Om klubben

Østjyllands måske hyggeligste klub, hvor vi gør en dyd ud af at tage i mod nye mennesker og inkludere alle i fællesskabet.

Vidste du, at golfspillet skaber relationer og livslange venskaber
Det hele startede den 4. marts 2015 – denne dag var der informationsmøde for nye medlemmer i Odder Golfklub, og her mødtes 6 kommende golfspillere for første gang – Det viste sig nemlig, at der var god kemi mellem Marianne, Johnny, Nana, Susanne, Helle og Carsten.

Først var de 6, og ganske kort tid efter sluttede Håkon og Frank sig til flokken, som derved bestod af 4 par.

De 4 par har i dag i den grad fået glæde af hinandens selskab både på og uden for golfbanen, og dette på en måde, så det har udviklet sig til det, de alle tror bliver livslange venskaber.

Med et sjældent engagement blev par-3-banen ofte besøgt i påsken 2015, hvilket resulterede i, at mange flotte hvide golfbolde forsvandt i buske og i skov, men alle holdt humøret højt.

Ved starten af 2019-sæsonen kan alle se tilbage på adskillige ture til det sydlige Europa – der er nemlig én årlig fælles golftur til varmere himmelstrøg.

Og når der spilles under hjemlige himmelstrøg tilstræbes det, at der spilles mindst én gang om måneden. Der spilles selvfølgelig på den dejlige og hyggelige hjemmebane i Odder, men forårets helligdage anvendes ofte til golfture landet rundt – meget er allerede prøvet og som eksempler kan nævnes banerne i Skagen, Lolland og Samsø.

Men der spilles langt fra for sjov – alle runder indgår i det samlede ”årsregnskab”, hvor vinderen overrækkes en af spillets ypperste præmier – det ”Gyldne skohorn”. Uddelingen finder sted i forbindelse med et af årets højdepunkter – der holdes nemlig et arrangement, som samlet inkluderer både julefrokost, nytårskur og generalforsamling.

Vidste du, at golfspillet måske er den bedste idræt, hvis man ønsker at dyrke sin idræt på tværs af generationer
En meget stor del af snakken henover spisebordet handler om golf, når familien Elkjær er samlet – Familien nyder nemlig i den grad den mulighed golfspillet tilbyder, hvis man på tværs af flere generationer ønsker en fælles idræt, som kan forene familien.

Golfspillet har totalt fortrængt både fodboldspillet og håndboldspillet, som tidligere var familiens store interesse.

Som repræsentant for den ældste generation blev Gert medlem i Odder golfklub i 2005, og i flere sæsoner herefter var der ikke et eneste græsstrå på banen, som ikke var blevet betrådt af Gert og svoger Bjarne.

Gert’s kone – Susanne – blev medlem i 2010, mens barnebarnet Emil startede med golfspillet 2014, og da Emils mor – Camilla – blev medlem i 2017 var alle tre generationer repræsenteret. Og så skal det for en god ordens skyld nævnes, at man på medlemslisten i Odder Golfklub også finder Emils lillebror – Frederik og Emils far – Jesper.

Da Camilla blev medlem skete der det, der ofte sker – når sønnen spiller fra morgen til aften, bliver mor involveret i foreningsarbejde, og der er altid brug for flittige hænder i det arbejdssomme juniorudvalg i Odder Golfklub – man må indrømme, at golfspillet engagerer på alle planer.

Emil stiftede bekendtskab med golfspillet, da han besøgte Odder Golfklub i forbindelse med det årlige åbent hus-arrangement i slutningen af april. Emil fortæller, ”da jeg så Charlie ramme bolden, var jeg sikker på, at det skulle jeg også prøve”.

Og det blev til lidt mere end bare at prøve, i dag er Emil et af Odder Golfklubs største juniortalenter.

Emils flair for spillet har bragt familien rundt i det meste af landet. Der er blandt andet blevet spillet i Nivå, Åbenrå og i Roskilde. Og som noget lidt specielt blev turen til Roskilde Golfklub suppleret med et besøg i Roskilde Domkirke. Hertil siger Susanne ”Nu er det faktisk ikke sådan, at vi bruger meget tid på besøg i kirker, men når vi nu var i Roskilde, så var det da meget interessant” – Ja golfspillet har mange sideeffekter og finesser.

Men det er ikke kun familiens ”junior”, som deltager i turneringer rundt om i landet. Gert og Susanne deltager hvert år i en turnering i Odense – en såkaldt ægtepar-turnering. Denne turnering er blevet særdeles populær, og oftest deltager op til 10 ægtepar fra Odder Golfklub i denne turnering.

Det er dog ikke kun i det daglige golfen fylder. Hvis det overhovedet kan lade sig gøre, forsøger familien også at finde plads til et par runder golf, når der holdes ferie, og senest er golfkøllerne blevet luftet i forbindelse med en ferie tur til Thailand.

For Emils vedkommende kan det - når vejret tillader det - sagtens blive til et besøg på golfbanen på alle ugens 7 dage, men som han siger: ”jamen rigtig mange af mine venner er jo på golfbanen, så det er da helt naturligt”. Og selvfølgelig skal konfirmationsfesten i 2020 holdes i restauranten i klubhuset, og hvis politimesteren ikke ”er meget på tværs”, skal transporten fra kirken og til festen foregå i en ”golfbuggy”.

Men slutteligt løfter familien Elkjær en forsigtig advarende pegefinger. Det kan nemlig være ubehageligt vanedannende at spille golf, men hvis tiden, lysten og interessen er der, så findes der ikke noget skønnere end 4 til 5 timer i den friske luft sammen med familien, og dette uafhængigt af, om man er ung, ”på den rigtige side af de 60 år” eller midt i mellem.

Vidste du at golf er sundt

Det blev dokumenteret i en større undersøgelse, som påviste, at golfspillere i gennemsnit lever 5 år længere end gennemsnitsdanskeren. Der kan selvfølgelig stilles spørgsmål ved, om det lige præcist er golfspillet, der resulterer i et længere liv, men det kan vel ikke overraske, at golfspillet har en positiv indvirkning på helbredet, når man typisk går 8 til 10 kilometer på en golfrunde.

Golfspillet giver en enestående mulighed for selv at tilrettelægge, hvornår man ønsker at dyrke sin sport – der kan bare bestilles en tid på banen, når benene, humøret og selvfølgelig også vejret inspirerer til en tur rundt i naturen.

Golf er fællesskab, og der er mere end 150.000 golfspillere i Danmark, og kredsen af golfspillere er sammensat på tværs af alle sociale lag og aldersgrupper. Golfspillets helt særlige handicapsystem betyder, at man uafhængigt af alder, køn og erfaring med spillet kan nyde spillets mange finesser (klik eventuelt på linket ”Golf på tværs af generationer”).

Og så skal det nævnes, at stort set alle golfrunder afsluttes med en kop kaffe eller en enkelt øl i klubhuset – og ja på trods af øllen er golfspillet alligevel sundt.

Det er let at komme i gang, og i Odder Golfklub har vi Østjyllands måske hyggeligste klub, hvor vi gør en dyd ud af at tage i mod nye medlemmer – vi har et velfungerende ”begynderkoncept”, hvor alle nye medlemmer deltager i et træningsforløb og samtidig lærer om golfspillets regler. Denne indslusning er vigtig, så man så hurtigt som muligt lærer andre medlemmer at kende. Nye relationer og venskaber blomstrer, og der skabes hurtigt nye kontakter sådan, at man altid kan finde nogle, som gerne vil med på en runde golf (klik eventuelt på linket ”Golf skaber sociale relationer”).

Og så er golf faktisk en billig sport - Det koster kun 20 kr. om dagen at spille golf – der er godt nok i beregningen den urimelige forudsætning, at du spiller hver dag 365 dage om året, men muligheden er der, da banen aldrig er lukket – du bestemmer selv prisen, og så er begyndermedlemsskabet så billigt, at dagsprisen er nede under kr. 10,-.

Klubbens sportsgren

Golf

Kan man gå til golf? Hvordan starter man til golf? Hvor kan man træne golf henne? Hvad tid træner man golf? Spørgsmålene kan være mange når man ønsker at starte til en ny sport, men du kan heldigvis få svar på mange af dine spørgsmål på motivu.dk.
Golf er en yderst populær sport som de fleste stifter bekendtskab med igennem mini-golf. Putting og golf generelt er kendt for at være et spil som kræver saft og kraft i slagene, men også god tålmodighed og ikke mindst en stærk mentalitet. For det kan være svært ikke at kaste køllen fra sig, når man endnu engang slår skævt, misser et put eller skal en tur i vandet for at finde sin kugle. Ingen bliver dog den bedste på en enkelt dag, men så er det jo heldigt at du kan melde dig til golf og få trænet det noget oftere. 

På motivu.dk har vi samlet det bedste tilbud om prøvetræning i de golfklubber som ligger nærmest dig. Her kan du læse mere om golfklubberne og tilmelde dig en gratis prøvetræning. Så snart du melder dig til, får træneren besked om at du eller dit barn kommer til træning, så han eller hun kan være klar til at modtage nye. Du kan på siden læse mere om niveauet, træning og hvad du selv skal have med. Så væben dig med tålmodighed, tag køllen i hånden og kom i gang med at spille golf!

Store muskler eller spillet med hjernen
Golf handler både om en god fysik og et sundt hoved, men er det egentlig spillet med musklerne eller puttetræningen som er det vigtigste? Det er svært at give et entydigt svar på, da det er de mange facetter af golfspillet, som gør en til en dygtig golfspiller. Det kræver dog både meget træning og tålmodighed at nå dertil, men så er det jo godt at man på motivu.dk kan se hvor man kan få den træning. Da golf er et ret teknisk spil hvad angår måder at slå på og hvilke kropsholdninger man skal svinge med, kan det varmt anbefales at prøve et par træninger før man beslutter sig for om det er en sport man vil gøre mere ved. Samtidig giver gåturene mellem hullerne mulighed for, at man kan få vendt hverdagens op- og nedture med sin makker.

Netop det at have en makker, eller flere, at spille golf med, tilføjer både et socialt element til spillet, men også et ekstra konkurrenceelement. Her kan man spille om håneretten når det gælder om at gå banen på færrest slag, hvem der kan slå længst eller når det handler om at have is i blodet når det gælder om at putte. Da der ikke er en kropsform som er den “rigtige” til golf, er det en sport der kan dyrkes af alle, hvilket man også lægger mærke til, hvis man går en tur omkring den lokale golfklub. 

Hvor kan jeg gå til golf? 
Det store spørgsmål er jo så, hvor kan du melde dig til en prøvetræning i golf? På motivu.dk har vi enkelte tilbud når det gælder golf, men forhåbentlig snart flere. Det drejer sig om Svendborg Golf Klub, som ligger i Svendborg. Her kan du melde dig til hvis du er mellem 8-18 år, eller melde dit barn til. Det foregår både tirsdag og torsdag fra 16:30 til 18:30. Juniorholdet forsøger at ramme bredt, men du kan være sikker på at om du er øvede eller elite kan du få noget ud af deres træning. Træningen bliver faciliterede af en af klubbens trænere. Håber du vestpå, nærmere bestemt Børkop i Vejle Kommune, så kan dit barn komme til “Golftræning for børn” i Kellers Park Golf Club”. Træning for børn foregår om søndagen fra 10:00-11:00 og er for børn i alderen 6 - 12 år. Her er der fokus på leg og konkurrencer så børnene får en let og elegant indgang til golfspillet. Dribler vi længere nordpå er der mulighed for at prøve træning for begyndere i Skanderborg Golf Klub. Det er om torsdagen fra 18:30 til 19:30 og for alle aldre. 


Kom nemt og godt i gang med golf
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til golf, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om golf er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Med dit kommende fokus på at kunne slå langt og have is i blodet når der skal puttes, så er der jo ingen grund til at frustrere dig ved en svær tilmelding. Sagt på en anden måde, så er Motivu: Nemt, hurtigt og overskueligt. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse og held og lykke med din første træning!Klubben er en del af

Odder kommune

Odder:

Odder er en kommune med stort fokus på foreningslivet og at få flere danskere ud til de lokale idrætsforeninger og få dyrket mere motion og sport. Fritidsaktiviteterne i Odder er mange og der findes alle typer af sportsgrene med mulighed for at komme til en gratis prøvetræning. Klubberne og foreninger i Odder står altid med åbne armene overfor nye ansigter efter et par hårde corona år med faldende medlemstal.

Alle byer i kommunen har med sikkerhed en facilitet som byens voksne borgere ofte besøger og dyrker sport eller hvis deres børn er til sin fritidsaktivitet. Det kan være byer som Odder, Malling, Hundslund, Skanderborg, Tunø som har et centralt mødested for byens borgere i Odder.

I Odder findes der også en masse gode faciliteter, som klubberne i kommunen benytter til deres sportsgren. Du kan blandt andet komme ned og dyrke motion i Eriksminde Efterskole, Fitness World Banegårdsgade Odder, Gylling Efterskole, Gylling Skole, Hou Hallen, Hou Skole og Børnehus, Hundslund Hallen, Hundslund Skole, Hundslund Tennisklub, LOOP Fitness Rådhusgade Odder, Margrethelyst Friskole, Odder Fitness Center, Odder Golfklub, Odder Gymnasium, Odder Højskole, Parkvejens Skole, Randlevskolen, Rathlouskolen, Rudehøj Efterskole, Saxild Skole, Skovbakkeskolen, Spektrum Odder, Spektrum Odder Svømmehal, Torrild Stadion, Vandhalla, Vestermarkskolen, Ørting Hallen, Flugtskydningsbanen Gylling Strand, FysioDanmark Ballevej Odder, CF Varmeværket, Odder Skaterampe som ligger i Odder.

I alle disse faciliteter dyrkes der en masse sport og motion for børn og voksne, men hvor der helt sikkert er plads til dig. Prøvetræninger er blevet en mere normal ting og at klubben inviterer til en gratis prøvetime før man beslutter sig om man bliver medlem. Fritidsaktiviteter er sundt, godt og et must for at sikre et øget helbred og sikre en højere livsglæde. Gennem de sociale fællesskaber i idrætsforeningerne og at få dyrket mere ugentlig motion kan være med til at du bliver gladere i din hverdag, samtidig med du sover bedre om natten. Find frem til et hold og aktivitet nær dig her på Motivu.

Sådan finder du hold som passer til dig

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk