Tilmeld gratis prøvetræning - Der er 6 åbne hold i Aarhus Fremad Atletik

Sportsgren

Køn og alder

Tidspunkt

Nulstil filtre

Om Aarhus Fremad Atletik

Klub CVR: 30627474

Aarhus Fremad Atletik har tilbud til motionisten, atletikudøveren og børn & unge. Vi har Aarhus' mest kompetente atletiktrænere og eget fitnesscenter.

Aarhus Fremad Atletik har tilbud til motionisten, atletikudøveren og børn & unge. Vi har Aarhus' mest kompetente trænere og eget fitnesscenter. Aarhus Fremad Atletik består 5 forskellige holder samt et styrketræningstilbud. Klubben blev grundlagt i 1897 og har stolte atletiktraditioner med både deltagelse i OL og EM!

1) Løb og motion. Har du, som mange andre, svært ved at vurdere hvordan du skal træne, når du trækker i løbetøjet og endelig er kommet ud af døren? Løb & Motion er holdet for dig, der ønsker at kombinere løbetræning med socialt samvær. Vi er et et hold, hvor der både er plads til dig, der udelukkende løber for sundhedens skyld, og dig, der yderligere har et ønske om at træne hen imod et specifikt løbeevent eller sætte en ny personlig rekord på din favoritdistance. Mathias Knudsen er træneren og han har en ekstrem aldsig idrætsviden gennem sin kandidatgrad i idræt samt egen tilgang til elitesporten som cykelrytter. Træningerne er tirsdage og torsdage klokken 17.15 fra Vejlby Stadion.

2) Mellem/lang holdet henvender sig til den kompetitive løber der ønsker at konkurrere på distancer fra 800 m – maratonløb. Der tilbydes en fælles træningsprogramplan for hele mellem/lang gruppen, der kan individualiseres, som har fokus på udvalgte konkurrencer. Peter Johansen er træner for holdet. Han tilgår planlægningen af træningen med afsæt i videnskaben, hvor han følger med i de seneste studier indenfor idræt og sikrer sig en god progression henover sæsonen, således at atleterne ikke bliver skadet og kan performe til konkurrencerne. Vi træner tirsdage og torsdage kl. 17.15 samt lørdage kl 10:15. Mødested er Vejlby Stadion.

3) Børn og unge. Til atletik kommer du til at prøve: sprint, hækkeløb, længdespring, 3-spring, højdespring, boldkast og kuglestød. Vi er både inde i Vejlby Riis Skov Hallen, men bevæger os også udendørs. Fremads trænerteam består dels af rutinerede atletikudøvede og dygtige ungdomstrænere, som selv har stor erfaring med disciplinerne og er gode til at motivere og vejlede.
Mandage og torsdage kl. 17:00-18:00 ved sal 5 og 6 i kælderen i bygning I (Vejlby/Risskovhallen).

4) Sprint indbefatter distancer fra 60m til 400m og træningen indeholder alle de aspekter der skal til for at blive en hurtigere løber.

5) Længdespringerne trænes af Stella Jørgensen, som har været en del af den danske elite i en årrække. Længdespringerne træner også sammen med sprinterne, men den specifikke længdespringstræning foregår under kyndig vejledning fra Stella.

6) Styrketræning er en nødvendighed for en stor del af vores atleter. Som medlem af klubben får du adgang til vores styrkefaciliteter og en af landets bedste fysiske trænere, Niels Stærkjær. Niels vejleder vores atleter og tilrettelægger træningen uanset hvilken disciplin det handler om. Han har en enorm viden om styrketræning og alverdens discipliner.

Udover træningen i hverdagen arrangerer klubben et væld af sociale arrangementer, som medlemmerne kan deltage i. Klubture til løb, træningsweekender med overnatning, fartholdertjanser og meget andet.

Lidt kort historie om klubbens stiftelse tilbage i 1897: Fremad blev officielt stiftet den 12. Juni 1897 på Stjernekroen beliggende på Jægergårdsvej, med navnet Aarhus Fodsportsforening "Fremad".
Stifterne var nogle idealistiske mænd (og måske kvinder), som trænede på en tilstødende græsmark til Skanderborg landevej, hvor der lå noget, der hed Magdalene-møllen. Omklædningen blev klaret i en grøftekant. Hvis nogle forbipasserende kiggede, var man ligeglad, men løberne søgte at blive bedre organiseret og få en atletikforening. 50´erne markerede Fremad sig med et par enkelte Danske mesterskaber i længdespring.
I 1959 var Fremad nr. 4 i 1. Division i den nystartede landsturnering, hvor man forblev indtil 1963 og har siden hen ikke været repræsenteret i den bedste række.
I 60´erne løb man ikke bare en tur med Fremaddrengene. For de løb altid stærkt! De 5 DM-sejre i stafetløbene på 4*400m og danske rekorder på 4*800m og 4*1.500m, understreger kun dette. 4*400 holdet løb faktisk så stærkt, at det løb hurtigere end landsholdet; at så kun 1 fra Fremads hold kom på landsholdet kan undre. Medvirkende til sejrene var selvfølgelig også løberesset Preben Glue. Preben deltog i EM 1966 og holder i dag klubrekorderne fra 800-5.000m.

Løb i Aarhus

Aarhus Fremad Atletik har aktive løb hold her: Vejlby-Risskov Idrætsanlæg (Vejlby Centervej 51). Holdene træner tirsdage og torsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 16+ årige.

Aarhus Fremad Atletik har følgende løb hold i Aarhus.

Vejlby-Risskov Idrætsanlæg (Vejlby Centervej 51):
Løb for letøvede (16+) | Tirsdage, kl. 17:15 - 18:45
Løb for letøvede (16+) | Torsdage, kl. 17:15 - 18:45
Løb for øvede (16+) | Tirsdage, kl. 17:15 - 18:25
Løb for øvede (16+) | Torsdage, kl. 17:15 - 18:25

Atletik i Aarhus

Aarhus Fremad Atletik har aktive atletik hold her: Vejlby-Risskov Idrætsanlæg (Vejlby Centervej 51). Holdene træner tirsdage og torsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 18 - 80 årige.

Aarhus Fremad Atletik har følgende atletik hold i Aarhus.

Vejlby-Risskov Idrætsanlæg (Vejlby Centervej 51):
Sprinttræning | Torsdage, kl. 17:00 - 18:30
Sprinttræning | Tirsdage, kl. 12:00 - 13:30

Aarhus Fremad Atletik har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Aarhus kommune