Om klubben

Har du lyst til at prøve at skyde med riffel eller pistol. Mød op i Videbæk skytteforening og prøv.

Vil du gerne prøve at skyde? Så mød op i Videbæk Skytteforenings lokaler i kælderen i Videbæk Idræts- og Fritidscenter for at høre mere om skydning og for at prøve at skyde. Første gang kan du skyde gratis. Herefter kan du skyde yderligere 2 gange mod betaling, før du vælger om du vil være medlem.

Skydning er en af de idrætsgrene, hvor du kan gå lige ind fra gaden og deltage uanset alder, køn og fysiske præstationer. Skydning er ikke kun for drenge, da piger har lige så gode forudsætninger for at skyde. Børn med ADHD kan med succes gå til skydning, da skydning er en sport, hvor man lærer at opøve koncentrationen.

Vi har ikke faste regler for hvornår man er egnet til at begynde at skyde, da det afhænger af om man er moden til at kunne modtage en besked og forstå sikkerhedsreglerne. Normalt kan man begynde at skyde riffel fra man er 6 år og pistol fra man er 8 år. ALLE nye pistolskytter begynder med at skyde luftpistol, indtil de har bevist, at de både kan overholde sikkerhedsreglerne og ramme skiven.

Sikkerhed i højsædet. En riffel eller en pistol er et idrætsredskab ligesom en badmintonketsjer eller en golfkølle. Men sikkerhed er meget vigtigt, når man har med skydevåben at gøre. Derfor er der ingen, som kommer på skydebanen uden at have fået instruktion i sikkerhed og håndtering af våben. Der vil altid være personer på skydebanen, som er klar til at hjælpe dig som ny skytte. Alt foregår i faste, trygge og sikre rammer.

Vi har våben og høreværn, som du kan låne som medlem. Der behøves ikke andet for at skyde, idet du skyder i dit almindelige tøj. Vi anbefaler at riffelskytter har en langærmet bluse på, da albuerne godt kan blive lidt slidte, hvis man skyder i T-shirt.

Mere information

Hvis du gerne vil høre mere, så er du velkommen til at møde op i Videbæk Skytteforenings lokaler i kælderen i Videbæk Idræts- og Fritidscenter eller kontakte en af vore kontaktpersoner.

Enhver skytte vil have mulighed for at kunne deltage i venskabelige konkurrencer i andre skytteforeninger på lige fod med andre skytter. Skydning i DGI Skydning er inddelt i forskellige klasser, så alle konkurrerer mod skytter på samme niveau som en selv. Videbæk Skytteforening tager til en række stævner i løbet af året og deltager herudover til landsdelsmesterskaberne og til DM.

Om vinteren skyder vi med cal. 22 gevær, luftgevær, cal. 22 pistol, luftpistol samt grovkaliber på vores indendørs 15 m baner i kælderen i Videbæk Idræts- og Fritidscenter.

Om sommeren skyder vi 25 m og terrænpistol og 50 m, 200 m og 300 m riffel i Ulfborg Skyttecenter. Vi mødes i foreningens lokaler i Videbæk Idræts- og Fritidscenter før vi kører til Ulfborg Skyttecenter.

Som medlem af Videbæk Skytteforening har børn og unge mulighed for at deltage i den årlige skydeskole på Ulfborg skyttecenter, som afholdes sidst i sommerferien.

Træning i vintersæsonen foregår i foreningens lokaler.
- Tirsdage 18.30-21.00 (Pistolskytter bør vente til de yngste riffelskytter er færdige)
- Onsdage 18.30-21.00 (Pistolskytter bør vente til de yngste riffelskytter er færdige)

NYT - NYT - NYT
Airsoft Challenge - action og spænding. Videbæk Skytteforening har næsten fået godkendt vores baner til skydning med Softair og forventer at kunne påbegynde aktiviteten efter sommerferien.

Airsoft Challenge er en spændende, actionfyldt aktivitet, hvor deltagerne skyder med softguns og konkurrerer på hurtighed og præcision.

