Herning GF Gymnastikafdeling tryout image
Tilmeld gratis prøvetræning

Om Herning GF Gymnastikafdeling

Klub alias: HGF

Klub CVR: 32224997

Hold for alle i alderen 1 år til ca. 85.

HGF - skabes og drives af frivillige
HGF Gymnastik er en underafdeling af Herning Gymnastik Forening, som blev stiftet den 5. oktober 1931 og er blandt de ældste af idrætsorganisationerne i Herning Kommune.

HGF Gymnastik bliver drevet af frivillige i form af både instruktører, hjælpere og bestyrelsesmedlemmer, og tilbyder i år sine medlemmer 28 forskellige hold i aldersgruppen 0 år og opefter.
Antallet af medlemmer, instruktører/hjælpeinstruktører og bestyrelsesmedlemmer var sidste sæson fordelt som følgende:
– ca. 500 medlemmer
– ca. 30 instruktører/hjælpere
– 6 bestyrelsesmedlemmer

Vores værdier
HGF Gymnastik bestræber sig på at være en glad forening
– hvor der er plads til forskellighed
– hvor der er et godt sammenhold
– som er værd at være en del af
– hvor instruktørerne leverer en sjov og glad undervisning med fagligheden i orden
– hvor såvel gymnaster som ledere kan lide at komme og opleve en fælles glæde ved at bevæge sig og bruge kroppen.

Vore instruktører er en god blanding af gamle erfarne og helt unge og nye. Hvert år har vi nogen, som forlader os, men vi er også så heldige, at nogen nye kommer til.
Instruktørerne bliver sidemandsoplært og får desuden mulighed for at deltage i relevante kurser under DGI.

Vi har en god kontakt mellem bestyrelse og instruktører. I løbet af sæsonen holdes flere møder og også hygge arrangementer, så alle kender alle.

På medlemssiden er det især vores børnehold, som giver mange medlemmer. Her er mulighed for at starte lige, når man har lært at gå og fortsætte i mange år på de forskellige hold. Desværre har vi ikke rigtigt fat i de unge - det arbejder vi på.
Voksenhold spænder bredt - lige fra traditionel gymnastik for de store muskelgrupper, over udendørs fitness, danseinspirerede hold og til motion for de, som har tid en formiddag, når de er stoppet på arbejdsmarkedet. Vores voksen gymnaster er en meget trofast flok, hvor mange har deltaget i langt over 20 år.
Vi ligger som gymnastikforening i Herning by. Vi har ikke vores egen hal, men træner 4 forskellige steder. Alle vore hold for småbørn og en del af vores voksenhold træner på Brændgårdskolen/VUC, hvor vi har alle tænkelige redskaber og smårekvisitter til at kunne lave en varieret træning for de yngste. Også de voksne har mulighed for at boltre sig i både gymnastiksal og hal her på stedet. Vore springhold træner på Vestervangskolen, hvor de har mere udfordrende redskaber til at indøve de forskellige spring.
Vores yogahold har til huse i DGI huset, da dette kræver lidt mere varme under træningen, som jo er forholdsvis rolig i tempo. Og sidst har vi vores store motionshold mandag formiddag i Sportscenter Herning, hvor der er en stor Gymnastikhal med plads til de ca. 40 gymnaster, som trofast tropper op indtil langt efter de fyldte 80 år.
Da vi netop ikke mødes på tværs af holdene i løbet af de ugentlige træninger, afholder vi hvert år HGF for Sjov, hvor alle sale på Brændgårdskolen/VUC er fyldt med energiske børn under skolealderen, som sammen med deres forældre nyder et par timers sjov gymnastik. På samme måde mødes alle skolebørn og forældre i Sportscenter Herning - her får både børn og forældre udfordret deres evner på baner og i trampoliner.
HGF Gymnastik rummer også et parasporthold, hvor børn/unge med CP (spastisk lammelse) eller andre motoriske udfordringer får strukket og stimuleret deres muskler, led og sener gennem sjove øvelser i gulvtrampolinerne i Sportscenter Herning. HGF er altid åbne for at forsøge at rumme medlemmer med specielle behov. Vi forsøger at få et Jump4Fun hold op at stå - det lykkedes i sidste sæson med stor succes, men lige nu kæmper vi for at finde instruktører.

Herning GF Gymnastikafdeling har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Herning kommune