Tilmeld gratis prøvetræning - Der er 0 åbne hold i Østerbro Karate Skole

Østerbro Karate Skole har ingen aktive prøvetræninger i øjeblikket

Om Østerbro Karate Skole

Klub alias: ØKS

Klub CVR: 30628934

I Østerbro Karate Skole træner vi Okinawan Goju-Ryu Karate Do. Det er traditionel karate og effektivt selvforsvar.

I Østerbro Karate Skole (ØKS) træner vi traditionel karate.

Vores stilart Okinawan Goju-Ryu (剛 柔 流) er grundlagt af Miyagi Chodun, og er en af verdens ældste og mest udbredte stilarter indenfor traditionel karate. Systemet er udviklet på den japanske ø Okinawa og har rødder tilbage til det antikke Kina.
Grundlæggende bygger systemet op om en række værdier og i dojoen følger vi disse regler:

- Respektér andre
- Vær modig
- Træn din krop og dit sind
- Træn dagligt, og beskyt traditionel karate
- Udforsk essensen af Gojo-Ryu karate-do
- Giv aldrig op

Vi er en del af IOGKF (International Okinawa Goju Ryu Karate-Do Federation), som blev grundlagt i 1979 af vores øverste nulevende mester Higaonna Sensei (f. 1938). Organisationen er repræsenteret i 60 lande og er dermed verdens største Okinawa Goju-Ryu organisation. IOGKF's vigtigste formål er at bevare og beskytte Goju Ryu karate i sin oprindelige form, som stilarten blev overleveret fra Chojun Miyagi Sensei.

Higaonna Sensei, der trods sine mere end 80 år stadig træner aktivt, har viet hele sit liv til at udbrede kendskabet til den traditionelle Okinawa Goju Ryu karate. Han har viet sit liv til Goju-Ryu karaten og anerkendes i dag som en af verdens bedste udøvere inden for traditionel karate.

_____________________

HVEM ER ØKS

Østerbro karate Skole blev grundlagt i 1995 af vores chefinstruktør Sensei Torben Svendsen (7. dan).
Målet var og er fortsat at dele den gamle kultur- og kamptradition, som Goju-Ryu står for.

Sensei Torben har selv trænet under Higaonna Sensei og er anerkendt og efterspurgt for sin undervisning i hele verdenen. Han begyndte selv sin karatetræning som 11-årig i 1976 og har gennem nu mere end 40 år oplevet og lært så meget om ikke alene kamp men også alt det, karate lærer os om os selv og andre mennesker. For ham handler karate meget om fred – en indre fred – og dermed også fred med andre.

_______________________

HVAD ER KARATE?

Karate består hovedsageligt af basisteknikker, der trænes gentagende gange. Slag, spark, stød og parader skal trænes igen og igen for at udvikle kroppen til at reagere instinktivt og med den fornødne hastighed og præcision.

Andre af de elementer vi har i vores træning, er beskrevet nedenfor:

KATA er en serie af sammensatte teknikker – altså en bestemt serie af bevægelser, der samtidig illustrerer en tænkt kampsituation mod en eller flere modstandere. Kata’erne er udviklet efter mange års studier, træning og kamperfaring af Goju Ryu karatens oprindelige mestre. Inden for Goju Ryu findes der i alt 13 forskellige kata. Teknikkerne stiller store krav til elevens præcision og koncentrationsevne.

BUNKAI er en bestemt serie af angreb og forsvar, som to elever træner sammen. Til hver kata findes en række bunkai-teknikker, der svarer til de bevægelsesmønstre, man øver i kataen for sig selv.

KUMITE er kontrolleret frikamp. Når vi træner kumite, træner vi forskellige teknikker i en fri udveksling mellem to elever, der på den måde får øvet deres færdigheder i en kontrolleret ramme.

HOJO UNDO er i dag unikt for Okinawa Goju-Ryu karate, da ingen andre karate-stilarter træner med disse essentielle redskaber længere. Det er styrketræning med specielle redskaber, der forbedrer din styrke og koncentration. Redskaberne er: Chi-ishi (håndvægt på stang), sashi ishi, Nigiri-game (krukker), Ishi-sashi (hånd/fod vægte), Kongo Ken (stor oval jernring), muchi ishi og Makiwara (bræt med pude til slagtræning).

Karate er altså mere end “blot” en sport, det er en livsstil. Det handler ikke så meget om at slås, som det handler om respekt, disciplin og selvkontrol. Karate er på den måde med til at holde krop såvel som sjæl frisk og rask. Her kan du eller dit barn få værdifulde lektioner, som ikke blot kan bruges til karate, men også ude i det virkelige liv.
______________________

HVORFOR GÅR FOLK TIL KARATE HOS OS?

I klubben i hjertet af Østerbro har vi et godt fællesskab og mange fine oplevelser sammen.
Vi træner vi på tværs af køn, alder, styrke og helbred – alle kan være med på deres individuelle niveau. Det vigtigste er, at du træner jævnligt og gør dit bedste.

Herunder er nogle af de udtalelser, vi har fået fra vores voksne nybegyndere:

"Jeg har været karate mor i klubben i 11 år. Vi har 4 børn der træner her. Min mand begyndte for 4 år siden, og efter lang overtalelse begyndte jeg selv for 1 år siden. Jeg har altid syntes at klubben havde en rigtig god ånd, og rigtig dygtige og engagerede instruktører, selvom de alle er frivillige. Alligevel har det været en øjenåbner af den positive slags selv at begynde at træne. Man bliver virkelig taget godt imod her i klubben. Alle de rutinerede og instruktørerne gør det nemt at være voksen nybegynder. Folk er super flinke og samtidig bliver man selvfølgelig udfordret, ellers var det jo ikke sjovt 😜. Alt i alt, kan jeg kun anbefale klubben, her er der højt til loftet og meget inspiration at hente, både for børn og voksne, unge og ældre." - Solveig

"Vildt god træning og utroligt imødekommende mennesker😊👍🏼" - Anders

_____________________

HVORDAN KOMMER JEG IGANG MED KARATE?

Det kræver ikke det store for dig at komme i gang med karate. Faktisk kræver det ikke andet, end at møde op i løstsiddende tøj og mod på at prøve sig af til karate.

Østerbro Karate Skole har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af København kommune