Dragør Rugby Klub tryout image
Tilmeld gratis prøvetræning

Dragør Rugby er en ungdomsklub med fokus på den sjove træning og det sociale fællesskab. Vi har naturligvis også et håb om at de unge mennesker har en lyst til at dygtiggøre sig indenfor rugby, og så måske en dag repræsentere et af de danske landshold. Det er allerede sket for flere af vores medlemmer på diverse ungdomslandshold

Jens Aage Skare Nielsen

Det her er stedet hvor du trygt kan sende dine unger afsted. De bliver favnet og rummet og vokser 30 cm, når de opdager hvor meget de kan sammen. Også selvom de ikke selv troede på det.

Anne Skare Nielsen

Jeg elsker at komme i Dragør Rugby Klub! Gode værdier, masser af god stemning og søde børn og voksne.

Jannik Elmegaard

Om Dragør Rugby Klub

Klub alias: DRK

Klub CVR: 36269030

Hvorfor rugby – den korte version:
At starte børn på rejsen i rugby er mere end bare at introducere dem til en ny sport. Det er at give dem nøglerne til en verden af uvurderlige læringserfaringer, hvor karakter, samarbejde og sundhed smedes på banen. Ved at engagere sig i rugby bliver børn udstyret med redskaber til at tackle livets udfordringer, danne dybe relationer og opdage glæden ved at bevæge sig. Så lad os åbne døren til rugbyverdenen for vores børn og lade dem opleve glæden, venskaberne og læringen, der venter lige rundt om hjørnet. Udgangspunktet for alt er rugbysportens 5 kernevaerdier, som vi tager udgangspunkt i: Passion – Sammenhold – Respekt – Disciplin – Fairplay.

Hvorfor rugby – den lange version 😊:
Børns verden er en konstant udforskning, og valget af sport for dem kan forme deres oplevelse af leg, samarbejde og personlig vækst. At indføre børn i rugby er ikke kun at give dem en bold og et spil; det er at åbne døren til en verden af værdifulde læringserfaringer, der vil forme deres karakter og liv på en unik måde.

1. Teamwork og Samhørighed 🌟:
En af de mest værdifulde lektioner, børn kan lære gennem rugby, er betydningen af teamwork og samhørighed. Rugby er ikke en individuel sport, men en kollektiv indsats, hvor spillere arbejder sammen for at opnå fælles mål. Ved at deltage i denne holddynamik lærer børn tidligt i livet vigtigheden af at bidrage, lytte og stole på deres holdkammerater.
Når de oplever glæden ved at vinde og støtten i nederlag, skaber de bånd, der strækker sig ud over banen. Disse venskaber og relationer opbygger ikke kun et stærkt fundament for teamwork, men også en følelse af samhørighed, der vil følge dem gennem hele livet.

2. Mental Styrke og Beslutningstagning 🚀:
Rugby er en sport, der konstant udfordrer spillernes mentale færdigheder. Fra at læse modstanderens bevægelser til at træffe hurtige beslutninger under pres, udvikler børn deres kognitive evner på en sjov og engagerende måde. Dette skærper deres evne til at analysere situationer, tænke strategisk og tilpasse sig dynamiske forhold.
At overkomme disse mentale udfordringer på rugbybanen træner børn til at håndtere komplekse problemer og træffe informerede beslutninger i alle aspekter af deres liv. Den mentale styrke, de opbygger, vil være en uundværlig ressource, uanset hvilken vej deres fremtidige rejse tager.

3. Inklusion og Mangfoldighed 🌈:
Rugby er kendt for sin åbne og inkluderende kultur, hvor børn af alle former, størrelser og færdigheder er velkomne. Denne mangfoldighed er en styrke, der beriger sporten og skaber et miljø, hvor alle kan føle sig værdsatte og accepterede. Når børn oplever inklusion på rugbybanen, lærer de værdien af respekt for forskelligheder og betydningen af at samarbejde på tværs af baggrunde.
Gennem denne unikke oplevelse lærer børn, at styrken i et hold ligger i dets mangfoldighed. Denne indsigt er en gave, der vil følge dem gennem livet, uanset hvor de går, og hvem de møder.

4. Fysisk Fitness og Sundhed ✨:
Rugby er ikke bare en sport; det er en helkropsaktivitet, der omfatter løb, tackling, pasninger og spring. Den fysiske udfordring, sporten tilbyder, bidrager til børns generelle sundhed og velvære. Fra at udvikle stærke muskler og forbedre kardiovaskulær kondition til at opbygge koordination og smidighed, giver rugby en omfattende træning, der er sjov og givende.
Ved at deltage i denne aktive sport får børn ikke kun en kilde til motion, men de udvikler også sunde vaner, der kan følge dem gennem hele livet. Den glæde, de finder i bevægelse og sport, skaber en positiv holdning til en sund livsstil.

5. Livslektioner og Karakterudvikling 🏆:
Rugby er en kilde til værdifulde livslektioner, der strækker sig ud over reglerne på banen. Børn lærer at forstå vigtigheden af sportsånd, respekt for modstanderen og ansvar for deres handlinger. Uanset om de oplever sejre eller nederlag, lærer de at håndtere begge med værdighed og integritet.
Disse grundlæggende værdier, indpodet tidligt i livet gennem rugby, bliver byggestenene for børns karakterudvikling. De lærer at være modstandsdygtige, at tage ansvar og at omfavne udfordringer med en positiv indstilling.
Udgangspunktet for alt er rugbysportens 5 kernevaerdier, som vi tager udgangspunkt i: Passion – Sammenhold – Respekt – Disciplin – Fairplay.

6. Sjov og Glæde ved Bevægelse 🤝:
Vigtigst af alt er at rugby er sjovt! Det er en sport, der kombinerer intensitet og glæde, hvor børn kan udforske deres fysiske evner og kreativitet på en legende måde. Gennem leg og konkurrence opdager børn glæden ved at bevæge sig, skabe minder og bygge venskaber.
At indføre børn i denne legende verden af rugby giver dem ikke kun en sport; det giver dem en kilde til glæde og et fundament for en livslang kærlighed til bevægelse og sport.

7. Globalt Fællesskab 🏉:
Rugby er en sport, der forbinder mennesker på tværs af kulturer og grænser. Ved at deltage i rugby bliver børn en del af et globalt fællesskab, hvor de deler en kærlighed til spillet med ligesindede over hele verden. Dette åbner døren til kulturel udveksling og forståelse, hvilket er afgørende i vores stadig mere sammenkoblede verden.
At være en del af det globale rugbyfællesskab lærer børn om respekt for andre kulturer, værdien af venskaber på tværs af grænser og betydningen af at arbejde sammen som en verdensomspændende enhed.

Hvorfor rugby – den korte version:
At starte børn på rejsen i rugby er mere end bare at introducere dem til en ny sport. Det er at give dem nøglerne til en verden af uvurderlige læringserfaringer, hvor karakter, samarbejde og sundhed smedes på banen. Ved at engagere sig i rugby bliver børn udstyret med redskaber til at tackle livets udfordringer, danne dybe relationer og opdage glæden ved at bevæge sig. Så lad os åbne døren til rugbyverdenen for vores børn og lade dem opleve glæden, venskaberne og læringen, der venter lige rundt om hjørnet. Udgangspunktet for alt er rugbysportens 5 kernevaerdier, som vi tager udgangspunkt i: Passion – Sammenhold – Respekt – Disciplin – Fairplay.

Rugby i Dragør

Dragør Rugby Klub har aktive rugby hold her: St. Magleby Skole (Kirkevej 8). Holdene træner mandage og onsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 5+ årige.

Dragør Rugby Klub har følgende rugby hold i Dragør.

St. Magleby Skole (Kirkevej 8):
Udendørs rugby for aldersgruppen 6-9 år | Mandage, kl. 17:00 - 18:00
Udendørs rugby for aldersgruppen 10 år og op :-) | Mandage, kl. 17:30 - 19:00
Udendørs rugby for aldersgruppen 6-9 år | Onsdage, kl. 17:00 - 18:00
Udendørs rugby for aldersgruppen 10 år og op :-) | Onsdage, kl. 18:00 - 19:00

Dragør Rugby Klub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Dragør kommune