinsus af de store, og ikke mindst et smil på læben, når du har turde at prøve et nyt spring. På Motivu kan du finde og tilmelde dig til prøvetræninger i klubben.

Om du har en musketer gemt i dig, eller du bare synes det kunne være sjovt at prøve kræfter med fægtning, så har du muligheden for det i Hellerup Fægte-Klub. Klubben tilbyder struktureret træninger fra børnehold til verdensklasse med gode resultater og endnu bedre oplevelser. Så kom ud og prøv kræfter med fægtning i HFK!
Hvis du er til kampsport, så har du et væld af muligheder hvis du bor i Gentofte Kommune. Du kan gå til karate med en forælder eller alene i Gentofte Shotokan Karate-Do Kai. Her lægges der vægt på udviklingen af den enkeltes karate samt på det sociale. Alt i kontekst af fysisk og mental træning som fører til en personlig udvikling. GSKK har erfarne trænere som alle har erfaring med alle aldersgrupper og niveauer. Udover GSKK har du mulighed for at træne karate i Charlottenlund Shotokan Karateklub. Klubben har miniput, børne, elite, voksen og kombihold. Vil du hellere prøve kræfter med Jiu-Jitsu eller Arnis - Filipinsk stokkekamp - så kan du melde dig til en prøvetræning hos Gentofte Budo- og Selvforsvarsklub. Her kan du finde juniorhold som er for 8-15 årige, eller seniorhold som er for +15. Hvis du hellere vil prøve kræfter med Taekwondo, kan det også lade sig gøre i Gentofte Kommune. Her kan du komme til prøvetræning hos Gentofte Taekwondo klub, som er en klub der bygger på sammenhold, respekt og tålmodighed. Det betyder også, at det er vigtigt for klubben at alle har en god oplevelse når de deltager i træningerne. Taekwondo er en koreansk selvforsvars/kampsport hvor der både bruges spark og håndhandlinger. Dele af udtrykene som bruges i løbet af træningen er på koreansk, hvilket sikre at man også kan træne taekwondo i andre lande.

Lad os hoppe fra kampsporten til isen, for her er der også muligheder i Gentofte Kommune. Du kan for eksempel komme til en prøvetræning i ishockey hos Gentofte Stars. Her starter man på U7 holdet som er deres begynderhold, hvorfra man vil lære de nødvendige færdigheder. Ishockey er måske mest kendt som en hård og brutal sport, men faktisk kræver den stor smidighed, udholdenhed og ikke mindst en masse gåpåmod.
Vil du hellere kaste med sten og feje med koste, så kan du prøve kræfter med Curling i Gentofte Curling Club. Her kan du melde dig til en begynder træning, men det anbefales at du lige husker en varm trøje.
Vil du have et væld af muligheder for træning, så kan du komme til en prøvetræning hos Lyngby og Gentofte gymnastik. Her kan du prøve kræfter med parkour, springgymnastik, kondi, styrke og kordination eller akrobatik, dansegymnastik, street dance, rytme dans og rope skipping. Mulighederne virker næsten uendelige, men så er det jo godt at man kan prøve alle de forskellige ting af, for at finde ud af hvad der passer bedst til en. LG Gymnastik går meget op i at det skal være sjovt, og bruger derfor ideen om LEG - Læring, Energi og Glæde. Klubben tilbyder hold i: Gentofte, Hellerup, Lyngby, Sorgenfri og Virum.

Er du til holdsport indendørs og plads til det sociale, så kan du melde dig til en prøvetræning hos håndboldklubben Gentofte-Vangede Håndboldklub. Her er der hold til hele familien, og det vigtigste for klubben er at der skal være plads til alle. Så snør indendørs skoene og kom til håndboldtræning hos Gentofte-Vangede Håndboldklub.

Har du en drøm om en dag at deltage i konge disciplinen 100m til OL, så er det en god idé at starte i Gentofte Idræts Klub - GIK. Klubben tilbyder træning inden for alle atletik discipliner og appellerer til breden. Målet for klubben er at skabe et klubmiljø som fastholder de unge i klubben og den aktive livsstil hvor der er plads til alle. Udover den daglige træninger står klubben også for Skole OL og er en aktiv spiller i forhold til kommunens projekter.

Hvis du har en drøm om en dag at gennemføre en triatlon, eller er du den helt hårde type som synes en Ironman lyder som det fedeste, så skal du prøve kræfter med Skovshoved Triathlon Klub. Her kan du både melde dig til interval løbetræning, cykeltræning på landevej og ikke mindst svømning. Her kan du få trænet mange af de store muskelgrupper og få bygget dig en solid form.

Synes du fodbold er det sejeste i verden, og kunne du tænke dig at komme ind i en god breddeklub med sportslige ambitioner, så kan du melde dig til en træning hos Jægersborg Boldklub. Klub har stor fokus på det sociale og leg med bolden, hvilket styrker fodboldglæden blandt foreningens medlemmer.

Læste du fodbold som football eller er du bare bidt af det gale griseskind, så kan du prøve kræfter med Flag Football eller Football hos Copenhagen Towers. Her er det plads til alle, så uanset din kropsform eller fysiske niveau, så har de brug for dig. Klubben har fokus både på det sociale og det at vinde, hvilket de så fint opsummerer i hashtagget #WhereFriendsTouchDown.

Kort sagt er der et væld af foreninger og muligheder i Gentofte Kommune, så hvad venter du på? Foreningerne i Gentofte Kommune glæder sig til at tage imod nye som gamle medlemmer, der leder efter et aktivt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i foreningerne til en gratis prøvetræning, og der tages højde for myndighedernes retningslinjer. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”åbne træninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig. 

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.
Læs mere Luk