Om Hillerød Taekwondo Klub

Klub alias: HTK

Klub CVR: 33935056

Grundteknik - Kamp - Selvforsvar -

Hillerød Taekwondo Klub har mere end 20 år på bagen. Vi holder til i Royal Stage på Milnersvej, hvor vi har en stor, lys og højloftet sal at træne i. Vi træner altid med bare fødder, enten på gulvet eller på måtter, når vi vælger at lægge dem ud. Det er noget, alle hjælper til med, og vi rydder måtterne op efter hver træning.

Alle kan træne Taekwondo. I Hillerød Taekwondo Klub har vi hold fra 6-7 år til 99+ år. Til at starte med skal man ikke tænke på kondition, styrke og smidighed - det skal nok komme. Det sørger klubbens dygtige trænere for.

Taekwondo er en koreansk kampsport som kan føre sin historie mere end 2000 år tilbage.
Dengang brugte man Taekwondo til at forsvare sig mod angreb fra dyr og senere også mod fjendtlige angreb fra mennesker.
Taekwondo har udviklet sig til en international anerkendt sportsgren og har været med i de Olympiske Lege siden 1988.
For mange er Taekwondo meget mere end en actionfyldt kampsport. Det er også:

• en livsstil
• et socialt netværk
• en livsindstilling med værdier som respekt, disciplin, selvtillid mv. som nøgleord
• en personlig sikkerhed

Taekwondo har kort fortalt utrolig mange værdier og anvendelsesmuligheder. Det er op til den enkelte at udnytte hvad man selv synes man vil bruge idrætten/kampkunsten til.

Respekt og disciplin er de værktøjer, vi bruger til at fastholde vores traditioner, og det er med til at vise den indlevelse, vi har i Taekwondo. Det er det, der gør, at vi er stolte af vores sport og den tusindårige historie, den har.

Vi mener, at man sagtens udvise respekt og have disciplin, når man udøver Taekwondo, og samtidig have det sjovt, og i nogle gode frie rammer. Det ene er faktisk en forudsætning for det andet.

Det kan godt virke anderledes at blive præsenteret for denne del af Taekwondo, og det er måske nogle anderledes regler, end hvad man er vant til. Men det har det været for alle.

Der er ingen, der forventer, at man som nybegynder gør det hele perfekt de første gange, det kommer over tid. Og når man har lært det, begynder man at være forbillede for nye begyndere.

Træning startes altid op med førs, at hilse på flagene under instruktørens ledelse, ved at rette os op, og derefter hilser vi alle på instruktørerne med et buk.

Under træning svarer vi på instruktørens instrukser med et "Ja - titel". Titlen på instruktøren kan variere. Er instruktøren 4. dan eller derover, er svaret "Ja Sabumnim". Mellem 1 og 3. dan "Ja Kyosanim" og under 1. dan "Ja Toga-nim". Dette er vigtigt, da det viser instruktøren, at vi har forstået, hvad vi skal i gang med.

Under opvarmningen viser vi instruktøren, at vi har forstået instruks til skift af øvelse med et højt "kihap".
Kihap er det kampråb, vi bruger i træningen, som samler energien og skaber fokus og ekspression.

Vi bukker for dem, vi træner sammen med, når vi bliver sat sammen to og to, og når den træningsseance er slut.

Vi bukker for instruktøren, hvis vi har været så heldige at blive kaldt ud til at hjælpe med at demonstere en teknik.

Vi er hurtige og spilder ikke hinandens tid, når vi har fået tildelt pauser. Vi skal jo videre med træningen.

Når vi henter udstyr, og det ikke er i brug, så ligger det på jorden, og vi leger eller larmer ikke med det.

Vi er stille, hvis vi er før færdige end andre med en øvelse, de er stadig igang med at lære.

Vi lytter grundigt til de rettelser, instruktøren kommer med til os, husker dem, og prøver at rette på os selv, udfra hvad vi har fået at vide.

Vi svarer ikke instruktøren igen.

Ved afslutning af træning slutter vi af med at rette på vores dobog inden vi igen hilser på flaget, instruktøren og hinanden. Herefter klapper vi af hinanden som tak for en god træning, vi har gennemført sammen.

Taekwondo i Hillerød

Hillerød Taekwondo Klub har aktive taekwondo hold her: Frederiksborghallen (Royal Stage \/ Frederiksborgcentret) (Milnersvej 39). Holdene træner tirsdage og torsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 6+ årige.

Hillerød Taekwondo Klub har følgende taekwondo hold i Hillerød.

Frederiksborghallen (Royal Stage \/ Frederiksborgcentret) (Milnersvej 39):
Mon Børneholdet 6-11 årige | Tirsdage, kl. 17:00 - 18:00
Grundhold fra 12 år og voksen | Tirsdage, kl. 17:00 - 18:30
Mon Børneholdet 6-11 årige | Torsdage, kl. 17:00 - 18:00
Grundhold fra 12 år og voksen | Torsdage, kl. 17:00 - 18:30

Hillerød Taekwondo Klub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

Hillerød kommune

Hillerød Kommune - Fritidsaktiviteter, Sport og Foreningsliv

Velkommen til Hillerød Kommune! Vi er stolte af vores levende foreningsliv, mangfoldige fritidsaktiviteter og det brede udvalg af sportsgrene, som vores kommune har at tilbyde. Uanset om du er voksen eller barn, er der noget for enhver smag og interesse. På denne sidekan du udforske de mange muligheder for fritidsaktiviteter, sport og klubber og foreninger i Hillerød Kommune.

Fritidsaktiviteter i Hillerød Kommune

Hillerød Kommune er et paradis for fritidsaktiviteter, der appellerer til alle aldersgrupper. Uanset om du ønsker at deltage i kreative workshops, tage på spændende udflugter eller dyrke motion og wellness, er der rigeligt at vælge imellem.

Fritidsaktiviteter for voksne i Hillerød Kommune

Hvis du er voksen og på udkig efter spændende aktiviteter i Hillerød Kommune, er der et væld af muligheder at udforske. Fra fitnesscentre, yoga- og pilatesstudier til billedkunstworkshops og madlavningskurser, er der noget for enhver smag og interesse. Uanset om du ønsker at udfordre dig selv fysisk eller kreativt, er der aktiviteter, der passer til dig.

Hillerød Kommune har også et blomstrende kulturliv, der tilbyder teaterforestillinger, koncerter og kunstudstillinger. Gå på opdagelse i det lokale kulturscene og find spændende arrangementer og begivenheder, der vil berige dit fritidsliv.

Fritidsaktiviteter for børn i Hillerød Kommune

Hillerød Kommune er en fantastisk destination for børnefamilier, der søger efter sjove og lærerige fritidsaktiviteter. Kommunen byder på en bred vifte af aktiviteter, der er designet specielt til børn. Her kan børn udforske deres kreative evner i kunstværksteder, deltage i teater- og danseskoler eller engagere sig i natur- og miljøprojekter.

Der er også en række sportsaktiviteter til rådighed for børn i Hillerød Kommune. Børn kan prøve kræfter med populære sportsgrene som fodbold, håndbold, svømning, gymnastik og meget mere. Der er både klubber og hold, der imødekommer børns forskellige interesser og niveauer. Fritidsaktiviteterne for børn i Hillerød Kommune er ikke kun sjove, men også med til at fremme sundhed, socialt samvær og personlig udvikling.

Sport i Hillerød Kommune

Hillerød Kommune er et mekka for sportsentusiaster. Her finder du et bredt udvalg af sportsgrene og faciliteter, der passer til alle niveauer og interesser. Uanset om du er en ambitiøs atlet eller bare ønsker at dyrke motion på hobbyniveau, er der noget for enhver sportselsker i Hillerød Kommune.

Du kan deltage i holdbaserede sportsgrene som fodbold, håndbold, basketball og volleyball. Der er også individuelle sportsgrene som tennis, badminton, svømning og atletik. Hillerød Kommune har veludstyrede sportscentre, haller og stadioner, der sikrer optimale trænings- og konkurrenceforhold.

Hvad kan man gå til i Hillerød Kommune?

I Hillerød Kommune er der et væld af aktiviteter, du kan gå til, uanset om du er interesseret i sport, kultur eller samvær i klubber og foreninger. Udforsk det lokale bibliotek, der tilbyder læseklubber, forfatterarrangementer og workshops. Du kan også deltage i lokale foreninger, der fokuserer på naturbevarelse, frivilligt arbejde eller kulturel udveksling.

Der er også mange udendørs aktiviteter i Hillerød Kommune, herunder vandreture i de smukke skove og parker, cykelture langs naturskønne ruter eller picnics ved søerne. Hillerød Kommune er beriget med en rig kulturarv, og du kan udforske historiske steder som Frederiksborg Slot eller besøge kunstmuseet Louisiana i nærheden.

Klubber og foreninger i Hillerød Kommune

Hillerød Kommune har et rigt foreningsliv, der spænder over en bred vifte af interesser og aktiviteter. Uanset om du er interesseret i sport, kreativitet, musik eller frivilligt arbejde, vil du finde en klub eller forening, der passer til dig.

Du kan deltage i sportsklubber, hvor du kan træne og konkurrere inden for din foretrukne sportsgren. Der er også kreative foreninger, der tilbyder kunstværksteder, musikundervisning og teatergrupper. Hillerød Kommune har også foreninger, der arbejder med velgørenhed og frivilligt arbejde, hvor du kan bidrage til at gøre en forskel i samfundet.

Uanset hvilken klub eller forening du vælger at deltage i, vil du blive en del af et dynamisk fællesskab, hvor du kan udvikle nye færdigheder, skabe venskaber og nyde en meningsfuld fritid.

Hillerød Kommune byder på et væld af fritidsaktiviteter, sportsgrene og klubber og foreninger. Uanset om du er voksen eller barn, vil du finde en bred vifte af muligheder for at udforske dine interesser og engagere dig i det lokale fællesskab. Hillerød Kommune er et fantastisk sted at bo og nyde en aktiv og berigende fritidsliv. Gå på opdagelse i vores kommune og oplev de mange spændende aktiviteter, der venter på dig!

Find din næste idræt i Hillerød Kommune!

Foreningerne i Hillerød Kommune glæder sig til at tage imod nye som gamle medlemmer, der leder efter et aktivt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i foreningerne til en gratis prøvetræning, og der tages højde for myndighedernes retningslinjer. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”åbne træninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig.

Sådan finder du hold som passer til dig

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk