Om Skærbæk Motor Klub

Klub alias: SMK Speedway

Klub CVR: 32396720

SMK - Ungdomsspeedway med fart og plads

Velkommen til Damarks største og mest vindende ungdoms speedwayklub. som bygger på sammenhold i mellem de aktive kører, forældrene og medlemmerne generelt.

Vi er en ungdomsspeedway klub der har fokus på talentudvikling og et stærkt socialt sammenhold blandt vores medlemmer.
Vi har arbejder primært med børn og unge i alderen 4 til 14 år der ønsker at gå til motorsport.

Speedway er en individuel sport hvor man skal arbejde med sig selv både sportsligt, mentalt og socialt.
Indenfor Speedway kører man både som hold og som individuel og det er med til at løfte den enkelte på det personlige og sociale plan.

Vi oplever ofte, at sporten er til stor gavn for børn og unge der har ekstra meget energi, har behov for en ekstraordinær afveksling i deres hverdag eller har behov for at komme ud i et andet miljø end det de er i til hverdag.
Det hjælper børnene utroligt meget, at de selv kan gøre en forskel i deres udvikling men også at deres kammerater og klubbens medlemmer er med til at løfte børnene frem i sporten.

Skærbæk Motor Klub har alt i udstyr og vejledning for at man kan komme godt i gang med sporten.
Det er vigtigt for os, at man bliver klædt godt og sikkert på, inden man bevæger sig ud på banen som kører og forældre.

Vi arbejder rigtig meget med, at man er en del af en stærk kultur hvor der både er plads til de der ønsker at kører konkurrence speedway og de der ønsker at kører for udvikling og at have det sjovt.
Grundlæggende er det vigtigt for os, at vi har det sjovt når vi går til sport og at vi hjælper hinanden hvis vi har en dårlig oplevelse eller føler der er udfordringer.

Alle vores forældre og børn er engageret i klubben og vi hjælper hinanden med at vedligeholde klubben samt afvikle de løb vi har på hjemmebane. Forældrene er gode til at bakke op om deltagelse i løb og arrangementer og vi forsøger at værdsætte det på bedst mulig måde.

Vi vil klart anbefale at alle børn kommer ud og prøver at kører speedway. Det er en helt anden form for sport, som virkelig knytter både børn og forældre tættere sammen, da det er en forældre/barn sport.

Ønsker du at prøve Speedway i Skærbæk, så kontakt os og vi får lavet en prøvetræning til jer.
I skal blot møde op - vi har alt udstyr og cykler.

Vi ser frem til at se jer i SMK.

Lidt historie:

Skærbæk Motor Klub blev stiftet i 1974 af nogle unge mennesker, deriblandt var den unge Tommy Knudsen, der hurtigt skulle vise sig at blive en stor stjerne på alverdens speedwaybaner. Klubben skabte flere gode speedwaykørere, bl. a. Henning Boysen, Hans ”Jønne” Hansen, Torben Hansen og Hans Clausen. I klubbens første mange år havde klubben mange gode og energiske ledere, hvoraf især huskes Else Hansen, hvis søn ”Jønne” var en af de bærende kræfter på klubbens knallert speedway hold i turneringen.

Frem til 1990 blomstrede klubben og skabte stor respekt om sig, både som klub og bane, og også med sine køreres præstationer rundt omkring, selvfølgelig først med Tommy Knudsens danske mesterskab i knallertspeedway i 1975 og 1976, men også med klubbens mesterskab i holdturneringen 1990.

Som det også skete for andre speedwayklubber indtraf der midt i 90-erne en tilbagegang, der nær var blevet klubbens endeligt.

Dog fortsatte klubben, men op mod årtusindskiftet måtte de få kørere, der var tilbage, lånes ud til andre klubber for at komme ud og deltage i Danmarksturneringen.

Den gamle speedwaykører og tidligere ungdomslandstræner Torben Hansen, som havde været medlem af klubben uafbrudt siden 1978 kom i 2005 med en plan for redning af klubben og banen. Et åbent hus arrangement i efteråret 2005 trak en masse børn og unge i alderen fra 4 til 15 år til, hvor de kunne prøve at køre på en speedway cykel. Det gav ikke mange nye medlemmer, men vakte dog en del interesse omkring klubben. Nu blev banelegemet rettet op og en ny barriere rejst. Ryttergård, tilskuerpladser og dommertårn blev renoveret.

Danmarks Motor Union gav tilsagn om, at FIM’s Youth Gold Trophy, som i 2006 skulle køres i Danmark, ville blive lagt på Skærbæk banen. Stævnet blev afviklet fra d. 12. Til 15. juli og blev med deltagelse af unge kørere fra 10 nationer en stor succes for klubben. Der kom over 5000 tilskuere, og Danmark fik for 6. År i træk en 80 cc verdensmester

Bagefter arrangerede klubben nogle flere åbent hus dage og ud af ca. 120 besøgende fik klubben 15 nye kørere.

I 2007 fik SMK et klubhus med toiletter, cafe, børene rum, mødelokale og en overdækket terrasse, SMK var en af de første speedway baner i Danmark og den sidste der fik toilet.

DM-finalen 2007 blev også kørt på Skærbæk banen med Mikkel Michelsen fra Slangerup som vinder.

Fremme ved 2008 havde FIM ønsket at Skærbæk Motorklub igen skulle arrangere YGT finalen. Der deltog 54 kørere fra 10 lande.

Endnu en gang blev det en succes, og 13 årige Mikkel Michelsen tilbageerobrede VM titlen til Danmark, efter at den i 2007 havde været ”udlånt” til Sverige ved Anders Mellgren. Ikke en gang udsættelse af finalen med en time på grund af kraftig regn kunne give skår i glæden.

Og den store medlemsfremgang var der ikke andet at gøre for hovedbestyrelsen i Danmarks Motor Union end at belønne klubben med titlen ”Årets motorklub 2008”.

Af kendte kører der er kommet ud af Skærbæk Motor Klub kan nævnes:

Tommy Knudsen

Henning Boysen

Hans Clausen

Hans Jønne Hansen

Torben Hansen

Tim Sørensen

Jonas Knudsen

Jesper Knudsen

Mads Hansen

Skærbæk Motor Klub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Tønder kommune