Om Afc Ørestaden Spartans

Klub CVR: 34652236

I Spartans er der plads til alle. Vi er en stor familie.

AFC Ørestaden Spartans er en nyere klub som blev grundlagt i 2012 af en flok forældre og seniorspillere. Klubben har gennem årene haft succes på både junior- og seniorområdet.
I klubbens første sæson havde vi et U16- og et seniorhold. Året efter fik vi tilmed et U19-hold. Efter et par års holdsamarbejde med andre klubber måtte klubben desværre erkende, at juniorafdelingen var nødsaget til at lukke ned for en stund. Ved dags dato har klubben, desværre, kun seniorholdet tilbage.

Hvis du skulle være i tvivl, så spiller vi amerikansk fodbold.
Amerikansk fodbold er en kontaktsport som har plads til alle uanset størrelse, atletiske evner og talent. Vi siger at, football er for alle, fordi vores sport favner alle typer fra de små hurtige til de store og tunge.

Amerikansk fodbold er ikke en sport som giver flere skader, trods hårdere kontakt, end andre og mere klassiske sportsgrene såsom håndbold og fodbold.

Vi har de seneste år forsøgt at sætte gang i juniorafdelingen igen, men på grund af corona og dens restriktioner har dette været en udfordring. Nu er tiden så kommet til, at vi igen skal have gang i juniorafdelingen samt videre udvikle på vores seniorafdeling.

Kampprogrammet er forskelligt i forhold til aldersgrupper/rækker.
I juniorrækkerne er kampprogrammet…
U16 og U19: Fast kampprogram

Mens man på senior ligeledes spiller efter et fast kampprogram.

Træning
Juniorhold:
Vintertræning - uden-/indendørs (november-marts): tirsdage og søndag
Sommertræning (april-oktober): tirsdag og torsdag

Seniorhold:
Vintertræning - uden-/indendørs (november-marts): tirsdag og søndag
Sommertræning (april-oktober): tirsdag og torsdag

I sommerhalvåret træner alle hold på Kløvermarken bane 21, Kløvermarksvej 50, 2300 København S.


Vidste du at…
• I 2015 vandt U16 7-mands rækken, altså blot tre år efter klubben blev grundlagt.
• I 2018 vandt seniorholdet 1. division.
• I 2014 sendte Spartans en af grundstene bag klubben, Steven Nielsen, til USA på high school. I 2020 blev Steven signed med Jacksonville Jaguars i verdens bedst liga - NFL. Sidste år, 2021, blev han drafted som 2nd overall i den global draft til CFL, som er den bedste canadiske liga. Steven har gennem det seneste år spillet sig til en starter position hos Edmonton Elks.

I klubben sætter vi en stor del og ære i fællesskab og sammenhold. For at styrke netop disse værdier afholder klubben hvert år følgende sociale arrangementer:
• Pre-season dinner – en aften inden sæsonens første kamp, hvor alle klubbens medlemmer spiser middag og hygger sammen i nogle timer.
• Sommerfest – et heldags arrangement med et fastlagt tema. Her begyndes med et helt særligt spil rundbold efterfulgt af middag, fest og hygge til den helt store guldmedalje.
• Award night – pokalaften med middag efter sæsonens sidste kamp. Her hyldes og takkes alle i og omkring klubben.

Derudover deltager klubben i diverse arrangementer og festivaler, såsom Copenhell i løbet af året.

Det siger tidligere spiller om klubben…

Sebastian Møller Kjærsgaard – tidligere seniorspiller
”Jeg følte virkelig hurtigt, at jeg blev en del af holdet. Alle var meget åbne og imødekommende. Det var fedt at alle lige gik en runde og sagde hej og gav hånd både før og efter træning. Det gjorde man hurtigt lærte folk at kende.
I forhold til det sportslige så har klubben en virkelig god intensitet både til kampe og træning, og niveauet er rigtig højt selvom det kun er 1. division. Både under tidligere træner Ice, men også under det nuværende trænerteam bliver der virkelig arbejdet på at forbedre alle dele af holdet. Der er ikke nogen enheder man føler, bare får lov til at passe sig selv. Træning er planlagt godt og man får meget ud af det.
Klubben har også mange gode traditioner – preseason dinner, Ringsted Festival, Rookieday og busturer. Det at kærester, koner og børn er så meget en del af det, gør også at man føler et bedre sammenhold og det bliver mere end bare football. Det bliver nærmere en stor familie.
Jeg kunne sagtens blive ved med at rose klubben og deres indsats til skyerne, men jeg tror dette i store træk dækker det. Spartans er bare rigtig fed at være en del af, både i og udenfor football. Det har været en kæmpe fornøjelse at være en del af Spartans de seneste 4 år."

For os er det vigtigt at…
• man føler sig velkommen
• skabe sammenhold
• holde den gode stemning

Klubbens stærkeste side findes i sammenholdet. Vi hører gentagende fra nuværende og tidligere medlemmer, at klubbens store sammenhold på mange punkter kan beskrives som en familie.
Man bliver taget imod med åbne armen, og føler sig fra første dag velkommen.

Amerikansk Fodbold i København

Afc Ørestaden Spartans har aktive amerikansk fodbold hold her: Kløvermarkens Idrætsanlæg (Kløvermarksvej 50). Holdene træner torsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 13 - 60 årige.

Afc Ørestaden Spartans har følgende amerikansk fodbold hold i København.

Kløvermarkens Idrætsanlæg (Kløvermarksvej 50):
Amerikansk fodbold - U16 | Torsdage, kl. 18:30 - 20:30
Amerikansk fodbold - U19 og senior | Torsdage, kl. 18:30 - 20:30

Afc Ørestaden Spartans har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af København kommune