Om AIG Aalborg

Klub alias: AIG

Klub CVR: 27424252

Aalborgs største gymnastikforening

Aalborg Idrætsgymnastikforening er dannet i maj 1980. AIG har siden da udviklet sig til en af Danmarks største idrætsgymnastikforeninger og har i dag næsten 1000 medlemmer, der alle – uanset alder og niveau – glæder sig over at blive udfordret i idrætsgymnastikkens fascinerende verden.

Idrætsgymnastik, der af mange er kendt som redskabsgymnastik, kræver både styrke, smidighed og og stor kropskontrol. Disciplinerne er forskellige for mandlig og kvindelig idrætsgymnastik, og i AIG tilbyder vi både hold for mandlige og kvindelige gymnaster samt blandede hold.

I AIG er der plads til alle, som kan lide at bevæge sig. Vi har børnehold fra 1 år op til voksenhold, vi har hold for begyndere, let-øvet, øvet og talenter/elite. Vi sætter en ære i at skabe et fællesskab for alle.
På “Idrætsgymnastik For Alle”-hold i AIG er der fokus på fællesskab, venskab, personlig udvikling og glæde ved gymnastikken i et trygt miljø. Det kræver ingen gymnastiske forudsætninger at tilmelde sig holdet, og der er plads til alle. På holdet trænes der på idrætsgymnastikkens basale dele som smidighed, koordination og styrketræning samt momenter og sammensætninger på forskellige redskaber som trampolin, bom, forskudt barre og spring på gulv og hest.

På vores øvet spor er der en unik mulighed for at træne seriøst og målrettet idrætsgymnastik, men samtidig med at der er plads til eksempelvis at dyrke andre sportsgrene.
Der trænes to gange om ugen i to timer ad gangen. Og træner vi på redskabs specifikke momenter, samt styrketræning, mobilitet, koordination, balance og stil.
Træningen er ydermere opbygget af øvelser, spring og færdigheder og derfor er der mulighed for at gå til konkurrencer inden for det danske trinsystem, såfremt trænerne vurderer gymnasterne klar til dette.
Vi lægger ved konkurrence deltagelse stor vægt på glæde og kvalitet i træning og processen mod konkurrencen, frem for resultater ved konkurrencer.

På ungehold har du chancen for at prøve kræfter med spring og idrætsgymnastik sammen med AIG´s kompetente trænere.
På dette hold træner vi idrætsgymnastik på redskaberne hest, gulv, airtrack , forskudt barre, bom, ringe, bensving, parallelle barre og reck og andre supplerende redskaber. Vi har fokus på basale grundfærdigheder inden for redskabsgymnastikken, ligesom vi også har fokus på at have det sjovt og få sved på panden.
Træningen vil bestå af en opvarmning, træning på redskaber samt styrke- og smidighedstræning. Så hvis du drømmer du om at lære en salto, flikflak, stå på hænder, lave en muscle up eller andre ting fra idrætsgymnastikkens verden så er dette holdet for dig!

I weekenden slår vi dørene op til fleksibel gymnastik for børn, hvor man uden tilmelding kan komme og lege med gymnastik sammen med hele familien.

For voksne, som ikke vil lave gymnastik, tilbyder vi motionshold hvor vi på holdplanen har: cross, yoga og træning kun for kvinder. Dette koncept kalder vi for FlexGym og det er netop som navnet indikerer, fleksibelt" Du kan booke dig på hold 5 dage i ugen eller træne selvstændigt.

I ferier og helligdage afvikler AIG GymnastikCamps for børn og unge - dette er en unik mulighed for at nørde og lege med gymnastik hele dagen, 3 dage i træk imens dine forældre er på arbejde.

Vi glæder os til at møde dig i AIG

AIG Aalborg har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Aalborg kommune