I FDF inspireres børn og unge til at tænke kreativt og bruge fantasien.
I FDF udvikler børn og unge stærke sociale kompetencer, de får store oplevelser, og de mærker, at vi som mennesker er skabt til ligeværdigt fællesskab. I fællesskabet med andre møder de trygge rammer til at udfordre sig selv og kigge nysgerrigt på verden omkring os. Aktiviteterne i FDF er mangfoldige og kan variere fra den ene lokale kreds til den anden, men leg, friluftsliv og musik vil mange steder være i centrum.
FDF Frederikshavn 1
FDF er en fritidsaktivitet for børn og unge med leg, fællesskab og sjove oplevelser. Vi bygger huler og forhindringsbaner, løser gåder og mysterier, går på opdagelse i naturen, rister skumfiduser over bål, tager på ture og lejre, klæder os ud, lytter til historier og dyster mod og med hinanden i fantasifulde discipliner.
I FDF tror vi på, at hvert enkelt menneske er skabt med værdi i sig selv, men først i mødet med andre bliver vi hele mennesker. Gode relationer giver modstandskraft og lærer børn og unge at tage ansvar for andre og værdsætte det forpligtende fællesskab.
FDFs ambition er at give børn og unge et ståsted at møde verden fra
I FDF får børn og unge et sted at møde verden fra gennem relationer, tro, leg og samfundsengagement. I FDF tror vi, at børn og unge har brug for et ståsted i livet. Kristendommen er vores udgangspunkt, som sætter os i sammenhæng med andre mennesker. Gennem vores formål, aktiviteter og menneskesyn viser vi, at ethvert menneske er værdifuldt, og at alle har noget at bidrage med.
FDFs pædagogik
FDFs pædagogik er forankret i to af landsforbundets fundamentale kendetegn, nemlig navnet og formålet. Det er her, vi henter vores pædagogiske værdier og praksis. I navnet (1902), Frivilligt Drenge- og Pigeforbund, fremhæves frivilligheden. I formålet (1970), at møde børn og unge med evangeliet om Jesus Kristus, er ordet møde centralt. Der er en gensidig sammenhæng i møde og frivillighed, som understreger en grundlæggende åbenhed og nærvær i FDF. De to begreber, frivillighed og mødet, har lange historiske rødder og er bestemmende for den pædagogik, der kendetegner FDF.
FDFs formål
FDFs formål er at møde børn og unge med evangeliet om Jesus Kristus. Vi tror på, at børn og unge har brug for et ståsted i livet. Kristendommen er vores udgangspunkt, som sætter os i sammenhæng med andre mennesker.
Relationer
FDF er et frirum, hvor børn og unge glædes, oplever og vokser i mødet med ledere, der har noget på hjerte.
I FDF tror vi på, at hvert enkelt menneske er skabt med værdi i sig selv, men først i mødet med andre bliver vi hele mennesker. Gode relationer giver modstandskraft og lærer børn og unge at tage ansvar for andre og værdsætte det forpligtende fællesskab. FDF er et frirum fyldt med læring og dannelse, hvor der plads til at være, helt enkelt være til. Her kan man prøve sig selv af og finde ud af, at man duer til noget. Relationer i FDF betyder, at frivillige ledere tager ansvar for mødet og har blik for fællesskabet. I FDF har det værdi, at den voksne sætter sig selv i spil i mødet med børn og unge.
340 lokale kredse – ét landsforbund
De lokale kredse er grundstammen i FDF. Det er hér, børn, unge og voksne mødes til ugentlige møder, familie-aktiviteter, ture, lejre og meget mere.
Alle FDFs kredse er samlet i et landsforbund. Det betyder blandt andet, at børn og unge i FDF får mulighed for at møde andre FDFere til regionale og nationale arrangementer.
120 års historie
FDF blev stifter i 1902 af den unge arkitekt Holger Tornøe som et tilbud til de unge drenge, der var blevet for gamle til søndagsskolerne.
Siden da har FDF udviklet sig i takt med det øvrige samfund frem til i dag, hvor børn og unge over hele landet får et ståsted at møde verden fra i mødet med engagerede voksne.