Om Lyngby Roklub
Klub alias: LR
Klub CVR: 19228118
Lyngby Roklub (LR) er en klub for alle - fra ca. 10 år og opefter og klubben er åben 24/7.
LR består af flere velfungerende afdelinger. Kaproning fylder meget i LR og der udvikles hele tiden nye talenter. En ungdomsafdeling af glade og unge talentfulde roere, som tidligt møder forskellige træningsaktiviteter og rofællesskaber. De mere modne masters roere (27 +) træner fokuseret til konkurrencer.
Der er en stor afdeling af motionsroere i alle aldre, som træner med forskellige intensiteter. Nogle formår samtidig med motionen, at betage den smukke grønne natur og dets fugleliv.
Mange nyder desuden hinandens selskab både inden for egne grupper men også på tværs i sociale angementer udenfor rotræningen. Det er alt fra at mødes om kaffebordet bagefter, til film- og grillaftener, vandrer i det grønne område eller går i svømmehallen sammen. Så der foregår rigtig meget i LR.
Vores daglige rofarvand er Lyngby- og Bagsværd sø, kanalen til Frederiksdal og der er mulighed for at ro fra Øresund efter de basale ro-elementer og kommandoer sidder på rygraden. Der kan også aftales ture til Furesøen, og når man først er en del af en roklub og har nogen erfaring, så er der nærmest ingen grænser for, hvor der kan arrangeres roture.
Der kan roes og trænes indendørs hele året - da klubben er godt udstyret med romaskiner, cykler og skimaskiner samt det basale udstyr til en god gang styrketræning.
For mange bruges vintersæsonen på eRoning - en ny og sjov træningsform hvor en erfaren roinstruktør toner frem på en storskærm og guider os igennem forskellige programmer. Det er muligt at træne året rundt "på land". Om sommeren kan vi godt finde på at tage noget udstyr med ud på bådpladsen - og træne udendørs.
Således består året i en roklub af 2 sæsoner som markeres med en standerhejsning og standerstrygning. Sæsonerne følger sommer-/vinter tid.
Klubbens materiel består af rigtig mange gode både lige fra de flotte klassiske brede trærobåde (2- og 4 års inriggere), gig-båd (2 pers.) til de mere teknisk krævende smalle glasfiberbåde (single- og dobbeltscoller, samt 4 års outriggere). Er der noget som går i stykker, har vi en erfaren materielforvalter, som tager sig af reparationerne.
Hvert forår afholdes der en roskole, hvor nysgerrige kan afprøve roningen. Alle kan deltage blot man har en grundform sv.t. at kunne gå 5 km. i et raskt tempo, og er indstillet på at få sved på panden, og er indstillet på at skulle lære både roteknik og kommandoer.
Roskolen indledes på en hverdagsaften med instruktion af klubben og mødet med os instruktører. I den følgende weekend (lørdag fra kl. 9 - 16 og søndag fra kl. 9 - 12).
Herefter vil der i den næste måneds tid skulle afsættes 2 ugentlige aftener til at træne sine færdigheder i både med instruktører. Når kommondoerne forstås, og der reageres korrekt på dem, og en basal mestring af roteknikken samt at man klarer at skifte plads i bådene, kan den nye roer blive "frigivet". Herefter er der mulighed for at ro i de forskellige grupper - både om formiddagen, eftermiddagen og om aftenen. Blot der er en uddannet styrmand i båden, kan der når som helst aftale en rotur.
Vi kan næsten altid komme ud og ro.
Bare det foregår mellem solopgang og solnedgang. Det er nærmest kun hårdt blæsevejr og torden, som kan stoppe os fra at gå på vandet. Dem som har vinterroningstilladelse må også blive på land, hvis der selv et tyndt lag is på søen. Sikkerhed og ansvar har vi stor fokus på og ror bl.a. med veste i vintersæsonen og når vandtemperaturen er under 10 grader C.
For at være medlem af LR skal alle på tro og love bekræfte, at de kan svømme 300 m.
Alle kan blive styrmænd, når de har fået opnået nogen erfaring. Som udgangspunkt uddannes der i LR styrmænd (med forskellige rettigheder) hvert år. Det giver den enkelte en større frihed i hvem man ror på vandet med.
Da LR i 1929 blev stiftet var det en ren "herre-klub" men fra starten af 1990'erne inviterede de også piger/kvinder med i klubben. Klubhuset ejes af Lyngby-Taarbæk Kommune, men forvaltes af LR. Det danner ramme for de daglige aktiviteter.
Opholdsrummene og det tilhørende køkken kan lejes af medlemmerne til private arrangementer. Udlejningen sker via klubbens sekretær på sekretær@lyngbyroklub.dk.
Klubben fungerer kun i kraft af frivilligt arbejde. Det alt fra at sætte brugt service i opvaskemaskingen, hjælpe med at tømme den, fjerne hår fra afløbet i brusekabinen og generelt hjælpe med at holde orden inde som ude.
Et par unge har et fritidsjob og gør klubhuset rent på ugebasis, men vi alle må træde til et par gange om året for at gøre hovedrent af både, bådhal og klubhus.
LR er en frivillig forening, der fungerer efter vedtægter og reglementer, som findes på LR's hjemmeside. LR er medlem af Dansk Forening for Rosport (DFfR), og Danmarks Idrætsforbud (DIF).
Som motionsmedlem af klubben kan det anbefales at holde sig ro-orienteret via tilmelding DFfR's nyhedsbrev.
LR ser frem til at møde alle nye fremtidige medlemmer.
Roning i Lyngby
Lyngby Roklub har aktive roning hold her:
(Rustenborgvej 19A).
Holdene træner
mandage,
tirsdage,
fredage og
lørdage
og er for
piger/kvinder og drenge/mænd
i alderen 11+ årige.
Lyngby Roklub har følgende roning hold i Lyngby.
(Rustenborgvej 19A):
Ungdomstræning (11 - 15 år) | Lø. 18.01.2025, kl. 09:00-10:30
Rofitness for nybegyndere (60+ år) | Tir. 28.01.2025, kl. 09:30-10:30
Rofitness for nybegyndere (60+ år) | Tir. 11.02.2025, kl. 09:30-10:30
Rofitness for nybegyndere (60+ år) | Fre. 28.02.2025, kl. 09:30-10:30
Ungdomstræning (11 - 15 år) | Lø. 01.02.2025, kl. 09:00-10:30
Ungdomstræning (11 - 15 år) | Lø. 22.02.2025, kl. 09:00-10:30
Ungdomstræning (11 - 15 år) | Lø. 08.03.2025, kl. 09:00-10:30
Rofitness for nybegyndere (30 - 59 år) | Man. 27.01.2025, kl. 19:00-20:00
Lyngby Roklub har træninger i følgende byer: