Om Herning Linedance

Klub alias: HL

Klub CVR: 35956921

Linedance klub i Herning

Herning Linedance blev stiftet af Lene Mainz Pedersen i 2012, men først i 2014 startede klubben op i Snejbjerg - Herning Linedance startede i den gamle skoles aula, da Snejbjerg Skole først var ved at blive bygget .. Så i sæsonen 2015-2016 kunne Herning Linedance starte hold i Multisalen på Snejbjerg Skole.. Herning Linedance startede op med alle niveauer inden for linedance: ultra begynder hold ( for dem der aldrig har danset linedance, begynder+ hold ( for dem der har danset min 1 år, Improver hold ( for dem der har danset min 2 år ), Intermediate hold ( for dem der har danset min 3 år), og advanced hold ( for dem der har danset mere end 5 år ) - sværhedsgraden stiger efterhånden som man har danset i flere år.. Herning Linedance har haft den samme instruktør på alle hold, men i 2022, blev der ændret lidt på dét.. Rikke Aaris Sylvestersen startede begynder hold om onsdagen fra kl. 18:00-19:00, Yvonna Andersen startede et længe ønsket Country hold om onsdagen fra kl. 19:15-20:30, og Lisbeth Blaabjerg overtog Improver holdet om mandagen fra kl 19:30-21:00, Lene har så begynder+ om mandagen fra kl. 18:00-19:15, og intermediate hold om torsdagen fra kl. 18:30-20:00.. Dette fungerer helt perfekt, og Herning Linedance kan nu tilbyde så meget forskellig undervisning, mange forskellige niveauer, og med dygtige og uddannede instruktører har Herning Linedance rigtig god grobund i den jyske muld. Herning Linedance sender sine instruktører på kurser hos Danmarks eneste linedance lærer Niels Poulsen fra klubben Love 2 Dance i Odense.. Niels Poulsen har uddannet sig i både Sverige og England, og er den eneste i Danmark der udbyder instruktør kurser, cuing kurser, og teknik kurser - Herning Linedance deltager i alle dem vi overhovedet kan, for at dygtiggøre os, så vi kan undervise på allerbedste vis..
Herning Linedance har hvert eneste år udnævnt en "Årets Herning Linedancer" - som er en danser i klubben, som udmærker sig på én eller anden måde .. F.eks blev Lasse Lund fra begynder+ holdet udnævnt i 2022.. Lasse har danset 2 år som ultra begynder danser, og et halvt år som begynder+ danser.. I en dansetime stod instruktør Lene Mainz Pedersen, og cuede en dans ( gennemgik dansen, så man lige får trinene gennemgået stille og roligt inden musikken bliver sat på, og man danser til musik ), Lene underviste nogle trin, hvortil Lasse sagde, at det da ikke var sådan det plejede at være - det udløste stor jubel og grin.. Når instruktøren udlærer noget "forkert", så plejer hun at give flødeboller pyyyyha .. Hvis man f.eks har glemt at sætte sin mobiltelefon på lydløs, og den ringer i en dansetime, så skal man ligeledes også give flødeboller ..
Herning Linedance udleverer et legat hvert år.. Alle dansere kan nominere sig selv, eller man kan nominere en anden danser.. Man sender en beskrivelse til bestyrelsen for Herning Linedance, hvor man fortæller hvorfor man selv, eller en anden danser fortjener dette legat.. I sæsonen 2021 - 2022, blev en danser fra begynder+ holdet Lene Schmidt nomineret pga. sit altid dejlige humør, Lene danser med hele kroppen, alle kan se at hun simpelthen elsker at danse linedance.. Lene blev opereret for kræft, og var fraværende et stykke tid, men man kan ihvertfald sige, at hun er vendt tilbage for fuld styrke, nu ligefrem stråler det ud af hende, at linedance er hendes sport, hun nyder det i fulde drag..
Herning Linedance afholder 4 træf hvert eneste år - her inviteres gerne instruktører fra nærområdet.. Til Country Night har Herning Linedance inviteret Tina Ottosen fra Stomping Boots, som gæste instruktør.. Tina er en yderst vellidt og dygtig instruktør, som deltager i træf i hele Danmark.. Én gang om året inviterer Herning Linedance også Niels Poulsen fra Love 2 Dance til træf - disse træf er det helt store træk plaster, da Niels er én af de dygtigste i verden til at undervise, men også til at koreografere danse selv. Det er en stor fornøjelse også at invitere Inge Vestergård fra Ikast Linedance til Begynder Hygge Aften hvert år - Inge har 3 hold i Ikast, og hun danser selv på Intermediat holdet i Herning Linedance - samarbejde på tværs af klubber er en stor fordel.
Herning Linedance egne instruktører fordeler de 4 træf imellem sig, men hjælper hinanden på tværs - samarbejdet er helt fantastisk, og det skaber rigtig god energi..
Herning Linedance tager til træf rundt omkring i landet, når chancen byder sig, man tilmelder sig i klubben, og så tager man afsted i samlet flok og danser sammen - det er simpelthen noget af det bedste vi ved - at danse med andre rundt omkring ..

Herning Linedance har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Herning kommune