I Airsoft Challenge kombinerer vi skydning, bevægelse og forhindringer og udfordrer skytterne både fysisk og mentalt.

Gennem tempo- og actionfyldte øvelser lærer deltagerne om sikkerhed og korrekt våbenhåndtering. I løbet af kort tid bliver de dygtigere skytter og udvikler deres koncentrationsevne, fokus og selvkontrol.

Aktiviteten er ikke specielt pladskrævende og kan foregå både inde og ude. Børn og unge under 18 år har mulighed for at deltage efter de regler, du kan se under linket herunder.

DGI hjælper etablerede skytteforeninger med at få Airsoft Challenge som aktivitet. Vi kan også hjælpe flerstrengede idrætsforeninger i gang - eller vi kan hjælpe dig og dine venner med at starte jeres egen forening.

Klubbens sportsgrene

Skydning med riffel

Skydning:
Skydning med riffel er en sportsgren som er med til at stimulere koncentration, ro og ikke mindst præcision. Med det sagt kan skydning også være en sport hvor der er massere af action, der virkelig kan være med til at sætte dig under pres, når du skal til at præstere på tid.
Det er vigtigt at nævne at skydning med pistol eller riffel er en sportsgren som hele familien kan have glæde af. Både forældre, bedsteforældre og børn kan alle deltage og blive stimuleret samt udfordret, når der skal skydes til mål.
I skrivende stund tilbyder motivu.dk 32 forskellige skydetræninger du helt gratis kan tilmelde dig og prøve af.

Træn, sigt, pletskud! 
Uanset om du går til skydning med pistol eller skydning med riffel er det en sportsgren, der aktiverer mange dele af kroppen. 
Det at gå til skydning med riffel eller pistol er en sportsgren, hvor det er vigtigt at man har forståelse og respekt overfor det våben man bruger. Derfor vil der altid være en kompetent instruktør/træner til hver træning. Udover at instruktøren vil undervise og lære fra sig, vil der også blive gennemgået diverse sikkerhedsregler omkring det at opholde sig på en skydebane. Yderligere vil der også være en gennemgang af det respektive våben, hvor man vil blive klogere omkring våbenhåndtering og hvordan skydevåbnet virker.

Når den grundlæggende forståelse er på plads omkring sikkerhedsregler og våbenhåndtering, vil man blive instrueret i hvordan man bedst muligt sigter, skyder og får traf med det givne våben. Skydning er som nævnt tidligere en sport for alle. Men det at lave det perfekte skud kræver mere end bare at sigte og trykke på aftrækkeren.
For at kunne lave det bedst mulige traf, er der flere parametre der spiller ind. Noget af det første din træner vil lære dig, er den gode skydestilling. En god skydestilling er nemlig et rigtig godt fundament for at kunne lave et pletskud. Men at have den korrekte skydestilling, er ikke det eneste parameter, der spiller ind. Der er også elementer såsom vejrtrækning og aftræk der er med til at afgøre hvorvidt du kan ramme plet skud.

Selvom skydning ved første øjekast kan virke som en individuel sport, er der et stærkt sammenhold i de fleste klubber og foreninger. Dette kommer særligt til udtryk når der bliver afholdt turneringer og mesterskaber, hvor der bliver konkurreret i hvem der har det skarpeste sigte.

Kom nemt og godt i gang med skydning.
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til skydning, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den prøvetræning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning, så du kvit og frit, kan prøve om lige præcis skydning med pistol eller riffel er det rette valg for dig eller dit barn.
For at gøre det nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du tilmelde dig via hjemmesiden. Alt du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:

  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Hos Motivu har vi gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning nær dig. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk
 
God fornøjelse!

Skydning med pistol

Skydning:
Skydning med pistol er en sportsgren som er med til at stimulere koncentration, ro og ikke mindst præcision. Med det sagt kan skydning også være en sport hvor der er massere af action, der virkelig kan være med til at sætte dig under pres, når du skal til at præstere på tid.
Det er vigtigt at nævne at skydning med pistol eller riffel er en sportsgren som hele familien kan have glæde af. Både forældre, bedsteforældre og børn kan alle deltage og blive stimuleret samt udfordret, når der skal skydes til mål til en af de mange skydetræninger på Motivu.dk

Træn, sigt, pletskud! 
Uanset om du går til skydning med pistol eller skydning med riffel er det en sportsgren, der aktiverer mange dele af kroppen. 
Det at gå til skydning med pistol er en sportsgren, hvor det er vigtigt at man har forståelse og respekt overfor det våben man bruger. Derfor vil der altid være en kompetent instruktør/træner til hver træning. Udover at instruktøren vil undervise og lære fra sig, vil der også blive gennemgået diverse sikkerhedsregler omkring det at opholde sig på en skydebane. Yderligere vil der også være en gennemgang af det respektive våben, hvor man vil blive klogere omkring våbenhåndtering og hvordan skydevåbnet virker.

Når den grundlæggende forståelse er på plads omkring sikkerhedsregler og våbenhåndtering, vil man blive instrueret i hvordan man bedst muligt sigter, skyder og får traf med det givne våben. Skydning er som nævnt tidligere en sport for alle. Men det at lave det perfekte skud kræver mere end bare at sigte og trykke på aftrækkeren.
For at kunne lave det bedst mulige traf, er der flere parametre der spiller ind. Noget af det første din træner vil lære dig, er den gode skydestilling. En god skydestilling er nemlig et rigtig godt fundament for at kunne lave et pletskud. Men at have den korrekte skydestilling, er ikke det eneste parameter, der spiller ind. Der er også elementer såsom vejrtrækning og aftræk der er med til at afgøre hvorvidt du kan ramme plet skud.

Selvom skydning ved første øjekast kan virke som en individuel sport, er der et stærkt sammenhold i de fleste klubber og foreninger. Dette kommer særligt til udtryk når der bliver afholdt turneringer og mesterskaber, hvor der bliver konkurreret i hvem der har det skarpeste sigte.

Kom nemt og godt i gang med skydning.
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til skydning, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den prøvetræning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning, så du kvit og frit, kan prøve om lige præcis skydning med pistol eller riffel er det rette valg for dig eller dit barn.
For at gøre det nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du tilmelde dig via hjemmesiden. Alt du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:

  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Hos Motivu har vi gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning nær dig. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk
 
God fornøjelse!


Klubben er en del af

Ringkøbing-Skjern kommune

Ringkøbing-Skjern:

Ringkøbing-Skjern er en kommune med stort fokus på foreningslivet og at få flere danskere ud til de lokale idrætsforeninger og få dyrket mere motion og sport. Fritidsaktiviteterne i Ringkøbing-Skjern er mange og der findes alle typer af sportsgrene med mulighed for at komme til en gratis prøvetræning. Klubberne og foreninger i Ringkøbing-Skjern står altid med åbne armene overfor nye ansigter efter et par hårde corona år med faldende medlemstal.

Alle byer i kommunen har med sikkerhed en facilitet som byens voksne borgere ofte besøger og dyrker sport eller hvis deres børn er til sin fritidsaktivitet. Det kan være byer som Nørre Nebel, Ølgod, Tarm, Hemmet, Skjern, Videbæk, Kibæk, Lem St, Ringkøbing, Hvide Sande, Spjald, Ørnhøj, Tim, Ulfborg, Grindsted, Stakroge, Sønder Felding, Herning, Vildbjerg som har et centralt mødested for byens borgere i Ringkøbing-Skjern.

I Ringkøbing-Skjern findes der også en masse gode faciliteter, som klubberne i kommunen benytter til deres sportsgren. Du kan blandt andet komme ned og dyrke motion i Hvide Sande Stadion, Tarm Idrætscenter, Spjald Skole, Tarm Skole, overbygningen, Vesterhavshallen, Beach Bowl, Borris Sports- og Kulturcenter, Fitness World Bredgade Ringkøbing-Skjern, Holmsland Idræts- og Kulturcenter, Hoven Hallen, Hvide Sande Hallen, Lem Hallen, Ringkøbing Svømmehal, Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, ROFI Centret, Rækker Mølle Hallen, Spjald Fritidscenter, Vorgod-Barde Hallen, Alkjær Stadion, Bork Hallen, Faster Skole, Fjelstervang Stadion, Grønbjerg Stadion, Hee Skole, Hemmet Aktivitets og Kulturhus, Hemmet Sportsplads, Herborg Friskole Stadion, Hover Fritids- og Kulturcenter, Hover-Torsted Friskole, Højmark Hallen, Lyne Hallen, Nr. Vium Kulturcenter, Solgården, Stadil-Vedersø Friskole, Stauning Skole, Tarm Skole, hovedskolen, Tim Hallen, Troldhede Kultur- og Idrætscenter, Vedersø Idrætsefterskole, Velling Friskole, Videbæk Stadion, Vostrup Stadion, Ølstrup Stadion, Ådum Hallen, Dejbjerg Golf Klub, Holmsland Klit Golf, Alkjærskolen, Amagerskolen, Gamle Byskole, Grønbjerg Friskole, Holmsland Skole, Hvide Sande Skole, Kirkeskolen, Ringkøbing Skole, Vestjysk Gymnasium Tarm, Ringkøbing Rideklub, Skjern Rideklub, Borris/Faster jagtforenings flugtskydebane, Hee flugtskydebane, Hemmet - Sdr. Vium flugtskydebane, Hoven Jagtforenings Flugtskydebane, Hvide Sande flugtskydebane, Korsholm skydearena, Lyne jagtforenings flugtskydebane, Lønborg flugtskydebane, Sandbækbanen, Skjern Flugtskydningsbane, Tarm Riffelskydebane, Ådum jagtforenings flugtskydebane, Herborg Fritids- og Kulturcenter, Kuben, Landsbycenter Fjelstervang, Ringkjøbing Gymnasium, Brejninggaard Efterskole, Den Danske Design- og Håndværksefterskole, Fjordvang Efterskole, Skjern Kristne Friskole, Videbæk Idræts- og Fritidscenter, Videbæk Kristne Friskole, Lem Svømmebad, Ringkøbing Tennisklub, Skjern Tennisklub, Spjald Tennisklub, Videbæk Tennis Klub, Pure Performance Fitness, Dejbjerglund Efterskole, Egvad Skyttecenter, Skjern Skytteforening, Højmark Skytteforening, No Skole, LOOP Fitness Vellingvej Ringkøbing-Skjern, Videbæk Skole, KABELPARK®, Videbæk, Momhøj, Femhøjsande, Ringkøbing, Ringkøbing - Alkjær, Ringkøbing-Rindum, Hvide Sande Nord, Momhøje, Femhøjesande, Ejstrup Søerne, FysioDanmark Toldbodgade Ringkøbing-Skjern, Hvide Sande Skatepark, Ringkøbing-Skjern Streetpark som ligger i Ringkøbing-Skjern.

I alle disse faciliteter dyrkes der en masse sport og motion for børn og voksne, men hvor der helt sikkert er plads til dig. Prøvetræninger er blevet en mere normal ting og at klubben inviterer til en gratis prøvetime før man beslutter sig om man bliver medlem. Fritidsaktiviteter er sundt, godt og et must for at sikre et øget helbred og sikre en højere livsglæde. Gennem de sociale fællesskaber i idrætsforeningerne og at få dyrket mere ugentlig motion kan være med til at du bliver gladere i din hverdag, samtidig med du sover bedre om natten. Find frem til et hold og aktivitet nær dig her på Motivu.

Sådan finder du hold som passer til dig

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk