Herning Bueskyttelaug tryout image
Herning Bueskyttelaug tryout image
Herning Bueskyttelaug tryout image
Herning Bueskyttelaug logo

Herning Bueskyttelaug

Tilmeld gratis prøvetræning

Klubbens adresser og faciliteter

Tilmeld gratis prøvetræning - Der er 2 åbne hold i Herning Bueskyttelaug

Om Herning Bueskyttelaug

Klub CVR: 35147063

Hos Herning Bueskyttelaug har vi plads til alle, uanset alder, erfaring eller niveau. Vi tror på, at bueskydning er en sport for alle, og vi stræber efter at skabe et fællesskab, hvor alle føler sig velkomne og værdsatte. Når du træder ind i vores klub, bliver du en del af et hold, hvor vi alle hjælper hinanden med at blive bedre og nyde sporten. Om du er nybegynder, der aldrig har prøvet bueskydning før, eller du er en rutineret skytte, der har mange års erfaring, så vil vi sørge for, at du bliver taget godt imod. Her i Herning Bueskyttelaug træner vi sammen, fordi vi tror på, at vi lærer bedst af hinanden, og at fællesskabet styrker os som individer og som klub.

Vi lægger stor vægt på, at du som medlem ser frem til hver træning. Vi ønsker, at vores træninger skal være et frirum, hvor du kan koble af fra hverdagens stress og jag. Bueskydning er ikke kun en fysisk aktivitet, men også en mental øvelse, hvor koncentration og fokus er i centrum. Det er en sport, hvor du kan udfordre dig selv, samtidig med at du finder ro i de gentagne bevægelser og fokus på målet. Hos os har du mulighed for at træne både indendørs og udendørs i den smukke natur, som omgiver vores klub. Vi har fantastiske faciliteter til begge træningsformer, så uanset vejret eller årstiden, er der altid mulighed for at skyde en pil eller to.

Fællesskab og hygge
For os er fællesskabet en af de vigtigste grunde til, at vi dyrker bueskydning. Vi mener, at sport skal være sjovt og socialt, og derfor gør vi meget ud af at skabe en hyggelig atmosfære i klubben. Udover de regelmæssige træninger arrangerer vi også sociale arrangementer, hvor vi kan være sammen på en mere afslappet måde. Vi afholder interne konkurrencer, hvor medlemmerne kan udfordre hinanden i en venskabelig tone, og efterfølgende nyder vi ofte en sodavand eller et stykke kage sammen. Disse stunder er med til at styrke båndene mellem medlemmerne og skabe en klub, hvor man glæder sig til at komme, ikke kun for at træne, men også for at være sammen med sine klubkammerater.

3D bane
En af de store fordele ved at være medlem af Herning Bueskyttelaug er vores imponerende 3D bane. Dette er en udendørs bane, hvor du har mulighed for at skyde på forskellige 3D mål, som forestiller dyr i forskellige størrelser og former. Banen er designet, så du kan skyde fra forskellige højder og afstande, hvilket gør træningen både udfordrende og spændende. 3D bueskydning er en fantastisk måde at forbedre sine skydefærdigheder på, da det kræver præcision, fokus og evnen til at bedømme afstande korrekt. Samtidig giver det en følelse af at være tættere på naturen og kan næsten føles som en form for jagt – dog uden at skade nogen dyr.

Naturen som træningsarena
Når vi træner udendørs, gør vi det i den smukke natur, der omgiver vores klub. Her er der frisk luft, ro og en særlig atmosfære, som giver mulighed for at koble helt af. At træne i naturen er en oplevelse i sig selv, og det giver en ekstra dimension til bueskydningen. Det er en tid, hvor man kan glemme hverdagens udfordringer og i stedet fokusere på nuet, på pilet, buen og målet foran sig. Den ro og fordybelse, som bueskydning i naturen giver, er noget helt særligt, og det er en af de ting, som vores medlemmer sætter stor pris på.

Gratis prøvemåned
Hos Herning Bueskyttelaug vil vi gerne give alle en chance for at prøve bueskydning og se, om det er noget for dem. Derfor tilbyder vi en gratis prøvemåned til alle nye medlemmer. I løbet af denne måned kan du komme og træne med os, låne alt det nødvendige udstyr og få en fornemmelse af, hvad bueskydning og vores klub handler om. Når måneden er slut, kan du beslutte, om du vil melde dig ind i klubben og blive en del af vores fællesskab. Vi er sikre på, at du vil få en positiv oplevelse og forhåbentlig få lyst til at fortsætte.

Lån af udstyr
Som nybegynder behøver du ikke at bekymre dig om at købe dyrt udstyr, før du overhovedet ved, om bueskydning er noget for dig. I Herning Bueskyttelaug kan du låne alt det nødvendige udstyr, indtil du er klar til at investere i dit eget. Vores erfarne trænere vil hjælpe dig med at finde den buetype, der passer bedst til dig, og give dig råd om, hvilket udstyr du bør købe, når tiden er inde. Når du bliver medlem, skal du købe dine egne pile, men du kan fortsat låne bue og andet udstyr, indtil du føler dig klar til at anskaffe dit eget.

Forskellige buetyper
Der findes flere forskellige typer buer, som du kan vælge at skyde med. Hos Herning Bueskyttelaug tilbyder vi træning i alle de mest populære buetyper, så du kan finde den, der passer bedst til dine præferencer og mål. Recurvebuen er en af de mest almindelige buetyper, og den findes i to klasser: Olympisk klasse og barbue klasse. Barbuen er ofte det, man starter med som nybegynder, da den er enkel og let at håndtere. Langbuen er en anden klassisk buetype, som er kendt for sin enkelhed og udfordrende natur. Compoundbuen er den mest teknisk avancerede buetype, og den er populær blandt jægere på grund af dens præcision og styrke.

Hos Herning Bueskyttelaug har vi plads til alle. Vi tror på, at bueskydning er mere end bare en sport – det er en passion, et fællesskab og en måde at finde ro og fokus i en travl hverdag. Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores klub, hvor vi sammen kan udvikle os som bueskytter og som mennesker.

Bueskydning i Herning

Herning Bueskyttelaug har aktive bueskydning hold her: Sportscenter Herning (Holingknuden 3) og (Fastrupvej 35, Hammerum). Holdene træner mandage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 10+ årige.

Herning Bueskyttelaug har følgende bueskydning hold i Herning.

Sportscenter Herning (Holingknuden 3):
Indendørs i Sportscenter Herning (4/10 - 31/4) | Mandage, kl. 18:00-20:00

(Fastrupvej 35, Hammerum):
Udendørs bueskydning i Langelund (1/5 - 30/9) | Mandage, kl. 18:00-20:00

Herning Bueskyttelaug har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Herning kommune