Om klubben

Klub alias: HGK

Velkommen til GOLF i Herning - Glæde, Oplevelser, Livslyst og Fællesskab

Naturen midt i byen - A walk in the Park
Som nabo til Herning Centret, 5 min. fra Herning centrum og tæt på motorvejene omkring byen, har vi en unik beliggenhed, der gør klubben nem at finde frem til. Her finder du naturen ”midt i byen”. Dyrene er fortrolige med vores tilstedeværelse, og det giver gode muligheder for at betragte dem på tætteste hold. Banen ligger i en kommunal park, hvortil der er offentlig adgang og alle er velkomne til at tage en tur på de etablerede stier og veje. Banen er fair uden bakker og skrånende fairways, ligesom der ingen blinde huller er. Til gengæld er der vand i spil på alle huller, så det, der umiddelbart ser ud som blot ”a walk in the park”, hurtigt viser sig at være noget, som man skal koncentrere sig om.

Hvis det handler om at få opkvalificeret golfspillet, så har du gode muligheder for at træne dit golfsving, indspil eller putting på vores fantastiske træningsområde med drivingrange, short game område og par 3 bane. Hvis det stadig halter lidt, så står vores kompetente trænere klar til at yde både første- og karriereforlængende hjælp. Er du materialespiller eller blot trænger til at få lettet kreditkortet, så kig ind i shoppen, hvor du helt sikkert finder både mode- og prisrigtigt tøj eller det udstyr, som vil bringe dit spil til nye uanede højder.
I golfcafeen er alle velkomne og man kan helt sikkert finde noget på menuen, der tiltaler ens smagsløg. Findes der noget bedre end at sidde, måske endda ude på terrassen, og diskutere rundens højde- eller lavpunkter med medspillerne, mens man nyder et godt måltid og en kølig forfriskning med udsigt over fire af banens huller?

Centralt placeret – kun et godt drive og et wedgeslag fra centrum – finder du Herning Golf Klub. Omgivet af høje træer og flot natur glemmer man hurtigt, at man faktisk befinder sig midt i byen. Overalt på det smukke område med masser af søer, vandløb og et rigt fugle- og dyreliv udfolder den midtjyske natur sig i fuldt flor.
Men det er ikke kun flot natur med fasaner, fiskehejrer, harer og dådyr, der dominerer på en af Danmarks skønneste parkbaner. For i smukt samspil med naturen er der nemlig lagt op til mange timer i golfens tegn på en herlig bane, der byder på mange spændende udfordringer undervejs – men altid med mulighed for at vælge et teested, der gør runden til en oplevelse for både nye og øvede spillere.

Vores ambition
Herning Golf Klubs ambition er at både medlemmer og gæster altid skal have en unik golfoplevelse på en flot Parkbane, med mulighed for træning ved et dygtigt trænerteam og mulighed
for indkøb i Golfshoppen – og sidst, men ikke mindst, at nyde en forfriskning og et godt måltid mad i en skøn atmosfære i restauranten, som i øvrigt har den skønneste udsigt over indspil- og putting-green samt nogle af hullerne.

Parkbanen er en velholdt 18-hullers bane
Banen er flad og derfor nem at gå, men udfordringerne er mange – og spændende. Der er søer og åer, der skal undgås, og skov der skal spilles ud af, hvis man kommer på afveje. Hvis man ønsker at køre rundt, er det muligt at leje, golfbil eller scooter til attraktive priser, så alle kan komme rundt på banen uden problemer.

Kortbanen
Alle – uanset om man er medlem af en golfklub eller ej – har mulighed for at prøve at spille golf på Herning Golf Klubs 6-hullers Pay & Play bane. Kortbanen byder på sjove udfordringer for såvel nybegyndere som let øvede. Det koster kun kr. 75,- at spille på Kortbanen. Prisen er for hele dagen og dækker også ubegrænset brug af drivingrange.

Handicapvenlig
Både på banen og i klubhus findes der handicaptoiletter og – som nævnt – er det er muligt at leje en scooter, hvis man har en skade eller et handicap, der gør det svært at gå rundt på banen.

Gode relationer
Herning Golf Klub er kendt for en særdeles inkluderende atmosfære og det gode sociale liv med evne til og ambition om altid at skabe gode relationer. Det er derfor ikke kun golfspillet, vi har fokus på, men også mennesket derinde bag golfspilleren.

Medlemsskab
Herning Golf Klub har et medlem skab til alle – det er vigtigt for os, at der er plads til både ung og gammel, bredde og elite og derfor er der forskellige muligheder:
Senior fuldtidsmedlemmer. 25 - 79 år
Senior 80+ år medlemskab
Firma medlemskab, som giver ret til at tage en gæst med på Parkbanen
Studie medlem. 25 – 30 år
Ung-senior medlem. 19 – 25 år
Junior medlem. 0 – 18 år

Du kan gå til golf igennem deltagelse i vores mange "klubber-i-klubben".
I Herning Golf Klub findes mange muligheder for at komme med i et fællesskab og skabe relationer, netværk og venskaber på kryds og tværs af køn, alder og evner - eller sammen med nogen af samme køn, alder og evner.
Vi har følgende "klubber-i-klubben":
- Rødderne
Skulle du have mod på at spille noget seriøs golf, kombineret med mandehørm, så skal du tilmelde dig Rødderne. Vi er en klub i klubben der er stiftet 5. august 1997, og som følger konceptet fra Ryder Cuppen. Rødder Touren afvikles over en 2 års periode, og består af 16 selvstændige matcher (8 matcher hvert år). Disse tæller til den samlede rangliste, som danner grundlag for udtagelsen til den prestigefyldte Rødder Cup. Finalen afvikles hvert andet år i september, næste gang er i 2023. Finalen afholdes fredag og lørdag og det hele afsluttes med fest i klubhuset. Her er alle Rødder, der har deltaget i sæsonen, velkomne.
- Onsdagsherrer
Vi afholder onsdagsmatcher alle onsdage i april, maj, juni, juli, august og september, hvor mandlige medlemmer over 18 år er meget velkomne til at deltage. Den sidste onsdag i hver måned, dog ikke i juli, er der månedsafslutning med gunstart, fællesspisning og hyggeligt samvær. Vi spiller hver onsdag om attraktive præmier. Vi afholder hvert år en meget berømt og berygtet herretur med overnatning til en golfbane enten i Danmark eller i Tyskland. Vi har vores egen Facebook side: "Når far spiller golf", hvor du kan læse om klubben-i-klubben.
- Seniorherrer
Golf er godt for os +55ere, .og så giver det et godt socialt netværk, så mød op til vores turneringer, det koster kun 20kr. i turneringsfee samt et årskontingent på 100 kr. Tilmelding sker altid på GolfBox.
Vores formål med seniorklubben er at alle får en god golfoplevelse, men ikke mindst et fantastisk socialt samvær. Seniorherrer benytter flere forskellige turneringsformer, hvilket gør vores turneringer mere afvekslende og interessante. Der afvikles turneringer hele året når banen er åben. Seniorherrer deltager også i Vestjysk Oldboys turneringer og arrangerer 2 ture på henholdsvis 8 dage og 3 dage, rigtig gode ture som det kan anbefales at deltage i. Herudover har vi fælles turnering med seniordamerne, hvilket er med til at give et godt socialt klima i klubben. Der er lige nu omkring 145 medlemmer i seniorherreklubben og der vil også være plads til flere. Alle kan deltage, når de er fyldt 55 og har et handicap på max 41.
- Kanin-/torsdag
Kanin-/torsdagsturnering er stedet, hvor man mødes og skaber nye golfrelationer. Turneringen er først og fremmest en turnering for nye golfspillere, som bliver introduceret til den store bane, efter at have gennemført begynderforløbet. De nye spillere går 3 runder med en markør, som vil guide dem rundt på den store bane, med alle de nye udfordringer dette giver. Turneringen er delt op i 3 grupper efter handicap. Nye spillere med HCP 54-49 spiller i gruppe C, hvor der altid en markør med, spillere med HCP 36-48 spiller i gruppe B og spillere med HCP 0-36 i gruppe A. En markør er en mere rutineret spiller, som viser de nye kaniner til rette på banen og hjælper, hvis der opstår tvivl. Efter turneringen samles man i golfcafe en til præmie overrækkelse og hyggeligt socialt samvær. Kanin-/torsdagsturneringen er også stedet, hvor man træffer nye golfvenner, som man efter følgende kan spille med Vi spiller fra april til ultimo september, og sidst i september spilles en afslutningsturnering, hvor vi spiller en 18 hullers par turnering, og afslutter med en herlig fest.
- Bridgeklubben
Du skal vælge at spille bridge i bridgeklubben Eagle, fordi det er sjovt, og fordi du, lige som i golf bliver udfordret. Du bevarer kontakten til klubben og nogle af dens medlemmer vinteren igennem og du kommer til at dyrke en holdsport, hvor du og din makker er afhængige af hinanden. Der er der fokus på samarbejde, men samtidigt er det både hyggeligt og alvorligt. Det er en kultiveret sport og en rigtig god tone i bridgeklubben. Alle gi’r en hånd med både ved aftenens start og slut. Og så er det ligesom i golf: Tab og vind med samme sind.
- Solsikker
Solsikke er et koncept der bygger på de samme principper som Solheim Cup. Solsikke Cup er en turnering for kvinder, som i slutningen af en 2-årig periode ender med Cup finalen. I den indledende turnering spilles i to lige store rækker, hvor man tilspiller sig point til ranglisten. Her spilles Stableford. En gang årligt kåres årets spiller ud fra ranglisten. Hvert andet år afsluttes turneringen med Cup finalen, hvor lands-holdet dyster mod by-holdet om den store pokal. I finalen spilles der Hulspil. Foursome om formiddagen og singler om eftermiddagen. Der afsluttes med en fest om aftenen. Næste finale finder sted i 2022. Solsikkerne er en social klub i klubben, hvor vi har det sjovt med den konkurrence der er om pointene, men ikke mindst hygger vi os med hinanden.
- Seniordamer
I seniordame-klubben spiller vi golf hver torsdag på samme tidspunkt som seniorherrerne. Vi har vores egen turnering med præmier og mad/hygge efter turneringerne. Damer, som er fyldt 50 år i indeværende år, kan spille med i seniordamer. HCP for nye medlemmer må dog højest være 41. Vi har samarbejde med seniorherrerne. Vi spiller 7 fællesturneringer, herunder også en endagsudflugt. Vi starter i foråret med en venskabsturnering for herrer og damer mod Aaskov. I år spilles den hos os, næste år i Aaskov. Vi spiller flere forskellige spilformer og har en 2 dages udflugt. I år går den til Horsens golfbane og vi skal overnatte på Pejsegården i Brædstrup. Vi holder afslutning i oktober med golfspil og generalforsamling. Du kan læse om vores turneringsbetingelser, visioner osv. på HGK’s hjemmeside under seniordamer. Der kan du også se turneringsplan. Vi har en Facebookside, hvor I er velkomne til at lægge billeder og info/notater ind. Kontingentet er 100,- for et år. Jeg vil ønske alle seniordamer en rigtig god golfsæson med mange spændene oplevelser.
- Tirsdagsdamer
Tirsdagsdamerne er en klub-i-klubben i HGK, hvor vi hver tirsdag fra april til oktober spiller golf. Den første tirsdag i måneden har vi månedsafslutning, hvor vi spiller 18-huller. Matchformen er ofte sjov og giver gode grin. Her danner vi nye relationer og venskaber og ”kæmper” for at vinde. Vi dyster med hinanden på tværs af alder og handicap. Efter spillet mødes vi til fællesspisning i Cafeen, hvor vi synger en sang og der uddeles flotte præmier til dagens vindere fra en af vores fantastiske sponsorer. På ”almindelige” tirsdage vælger man selv både holdkammerater og tidspunkt. Her spilles 18 huller fra tee 45, 54 eller 58. I løbet af sæsonen har vi forskellige events.

Vi i Herning Golf Klub, håber ovenstående skriv har vækket lidt interesse for golfen.
Vi glæder os meget til at byde dig velkommen!

Klubbens sportsgren

Golf

Kan man gå til golf? Hvordan starter man til golf? Hvor kan man træne golf henne? Hvad tid træner man golf? Spørgsmålene kan være mange når man ønsker at starte til en ny sport, men du kan heldigvis få svar på mange af dine spørgsmål på motivu.dk.
Golf er en yderst populær sport som de fleste stifter bekendtskab med igennem mini-golf. Putting og golf generelt er kendt for at være et spil som kræver saft og kraft i slagene, men også god tålmodighed og ikke mindst en stærk mentalitet. For det kan være svært ikke at kaste køllen fra sig, når man endnu engang slår skævt, misser et put eller skal en tur i vandet for at finde sin kugle. Ingen bliver dog den bedste på en enkelt dag, men så er det jo heldigt at du kan melde dig til golf og få trænet det noget oftere. 

På motivu.dk har vi samlet det bedste tilbud om prøvetræning i de golfklubber som ligger nærmest dig. Her kan du læse mere om golfklubberne og tilmelde dig en gratis prøvetræning. Så snart du melder dig til, får træneren besked om at du eller dit barn kommer til træning, så han eller hun kan være klar til at modtage nye. Du kan på siden læse mere om niveauet, træning og hvad du selv skal have med. Så væben dig med tålmodighed, tag køllen i hånden og kom i gang med at spille golf!

Store muskler eller spillet med hjernen
Golf handler både om en god fysik og et sundt hoved, men er det egentlig spillet med musklerne eller puttetræningen som er det vigtigste? Det er svært at give et entydigt svar på, da det er de mange facetter af golfspillet, som gør en til en dygtig golfspiller. Det kræver dog både meget træning og tålmodighed at nå dertil, men så er det jo godt at man på motivu.dk kan se hvor man kan få den træning. Da golf er et ret teknisk spil hvad angår måder at slå på og hvilke kropsholdninger man skal svinge med, kan det varmt anbefales at prøve et par træninger før man beslutter sig for om det er en sport man vil gøre mere ved. Samtidig giver gåturene mellem hullerne mulighed for, at man kan få vendt hverdagens op- og nedture med sin makker.

Netop det at have en makker, eller flere, at spille golf med, tilføjer både et socialt element til spillet, men også et ekstra konkurrenceelement. Her kan man spille om håneretten når det gælder om at gå banen på færrest slag, hvem der kan slå længst eller når det handler om at have is i blodet når det gælder om at putte. Da der ikke er en kropsform som er den “rigtige” til golf, er det en sport der kan dyrkes af alle, hvilket man også lægger mærke til, hvis man går en tur omkring den lokale golfklub. 

Hvor kan jeg gå til golf? 
Det store spørgsmål er jo så, hvor kan du melde dig til en prøvetræning i golf? På motivu.dk har vi enkelte tilbud når det gælder golf, men forhåbentlig snart flere. Det drejer sig om Svendborg Golf Klub, som ligger i Svendborg. Her kan du melde dig til hvis du er mellem 8-18 år, eller melde dit barn til. Det foregår både tirsdag og torsdag fra 16:30 til 18:30. Juniorholdet forsøger at ramme bredt, men du kan være sikker på at om du er øvede eller elite kan du få noget ud af deres træning. Træningen bliver faciliterede af en af klubbens trænere. Håber du vestpå, nærmere bestemt Børkop i Vejle Kommune, så kan dit barn komme til “Golftræning for børn” i Kellers Park Golf Club”. Træning for børn foregår om søndagen fra 10:00-11:00 og er for børn i alderen 6 - 12 år. Her er der fokus på leg og konkurrencer så børnene får en let og elegant indgang til golfspillet. Dribler vi længere nordpå er der mulighed for at prøve træning for begyndere i Skanderborg Golf Klub. Det er om torsdagen fra 18:30 til 19:30 og for alle aldre. 


Kom nemt og godt i gang med golf
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til golf, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om golf er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Med dit kommende fokus på at kunne slå langt og have is i blodet når der skal puttes, så er der jo ingen grund til at frustrere dig ved en svær tilmelding. Sagt på en anden måde, så er Motivu: Nemt, hurtigt og overskueligt. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse og held og lykke med din første træning!Klubben er en del af

Herning kommune

Herning:

Herning er en kommune med stort fokus på foreningslivet og at få flere danskere ud til de lokale idrætsforeninger og få dyrket mere motion og sport. Fritidsaktiviteterne i Herning er mange og der findes alle typer af sportsgrene med mulighed for at komme til en gratis prøvetræning. Klubberne og foreninger i Herning står altid med åbne armene overfor nye ansigter efter et par hårde corona år med faldende medlemstal.

Alle byer i kommunen har med sikkerhed en facilitet som byens voksne borgere ofte besøger og dyrker sport eller hvis deres børn er til sin fritidsaktivitet. Det kan være byer som Kibæk, Ørnhøj, Ulfborg, Sønder Omme, Stakroge, Sønder Felding, Brande, Herning, Sunds, Karup J, Vildbjerg, Aulum, Holstebro, Haderup, Sørvad, Vinderup som har et centralt mødested for byens borgere i Herning.

I Herning findes der også en masse gode faciliteter, som klubberne i kommunen benytter til deres sportsgren. Du kan blandt andet komme ned og dyrke motion i ALPI Hallerne, Arnborg Hallen, Arnborg IF Skytteafdeling, Arnborg Skole, Aulum Byskole, Aulum Fritidscenter, Aulum Og Omegns Rideklub, Boldklubben Herning Fremad, Brændgårdskolen, CrossFit Herning, DGI Huset Herning, DGI-Huset Herning, Egely Ridecenter, Engbjergskolen, Feldborg Hallen, Fitness World Viborgvej Herning, Gjellerup Sdr. SG&I, Gjellerup Sogns Friluftsbad / Hammerum Friluftsbad, Gjellerupskolen, Gullestrup Hallen, Haderup Kultur- og Idrætscenter, Haderup Ridecenter, Hammerum Rideklub, Hammerum Skole, Hammerum-Hallen, Haunstrup, Haunstrup Golfklub, Herning Atletikstadion, Herning Golf Klub, Herning Gymnasium, Herning HF og VUC, Herning IK, Herning KFUM Fodbold, Herning Ridehal, Herning Svømmehal, Herning Tennis Klub, Herningsholmskolen, Hodsager Multicenter, Hodsager Rideklub, Holing Ridecenter, Holtbjerg, Højgårdskolen, Ilskov Friluftsbad, Ilskov Hallen, Islænder Rideklubben Litla, Karstoft, Kibæk Krydsfelt, Kibæk Skyttecenter, KROPP sundhed&træning, Kvik Hockey Arena, Kølkær Idrætscenter, Kølkær Skole, Landsbycenter Vind, Lind Skole, LOOP Fitness Herning, Lundgårdskolen, MCH Arena, Multicenter Sunds, Sunds Tennisklub, Nordvest Hallen, Tjørring Fodbold, Rideklubben 3 H (HHH3), Rind Ridecenter, Sdr. Felding Hallen, Sdr. Felding Stadion, Sdr. Felding Tennisklub, Sinding-Ørre Midtpunkt Skole, Skalmejeskolen, Skarrild IF, Skarrild-Karstof Kultur- og Idrætscenter, Skibbild-Nøvling Idrætscenter, Snejberg SG&I, Snejbjerg Hallerne, Snejbjerg SG&I, Snejbjerg Hallen, Snejbjerg Svømmehal, Sportscenter Herning, Studsgård IF, Studsgård Minihal, Sunds Idrætsforening, Sunds Skole, Sønderagerskolen, Sørvad Kultur og Idrætscenter, Sørvad Kultur- og Idrætscenter, Timring Læringscenter, Timring Sportscenter, Tjørring Idrætsforenings Tennisklub, Trehøje Golfklub, Vestervangskolen, Vildbjerg Skole, Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, Vildbjerg Tennisklub, Ørnhøj Hallen, Ørnhøj Rideklub, Ørre Skytteforening, Valdemarskolen, Åskov Golfklub, Aaskov Rideklub, Aulum Kristne Friskole, Fitness World Vestergade Herning, Aulum-Haderup-Grove (AHG) Flugtskydning, Timring-Vildbjerg Jagtforening, Sunds Jagtforening, Gjellerup Jagtforenings flugtskydebane, Herning Jagtcenter, Ørre-Sinding jagtforenings flugtskydebane, Sdr. Felding flugtskydebane, Trehøje flugtskydebane, Riffelskydebane Baunen, FysioDanmark Viborgvej Herning, Træningshuset Lind, Herning Vandski & Wakeboard Klub, Kibæk, Skovsnogen, Sønder Felding, Fuglsangsø, Herning, Herning NV, Knudmosen, Løvbakkerne, Snejbjerg, Hammerum Gjellerup, Harrild Hede, Ilskov, Sunds, Vildbjerg Søpark, Vildbjerg By, Aulum, Haderup, Præstbjerg, Haunstrup Brunkulslejer, Fejsø Plantage, Lind, Stråsø Plantage, Sinding Plantage, Terminalen, Kulturfabrikken, Bodyfit som ligger i Herning.

I alle disse faciliteter dyrkes der en masse sport og motion for børn og voksne, men hvor der helt sikkert er plads til dig. Prøvetræninger er blevet en mere normal ting og at klubben inviterer til en gratis prøvetime før man beslutter sig om man bliver medlem. Fritidsaktiviteter er sundt, godt og et must for at sikre et øget helbred og sikre en højere livsglæde. Gennem de sociale fællesskaber i idrætsforeningerne og at få dyrket mere ugentlig motion kan være med til at du bliver gladere i din hverdag, samtidig med du sover bedre om natten. Find frem til et hold og aktivitet nær dig her på Motivu.

Sådan finder du hold som passer til dig

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk