Om Odder Golfklub

Klub CVR: 16421693

Østjyllands måske hyggeligste klub, hvor vi gør en dyd ud af at tage i mod nye mennesker og inkludere alle i fællesskabet.

Vidste du, at golfspillet skaber relationer og livslange venskaber
Det hele startede den 4. marts 2015 – denne dag var der informationsmøde for nye medlemmer i Odder Golfklub, og her mødtes 6 kommende golfspillere for første gang – Det viste sig nemlig, at der var god kemi mellem Marianne, Johnny, Nana, Susanne, Helle og Carsten.

Først var de 6, og ganske kort tid efter sluttede Håkon og Frank sig til flokken, som derved bestod af 4 par.

De 4 par har i dag i den grad fået glæde af hinandens selskab både på og uden for golfbanen, og dette på en måde, så det har udviklet sig til det, de alle tror bliver livslange venskaber.

Med et sjældent engagement blev par-3-banen ofte besøgt i påsken 2015, hvilket resulterede i, at mange flotte hvide golfbolde forsvandt i buske og i skov, men alle holdt humøret højt.

Ved starten af 2019-sæsonen kan alle se tilbage på adskillige ture til det sydlige Europa – der er nemlig én årlig fælles golftur til varmere himmelstrøg.

Og når der spilles under hjemlige himmelstrøg tilstræbes det, at der spilles mindst én gang om måneden. Der spilles selvfølgelig på den dejlige og hyggelige hjemmebane i Odder, men forårets helligdage anvendes ofte til golfture landet rundt – meget er allerede prøvet og som eksempler kan nævnes banerne i Skagen, Lolland og Samsø.

Men der spilles langt fra for sjov – alle runder indgår i det samlede ”årsregnskab”, hvor vinderen overrækkes en af spillets ypperste præmier – det ”Gyldne skohorn”. Uddelingen finder sted i forbindelse med et af årets højdepunkter – der holdes nemlig et arrangement, som samlet inkluderer både julefrokost, nytårskur og generalforsamling.

Vidste du, at golfspillet måske er den bedste idræt, hvis man ønsker at dyrke sin idræt på tværs af generationer
En meget stor del af snakken henover spisebordet handler om golf, når familien Elkjær er samlet – Familien nyder nemlig i den grad den mulighed golfspillet tilbyder, hvis man på tværs af flere generationer ønsker en fælles idræt, som kan forene familien.

Golfspillet har totalt fortrængt både fodboldspillet og håndboldspillet, som tidligere var familiens store interesse.

Som repræsentant for den ældste generation blev Gert medlem i Odder golfklub i 2005, og i flere sæsoner herefter var der ikke et eneste græsstrå på banen, som ikke var blevet betrådt af Gert og svoger Bjarne.

Gert’s kone – Susanne – blev medlem i 2010, mens barnebarnet Emil startede med golfspillet 2014, og da Emils mor – Camilla – blev medlem i 2017 var alle tre generationer repræsenteret. Og så skal det for en god ordens skyld nævnes, at man på medlemslisten i Odder Golfklub også finder Emils lillebror – Frederik og Emils far – Jesper.

Da Camilla blev medlem skete der det, der ofte sker – når sønnen spiller fra morgen til aften, bliver mor involveret i foreningsarbejde, og der er altid brug for flittige hænder i det arbejdssomme juniorudvalg i Odder Golfklub – man må indrømme, at golfspillet engagerer på alle planer.

Emil stiftede bekendtskab med golfspillet, da han besøgte Odder Golfklub i forbindelse med det årlige åbent hus-arrangement i slutningen af april. Emil fortæller, ”da jeg så Charlie ramme bolden, var jeg sikker på, at det skulle jeg også prøve”.

Og det blev til lidt mere end bare at prøve, i dag er Emil et af Odder Golfklubs største juniortalenter.

Emils flair for spillet har bragt familien rundt i det meste af landet. Der er blandt andet blevet spillet i Nivå, Åbenrå og i Roskilde. Og som noget lidt specielt blev turen til Roskilde Golfklub suppleret med et besøg i Roskilde Domkirke. Hertil siger Susanne ”Nu er det faktisk ikke sådan, at vi bruger meget tid på besøg i kirker, men når vi nu var i Roskilde, så var det da meget interessant” – Ja golfspillet har mange sideeffekter og finesser.

Men det er ikke kun familiens ”junior”, som deltager i turneringer rundt om i landet. Gert og Susanne deltager hvert år i en turnering i Odense – en såkaldt ægtepar-turnering. Denne turnering er blevet særdeles populær, og oftest deltager op til 10 ægtepar fra Odder Golfklub i denne turnering.

Det er dog ikke kun i det daglige golfen fylder. Hvis det overhovedet kan lade sig gøre, forsøger familien også at finde plads til et par runder golf, når der holdes ferie, og senest er golfkøllerne blevet luftet i forbindelse med en ferie tur til Thailand.

For Emils vedkommende kan det - når vejret tillader det - sagtens blive til et besøg på golfbanen på alle ugens 7 dage, men som han siger: ”jamen rigtig mange af mine venner er jo på golfbanen, så det er da helt naturligt”. Og selvfølgelig skal konfirmationsfesten i 2020 holdes i restauranten i klubhuset, og hvis politimesteren ikke ”er meget på tværs”, skal transporten fra kirken og til festen foregå i en ”golfbuggy”.

Men slutteligt løfter familien Elkjær en forsigtig advarende pegefinger. Det kan nemlig være ubehageligt vanedannende at spille golf, men hvis tiden, lysten og interessen er der, så findes der ikke noget skønnere end 4 til 5 timer i den friske luft sammen med familien, og dette uafhængigt af, om man er ung, ”på den rigtige side af de 60 år” eller midt i mellem.

Vidste du at golf er sundt

Det blev dokumenteret i en større undersøgelse, som påviste, at golfspillere i gennemsnit lever 5 år længere end gennemsnitsdanskeren. Der kan selvfølgelig stilles spørgsmål ved, om det lige præcist er golfspillet, der resulterer i et længere liv, men det kan vel ikke overraske, at golfspillet har en positiv indvirkning på helbredet, når man typisk går 8 til 10 kilometer på en golfrunde.

Golfspillet giver en enestående mulighed for selv at tilrettelægge, hvornår man ønsker at dyrke sin sport – der kan bare bestilles en tid på banen, når benene, humøret og selvfølgelig også vejret inspirerer til en tur rundt i naturen.

Golf er fællesskab, og der er mere end 150.000 golfspillere i Danmark, og kredsen af golfspillere er sammensat på tværs af alle sociale lag og aldersgrupper. Golfspillets helt særlige handicapsystem betyder, at man uafhængigt af alder, køn og erfaring med spillet kan nyde spillets mange finesser (klik eventuelt på linket ”Golf på tværs af generationer”).

Og så skal det nævnes, at stort set alle golfrunder afsluttes med en kop kaffe eller en enkelt øl i klubhuset – og ja på trods af øllen er golfspillet alligevel sundt.

Det er let at komme i gang, og i Odder Golfklub har vi Østjyllands måske hyggeligste klub, hvor vi gør en dyd ud af at tage i mod nye medlemmer – vi har et velfungerende ”begynderkoncept”, hvor alle nye medlemmer deltager i et træningsforløb og samtidig lærer om golfspillets regler. Denne indslusning er vigtig, så man så hurtigt som muligt lærer andre medlemmer at kende. Nye relationer og venskaber blomstrer, og der skabes hurtigt nye kontakter sådan, at man altid kan finde nogle, som gerne vil med på en runde golf (klik eventuelt på linket ”Golf skaber sociale relationer”).

Og så er golf faktisk en billig sport - Det koster kun 20 kr. om dagen at spille golf – der er godt nok i beregningen den urimelige forudsætning, at du spiller hver dag 365 dage om året, men muligheden er der, da banen aldrig er lukket – du bestemmer selv prisen, og så er begyndermedlemsskabet så billigt, at dagsprisen er nede under kr. 10,-.

Odder Golfklub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Odder kommune