Om Fredericia Motor Klub

Klub CVR: 32148913

Alle er meget velkomne i Fredericia Motor Klub

FMK blev senest Danmarksmester i 85cc klassen i 2019
Her fejres sejren

Lidt historie om
Fredericia Motor Klub

Fredericia Motor Klub blev stiftet i 1945 og har siden stiftelsen haft stolte traditioner indenfor speedway sporten.

I mange år var klubben blandt de førende indenfor 500ccm speedway og specielt holdet "Fæstningsdrengene" gjorde en flot figur i både 1 div i Danmarksturneringen 1956-1985 med 3 DM guldmedaljer, samt i Speedway ligaen 1986 - 1996 hvor det blev til 4 DM guldmedaljer. I starten var hjemmebanen Vejlby, der dengang var en 500ccm bane og sidenhen var det på Frederikslystbanen ved Løsning at hjemme-matcherne blev kørt. Vejlbybanen var dengang en af de korteste 500ccm baner og det krævede virkelig teknik at "dreje den rundt" på denne korte bane. Frederikslystbanen kom til, fordi det simpelthen kneb med at få de nødvendige tilladelser til banen i Vejlby. Der var mange kendte profiler der kørte for FMK eks. H.P.Boisen, Godtfred Andreasen, Gert Handberg, Brian Karger, Brian Andersen som alle var Danske mestre i 500cm speedway.

Efter at aktiviteterne flyttede til Frederikslystbanen, kom Vejlbybanen til at ligge brak i en årrække, indtil den igen blev startet op af en lille gruppe unge mennesker, som startede klubben Fredericia Knallert Speedway op i 1974 og den nye klub blev allerede året efter indlemmet i Fredericia Motor Klub, hvor man allerede i 1976 deltog i Danmarks-turneringen for mini speedway, som det hed dengang.

I årene der fulgte blev det igen til mange medaljer til bl.a holdet "Landsoldaterne" som startede som50ccm og senere blev 85ccm. Landsoldaterne vandt blandt andet flere DM titler og af individuelle Danmarksmestre i 85ccm fra FMK var Jacob Olsen. Leon Madsen og Patrick Hougaard.

I Fredericia Motor Klub køres der idag i 2 klasser såkaldt "micro speedway", på 50 ccm og 85ccm maskiner og kørernes aldre er fra 3 år til ca. 16 år. Det er muligt for både piger og drenge at køre speedway i FMK og alle er meget velkomne.

Speedway er en familiesport
Man kan helt sikkert køre speedway, selvom om man kun er sig selv og mekanikeren på banen, men vi ser meget ofte at det er hele familien der bliver "grebet" af sporten. At køre speedway er en sport, og i høj grad en individuel sport, men det er altså også i høj grad en livsstil.

Speedway er en sport hvor familerne bakker op omkring børnene, dels til alt det praktiske omkring barnet, men også til at give en hånd med, når der skal køres løb, som officials. Faktisk er vi i sporten dybt afhængige af at forældre og familie giver en hånd med, når tingene skal gøres.

Fredericia Motor Klub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Fredericia kommune