Amager Atletik Club logo

Amager Atletik Club

(AAC)

I AAC er vores mål at levere sundhed hele livet I form af atletik og træning til bredden og elite.

Adresser og faciliteter
5
Sportsgren
1
Medlemmer
350
Book en gratis prøvetræning

Book en gratis prøvetræning

Om klubben

Hvem er vi egentlig!

Amager Atletik Club blev stiftet i 1993 som en sammenlægning af tre atletikklubber på Amager; AIF, KTA og SAS atletik og motion.
Klubben er hjemmehørende på Tårnby stadion, som er beliggende på Gemmas Alle 41 i Tårnby kommune. Et station der fremstår som et flot og funktionelt stadion, med alle de faciliteter der hører til atletikudfoldelse.
Klubben har i dag ca. 350 medlemmer, som er fordelt på forskellige tilbud til alle der ønsker at komme i bedre form eller dyrke eliteidræt. Derudover har vi en stor ungdomsafdeling og tror på at det sociale sammenhold er med til at motivere unge og voksne til at være sammen om at dyrke idræt – uanset niveau. Vi er en social klub, men har også plads til at udvikle atleter der har ønsker om elite.


Mission AAC (Altså hvorfor vi er her)
I AAC er vores mål at levere sundhed hele livet I form af atletik og træning til bredden og elite. Vi er især kendt for vores tilbud til børn og unge, som kendetegnes ved social samvær, god udviklende helkropstræning og faglige dygtige trænere.

Vision AAC (Altså, hvad er det vi arbejder hen imod)
I 2030 har klubben 700 medlemmer, Elitegruppen er vokset til 40 aktive og har adgang til forbedrede faciliteter herunder Stadion, Indendørshal samt styrketræningsfaciliteter

Vi har forskellige afdelinger

Miniatletik
Som nok den første klub i Danmark introducerede Amager Atletik Club ‘miniatletik’ for de 4-5 samt 6-7 årige poder for en del år siden. Det har være en kæmpe succes, så der er omkring 50 minier til træning en gang om ugen på station om sommeren og i gymnastiksal om vinteren.
For aldersgruppen 4-9 årige kan man også deltage i familietræning i weekenden – altså hvor hele familien træner sammen.

Ungdomsafdelingen
Klubbens ungdomsafdeling er i en stadig god udvikling med over 170 meget aktive medlemmer i alderen 8-18 år. Vi har tilknyttet en fast stab på 14-15 gode ungdomstrænere, som tager sig af træningen året rundt, og tager med ud til en masse stævner og mesterskaber, primært i Københavnsområdet, men også Jylland, Fyn og Sverige besøges. Træningen foregår i sommerhalvåret på Tårnby station primært tirsdage, torsdage og lørdage. Om vinteren trænes der de samme dage i gymnastiksale, Malmø og på Tårnby station. Tidspunktet afhænger af ens alder, se mere på klubbens hjemmeside.

Seniorafdelingen
Vi deltager derudover i en lang række af løb og stævner rundt omkring i landet, åbne stævner som mesterskaber.
De lidt ældre deltagere i diverse veteranholdkampe og veteranstævner. Vi har gode og engagerede trænere tilknyttet de forskellige grupperinger, som findes inden for sprint, spring, kast og lange løb. De primære træningsdage er tirsdag, torsdag og lørdag.

Motionsafdelingen
Klubben har en motionsafdeling der træner 2 gange om ugen fra stadion hvor man mødes onsdage kl 18 og lørdage kl. 10. Desuden mulighed for at benytte styrketræningslokale i kælder – en del onsdage med træner.
Der er 3 trænere tilknyttet, så der vil være en gruppe med et niveau for de fleste.
Bare mød op og se om det er noget for dig

Klubben motionsløb
Klubben afholder Christianshavnermilen på volden en gang om måneden fra april til oktober.

Øvrige aktiviteter
Ud over træning og stævnedeltagelse, som selvfølgelig har stor prioritet, har vi en del sociale tiltag med hytteture, træningslejre, klubfester, bowlingaftener og grillaftener bare for at nævne nogle. Disse arrangementer bliver meddelt her på hjemmesiden.
Medlemmer tilbydes at deltage gratis i klubbens egne motionsløb, eneste forudsætning er at man melder sig som hjælper ved mindst 3 arrangementer over året.

Klubben har derudover mulighed for at tilbyde Trackfit, som er et træningstilbud til forældrene der alligevel er med til deres børns træning – så får alle noget ud af det  Træningen ligger naturligvis på samme tid som de yngstes holds træning.
Familietræning er også muligt, hver lørdag. Her kan hele familien træne sammen, det plejer at være super hyggeligt.

Sportsgren

Atletik

I skrivende stund, har vi på Motivu netop nu 53 forskellige prøvetræningsmuligheder når man søger på atletik. De 53 træninger er fordelt rundt i landet, men fælles for dem alle er, at de er unikke fra forening til forening. Nogen steder er fokus på de førnævnte “klassiske” discipliner indenfor atletik, mens andre er mere fokuseret på at komme i gang - eller holde - en sund og aktiv livsstil. Når det gælder alder spænder atletik også bredt. Her er der træninger for de mindste i form af mini-atletik, på samme måde som der er atletik til det lidt ældre segment i form af Masters 30 som er til de aktive, der er +30 år. Fælles for begge hold er, at du kan forvente at gå derfra i godt humør og med sved på panden.

Du kan på motivu.dk finde hold i det meste af landet, til alle aldersgrupper og ikke mindst til alle niveauer. For nogen er det at kaste sig over atletik noget nyt, mens det for andre kan være noget de har gjort det meste af livet. For at finde det rette niveau, kan det derfor være smart at tag til en prøvetræning før man starter, men så er det jo godt at man kan melde sig til sådan en, på motivu.dk


Duellen mod dig selv men med et socialt twist
Blot fordi atletik typisk er en sport som dyrkes alene, betyder det ikke at den ikke er social. Her kan du nemlig konkurrere mod dig selv, men også med andre. De forskellige idrætsforeninger har trænere, som ikke blot står for at facelitere øvelserne, men også sikrer sig at man har muligheden for at blive bedre til det man laver.

En fed ting ved at dyrke atletik, finder man i det potentiale der er i, at lære noget nyt med andre. Det skaber en særlig forbindelse til folk, hvis man ser dem både være i tvivl om hvad de laver, men også følger deres rejse til at blive god til det. Det at være fælles om at lære noget nyt, er et strålende udgangspunkt ikke blot for gode venskaber, men også som et referencepunkt man kan være fælles om. Kan du huske da Torben ikke kunne… og så videre, er noget der kan være med til at binde folk sammen.

Med Corona nedlukningen og de problemer den skabte for atletikken, kunne man på instagram blandt dele af de foreninger på Motivu, se hvordan fællesskabet blomstrede med online træninger og det at kunne følge med i hinandens træninger fra afstand. Det er sådanne ting der er med til at gøre atletik til ikke blot en enestående træningsform, men også vidner om det fællesskab der er i atletik klubberne 


Kom nemt og godt i gang med atletik
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til atletik, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om atletik er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Om du skal springe over hæk eller kaste med tunge kugler, så starter det alt sammen med en prøvetræning. Det har vi hos Motivu gjort nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale atletikklub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

Adresser og faciliteter

Løjtegårdsskolen - Gymnastiksalen (Indg Neptun alle)
Neptun Allé, 2770 Kastrup
Se på kort
Løjtegårdsskolen (Indgang Neptun alle)
Neptun Allé, 2770 Kastrup
Se på kort
Kastrupgårdsskolen
Blåklokkevej 1, 2770 Kastrup
Se på kort
Skottegårdsskolen hal G
Saltværksvej 65, 2770 Kastrup
Se på kort

Tårnby

Find din næste idræt i Tårnby Kommune!
Elsker du leg og socialt samvær, kombineret med at lære ting du kan bruge resten af livet? Så kan det ske du skal prøve FDF. Måske har du set Cobra Kai eller Karate Kid filmene og altid drømt om selv at prøve? Du kan også teste dig selv gevaldigt og prøve Rugby? Eller har du tabt tilpas nok Petanque spil til at du nu vil løfte dit spil? Hvem ved, måske vil du hellere høre lyden af bowling kegler der flyver når du endnu engang laver et strike? OL sommeren kan også have sat sine spor, og nu vil du selv ud at prøve kræfter med atletik? På den anden side, så er vinter OL lige om hjørnet, så måske skulle man prøve kræfter med at skøjte? Hvis den skal have endnu mere hammer kan du sågar prøve at skøjte med stav og spille ishockey? På den anden side, så har det også været ekstremt fedt at se fodboldlandsholdet over sommeren, så måske skulle man lære selv at sparke til læderet så vi atter kan vinde EM? Ved nærmere eftertanke, så har du måske spillet rimelige mængder Tekken 3 og ved derfor at Eddie og Capoeira er det sejeste i verden? Men så igen… Det ville måske give mening at lære noget selvforsvar og have det sjovt på samme tid? Der er massere af muligheder for at stifte bekendtskab med foreningerne i Tårnby Kommune.

FDF Korsvejen ligger centralt på Amager med massere af grønne arealer rundt om kredshuset. FDF er ikke en spejder forening, men det minder meget om. Med et udgangspunkt i kristendommen, giver de plads til børn og voksne kan lære og lege i det fri. Det er dog ikke et krav eller et mål at man enten er kristen eller bliver det. Hos FDF Korsvejen er der plads til alle, så hvorfor ikke give det et skud?

Hos Keikokan Karate Kobudo Ryu træner man ikke sportskarate, men derimod mange artede træningsformer indenfor kampkunst, karate og kobudo. Alt der kræver af dig, er at du er seriøst og villig til at lære. Til gengæld får du en fed træningsform som giver dig et større fysisk overskud.

Er du til historisk vingesus, en sjov og anderledes motionsform og ikke mindst et fedt træningsmiljø, så er Rugbyklubben Speed lige dig. Klubben er den ældste klub i Danmark - ja sågar ældre end Dansk Rugby Union - og blev oprindeligt startet som en rugbyklub for danskere der havde gjort tjeneste for britterne under 2. verdenskrig. I 1950 blev den åbnet for alle, og det er den historie du kan træde ind i, hos Rugbyklubben Speed. Klubben har både herre- og damehold, så hele familien kan give det et skud.

Skal det være mere roligt, men mindst ligeså sjovt, så kan du prøve kræfter med Petanqueklubben Amager P96 Tårnby. Her kan du både spille for at komme til konkurrencer, men også for det sociale samvær. Kort sagt, så er Amager P96 en Petanqueklub for alle.

Skal kuglerne være lidt større og lyden af succes lidt højere, så kan du prøve dine bowling evner af i bowlingklubben Spares And Strikes. Klubben er en af danmarks mest succesfulde og tilbyder træninger for nybegyndere såvel som etableret spillere. Klubben har såvel trænere som etablerede spillere der hjælper dig til at blive endnu bedre.

Det forskudte OL løb over skærmen i sommer og måske var du en af dem der sad klistret til skærmen for at følge med. Nu har du selv muligheden for at prøve kræfter med de forskellige discipliner i Amager Atletik Club. Klubben tilbyder træning for store som små og motionstræning hvis man vil have kombinationen af løbeture og socialt samvær.

Er du mere til at komme på glatis eller synes du vinter OL er det fedeste i verden, så kan du prøve dig selv af i Tårnby skøjteklub. Her kan du lære at løbe på skøjter i et hyggeligt og fedt miljø. Mener du derimod at skøjter hænger uløseligt sammen med puch, hårde tacklinger og faceoff, så kan du prøve dig selv af i Amager Jets som er øens Ishockeyklub. Her kan du lære at løbe på skøjter, hvor du kommer på isen i en klub som brænder for Ishockey, men dog stadig med det sociale i førersædet.

Er du mere til græs under støvlerne kan du prøve dig selv af i både AB Tårnby såvel som Tårnby FF. Her er der plads til alle og en god mulighed for at stifte bekendtskab med fodbold. Hvem ved, måske er du den næste Pernille Harder eller Mikkel Damsgaard?

Hvordan lyder kombinationen af svingende rytmer, farlige spark, flot akrobatik og fed stemning? Hvis det lyder som noget for dig, så kan du prøve dig selv af i Capoeira Senzala Tårnby til Capoeira træning. Her får du hjælp af dygtige trænere så du kan lære den smukke brasilianske kampsport.

Er du mere til selvforsvar kan du prøve kræfter med dette i selvforsvarsklubben Shogun. Her trænes der japansk jujitsu med hjælp fra dygtige trænere med mange års erfaring. Her er der fokus på at lære, men også at træningen skal være motiverende og sjov. Samtidig lærer man om respekt for hinanden kombineret med slag og spark.

“Vi kaster med sten og fejer med koste” sådan sang Gramsespektrum i 1998, men nu har du selv mulighed for at stifte bekendtskab med Curling. I Tårnby Curling Club kan du nemlig prøve dine evner af på isen. I klubben er der plads til alle niveauer og mulighed for at lære af nogle af de bedste. 

Foreningerne i Tårnby Kommune glæder sig til at tage imod nye som gamle medlemmer, der leder efter et aktivt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i foreningerne til en gratis prøvetræning, og der tages højde for myndighedernes retningslinjer. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”åbne træninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig. 

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk