Om Videbæk Skytteforening

Klub CVR: 29575444

Har du lyst til at prøve at skyde med riffel eller pistol. Mød op i Videbæk skytteforening og prøv.

Vil du gerne prøve at skyde? Så mød op i Videbæk Skytteforenings lokaler i kælderen i Videbæk Idræts- og Fritidscenter for at høre mere om skydning og for at prøve at skyde. Første gang kan du skyde gratis. Herefter kan du skyde yderligere 2 gange mod betaling, før du vælger om du vil være medlem.

Skydning er en af de idrætsgrene, hvor du kan gå lige ind fra gaden og deltage uanset alder, køn og fysiske præstationer. Skydning er ikke kun for drenge, da piger har lige så gode forudsætninger for at skyde. Børn med ADHD kan med succes gå til skydning, da skydning er en sport, hvor man lærer at opøve koncentrationen.

Vi har ikke faste regler for hvornår man er egnet til at begynde at skyde, da det afhænger af om man er moden til at kunne modtage en besked og forstå sikkerhedsreglerne. Normalt kan man begynde at skyde riffel fra man er 6 år og pistol fra man er 8 år. ALLE nye pistolskytter begynder med at skyde luftpistol, indtil de har bevist, at de både kan overholde sikkerhedsreglerne og ramme skiven.

Sikkerhed i højsædet. En riffel eller en pistol er et idrætsredskab ligesom en badmintonketsjer eller en golfkølle. Men sikkerhed er meget vigtigt, når man har med skydevåben at gøre. Derfor er der ingen, som kommer på skydebanen uden at have fået instruktion i sikkerhed og håndtering af våben. Der vil altid være personer på skydebanen, som er klar til at hjælpe dig som ny skytte. Alt foregår i faste, trygge og sikre rammer.

Vi har våben og høreværn, som du kan låne som medlem. Der behøves ikke andet for at skyde, idet du skyder i dit almindelige tøj. Vi anbefaler at riffelskytter har en langærmet bluse på, da albuerne godt kan blive lidt slidte, hvis man skyder i T-shirt.

Mere information

Hvis du gerne vil høre mere, så er du velkommen til at møde op i Videbæk Skytteforenings lokaler i kælderen i Videbæk Idræts- og Fritidscenter eller kontakte en af vore kontaktpersoner.

Enhver skytte vil have mulighed for at kunne deltage i venskabelige konkurrencer i andre skytteforeninger på lige fod med andre skytter. Skydning i DGI Skydning er inddelt i forskellige klasser, så alle konkurrerer mod skytter på samme niveau som en selv. Videbæk Skytteforening tager til en række stævner i løbet af året og deltager herudover til landsdelsmesterskaberne og til DM.

Om vinteren skyder vi med cal. 22 gevær, luftgevær, cal. 22 pistol, luftpistol samt grovkaliber på vores indendørs 15 m baner i kælderen i Videbæk Idræts- og Fritidscenter.

Om sommeren skyder vi 25 m og terrænpistol og 50 m, 200 m og 300 m riffel i Ulfborg Skyttecenter. Vi mødes i foreningens lokaler i Videbæk Idræts- og Fritidscenter før vi kører til Ulfborg Skyttecenter.

Som medlem af Videbæk Skytteforening har børn og unge mulighed for at deltage i den årlige skydeskole på Ulfborg skyttecenter, som afholdes sidst i sommerferien.

Træning i vintersæsonen foregår i foreningens lokaler.
- Tirsdage 18.30-21.00 (Pistolskytter bør vente til de yngste riffelskytter er færdige)
- Onsdage 18.30-21.00 (Pistolskytter bør vente til de yngste riffelskytter er færdige)

NYT - NYT - NYT
Airsoft Challenge - action og spænding. Videbæk Skytteforening har næsten fået godkendt vores baner til skydning med Softair og forventer at kunne påbegynde aktiviteten efter sommerferien.

Airsoft Challenge er en spændende, actionfyldt aktivitet, hvor deltagerne skyder med softguns og konkurrerer på hurtighed og præcision.

I Airsoft Challenge kombinerer vi skydning, bevægelse og forhindringer og udfordrer skytterne både fysisk og mentalt.

Gennem tempo- og actionfyldte øvelser lærer deltagerne om sikkerhed og korrekt våbenhåndtering. I løbet af kort tid bliver de dygtigere skytter og udvikler deres koncentrationsevne, fokus og selvkontrol.

Aktiviteten er ikke specielt pladskrævende og kan foregå både inde og ude. Børn og unge under 18 år har mulighed for at deltage efter de regler, du kan se under linket herunder.

DGI hjælper etablerede skytteforeninger med at få Airsoft Challenge som aktivitet. Vi kan også hjælpe flerstrengede idrætsforeninger i gang - eller vi kan hjælpe dig og dine venner med at starte jeres egen forening.

Videbæk Skytteforening har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Ringkøbing-Skjern kommune