Om klubben

FDF Virum er en fritidaktivitets for børn og unge. Mødet med hinanden og naturen er primære.

FDF Virum ligger centralt i Virum, ikke langt fra stationen. FDF tilbyder mange af de aktiviteter man kender fra spejderne: bål, reb, rafter, overnatning, leg, vandring, osv., men er opfundet i Danmark.
Man kan starte til FDF når man starter i skole, men man bliver aldrig for gammel. I FDF Virum har vi altid plads til flere. Til de ugentlige møde mødes vi i vores aldersgrupper og laver alle mulige forskellige aktiviteter; kuglebaner, vandballonbasket, snobrød, spaghettitårne, klatring og meget mere!
Derudover har vi også nogle ture i løbet af året, hvor vi tager afsted med overnatning. Her har vi plads og tid til lidt mere, og her lærer vi ikke både hinanden godt at kende, men også os selv.
FDF er en kristen organisation, og værdien om næstekærlighed er central. Hos FDF er der plads til alle, og fællesskabet er det primære.

Klubbens sportsgren

Spejder & FDF

Her på Motivu.dk kan du både finde Det Danske Spejderkorps, KFUM-spejderne, Danske Baptisters Spejderkorps og FDF, hvad foreningerne hver især står for, kan findes under deres klubprofil her på siden. Overordnet handler det om personlig udvikling og at få nogle redskaber med, som du kan udnytte resten af livet. 
 

Hvad er forskellen på spejder og FDF?
 
De to foreninger er meget ens, både, når det gælder uniform, aktiviteter, mærker og interesser. Forskellen findes i formålet med det, de gør, og måden, de gør det på. Spejdere udspringer fra verdensspejderorganisationen, FDF er derimod et udelukkende dansk og kristent forbund. Det at være spejder kan hurtigt opsummeres i deres motto; “vær beredt”, det handler om at udvikle færdigheder og om at være ansvarsbevidst. Skal man derimod beskrive FDF, skal vi have fat i deres formål, som er at have noget på hjertet, være samfundsbevidst, samt at finde værdier i den kristne tro. 
 
Natur og kammeratskab 
 
Natur og friluftsliv er en stor del af det at være Spejder eller FDF’er, så man skal bestemt ikke være bange for at få jord under neglene og sove i telt. Man lærer både at respektere og bruge naturen, her indgår det at bygge et bål, sætte en teltplads op, snitte spyd til skumfiduser og meget mere. 
 
Spejder og FDF er ikke ligefrem en sportsgren, hvilket også betyder, at det ikke er konkurrence foreninger. I stedet handler det om, at ingen er gode til alting, men alle er gode til noget, og i flok kan man løse nærmest alle udfordringer, som kommer ens vej. Derfor er kammeratskab og venskab meget centralt i begge foreninger. 
 
Kom nemt og godt i gang med enten Spejder eller FDF
 
Hvis du efter at have læst dette har mod på at starte til Spejder eller FDF, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning, så du kvit og frit, kan prøve om udfordringer, friluftsliv og nye kammeratskaber er noget for dig.
For at gøre det nemmere foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Alt, du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:

  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår
Motivu er Nemt, hurtigt og overskueligt. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk
 
God fornøjelse og held og lykke med din første træning! 
 

 

Klubben er en del af

Lyngby-Taarbæk kommune

Find din næste idræt i Lyngby-Taarbæk Kommune! 
Skal du være den næste Christian Eriksen, Mikkel Damsgaard eller Frederik Gytkjær? Hvis du er mere til outdoor livet og det at lære mange praktiske ting kan det ske du skal prøve spejder? Måske synes du bare Kickboxning virker som det fedeste i verden? Eller har du altid drømt om at være den bedste i klassen til floorball? Måske har OL i Japan givet dig blod på tanden, og du vil være den næste OL deltager i Atletik. Mulighederne er mange i Lyngby-Taarbæk Kommune!

Lyngby-Taarbæk er måske bedst kendt for det professionelle fodboldhold Lyngby BK som til daglig spiller i første 1. Division, men som så sent som i 2017 vandt bronzemedaljerne i Superligaen. Lyngby BK er dog ikke den eneste klub i Kgs. Lyngby. Her har klubben Lundtofte Boldklub også hjemme. Klubben er rig på historie, men endnu rigere på dygtige frivillige som ønsker at give dig eller dit barn en god indgang til fodbold.
Lidt nord for Lyngby finder vi Virum, hvor FDF Virum har hjemme. Her er hygge, fællesskab og respekt i højsædet og med en tro på at alle har noget at bidrage med er det et behageligt sted at være. FDF Virum er ikke spejdere, men mange af de ting de laver, minder om det spejderne laver. FDF Virum er fremragende kombination af friluftsliv og leg, samtidig med at det giver gode sociale kompetencer, som kan bruges resten af livet. 

Hvis man er mere til at mærke pulsen helt oppe under ørene, så kan du eller dit barn komme til det i Lyngby Kickboxing. I Kickboxing kombineres puls, styrke, koordination, balance og smidighed, hvilket gør det til en eminent træningsform for børn såvel som voksne. Hos Lyngby Kickboxing, eller bare LKB, er teknikken i højsædet hvorfor du kan se frem til at lære en masse om hvordan tingene udføres korrekt. Til at starte med kommer du dog ikke til at slå eller sparke nogen, da sparring (kamptræning) først begynder på de øvede hold.
En anden mulighed for at få pulsen op, finder du i Lyngby Floorball Forening. Floorball er en del af hockeyfamillien hvor der spilles med 5 markspillere og en målmand. Du har måske stiftet bekendtskab med hockey til idræt i skolen, men hos LFF får du muligheden for at lære fra nogle af de bedste.
Er du blevet bidt af OL feberen og de vilde atleter fra hele verden som gav den gas i Japan, så kan du selv prøvekræfter med atletikdelen i Trongårdens IF. Du kan forvente en blanding af leg, konkurrence og teknik når du melder dig til en prøvetræning. I klubben kan du prøve alt fra løb til kast til spring, kort sagt; alt hvad hjertet kan begære.

Foreningerne i Lyngby-Taarbæk Kommune glæder sig til at tage imod nye som gamle medlemmer, der leder efter et aktivt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i foreningerne til en gratis prøvetræning, og der tages højde for myndighedernes retningslinjer. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”åbne træninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig. 

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk