Om Odense Klatreklub

Klub alias: OKK

Klub CVR: 36600071

Klatreklub i Odense med 15 meter høje vægge og to boulderområder. Vi er en meget social forening med plads til alle.

Vi er ca. 300 medlemmer i alderen 4 til 65 år. OKK er en klub hvor vi vægter fællesskab højt. Derfor har vi flere fælles arrangementer i løbet af året. Arrangementerne kan blandt andet være interne konkurrencer eller fælles klatreture til andre klubber, eller til klipper i enten Sverige eller Tyskland. Vi holder også flere fester i løbet af året og det sker ofte at vi får lavet en spontan fællesspisning en tilfældig tirsdag aften.

Klatring i OKK er en individuel holdsport. Man klatrer for sig selv men man kan ikke klatre reb uden mindst én makker. Heldigvis er der altid nogen der vil klatre med dig i OKK

KLATRING
TOPREBSKLATRING
De fleste af klatrevæggene i OKK er toprebsbaner. Det betyder at man er sikret mod at falde ned med et reb når man klatrer. Den ene ende af rebet bindes i en speciel klatresele som klatreren har på. Rebet går op langs væggen, op gennem to karabiner der sidder ved toppen af væggen og ned igen. Den anden ende af rebet holdes af den person der sikre med en bremse og en karabin der gør det muligt at holde rebet når klatreren falder af væggen. Dette udstyr fastgøres også til en klatresele. Det er primært denne type klatring der introduceres på vores introkurser.

Vi har 24 baner til toprebsklatring. De fleste er ca. 15 meter lange, men der er også nogen af dem der kun er ca. 10 meter.

BOULDERING
Bouldering er klatring i lave højder med madrasser under til at afbøde faldet. Det betyder også at man her ikke er afhængig af en anden person til at sikre sig. Det er dog altid sjovest at klatre med andre! I bouldering er fokus meget rettet mod detaljerne i klatring og er derfor oplagt til at træne sin teknik.

Vi har 3 boulderområder

I boulder grotten er det kaos væge. Det vil sige at der er mange greb og der er ikke noget umiddelbart system i hvordan de sidder. Man definerer selv sine problemer og hvordan man vil klatre. Mange af vægene er overhængende og loftet er også dækket af greb hvilket giver nogle helt andre mulighedder for udfordrende klatring.

Ved receptionen er der et opvarmet boulderområde. Her er der ikke så højt til loftet. I dette område er der ofte en overvægt af de lidt lettere problemer.

På reposen er et boulderområde med lidt højere væge. Der er både noget der er lodret og overhængende.

FØRSTEMANDSKLATRING
OKK har også førstemandsklatring med fastmonterede quick-draws. De fleste ruter går helt til loftet i 15 meters højde, og har traverser og overhæng. Førstemandsklatring er for erfarne klatrere, der har taget et særligt kursus. Vi har 7 baner til førstemandsklatring.

INDMELDELSE
Indmeldelse i klubben foregår ved personligt fremmøde.
Første betaling sker ved indmeldelsen, hvor der både kan benyttes kontanter eller mobilepay.
Ved indmeldelse i forbindelse med introkurset, undgår du at betale indmeldelsesgebyret på 100 kr.

Ved indmeldelse midt i kvartalet, betales der kun for den resterende periode. Efterfølgende opkrævninger sendes, via posten, som Girokort og kan tilmeldes betalingsservice.

Medbring gerne et billede, ca. Passtørrelse, så kan vi lave et medlemskort til dig med det samme.

KONTINGENT:
Børn: 0 – 11 år. 90 kr. pr kvartal
Junior: 12 – 17 år. 180 kr. pr. kvartal
Senior: 18 – 25 år. 300 kr. pr. kvartal
Senior: 26 – år. 400 kr. pr. kvartal

ÅBNINGSTIDER
Både sikkerhed og det sociale er kerneværdier i Odense Klatreklub. Derfor har klubben faste åbningstider, hvor der altid er en instruktør til stede. Instruktørene er erfarne klatrere, som også har uddannelse til at holde øje med sikkerheden. Det vil sige, at der er altid en der kan hjælpe dig med gode råd om både klatring og sikkerhed, og som også kan hjælpe dig med at finde nogen at klatre med, hvis du kommer alene.

ÅBNINGSTIDER:
Mandag 17 – 21
Tirsdag 17 – 21
Onsdag 17 – 21
Torsdag 16.30 – 21 ( 16.30-18.00 Kun åbent for familieholdet)
Fredag 17 – 21
Søndag 13 – 17
Da vores instruktører elsker at klatre, åbner de ofte klubben udover de faste åbningstider. Det bliver slået op i vores facebook gruppe.

HOLD I OKK
I Odense klatreklub har vi hold for både børn og vokse, begyndere og øvede. Der er ingen fast tilmelding til holdene man skal bare være medlem af klubben for at deltage.

FAMILIEKLATRING
I Odense Klatreklub betyder børneklatring også familieklatring. Det betyder børnene skal have en voksen med der deltager i træningen.

Hver torsdag kl.16.30 til 18.00 er der fællestræning for børn og deres familie, hvor vi laver lege og øvelser tilpasset 7 til 12 åriges forudsætninger, men hvor niveauet bliver løftet i vejret af deltagende forældre. Yngre børn kan sagtens være med, der er massere af plads til at de kan tumle på madrasserne og gynge i rebene.

Barnet skal være indmeldt i klubben

Forældre skal have modtaget sikkerhedsinstruktion, introkursus, før de kommer.

Forældre behøver ikke være medlemmer.

JUNIORHOLD
Juniorholdet klatrer om mandagen kl. 17.00 til 19.00 og er for medlemmer over 12 år der ønsker at udvikle deres klatreevner og hygge sig med jævnaldrende. Det er fokuseret træning med fokus på denne aldersgruppes forudsætninger og behov. På dette hold klatrer børnene med hinanden og lærer derfor også at sikre hinanden. Der er ledigt pladser på holdet, så mør op en mandag og få en snak med vores træner og se hvad det er.

TEMA TIRSDAG
Hver tirsdag kl. 18.00 til 20.00 holder vi fællestræning som en af klubbens trænere arrangerer. Her er alle klubbens medlemmer velkomne til at deltage. Vi laver fælles opvarmning og sociale klatrelege. Herefter præsenterer træneren nogle øvelser der kan inspirere og motivere medlemmerne i deres klatring.

Vi klatrer sammen på kryds og tværs af alder og erfaringsniveau.

TRY HARD TORSDAG
Try hard torsdag er for de mere erfarne og stærke og ambitiøse klatrere. det er hver torsdag kl. 19.00 til 21.00 Du er velkommen hvis du har mod på at klatre på moonboard og at blive udfordret. Det forventes at du har varmet op inden træningen begynder.

UDSTYR
For at klatre topreb skal man bruge en sele og en rebbremse. Klubben har seler som kan lejes for 15 kr, rebbremsen kan du låne. Reb til toprebsklatring hænger på vægen, så her bruger du bare klubbens. Til førstemandsklatring skal du have dit eget reb med.

Man kan godt klatre i et par rene almindelig praktiske sko, men det er lettere i et par tætsiddende klatresko. Vi har et bredt udvalg af brugte klatre sko som du frit kan låne.

Klatring i Odense

Odense Klatreklub har aktive klatring hold her: Odense Klatreklub (Roersvej 33b). Holdene træner onsdage og søndage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 3+ årige.

Odense Klatreklub har følgende klatring hold i Odense.

Odense Klatreklub (Roersvej 33b):
Klatring for begynderer - introkursus | Onsdage, kl. 17:30 - 18:30
Klatring for begynderer - introkursus | Søndage, kl. 13:30 - 14:30

Odense Klatreklub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

Odense kommune

Odense Kommune - Udforsk Fritidsaktiviteter, Sport og Foreningsliv

Find din næste idræt i Odense Kommune!
Det kan næsten ikke være manglen på prøvetræninger og fritidstilbud, der gør at man ikke dyrker mere motion i Odense Kommune. Her er der nemlig rigtig mange muligheder i de fynske foreninger og sportsklubber, som blot venter på at du kommer til en gratis prøvetræning. Det kan være du har været på stadion i Odense og set Sabbi, Frøkjær og Tverskov brillere med bolden og selv ønsket at prøve kræfter med fodbolden? Måske skal det ikke være på så højt plan og mere være hyggebold med vennere et par gange om ugen, så har du muligheden hos DSIO Fodbold og Boldklubben Posten. Klubberne tilbyder prøvetræninger for alle niveauer, som tør at prøve kræfter med fodbolden, men fællesnævneren er socialt samvær. Selvom socialt samvær er i højsædet, mindsker det ikke den seriøsist som er i at blive bedre både teknisk og fysisk. Der sigtes altid mod at forbedre holdet på både dame og herre siden. Så vil du være den nye 9'er eller Simon Kjær for en af de to fynske fodboldklubber kan du tilmelde dig en prøvetræning med det samme.

Firmaidræt Odense
Det kan også ske at du er mere til ketchersport og være indendørs når du skal ud at bevæge dig. Hvor vind, muldvarpeskud og andre udendørs faktorer ikke spiller ind, så kan det være badminton er noget for dig? Hos Firmaidræt Odense har de hold for alle over 13 år og har et hold for seniorer på +50 år, hver torsdag. Medlemmer spiller på kryds og tværs på 6 baner blandt venner som de har fået nede til badminton. Fjerboldene smashes hårdt i gulvet ude i Dyrup/Bellinge Kultur- & idrætscenter og spillegælden hos de mange medlemmer har aldrig været større. Badminton er kun 1 ud af de 8 sportsgrene Firmaidræt Odense råder over. Du kan også prøve træninger som Shape It - Mave Balder Lår, Billard, Bordtennis, Bowling, Bridge, Cykling og Dans. På tværs af alle sportsgrenene har Firmaidræt Odense, hold nu fast - 1566 medlemmer som ugentlig giver den gas til klubbens træninger. Men der er stadig plads til flere glade medlemmer - så kom og prøv det af.

Atletik for alle + Para-Atletik
Er du mere til løb, spring, kaste eller hoppe, så har du muligheden for at melde dig ind i Odense Atletik klub! Klubben har en masse forskellige fritidstilbud og prøvetræninger for alle aldre, men sætter stor fokus på børn og unge. Holdene er for dem, som elsker at lege og udforske nye måder at bevæge sig på. I træningen tages der udgangspunkt i grunddisciplinerne løb, spring og kast, som er grundlæggende for al idræt. Der trænes i at være den alsidige atlet og når man nærmer sig senior alderen vil man kunne specialisere sig indenfor en disciplin. Alle atletikkens discipliner; sprint, mellemdistanceløb, stafet, hækkeløb, højde-, længde- og trespring, kuglestød, diskos-, hammer- og spydkast.

Derudover tilbyder klubben også træninger for spastisk lammede og andre personer med fysiske handicap. Odense Atletik har en træning med en RaceRunner. RaceRunneren giver selv de sværest spastisk lammede en følelse af at bevæge sig frit og kunne konkurrerer på lige fod med kørestolsracere og løbere. RaceRunneren er en meget effektiv rekvisit til at forbedre kondition, styrke og smidighed samt stimulering af nervesystem og stofskifte. En RaceRunner er en trehjulet løbecykel, som giver spastisk lammede og andre handicappede med balance- og motoriske problemer. Så lad ikke dit fysiske handicap stoppe dig med at komme ud og skabe nye fællesskaber og få en masse frisk luft og motion.

Træninger i Odense og omegn
Udover fodboldklubberne DSIO og Posten, samt Firmaidræt Odense og Atletik Odense byder andre sportsklubber og foreninger også til gratis prøvetræninger. Du kan blandt andet også tilmelde dig hos: Hockeyklubben Odin, Odense Curling Club, Odense Australsk Fodbold BGIF og Odense Fægteklub. Så der er masser af muligheder og tilbud ude hos sports klubberne i Odense Kommune. Tag ud og prøv dem af og tag gerne en ven eller veninde med.

Fritidsaktiviteter i Odense Kommune

Odense Kommune byder på et væld af fritidsaktiviteter for alle aldersgrupper. Uanset om du er barn, voksen eller ældre, er der et bredt udvalg af spændende og engagerende aktiviteter at vælge imellem. I dette afsnit vil vi udforske nogle af de mest populære fritidsaktiviteter, som Odense Kommune har at tilbyde.

Fritidsaktiviteter for Voksne i Odense Kommune

Er du en voksen, der søger sjove og meningsfulde fritidsaktiviteter i Odense Kommune? Du vil ikke blive skuffet! Kommunen har et rigt kulturliv med et væld af muligheder for at udforske dine interesser og lære nye mennesker at kende. Uanset om du er interesseret i kunst, musik, madlavning eller noget helt fjerde, er der klubber, foreninger og aktiviteter, der matcher dine ønsker og behov. Odense Kommune er kendt for sine mange kulturelle arrangementer, hvor du kan opleve teaterforestillinger, koncerter, udstillinger og meget mere.

Fritidsaktiviteter for Børn i Odense Kommune

Odense Kommune er et fantastisk sted for børn, der ønsker at udforske og deltage i spændende fritidsaktiviteter. Kommunen har et bredt udvalg af klubber og foreninger, der er dedikeret til at tilbyde sjove og lærerige oplevelser for børn i alle aldre. Uanset om dit barn er interesseret i sport, musik, kunst eller natur, vil der være masser af muligheder at vælge imellem. Odense Kommune har også en række ungdomsskoler, hvor børn og unge kan deltage i forskellige kurser og workshops for at udvikle deres talenter og interesser.

Sport i Odense Kommune

Hvis du er en sportsentusiast, vil Odense Kommune være en drømmedestination for dig. Kommunen har et stort udvalg af sportsgrene og faciliteter, der kan imødekomme enhver sportselskers behov. Uanset om du er til fodbold, håndbold, tennis, svømning, golf eller noget helt andet, vil du finde klubber og sportscentre, der tilbyder træning, kampe og sociale aktiviteter. Odense Kommune er også vært for forskellige sportsarrangementer og turneringer, hvor både amatører og professionelle kan deltage og opleve spændingen ved konkurrencen.

Hvad kan man gå til i Odense Kommune?

Hvis du leder efter inspiration til fritidsaktiviteter i Odense Kommune, behøver du ikke lede længere. Uanset om du er en aktiv sportsudøver, kreativ kunstner eller bare vil have det sjovt og socialisere dig, er der mange muligheder at vælge imellem. Du kan deltage i fitnesscentre og sportsklubber for at holde dig i form og møde ligesindede, eller du kan udforske de mange kulturelle tilbud i form af museer, teatre og koncertsteder. Odense Kommune er også berømt for sine smukke parker og naturreservater, hvor du kan nyde frisk luft og naturens skønhed.

Klubber og Foreninger i Odense Kommune

En af Odense Kommunes styrker er det blomstrende klub- og foreningsliv. Uanset om du er interesseret i at dyrke sport, deltage i kreative aktiviteter eller engagere dig i frivilligt arbejde, vil du finde et væld af klubber og foreninger, der passer til dine interesser. Der er fodboldklubber, svømmeklubber, malerklubber, teatergrupper, frivillige organisationer og meget mere. Disse klubber og foreninger giver dig mulighed for at møde mennesker med samme interesser, udvikle dine færdigheder og bidrage til fællesskabet på samme tid.

Odense Kommune er en skatkiste af fritidsaktiviteter, sportsgrene og klubber og foreninger. Uanset om du er voksen eller barn, sportsentusiast eller kulturel nysgerrig, vil du finde et væld af muligheder i denne spændende kommune. Udforsk dine interesser, mød nye mennesker og skab minder for livet i Odense Kommune - en by fyldt med oplevelser og fællesskab.

Sådan finder du hold som passer til dig

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk