Klubbens sportsgrene

Kickboxing

Hvis du skal have en træningsform der for alvor kan få dig i form, få pulsen op og sveden til at pible, så er kickboxing uden tvivl den rette træning for dig. Fra sin spæde start i USA i 1970’erne har kickboxing rødder til andre kampsportsdiscipliner såsom karate, Taekwondo, Kung Fu og Thaiboksning. Her kombineres traditionel boksning med spark, men modsat Thaiboksning er det hverken tilladt at bruge knæ eller albuer. I Danmark er kickboxing folkeligt bedst kendt for at være en genial sport at kaste sig over hvis man vil i form eller smide de overflødige kilo, men kickboxing er faktisk meget mere end det.


Sved på panden og smil på læben
Hvis man som nybegynder til kickboxing frygter, at skulle slå løs på en vildt fremmede så bare rolig, det kommer ikke til at ske. Til begyndertræning lærer du nemlig teknikker, mens du kommer i form. Derfra kan det mere eller mindre gå to veje for dig. Du kan blive så bidt af teknikkerne og kamp delen at du beslutter dig for at træne mod at kæmpe kampe, eller du kan blive så bidt af træningen og den effekt det har, ikke bare på din krop, men også dit humør, at du vælger at fortsætte for sundhedselementet. Uagtet hvilken vej du går, så er der plads til dig i din lokale kickboxing klub.

Kickboxing kommer vidt omkring, når det gælder fordele. Der er de umiddelbare såsom kondition og styrke, men samtidig får du - måske uden at vide det - også trænet din koordinationsevne, din balance og ikke mindst smidighed. Det har fordele for dig der måske sidder på kontor og kæmper med spændingshovedpine, på samme måde som det har fordele for dem som bare aldrig har været gode til at få strukket ud.

Alene i ringe - fælles i træningslokalet
Hvis du skulle blive så bidt af kickboxing, at du ender i ringen, så kommer du til at stå der alene. Før du når dertil, har du dog oplevet det sociale aspekt, som også er til stede i kickboxing klubber. Her er du aldrig alene, hverken med din træning eller dine tanker. For det er hårdt at træne sig i form, hårdt at give den en ekstra skalle når kroppen skriger på en pause, men det er der miljøet i en kickboxing klub for alvor viser hvad det kan. Her er man sammen om at presse kroppen til sit yderste og med dygtige trænere og gode træningspartnere bliver det altså bare nemmere at blive ved.

Efter endt træning er der mulighed for, at få pusten sammen med sine holdkammerater. Her kan der både tales om træningen, men som det ofte er tilfældet, er det ikke nødvendigvis det der kommer til at fylde mest. For mange er livet i og omkring en kickboxing klub også starten på nye venskaber og et frirum fra hverdagens stress og jag. Vi har svært ved at forestille os hvad der kunne være bedre, end at komme i form samtidig med at man skaber sig selv et frirum og derigennem får mentalt overskud.

Kickboxing på Motivu
På motivu.dk kan du holde dig opdateret med, hvor i landet du kan gå til kickboxing. Siden bliver løbende opdateret med nye foreninger som opretter gratis prøvetræninger. Skulle din lokale klub ikke være på siden, så kan du hive fat i dem, og bede dem om at oprette sig eller du kan væbne dig med tålmodighed, for der kommer hele tiden nye klubber til.

En af de klubber som allerede er at finde på motivu.dk er Lyngby Kickboxing. Her kan du få trænet hele kroppen igennem under kyndig vejledning fra dygtige trænere. Klubben er for alle, som er interesseret i at starte til kickboxing, og har både hold for motionister såvel som for elite kæmpere. Som de selv siger, så er det ligegyldigt om man er dreng, pige, tyk, tynd, ung eller gammel - de skal nok have et hold som også passer til dig.

Kom nemt og godt i gang med kickboxing
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til kickboxing, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om kickboxing er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Hos Motivu har vi gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale kickboxing klub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse!


Klubben er en del af

København kommune

Find din næste idræt i København! 
Klubberne i Københavns Kommune glæder sig til at tage imod nye medlemmer, der leder efter en mere aktiv hverdag og et nyt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i klubberne til en-to-tre gratis prøvetræning. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”prøvetræninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig eller dit barn.

Der er et hav af muligheder for, at være finde din næste prøvetræning i Københavns Kommune. Hvis du for eksempel har svært ved at stå stille og gerne vil frem i verden, så kan du melde dig ind i fægteklubben Trekanten. Fægteklubben Trekanten er en klub med stærke værdier, som brænder for at udvikle klubben og deres fægtere, både nye som gamle medlemmer. Det kan man blandt andet se igennem deres tilbud på Motivu, som blandt andet byder på: Fægtning for begyndere, Fægtning for øvede, Familiefægtning - Dyrk sport med dit barn, Fægtning for børn (7-12 år) og Fægtning for unge. Er man endnu ældre, men stadig frisk på en svingom og sved på panden, så kan man melde sig til Fægtning for seniorer. Dedikation er en af de vigtigste værdier og gennemsyrer, alt hvad de gør i klubben. De støtter alle deres fægtere i, at nå så langt som lysten rækker, og uddanner trænere, så de altid har den nyeste viden indenfor fægtesporten og de pædagogiske metoder.

Er du 60+ kan det være svært at komme i gang med en idræt, men sådan er det ikke i København. Her kan du melde dig ind i klubberne som Valby Badminton Club, Vanløse Floorball eller AFC Ørestaden Spartans, som tilbyder Badminton for børn, unge, voksne og seniorer, Floorball for damer, Amerikansk fodbold for seniorer. Fælles er det sociale samvær, men også det at være aktiv sammen med andre. Skulle man se mere frem til en kop kaffe eller øl/vand i tutten når strabadserne er overstået, betyder det næsten ligeså meget. Uagtet af hvilket humør du møder ind med, er du garanteret at gå fra en træning med sved på panden og et smil på læben, især hvis du har været til Karate for nybegyndere hos Østerbro Karate Skole.

Er det tid til at få styrket kondien, boldøjet og det sociale i tørrerammer? Tænker du at dine ben og arme godt kunne trænge til at komme i topform med en basketball i hænderne? I så fald kan det ske at du skal give dig i kast med basketball hos B3B Basket. Hos B3B Basket kan du melde dig til Herre 6 (Old Boys +40) på Bellahøj Skole. 

Udover de nævnte klubber og træninger kan du finde en masse andet godt som helt sikkert er noget for dig. Tag også et kig på Copenhagen Wolves RFC, Københavns Taido Dojo, Københavns Sport Stacking Klub, Amager Triatlon Klub, Ørestad IF eller Jokokan København Karateskole.

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk