Om Fodvolley Stavtrup

Klub CVR: 30286170

Fodvolley er en sjov og simpel sport, hvor der er fokus på 'boldflow', dvs. at spillerne hele tiden er med i spillet og rør bolden mange gange.

Baggrunden for fodvolley (i Stavtrup).
Stavtrup er det første sted i verden, der spilles fodvolley. Internationalt findes sporten 'Footvolley' som spilles på sand og uden tilladt berøring på underlaget.

I Danmark findes sporten fodtennis, som spilles på en tennisbane og med net i tennisnet-højde. Det giver et hurtigt og aggressivt spil, og der er spilbegrænsninger ift. berøringer og avancerede regler.

Fodvolley er skabt med ønsket om et mere simpelt spil og en blidere sport for kroppen, end fodbold, fodtennis, (tennis, badminton og volleyball) og som stadig indeholder brug af mange af evnerne fra fodboldspillet. Minimum-nethøjden og de frie berøringer, enkle spillinjer og simple pointregler giver et nemt og flowgivende spil til glæde for både nybegyndere og erfarne boldspillere.

Vi spiller fodvolley hver søndag kl.19-20, efterår, vinter og forår, fra 3.september, i Højvangsskolens Idrætshal, og vi har også plads til dig som medlem. Ses vi? :-) Find gruppen 'Fodvolley Stavtrup' for yderligere info.

------------------------------------------

Uddybende om vejledende spilleregler:
Grund-spilleregler
I Fodvolley spiller to hold mod hinanden, på en bane, delt af et net. Der spilles 1-1, 2-2 (eller 3-3). Formålet med spillet er at spille bolden over nettet og 'vinde bolden'.

Hvert hold har max. tre berøringer i alt, før bolden skal returneres over nettet. De op til tre berøringer må tages frit blandt personerne på holdet (en spiller må gerne røre bolden flere (op til tre) gange) og spillerne må bruge de samme kropsdele som er tilladt i fodbold.

Bolden må røre én gang på underlaget inden den returneres over nettet. Hvornår den rører underlaget (inden berøring eller mellem berøringer) er underordnet og den behøver ikke at røre underlaget før den returneres.

Bolden må gerne tages uden for banens grænselinjer, så længe den ikke rører underlaget udenfor banen.
Bolden må gerne ramme nettet – det er en 'gratis' berøring, som ikke tæller i de tre berøringer. Spillere må omvendt IKKE røre nettet.
Bolden skal spilles over nettet – den må ikke spilles under eller 'udenom nettet'. Dvs. bolden skal spilles indenfor netstængerne, over nettet.
Bolden er inde hvis den rammer grænselinjerne.
Bolden er 'ude' og tabt når den rammer underlaget uden for banen og hvis den rammer loft, genstand eller person, som ikke deltager i spillet, uden for banen.
Enhver kontakt med bolden, af en spiller i spil, regner for en berøring.

At serve
Bolden bringes i spil ved en serv. Der serves fra baglinje. Serveren må holde bolden i hænderne (eller skyde direkte fra underlaget), men skal bruge kropsdele tilladt i fodbold til at serve over nettet. Bold i net ved serv = omserv. Spillerne på et hold, skiftes til at serve.

At vinde bolden
Spilperioden (den enkelte bold) fortsætter, indtil bolden berører underlaget mere end én gang, går ud af banen (berører underlaget uden for banen) eller et hold ikke returnerer den korrekt, f.eks. tager mere end tre berøringer. Holdet der skyder bolden udenfor banen eller ikke formår at returnere bolden på de max. tre berøringer eller én berøring på underlaget, har tabt bolden.

Point
I Fodvolley scorer holdet der vinder en spilperiode et point (Rally point system). Dvs. der er point på alle bolde/spilperioder, uanset hvilket hold der sever. Holdet der vinder bolden, server næste serv.

Der spilles normalt til 15 point i set sæt og bedst af 3 sæt vinder kampen. Et eventuelt afgørende sæt, ved stillingen 1-1, skal vindes med to overskydende point og der kan derfor spilles ud over de 15 point.

Der kan dog også spilles til 11 eller 9 point eller der kan spilles på tid. Spilles der på tid, slutter kampen straks når tiden er gået og (f.eks. kamp på 8 minutter) der gives IKKE point for spilperiode som slutter efter tidsudløb.

Banens størrelse
Der kan spilles på volleyballbane (18x9 meter bane og nethøjde på 2,40m) eller badmintonbane (13x6 meter og nethøjde 1,50m) eller mix af disse mål, dvs. minimum badminton dimensioner- og nethøjde.

Underlag og sikkerhed
Spillefladen skal være plan, vandret og ensartet. Den må ikke frembyde nogen fare for skade på spillerne. Banen skal derfor også gerne have en frizone rundt om hele banen på min. 2 meter, gerne 3.

Klubben er en del af Aarhus kommune