Om AB Tårnby

Klub alias: Amager Boldklub Tårnby

Klub CVR: 29854785

AB Tårnby - Fremtidens boldklub

Amager Boldklub Tårnby el. AB Tårnby er en dansk fodboldklub hvis 1.seniorhold spiller i Danmarksserien. Den er hjemhørende i Tårnby Kommune på Amager, og blev dannet den 1. januar 2009 som en fusion af Tårnby Boldklub og Amager Boldklub af 1970 (AB 70).

AB Tårnby er T-licens klub på Amager, klubben tilbyder derfor talentudviklingen for alle klubber på øen.

Klubben holder til på Vestamager Idrætsanlæg og Tårnby Stadion. Efter sæsonen 2012-13 rykkede klubben op i Københavnsserien med bl.a Nicklas Svendsen (tidligere F.C. København-spiller) i truppen.

I sæsonen 2022/2023 spillede AB Tårnby i den landækkende 3.division, men rykkede desværre ned til Danmarksserien i selv samme sæson.

AB Tårnby arbejder målrettet for at fastholde og udvikle elitemiljøet på Amager. Som DBU talentcenter på Amager indbydes alle klubber til at samarbejde om talentudviklingen efter DBU's retningslinjer for U13, U14 og U15.

Klubben arbejder med elitebegrebet fra U12 til og med 1. senior, hvorfor det er prioriteret at have højt kvalificeret trænere tilknyttet disse årgange.. Talentudviklingsarbejdet indebære også fokus på udvikling af trænere og organisationen omkring spillere.

AB Tårnby har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Tårnby kommune