Østerbro Karate Skole tryout image
Østerbro Karate Skole logo

Østerbro Karate Skole

Tilmeld gratis prøvetræning

Klubbens adresser og faciliteter

Om Østerbro Karate Skole

Klub alias: ØKS

Klub CVR: 30628934

I Østerbro Karate Skole træner vi Okinawan Goju-Ryu Karate Do. Det er traditionel karate og effektivt selvforsvar.

I Østerbro Karate Skole (ØKS) træner vi traditionel karate.

Vores stilart Okinawan Goju-Ryu (剛 柔 流) er grundlagt af Miyagi Chodun, og er en af verdens ældste og mest udbredte stilarter indenfor traditionel karate. Systemet er udviklet på den japanske ø Okinawa og har rødder tilbage til det antikke Kina.
Grundlæggende bygger systemet op om en række værdier og i dojoen følger vi disse regler:

- Respektér andre
- Vær modig
- Træn din krop og dit sind
- Træn dagligt, og beskyt traditionel karate
- Udforsk essensen af Gojo-Ryu karate-do
- Giv aldrig op

Vi er en del af IOGKF (International Okinawa Goju Ryu Karate-Do Federation), som blev grundlagt i 1979 af vores øverste nulevende mester Higaonna Sensei (f. 1938). Organisationen er repræsenteret i 60 lande og er dermed verdens største Okinawa Goju-Ryu organisation. IOGKF's vigtigste formål er at bevare og beskytte Goju Ryu karate i sin oprindelige form, som stilarten blev overleveret fra Chojun Miyagi Sensei.

Higaonna Sensei, der trods sine mere end 80 år stadig træner aktivt, har viet hele sit liv til at udbrede kendskabet til den traditionelle Okinawa Goju Ryu karate. Han har viet sit liv til Goju-Ryu karaten og anerkendes i dag som en af verdens bedste udøvere inden for traditionel karate.

_____________________

HVEM ER ØKS

Østerbro karate Skole blev grundlagt i 1995 af vores chefinstruktør Sensei Torben Svendsen (7. dan).
Målet var og er fortsat at dele den gamle kultur- og kamptradition, som Goju-Ryu står for.

Sensei Torben har selv trænet under Higaonna Sensei og er anerkendt og efterspurgt for sin undervisning i hele verdenen. Han begyndte selv sin karatetræning som 11-årig i 1976 og har gennem nu mere end 40 år oplevet og lært så meget om ikke alene kamp men også alt det, karate lærer os om os selv og andre mennesker. For ham handler karate meget om fred – en indre fred – og dermed også fred med andre.

_______________________

HVAD ER KARATE?

Karate består hovedsageligt af basisteknikker, der trænes gentagende gange. Slag, spark, stød og parader skal trænes igen og igen for at udvikle kroppen til at reagere instinktivt og med den fornødne hastighed og præcision.

Andre af de elementer vi har i vores træning, er beskrevet nedenfor:

KATA er en serie af sammensatte teknikker – altså en bestemt serie af bevægelser, der samtidig illustrerer en tænkt kampsituation mod en eller flere modstandere. Kata’erne er udviklet efter mange års studier, træning og kamperfaring af Goju Ryu karatens oprindelige mestre. Inden for Goju Ryu findes der i alt 13 forskellige kata. Teknikkerne stiller store krav til elevens præcision og koncentrationsevne.

BUNKAI er en bestemt serie af angreb og forsvar, som to elever træner sammen. Til hver kata findes en række bunkai-teknikker, der svarer til de bevægelsesmønstre, man øver i kataen for sig selv.

KUMITE er kontrolleret frikamp. Når vi træner kumite, træner vi forskellige teknikker i en fri udveksling mellem to elever, der på den måde får øvet deres færdigheder i en kontrolleret ramme.

HOJO UNDO er i dag unikt for Okinawa Goju-Ryu karate, da ingen andre karate-stilarter træner med disse essentielle redskaber længere. Det er styrketræning med specielle redskaber, der forbedrer din styrke og koncentration. Redskaberne er: Chi-ishi (håndvægt på stang), sashi ishi, Nigiri-game (krukker), Ishi-sashi (hånd/fod vægte), Kongo Ken (stor oval jernring), muchi ishi og Makiwara (bræt med pude til slagtræning).

Karate er altså mere end “blot” en sport, det er en livsstil. Det handler ikke så meget om at slås, som det handler om respekt, disciplin og selvkontrol. Karate er på den måde med til at holde krop såvel som sjæl frisk og rask. Her kan du eller dit barn få værdifulde lektioner, som ikke blot kan bruges til karate, men også ude i det virkelige liv.
______________________

HVORFOR GÅR FOLK TIL KARATE HOS OS?

I klubben i hjertet af Østerbro har vi et godt fællesskab og mange fine oplevelser sammen.
Vi træner vi på tværs af køn, alder, styrke og helbred – alle kan være med på deres individuelle niveau. Det vigtigste er, at du træner jævnligt og gør dit bedste.

Herunder er nogle af de udtalelser, vi har fået fra vores voksne nybegyndere:

"Jeg har været karate mor i klubben i 11 år. Vi har 4 børn der træner her. Min mand begyndte for 4 år siden, og efter lang overtalelse begyndte jeg selv for 1 år siden. Jeg har altid syntes at klubben havde en rigtig god ånd, og rigtig dygtige og engagerede instruktører, selvom de alle er frivillige. Alligevel har det været en øjenåbner af den positive slags selv at begynde at træne. Man bliver virkelig taget godt imod her i klubben. Alle de rutinerede og instruktørerne gør det nemt at være voksen nybegynder. Folk er super flinke og samtidig bliver man selvfølgelig udfordret, ellers var det jo ikke sjovt 😜. Alt i alt, kan jeg kun anbefale klubben, her er der højt til loftet og meget inspiration at hente, både for børn og voksne, unge og ældre." - Solveig

"Vildt god træning og utroligt imødekommende mennesker😊👍🏼" - Anders

_____________________

HVORDAN KOMMER JEG IGANG MED KARATE?

Det kræver ikke det store for dig at komme i gang med karate. Faktisk kræver det ikke andet, end at møde op i løstsiddende tøj og mod på at prøve sig af til karate.

Østerbro Karate Skole har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

København kommune

København Kommunes brede udvalg af sportsaktiviteter

Motivu.dk/København er din ultimative kilde til at udforske klubber og sportsgrene i København. Uanset om du søger efter specifikke klubber i København, ønsker at opdage forskellige sportsgrene i byen eller leder efter sportsklubber og spændende sportsaktiviteter, er vores hjemmeside skræddersyet til at opfylde dine behov. Vi tilbyder omfattende oplysninger om klubber og sportsgrene i København, så du kan finde præcis det, du leder efter. Uanset om det er fodbold, tennis, boksning, yoga eller andre populære sportsgrene, kan du finde relevante oplysninger og ressourcer hos os. Vores mål er at sikre, at du får den bedste oplevelse og kan udforske et væld af København Kommunes sportsaktiviteter.

Vi tilbyder detaljerede beskrivelser af klubber og sportsgrene, herunder deres beliggenhed, faciliteter, prøvetræninger, hold, medlemsgebyrer og anmeldelser fra andre sportsentusiaster. Vores mål er at give dig alle de nødvendige oplysninger, så du kan træffe informerede valg og finde den klub eller sportsgren, der passer bedst til dig og nærmest dig.

Vores hjemmeside er let at navigere og er meget brugervenlig. Du kan nemt søge efter klubber og sportsgrene enten ved at bruge vores søgefunktion, hvor du kan indtaste din lokation og filtrere resultaterne efter dine præferencer, eller ved at udforske vores kategorier og sektioner, der organiserer klubber og sportsgrene efter deres type og popularitet i København.

Vi ved, hvor vigtigt det er at have adgang til opdaterede oplysninger, derfor arbejder vi konstant på at opdatere vores database og oprette nye klubber og sportsgrene. Vi opfordrer også brugerne til at dele deres erfaringer og anmeldelser af klubber og sportsgrene, så andre kan drage fordel af deres indsigt og feedback.

Hos Motivu.dk/København er vi også opmærksomme på betydningen af fællesskab og samarbejde inden for sportsverdenen. Derfor stræber vi efter at facilitere kommunikation og forbindelse mellem sportsentusiaster, klubber og trænere. Vores hjemmeside indeholder muligheden for at tilmelde sig en gratis prøvetræning på et hold hos en af klubberne inden for Københavns Kommune.

Vi forstår, at valget af en klub eller sportsgren er en personlig beslutning, der kan påvirke dit velvære og sportsudøvelse. Derfor er vi her for at hjælpe dig med at gøre den rette beslutning. Uanset om du er interesseret i at finde en klub for at dyrke motion, konkurrere på højt niveau eller blot møde nye mennesker og have det sjovt, er Motivu.dk/København din troværdige guide til at opfylde dine sportsmål. Søg på tværs af foreningers tilbud og aktiviteter og find det hold som passer bedst til dig.

Så lad os sammen begynde din rejse mod at finde din næste klub eller sportsgren i København. Udforsk de forskellige hold og sportsaktiviteter i København, og lad os hjælpe dig med at opdage de muligheder og oplevelser, der venter på dig i Københavns dynamiske sportsmiljø.

Nedenfor har vi prøvet at besvare nogle af de typiske spørgsmål, du måske kan finde gavnligt i din søgende efter din næste klub eller aktivitet.

Hvilke klubber tilbyder fodboldtræning i København?

Der er adskillige klubber i København, der tilbyder fodboldtræning. Nogle af de populære klubber inkluderer FC København, Brøndby IF, B93, Fremad Amager og Hvidovre IF. Disse klubber har forskellige hold og træningsprogrammer til spillere på forskellige niveauer og aldre. Filtrer efter fodbold her på siden, for at se alle resultater som fodboldklubber i København tilbyder.

Hvor kan jeg finde en bokseklub i København?

I København er der flere bokseklubber, hvor du kan træne og forbedre dine boksefærdigheder. Nogle af de kendte bokseklubber i København inkluderer KBK Boxing, Bokseklubben Vægteren, BK Olympia og BK Dan. Disse klubber tilbyder træning for både begyndere og mere erfarne boksere. Du kan finde flere oplysninger om bokseklubber ved at søge på Motivu.dk/København og filtrere efter sportsgrenen boksning.

Er der nogen steder, hvor jeg kan prøve yoga i København?

Ja, der er flere steder i København, hvor du kan prøve yoga. Byen har et stort udvalg af yogastudier og fitnesscentre, der tilbyder forskellige yogaformer og niveauer. Nogle populære yogastudier i København inkluderer Yoga Factory, Hot Yoga Copenhagen, Hamsa Yoga Studio og Bikram Yoga Copenhagen. Disse studier tilbyder både begynderklasser og mere avancerede sessions. Filtrer efter yoga her på siden, for at se alle resultater som der findes i Københavns Kommune.

Hvilke sportsgrene er populære i København?

København er kendt for at være en aktiv by med en bred vifte af populære sportsgrene. Nogle af de mest populære sportsgrene i København inkluderer fodbold, løb, cykling, håndbold, svømning, tennis, badminton, fitness og basketball. Disse sportsgrene har et stort udvalg af klubber, faciliteter og arrangementer i byen. Du kan finde oplysninger om populære sportsgrene og relaterede klubber her på siden.

Er der klubber i København, der tilbyder børnetræning?

Ja, der er mange klubber i København, der tilbyder børnetræning i forskellige sportsgrene. Fodboldklubber som FC København, Brøndby IF og B93 har ungdomshold og træningsprogrammer for børn i forskellige aldersgrupper. Der er også klubber, der fokuserer specifikt på børnetræning i sportsgrene som svømning, gymnastik, håndbold og tennis. Du kan finde flere oplysninger om klubber, der tilbyder børnetræning og ungdomstræninger, hvilket har gavnet mange til bedre trivsel og helbred.

Hvordan kan jeg finde en tennisbane i København?

Hvis du leder efter en tennisbane i København, er der flere muligheder. Du kan starte med at undersøge tennis- og idrætsklubber i byen, da mange af dem har tennisbaner til rådighed for medlemmerne. Nogle populære tenniscentre i København inkluderer KB Tennis, Frederiksberg Tennis Club, Gentofte Tennis Klub og B93 Tennis. Derudover har København også offentlige tennisbaner, der kan bookes gennem kommunens idrætsfaciliteter. Hvis du vil starte i en tennisklub, så find et hold her på siden og start med en gratis prøvetræning.

Hvad er de bedste fitnesscentre i København?

København har mange fremragende fitnesscentre, der passer til forskellige behov og præferencer. Nogle af de bedste fitnesscentre i København inkluderer Fitness World, SATS, Fresh Fitness, DGI-byen Fitness og Fitnessdk. Disse centre tilbyder moderne faciliteter, et bredt udvalg af træningsudstyr, gruppetræning og personlig træning. De fleste fitnesscentre har også dygtige instruktører og trænere til rådighed for at hjælpe dig med at opnå dine træningsmål.

Hvor kan jeg tilmelde mig løbeklubber i København?

Hvis du er interesseret i at deltage i en løbeklub i København, er der flere muligheder at vælge imellem. Nogle populære løbeklubber i København inkluderer Sparta Atletik og Motion, Copenhagen Running Crew, Parkrun København og NBRO Running. Disse klubber arrangerer regelmæssige løbeture, træninger og sociale arrangementer for løbere på alle niveauer.

Læs mere Luk