Om klubben

Klub alias: VFA

Vi træner flere slags japansk kampidræt hvor alle kan være med. Uanset alder, køn og erfaring

I Vestfyn Aikikai træner vi japansk kampidræt (Budo) med afsæt i at der er plads til alle, og at det er op til den enkelte at udvikle sig fysisk og mentalt inden for rammerne af den træning vi tilbyder. Vi lægger vægt på en god og afslappet stemning, hvor vi er seriøse og respektfulde over for hinanden samtidigt med at der er plads til grin og glimt i øjet. Den enkelte hjælpes til at udvikle sig i det tempo som matcher ens forudsætninger samt til med tiden at tage stadigt større ansvar for egen udvikling.

Vi rejser ofte på ture sammen til træningslejre. Både i Danmark, store dele af Europa og naturligvis også til Japan.

Vestfyn Aikikai har siden 2009 organiseret træning i Japansk kampkunst (budo) i Vissenbjerg. Klubben har flere godkendte og højt uddannede instruktører som alle selv er aktive i deres egen udvikling, og som underviser i:
- Aikido
- Aiki-toho Iai
- Shindo Muso Ryu Jodo
- Kyudo
- Seitei Iaido

Med disse former for budo er der plads til alle uanset alder. Børn er velkommen på vores børnehold i Aikido, hvor de kan få tumlet og leget motorik og kropsforståelse ind. For den aktive der gerne vil røre sig og have sved på panden er voksenholdet i Aikido oplagt, mens Jodo er mindre fysisk krævende men ligeså intenst i samarbejde mellem udøveren og trænignspartneren. Er man mere interesseret i at kigge indad og arbejde med sig selv rummer Kyudo og Iaido en oplagt mulighed for netop dette. Det er mere afdæmpede former for budo som egner sig til alle uanset alder.

I japan trænes alle disse budoformer af folk i alle aldre. Selv efter de 90 er det muligt at trække en bue eller skære med et sværd, og herigennem stille og roligt udvikle sig selv.

Vi træner flere gange ugentligt i Vissenbjerg og vi er også interesserede i at afholde kurser eller træninger rundt omkring på Fyn og i trekantsområdet. Vi afholder jævnligt internationale kurser med højtrangerende instruktører, og vi rejser selv jævnligt til Japan og forskellige lande i Europa for at dygtiggøre os selv.

Vi fokuserer på de dannelsesaspekter der findes i japansk budo som det primære og vi forventer seriøsitet og engagement fra dem der træner. Med det udbud vi har er der mulighed for at træne budo for alle uanset alder eller køn.

Klubben er startet med afsæt i Aikido og Aiki-toho og Seitei Iaido. Men efter en klubtur til Japan i januar 2020 tog vi initiativ til at udvide med henholdsvis SMR Jodo og Kyudo. Vestfyn Aikikai er i dag det eneste sted i Danmark uden for København, hvor man kan træne Kyudo. Desuden er vi den eneste klub i Danmark der tilbyder SMR Jodo træning gennem samarbejde med det dansk SMR Jodo forbund som også er placeret i Vissenbjergområdet.

Om det vi træner:
Kyūdō (Buens Vej) betragtes som det reneste udtryk for kampkunst. Kyūdō har meget tilfælles med den Japanske the-ceremoni Chadō og kalligrafi (Shodō). Kyūdō fokusere på indre erkendelse af udøvelsen konsekvenser og træner evnen til at fokusere og være til stede i øjeblikket.

Jodō (Stavens Vej) er kunsten at forsvare sig mod et sværd med en japansk stav. Jodō trænes alene og i par gennem faste serier og kræver at man samarbejder så begge lærer mest muligt. Jodō træner kropsforståelse og evnen til at bevæge sig afslappet. Man udvikler også evnen til at fokusere og være opmærksom på samarbejdet med træningspartneren.

Aikidō (Harmoniens Vej) er en moderne udgave af selvforsvar, hvor man påtager sig ansvaret for både sin egen og angriberens sikkerhed. Aikidō træner gennem teknikker med kast og låse håndtering af angreb med og uden våben. Gennem træningen lærer man kropslig empati og konflikthåndtering.

Iaidō (Sværdets Vej) Iaidō er studiet af det japanske sværd. Gennem træning af bevægelsesmønstre, hvor man trækker og skærer i én bevægelse, træner man sin evne til at handle beslutsomt og gennemføre hvad man starter.

Træning i japansk kampidræt (Budo) giver mental og fysisk styrke og balance. Ud over at være god og alsidig fysisk træning er det også en mulighed for at fordybe sig i sig selv og finde ro og overskud. Træningen er baseret på disciplin og ansvar for egen læring.

Dermed udvikles de evner vi har brug for til at håndtere hvad livet byder os. Budo kan trænes uanset alder og forudsætninger, og alle kan lære noget vigtigt. Om sig selv, og om at omgås andre. I Vissenbjerg er det muligt at træne de fire former for kampidræt beskrevet ovenfor.


Klubbens sportsgrene

Aikido

Aikido:
Kan du godt lide at udfordre dig selv, og synes du at selvforsvar og kampsport er interessant?       Så er Aikido lige noget for dig! Aikido er er nemlig en kampsport der stiller krav til din kordination, kondition og motorik.


Balance indeni og udenpå.
Aikido er en moderne kinesisk kampsport, der oversat til dansk betyder det: Den harmoniske krafts vej. Aikido har nemlig et stort fokus på harmoni, ballance og personlig udvikling. Et af punkterne hvor Aikido virkelig adskiller sig fra andre kamp sportsgrene, er at man som udgangspunkt skal kunne uskadeliggøre sin modstander ved at påføre personen så lidt smerte og som muligt. Det vil altså sige at når man træner Aikido, har man både et ansvar for sin egen sikkerhed. Men også for personen man står overfor.

Når man træner Aikido er der fokus på ballance, smidighed og temposkift. Det er fordi Aikido benytter sig af kast og låse som skal kunne anvendes til selvforsvar. Det er ikke usandsynligt at du til en træning vil blive introduceret til hvordan du bedst muligt kan forsvare dig selv i tilfælde af at du bliver angrebet med eller uden våben. Det vil altså sige at man til en Aikido-træning bliver klædt på til praktisk konflikthåndtering.
 
Når man begynder til Aikido, vil man hurtigt mærke den større filosofi der er bagved den japanske kampkunst. Dette har også medført at der i de fleste klubber og foreninger er et rigtigt stærkt fællesskab på tværs af både alder og køn.

Kom nemt og godt i gang med Aikido.
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til Aikido, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning, så du kvit og frit, kan prøve om lige præcis gang er det rette valg for dig eller dit barn.
For at gøre det nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du tilmelde via hjemmesiden. Alt du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt informationen:

  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Hos Motivu har vi gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale Aikido-klub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk
God fornøjelse!

Klubben er en del af

Assens kommune

Find din næste idræt i Assens Kommune!
Det kan ikke være manglen på muligheder, der gør at man ikke dyrker sport i Assens Kommune. Her er der nemlig et væld af foreninger og muligheder, som blot venter på at du giver dig i kast med dem. Det kan være du har set Flying Superkids eller verdensholdet, og derfor ønsker selv at prøve kræfter med springgymnastik? Måske skal det ikke være helt så højt flyvende, så du nøjes bare med almindelig gymnastik? Det kan også ske at du er mere til ketchersport, og derfor hellere vil begive dig ud i badminton? Er du mere til en løbetur med andre, så har du muligheden for at melde dig ind i en løbeklub! Er du en vandhund der gerne vil dyrke fitness, så kan du kombinere dem og tag til aquafitness. Er dit mål med motion at opnå smidighed og en krop i balance, så kan du kaste dig over gotved som træningsform. Skal det være helt roligt og sundt for krop og sjæl, så er yoga også en mulighed. Hvis familien altid halser efter dig på jeres gåture, så kan du møde ligesindet til powerwalk. Er du mere til sving og gang, så kan du teste dig selv af på golfbanen. Her er et roligt sind din ven, når køllerne ikke gør som du ber’ dem om. Skal du lære ting du kan bruge resten af dine dage, og samtidig score duelighedsbeviser til de andre bliver misundelige, er spejder det oplagte valg for dig. Måske har du en drøm om at rejse til Japan, men du behøves ikke at rejse så langt for at opleve dele af japanske kultur. Du har nemlig mulighed for at give dig i kast med sværdtræning, aikido, judo, bueskydning og jodo i Assens Kommune. Hvis corona kiloen stadig sidder der, så kan du hoppe på spinningcyklen eller melde dig til plus kilo træning. Skal det være gymnastik, musik og mener du at rhythm is a dancer, så kan du melde dig til Rytmerne. Er du mere til kontrolleret vejrtrækning og skarpt sigte, kan du prøve kræfter med skydning med både gevær og pistol. Vil du hellere give den gas på madrassen og lære kampsport er Taekwondo måske sporten for dig? Har du en lille dansebille indeni dig, så kan du få den ud til dans med de andre dansebiller. Er du mere til sværd, fantasy og dedikation kan du prøve kræfter med rollespil. Skal der være smæk på battet og elsker du at søge efter kanterne, så er bordtennis den helt rigtige sport for dig. Er du derimod en af dem som bliver en af de kåde i det våde, kan du kombinere det med gymnastik og prøve dig selv af til vandgymnastik. Vil du være den næste Kasper Asgreen, eller kan du bare godt li’ at se Assens Kommune på en ny måde, så kan du hoppe på raceren og give dig i kast med cykling. Er du mere en sopran eller kan du bare godt li’ at synge, så kan du gå til gospel. Er du til det mere spirituelle, men hvor du samtidig får sved på panden, så anbefaler vi Qigong. Kan du bedre li’ at tag kegler så er der også mulighed for det til bowling. Er du mere til heftige crossovers og skarpe skytter, så kan du teste dig selv - og dine ankler - af til basketball. Vil du derimod hellere have en stav i hånden og vise dig frem på halgulvet kan du passende tag til floorball. Mulighederne er mange i Assens Kommune, men hvor kan jeg gå til alle disse fantastiske ting? 

Hvis du vil få testet din indre springgymnast af, så kan du melde dig til en prøvetræning hos Tommerup Idrætsforening. Foreningen går meget op i rummelighed, og er kendt for at lytte til hvad de kan gøre, for at gøre oplevelsen bedre for foreningens medlemmer. I Tommerup Idrætsforening kan du også samle badmintonketcheren op, eller bordtennisbattet, lære at skyde treere som Steph Curry, gå til dans eller gymnastik, du kan endda kombinere dem med vand og teste dig selv af til vandgymnastik og ikke mindst, kan du give den gas med staven til Floorball. Tommerup Idrætsforening har en masse fede ting at byde på, ikke mindst et væld af dygtige og hårdtarbejdende frivillige. Så hvorfor ikke udnyttet mulighederne? Hvis du er mere til udendørslivet kan du prøve kræfter med spejderlivet i Tommerup KFUM. Spejderlivet kan nemt beskrives med fine ord, men vi anbefaler at du i stedet for oplever det, hos Tommerup KFUM. Skal det derimod være hårdt men lærrigt, så kan du prøve kræfter med den koreanske kampsport Taekwondo i SOO-BAK Tommerup Taekwondo.

Små 7 km fra Tommerup finder vi Skalbjerg og Skalbjerg Boldklub. Foreningen tilbyder en masse gode muligheder såsom gymnastik, spinning hvis man vil svede og smide coronafedtet, pluskilo træning hvis man er til høj puls og endnu højere humør i godt selskab og ikke mindst blid Mindful Yoga. I Skalbjerg Boldklub er der plads til dem der vil det seriøse, dem der vil smide lidt kilo, begynderne og dem der bare ønsker kvalitetstid med børnene.

Lidt udenfor Assens finder vi Ebberup, som udover skøn natur, også har et væld af tilbud. Her kan du snøre skoene og løbe eller power-walk med de andre i Ebberup Løbeklub, give den gas til springgymnastik eller almindelig gymnastik i Ebberup Gymnastikforening.

Det er en velbevaret hemmelighed, men i Vissenbjerg kan man finde en lille del af Japan, i form af Vestfyn Aikikai. Her kan du træne: Aikido, Aiki-toho, Jodo, Kyudo, Judo og Seitei laido. Hos Vestfyn Aikikai fokuseres der på dannelsesaspektet af japansk budo, så det kræver seriøsitet og engagement at være med. Hvis du er knap så meget til kampsport og Japan, men mere til skydning med gevær og pistol, kan du melde dig ind i Vissenbjerg Skytteforening. Hvis du gerne vil skyde, men er tættere på Haarby end på Vissenbjerg, så kan du gå til skydning i Haarby skytteforening med hele famillien. Hvis du alligevel befinder dig i Haarby, så kan du meget passende prøve dig selv af til rollespil i Fantasiverden. Her kan du lærer en masse om rollespil, som er mere end live rollespil. Her møder du entusiastiske frivillige som brænder for alle aspekter af rollespil.
Ikke så langt fra Haarby finder vi Glamsbjerg, som blandt andet huser Vestfyns Golfklub. Her kan du prøve dig selv af på golfbanen, og få træning uanset hvilket niveau du spiller golf på. Hvis du vil have lidt mere fart over feltet, kan du både gå og løbe med Glamsbjerg Motion. Er du derimod mere end vandhund end landkrabbe, så kan du få pulsen op til AquaFitness i Vestfyns Svømmeklub som har til huse i Glamsbjerg.

Har du base i Assens, eller har du intet i mod en køretur for at komme til sport, kan du kaste dig over Multimotion Assens. Her kan du gå til Powerwalk, racercykling og løb. I Assens kan du derudover finde din indre Aretha Franklin frem og synge med resten af Assens Gospelkor. Vil du tag kegler på en anden måde, kan du teste dig selv af hos Assens Bowling Club.

Af andre spændende muligheder i Assens Kommune kan nævnes Gotved hos FOF, QiGong hos AOF Center Odense og Lyengar Yoga også hos AOF Center Odense. Der er altså rigeligt med muligheder for at dyrke motion eller sig selv i Assens Kommune, og fælles for alle foreningerne, er at de mangler lige netop dig.
Foreningerne i Assens Kommune glæder sig til at tage imod nye som gamle medlemmer, der leder efter et aktivt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i foreningerne til en gratis prøvetræning, og der tages højde for myndighedernes retningslinjer. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”åbne træninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig. 

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk