Hjemstavns Folkedanserne Frederiksberg tryout image
Hjemstavns Folkedanserne Frederiksberg logo

Hjemstavns Folkedanserne Frederiksberg

Tilmeld gratis prøvetræning

Om Hjemstavns Folkedanserne Frederiksberg

Klub CVR: 30090896

Hos os kan du lærer at danse dansk folkedans for alle aldre og være en del af et godt fælleskab

Kom og få et smil på læben, måske lidt sved på panden, hyggeligt samvær og sjove danseoplevelser, når Hjemstavnsfolkedanserne byder op til dans i den nye sæson på Frederiksberg!

Folkedans er som motionsform også en af de mest fornøjelige, festlige og sociale motionsformer der findes.
Du har sikkert oplevet, at der er nogle mennesker som kan finde på at rynke på næsen når de hører ordet ”folkedans”. Dette er ofte til de selv har prøvet det og finder ud af at det er sjovt og festligt at danse folkedans.
Vidste du f.eks. at folkedans udvikler den motoriske sans og musikforståelse, når forskellige trin, figurer og fatninger skal kombineres når der danses til live folkemusik?

Hos Hjemstavnsfolkedanserne kan du lærer at danse dansk folkedans til live folkemusik. Du får også kulturelle indslag gennem de utallige gamle danske danse, der er beskrevet og som danseinstruktørerne indvier os i.
Du kan bl.a. lærer at danse en polka, vals, hopsa, et hurretrin, måske også en Sønderhoning og meget andet. Alle trin sættes samme i flotte og sjove formationer og i forskellige hastigheder som kan give sved på panden, men helt sikkert et smil på læben hos både store og små.
Danseglæde er en vigtig faktor når der skal danses folkedans. Det skal være sjovt at danse folkedans også selvom det kan være udfordrende med nogle af trinene og dansene.

Vi holder flere sociale arrangementer i løbet af sæsonen, som er for alle medlemmer på tværs af alle aldre, da det sociale sammenhold er vigtigt for vores forening. Vi afholder hvert år en juletræsfest i starten af december måned og har en foreningstur i januar måned.
I foråret danser vi opvisning i folkedragt, hvor vi viser hvad foreningens forskellige hold har øvet i løbet af sæsonen. Efterfølgende er der bal for alle vores gæster, med instruktion fra vores instruktører.

Hjemstavnsfolkedanserne Frederiksberg har eksisteret siden 1959 og har igennem alle årene ført en aktiv tilværelse med mange dansere fra Frederiksberg og Storkøbenhavnsområdet. Vi spænder aldersmæssigt fra 3 år til 85 år. Og gennem de sociale arrangementer, prøver vi at skabe et større sammenhold blandt foreningens medlemmer.
Udover lokale danse arrangementer, har foreningen været på flere rejser i Europa hvor vi har danset. Gennem tiden også haft besøg af venskabsforeninger fra flere steder i Europa.

Vi har 3 forskellige foreningshold i forskellige aldersgrupper – et familiehold, et børne- og ungdomshold samt et voksenhold som alle har masser af plads til nye medlemmer som har lyst til at prøve at danse folkedans eller som gerne vil danse igen. Vores dansesæson løber fra start september til slut april.

Vores 3 hold:

Familieholdet:
Aldersgruppe fra ca. 3 år – 6 år.
Danser søndage i ugelige uger kl. 15-16.00.
Sted: Skolen ved Nordens Plads, Østsalen.
Her er fokus på rytmik og motorik når børnene sammen med en kendt voksen danser sanglege og lette folkedanse.

Børneholdet:
Aldersgruppe: 7 år - 14
Danser hver mandag kl. 18.00-18.45
Sted: Kedelhallens lokale, Kassen.
Her danses forskellige folkedanse. Holdet er for alle som har lyst til at danse folkedans.

Voksenholdet:
Danser hver mandag kl. 19.30 – 21.30 – for alle.
Tringennemgang for nye og let øvet dansere mandage kl. 19 – 19.30.
Sted: Skolen på La Cours vej, øverste Gymnastiksal
Her danses forskellige folkedanse. Holdet er for alle som har lyst til at danse folkedans.
Prøvetime på voksenholdet muligt mandage i september + mandag d. 9. oktober 2023.

Hjemstavnsfolkedanserne er også medlem af Dans Danmark som er en del af DIF.

Kunne du tænke dig at prøve at danse folkedans, så kontakt os gerne, så vi kan finde et hold og et tidspunkt som vil passe dig.

OBS:
Du behøver ikke at have en partner for at kunne prøve at danse folkedans på børne- eller voksenholdet. Når du kommer første gang, prøver vi så vidt muligt at finde en erfaren danser som du kan danse med, så du kan få en fornemmelse af hvad folkedans er.

Hjemstavns Folkedanserne Frederiksberg har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Frederiksberg kommune