Om klubben

Klub alias: SMK Speedway

SMK - Ungdomsspeedway med fart og plads

Velkommen til Damarks største og mest vindende ungdoms speedwayklub. som bygger på sammenhold i mellem de aktive kører, forældrene og medlemmerne generelt.

Vi er en ungdomsspeedway klub der har fokus på talentudvikling og et stærkt socialt sammenhold blandt vores medlemmer.
Vi har arbejder primært med børn og unge i alderen 4 til 14 år der ønsker at gå til motorsport.

Speedway er en individuel sport hvor man skal arbejde med sig selv både sportsligt, mentalt og socialt.
Indenfor Speedway kører man både som hold og som individuel og det er med til at løfte den enkelte på det personlige og sociale plan.

Vi oplever ofte, at sporten er til stor gavn for børn og unge der har ekstra meget energi, har behov for en ekstraordinær afveksling i deres hverdag eller har behov for at komme ud i et andet miljø end det de er i til hverdag.
Det hjælper børnene utroligt meget, at de selv kan gøre en forskel i deres udvikling men også at deres kammerater og klubbens medlemmer er med til at løfte børnene frem i sporten.

Skærbæk Motor Klub har alt i udstyr og vejledning for at man kan komme godt i gang med sporten.
Det er vigtigt for os, at man bliver klædt godt og sikkert på, inden man bevæger sig ud på banen som kører og forældre.

Vi arbejder rigtig meget med, at man er en del af en stærk kultur hvor der både er plads til de der ønsker at kører konkurrence speedway og de der ønsker at kører for udvikling og at have det sjovt.
Grundlæggende er det vigtigt for os, at vi har det sjovt når vi går til sport og at vi hjælper hinanden hvis vi har en dårlig oplevelse eller føler der er udfordringer.

Alle vores forældre og børn er engageret i klubben og vi hjælper hinanden med at vedligeholde klubben samt afvikle de løb vi har på hjemmebane. Forældrene er gode til at bakke op om deltagelse i løb og arrangementer og vi forsøger at værdsætte det på bedst mulig måde.

Vi vil klart anbefale at alle børn kommer ud og prøver at kører speedway. Det er en helt anden form for sport, som virkelig knytter både børn og forældre tættere sammen, da det er en forældre/barn sport.

Ønsker du at prøve Speedway i Skærbæk, så kontakt os og vi får lavet en prøvetræning til jer.
I skal blot møde op - vi har alt udstyr og cykler.

Vi ser frem til at se jer i SMK.

Lidt historie:

Skærbæk Motor Klub blev stiftet i 1974 af nogle unge mennesker, deriblandt var den unge Tommy Knudsen, der hurtigt skulle vise sig at blive en stor stjerne på alverdens speedwaybaner. Klubben skabte flere gode speedwaykørere, bl. a. Henning Boysen, Hans ”Jønne” Hansen, Torben Hansen og Hans Clausen. I klubbens første mange år havde klubben mange gode og energiske ledere, hvoraf især huskes Else Hansen, hvis søn ”Jønne” var en af de bærende kræfter på klubbens knallert speedway hold i turneringen.

Frem til 1990 blomstrede klubben og skabte stor respekt om sig, både som klub og bane, og også med sine køreres præstationer rundt omkring, selvfølgelig først med Tommy Knudsens danske mesterskab i knallertspeedway i 1975 og 1976, men også med klubbens mesterskab i holdturneringen 1990.

Som det også skete for andre speedwayklubber indtraf der midt i 90-erne en tilbagegang, der nær var blevet klubbens endeligt.

Dog fortsatte klubben, men op mod årtusindskiftet måtte de få kørere, der var tilbage, lånes ud til andre klubber for at komme ud og deltage i Danmarksturneringen.

Den gamle speedwaykører og tidligere ungdomslandstræner Torben Hansen, som havde været medlem af klubben uafbrudt siden 1978 kom i 2005 med en plan for redning af klubben og banen. Et åbent hus arrangement i efteråret 2005 trak en masse børn og unge i alderen fra 4 til 15 år til, hvor de kunne prøve at køre på en speedway cykel. Det gav ikke mange nye medlemmer, men vakte dog en del interesse omkring klubben. Nu blev banelegemet rettet op og en ny barriere rejst. Ryttergård, tilskuerpladser og dommertårn blev renoveret.

Danmarks Motor Union gav tilsagn om, at FIM’s Youth Gold Trophy, som i 2006 skulle køres i Danmark, ville blive lagt på Skærbæk banen. Stævnet blev afviklet fra d. 12. Til 15. juli og blev med deltagelse af unge kørere fra 10 nationer en stor succes for klubben. Der kom over 5000 tilskuere, og Danmark fik for 6. År i træk en 80 cc verdensmester

Bagefter arrangerede klubben nogle flere åbent hus dage og ud af ca. 120 besøgende fik klubben 15 nye kørere.

I 2007 fik SMK et klubhus med toiletter, cafe, børene rum, mødelokale og en overdækket terrasse, SMK var en af de første speedway baner i Danmark og den sidste der fik toilet.

DM-finalen 2007 blev også kørt på Skærbæk banen med Mikkel Michelsen fra Slangerup som vinder.

Fremme ved 2008 havde FIM ønsket at Skærbæk Motorklub igen skulle arrangere YGT finalen. Der deltog 54 kørere fra 10 lande.

Endnu en gang blev det en succes, og 13 årige Mikkel Michelsen tilbageerobrede VM titlen til Danmark, efter at den i 2007 havde været ”udlånt” til Sverige ved Anders Mellgren. Ikke en gang udsættelse af finalen med en time på grund af kraftig regn kunne give skår i glæden.

Og den store medlemsfremgang var der ikke andet at gøre for hovedbestyrelsen i Danmarks Motor Union end at belønne klubben med titlen ”Årets motorklub 2008”.

Af kendte kører der er kommet ud af Skærbæk Motor Klub kan nævnes:

Tommy Knudsen

Henning Boysen

Hans Clausen

Hans Jønne Hansen

Torben Hansen

Tim Sørensen

Jonas Knudsen

Jesper Knudsen

Mads Hansen

Klubben er en del af

Tønder kommune

Tønder:

Tønder er en kommune med stort fokus på foreningslivet og at få flere danskere ud til de lokale idrætsforeninger og få dyrket mere motion og sport. Fritidsaktiviteterne i Tønder er mange og der findes alle typer af sportsgrene med mulighed for at komme til en gratis prøvetræning. Klubberne og foreninger i Tønder står altid med åbne armene overfor nye ansigter efter et par hårde corona år med faldende medlemstal.

Alle byer i kommunen har med sikkerhed en facilitet som byens voksne borgere ofte besøger og dyrker sport eller hvis deres børn er til sin fritidsaktivitet. Det kan være byer som Løgumkloster, Bredebro, Tønder, Højer, Toftlund, Agerskov, Branderup J, Bevtoft, Skærbæk, Rømø som har et centralt mødested for byens borgere i Tønder.

I Tønder findes der også en masse gode faciliteter, som klubberne i kommunen benytter til deres sportsgren. Du kan blandt andet komme ned og dyrke motion i Abild IF, Agerskov Skole, Agerskov Ungdomsskole, Agerskovhallen, Arrild Svømmehal, Ballum Multihus, Bedsted Rideklub, Branderup Aktivcenter, Bredebro Idrætscenter & Camping, Bredebro IF Tennis, Brundtland Golfcenter, Ellum Rideklub, Gym DK, Klosterhallen, Local Fitness Jernbanegade Tønder, Løgumkloster Distriktskole, Løgumkloster Distriktskole afd. Øster Højst Filialskole, Løgumkloster Distriktskole, afd. Øster Højst Filialskole, Løgumkloster Distriktsskole, afd. Bredebro Fillialskole, Løgumkloster Efterskole, Marskhallen, Ottersbøl Rideklub, Rømø Golf Links, Skytteforeningen Sydvest, Skærbæk Distriktskole, Skærbækcentret, Skærbæk Fitness, Skærbæk Fritidscenter, Skærbæk Ridecenter, Sportsrideklubben Toftlund, Toftlund Hallerne, Toftlund Skole afd. Høllevang, Toftlund Skole afd. Nyboder, Toftlund Skytteforening, Tønder Distriktsskole, afd. Digeskolen, Tønder Distriktsskole afd. Møgeltønder Skole, Tønder Distriktsskole, afd. Møgeltønder Skole, Tønder Distriktsskole, afd. Tønder Overbygningsskole, Tønder Sport og Fritidscenter, Tønder Golf Klub, Tønder Grundskole, Tønder Rideklub, Tønder Skyttekorps af 1693, Tønder Ungdomsskole Abild, Ludwig Andresen Schule, Vodder Idrætscenter, Arrild Golf Club, Ballum Jagtforening, Bredebro og omegns jagtforening, Skærbæk Flugtskydningsklub, Idrætsforeningen SPARTA, Arrild Friskole, Brøns Ungdoms-Idrætsforenings idrætsanlæg, Arrild Stadion, Branderup Stadion, Jejsing Friskole, Visby Stadion, Local Fitness Møllegade Tønder, Bedsted Friskole, Rømø Skole, Emmerske Efterskole, Ellum Stadion, Vråby Plantage, Rømø, Soldaterskoven, Løgum Kloster, LOOP Fitness Nørremarksvej Tønder, Tønder Skatepark som ligger i Tønder.

I alle disse faciliteter dyrkes der en masse sport og motion for børn og voksne, men hvor der helt sikkert er plads til dig. Prøvetræninger er blevet en mere normal ting og at klubben inviterer til en gratis prøvetime før man beslutter sig om man bliver medlem. Fritidsaktiviteter er sundt, godt og et must for at sikre et øget helbred og sikre en højere livsglæde. Gennem de sociale fællesskaber i idrætsforeningerne og at få dyrket mere ugentlig motion kan være med til at du bliver gladere i din hverdag, samtidig med du sover bedre om natten. Find frem til et hold og aktivitet nær dig her på Motivu.

Sådan finder du hold som passer til dig

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk