Om klubben

Klub alias: BGK

Skønne naturomgivelser, hvor sammenhold og fælleskab er kernen i klublivet.

Klubbeskrivelse
Brande Golfklub blev etableret i 1994. I klubben er der både en 18-huls bane, samt Par3 bane til spillerens rådighed. Derudover et velplejet og fint træningsanlæg, hvor der er mulighed for at putte, slå korte slag hvor der ofte er opsat blå cirkler rundt om flagene, og slå bolde på udslagsbanen. 5 af måtterne er overdækket, hvor der er fin mulighed for at træne, selvom vejret måske skuffer på dagen.


I 2009 fik Brande Golfklub et nyt og moderne klubhus, med store omklædningsrum og Cafe, så faciliteterne er helt i top. Klubben har også en golfbutik, som sælger tøj/udstyr/div tilbehør. Café19 er også altid klar til at servere, så kig endelig forbi og få en bid. Klubben ligger stor vægt på at give medlemmer samt besøgende den bedst mulige oplevelse. Det gælder både reception og faciliteter samt spil på banerne.

Café19 bliver også brugt til en stor variation af arrangementer, som fx konfirmationer og fødselsdage. Her står café19 for alt lige fra mad og drikke, til betjening og oprydning. Så har du et kommende arrangement, men mangler et sted at afholde, så kontakt endelig Café19 – Og aftal nærmere for at opfylde netop dine ønsker.

Klubben har 2 fuldtidstrænere til rådighed, så der er rig mulighed for at få undervisning, om man måtte ønske hold eller enkeltundervisning.
Der er en god variation af hold man kan melde sig på hos Andreas og Johannes, hvor man gennem sæsonen får træning sammen med andre spillere.

Andreas Thune som er klubbens pro-træner, har 13 års erfaring og tilbyder alt fra holdundervisning til enkeltundervisning. Andreas har sine ”Gå Til Golf” hold, som er en fast dag i ugen hvor et hold mødes, og træner sammen ugentligt, ligesom man vil gøre i andre sportsgrene. Derudover tilbyder han enkeltundervisning, hvor man selv kan bestemme hvad fokus skal være. Hertil har han også ansvaret for klubbens eliteafdeling.

Johannes er klubbens træner-elev, som er startet i sæson 2022. Han tilbyder også både holdundervisning og enkeltundervisning. Johannes står for begynderundervisning, de unge golfspillere, samt holdundervisninger for handicap +37.

Andreas og Johannes holder sammen butikken åben fra mandag-lørdag, hvor de skiftevis er på træningsbanen og i butikken. Både Andreas og Johannes tilbyder også at lave en opmåling af udstyr, så man kan få afprøvet de forskellige mærker, og få skræddersyet udstyret til ens eget personlige behov.

Brande Golfklub lægger stort fokus på at skabe en fælles ”ånd”, hvor alle kan være med. Det udlever klubben især ved at have flere forskellige ”turneringer” hver uge, hvor ideen er at man kommer ud at spille en runde golf med forskellige personer, og udvider sit netværk i klubben, og generelt har en hyggelig oplevelse med golf.Brande Golfklub deltager også i turneringer, hvor man som i mange andre sportsgrene kan opleve holdånden. Man samles nemlig i flere forskellige anledninger, og spiller som et klubhold mod andre klubber. Her får man en anden spænding og intensitet i spillet, da man kæmper for hinanden, og at vinde som hold.
Holdspillet kan både gøres ved Regionsgolf og Danmarksturnering.
I disse turneringer er der rigtig gode muligheder for at skabe et netværk til andre spillere, men ligeledes også at danne tætte relationer til ens holdspillere.
Der er altid god opbakning til at spise frokost sammen efterfølgende, og få lært hinanden bedre at kende som holdspillere.

Klubbens ungdomshold deles i 2 aldersgrupper, 4-11 år & 12-18 år.
Gruppen fra 4-11 år kaldes i Brande Golfklub for ”Brandslangerne”, som er et hold hvor leg og træning kombineres, hvor målet er at få golfen lært i en tidlig alder.

12-18 år kaldes ”juniorgolf”, hvor træningen er mere teknisk / spilrelateret, hvor man prioriterer højere at se spilforbedringer.

Klubbens sportsgren

Golf

Kan man gå til golf? Hvordan starter man til golf? Hvor kan man træne golf henne? Hvad tid træner man golf? Spørgsmålene kan være mange når man ønsker at starte til en ny sport, men du kan heldigvis få svar på mange af dine spørgsmål på motivu.dk.
Golf er en yderst populær sport som de fleste stifter bekendtskab med igennem mini-golf. Putting og golf generelt er kendt for at være et spil som kræver saft og kraft i slagene, men også god tålmodighed og ikke mindst en stærk mentalitet. For det kan være svært ikke at kaste køllen fra sig, når man endnu engang slår skævt, misser et put eller skal en tur i vandet for at finde sin kugle. Ingen bliver dog den bedste på en enkelt dag, men så er det jo heldigt at du kan melde dig til golf og få trænet det noget oftere. 

På motivu.dk har vi samlet det bedste tilbud om prøvetræning i de golfklubber som ligger nærmest dig. Her kan du læse mere om golfklubberne og tilmelde dig en gratis prøvetræning. Så snart du melder dig til, får træneren besked om at du eller dit barn kommer til træning, så han eller hun kan være klar til at modtage nye. Du kan på siden læse mere om niveauet, træning og hvad du selv skal have med. Så væben dig med tålmodighed, tag køllen i hånden og kom i gang med at spille golf!

Store muskler eller spillet med hjernen
Golf handler både om en god fysik og et sundt hoved, men er det egentlig spillet med musklerne eller puttetræningen som er det vigtigste? Det er svært at give et entydigt svar på, da det er de mange facetter af golfspillet, som gør en til en dygtig golfspiller. Det kræver dog både meget træning og tålmodighed at nå dertil, men så er det jo godt at man på motivu.dk kan se hvor man kan få den træning. Da golf er et ret teknisk spil hvad angår måder at slå på og hvilke kropsholdninger man skal svinge med, kan det varmt anbefales at prøve et par træninger før man beslutter sig for om det er en sport man vil gøre mere ved. Samtidig giver gåturene mellem hullerne mulighed for, at man kan få vendt hverdagens op- og nedture med sin makker.

Netop det at have en makker, eller flere, at spille golf med, tilføjer både et socialt element til spillet, men også et ekstra konkurrenceelement. Her kan man spille om håneretten når det gælder om at gå banen på færrest slag, hvem der kan slå længst eller når det handler om at have is i blodet når det gælder om at putte. Da der ikke er en kropsform som er den “rigtige” til golf, er det en sport der kan dyrkes af alle, hvilket man også lægger mærke til, hvis man går en tur omkring den lokale golfklub. 

Hvor kan jeg gå til golf? 
Det store spørgsmål er jo så, hvor kan du melde dig til en prøvetræning i golf? På motivu.dk har vi enkelte tilbud når det gælder golf, men forhåbentlig snart flere. Det drejer sig om Svendborg Golf Klub, som ligger i Svendborg. Her kan du melde dig til hvis du er mellem 8-18 år, eller melde dit barn til. Det foregår både tirsdag og torsdag fra 16:30 til 18:30. Juniorholdet forsøger at ramme bredt, men du kan være sikker på at om du er øvede eller elite kan du få noget ud af deres træning. Træningen bliver faciliterede af en af klubbens trænere. Håber du vestpå, nærmere bestemt Børkop i Vejle Kommune, så kan dit barn komme til “Golftræning for børn” i Kellers Park Golf Club”. Træning for børn foregår om søndagen fra 10:00-11:00 og er for børn i alderen 6 - 12 år. Her er der fokus på leg og konkurrencer så børnene får en let og elegant indgang til golfspillet. Dribler vi længere nordpå er der mulighed for at prøve træning for begyndere i Skanderborg Golf Klub. Det er om torsdagen fra 18:30 til 19:30 og for alle aldre. 


Kom nemt og godt i gang med golf
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til golf, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om golf er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Med dit kommende fokus på at kunne slå langt og have is i blodet når der skal puttes, så er der jo ingen grund til at frustrere dig ved en svær tilmelding. Sagt på en anden måde, så er Motivu: Nemt, hurtigt og overskueligt. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse og held og lykke med din første træning!Klubben er en del af

Ikast-Brande kommune

Ikast-Brande:

Ikast-Brande er en kommune med stort fokus på foreningslivet og at få flere danskere ud til de lokale idrætsforeninger og få dyrket mere motion og sport. Fritidsaktiviteterne i Ikast-Brande er mange og der findes alle typer af sportsgrene med mulighed for at komme til en gratis prøvetræning. Klubberne og foreninger i Ikast-Brande står altid med åbne armene overfor nye ansigter efter et par hårde corona år med faldende medlemstal.

Alle byer i kommunen har med sikkerhed en facilitet som byens voksne borgere ofte besøger og dyrker sport eller hvis deres børn er til sin fritidsaktivitet. Det kan være byer som Tørring, Give, Brande, Ejstrupholm, Hampen, Herning, Ikast, Bording, Engesvang, Sunds, Silkeborg, Bryrup, Klovborg, Nørre Snede som har et centralt mødested for byens borgere i Ikast-Brande.

I Ikast-Brande findes der også en masse gode faciliteter, som klubberne i kommunen benytter til deres sportsgren. Du kan blandt andet komme ned og dyrke motion i AT Dressage, Basic Gym & Fitness, Blåhøj Hallen, Bording Friluftsbad, Bording Hallen, Bording Rideklub, Bording Skole, Brande Golfklub, Brande Hallerne, Brande Flugtskydebane og riffelbane, Brande Skytteforening udendørsbane, Brande Sportsrideklub, Brande Stadion, Brande Styrke & Motion, Brande Tennisklub, Dalgasskolen, Ejstrupholm Hallen, Ejstrupholm Idrætspark, Ejstrupholm IF Stadion, Ejstrupholm Skole, Ejstrupholm Idrætsforening, Engesvang Friluftsbad, Engesvang Hallen, Engesvang Skole, Flugtskydningsbanen Ruskær, Form og Velvære, Gludsted Friskole, Hampen MultiHal, Hjemmeværnsbanen Ruskær, Holten Skydeanlæg, Hyldgårdsskolen, Højderyggens Skydecenter, Højris Rideklub, Ikast Tullamore Golf Club, Ikast KFUM, Ikast Nordre Skole, Ikast Rideklub, Ikast Stadome, Ikast Svømmecenter, Ikast Østre Skole, Ikast-Brande Gymnasium, Isenvadskole, ISI Idrætsefterskole, Klovborg Friskole, LOOP Fitness Saturnvej Ikast-Brande, Nørre Snede Hallen, Nørre Snede Stadion, Nørre-Snede Hallen, Præstelundskolen, Sentrum, Skyttehuset ”Pletten”, Sportscenter Ikast, Uhre Friskole, Fitness World Strøget Ikast-Brande, Blåhøj flugtskydecenter, Gludsted Jagtforenings Skydecenter, Nørre Snede Skydebane, Gipo Arena (Bording), Gludsted Stadion, Klovborg Stadion, Tulstrup Stadion, LOOP Fitness Chr Bergs Vej Ikast-Brande, Hjertet i Ikast, Brande Syd, Uhre By, Ikast Nord, Skelhøj Plantage, Bording, Ikast, Gludsted Plantage, Brande, Skelhøje, Ikast Skatepark, Brande Skatehal, Engesvang Ramperne, Engesvangs Hallen, GymLab Ikast, Brande Golfbane som ligger i Ikast-Brande.

I alle disse faciliteter dyrkes der en masse sport og motion for børn og voksne, men hvor der helt sikkert er plads til dig. Prøvetræninger er blevet en mere normal ting og at klubben inviterer til en gratis prøvetime før man beslutter sig om man bliver medlem. Fritidsaktiviteter er sundt, godt og et must for at sikre et øget helbred og sikre en højere livsglæde. Gennem de sociale fællesskaber i idrætsforeningerne og at få dyrket mere ugentlig motion kan være med til at du bliver gladere i din hverdag, samtidig med du sover bedre om natten. Find frem til et hold og aktivitet nær dig her på Motivu.

Sådan finder du hold som passer til dig

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk