Om Silkeborg Skyttekreds

Klub CVR: 29985359

Silkeborg Skyttekreds er en skatkiste for alle, der ønsker at deltage i skydning som sport.

Om Silkeborg Skyttekreds
Silkeborg Skyttekreds er en skytteforening, der har mere end 100 år på "bagen" efterhånden. Vi er aktive indenfor både riffel- og pistol skydningen, og træner indendørs i vinterhalvåret på 10- og 15 meter baner (cal .22 og luft) og i sommerhalvåret udendørs på vores baner i Nordskoven på hhv. 25- og 50 meter baner (pistol og riffel). Her skydes der med pistol flere calibre, mens riffelskytterne skyder cal .22.

En del af vores skytter deltager aktivt i konkurrencer rundt om i landet, og vi forsøger at trække nye skytter med ind i dette fællesskab, hvis de har lyst til denne udfordring. Vi er medlem af DGI Skydning.

Silkeborg Skyttekreds: En Skytteklub med Træning og Fællesskab for Alle Aldre

Silkeborg Skyttekreds er en af de ældste og mest respekterede skytteklubber i Danmark. Grundlagt for mange årtier siden, har klubben altid været dedikeret til at fremme skydning som en sport, der kan dyrkes af både børn og voksne. Klubben har et dybt forankret fokus på træning, præcision og fællesskab, hvilket gør den til det ideelle sted for alle, der ønsker at udforske skydningens verden.

Træning hos Silkeborg Skyttekreds:

Klubben tilbyder træning fire gange om ugen, hvilket giver medlemmerne masser af muligheder for at forbedre deres færdigheder. De to ugentlige træningsaftener, som finder sted om tirsdagen og onsdagen, er hjertet af klubbens aktiviteter. Dette åbner dørene for både begyndere og erfarne skytter. Træningen er tilrettelagt, så den er tilgængelig for alle aldre og færdighedsniveauer.

Træning for Begyndere:
For dem, der aldrig har prøvet skydning før, er Silkeborg Skyttekreds et ideelt sted at starte. Klubben har erfarne instruktører, der hjælper begyndere med at lære de grundlæggende færdigheder og teknikker, der kræves for at blive en dygtig skytte. Træningen begynder med sikkerhedsinstruktioner og våbenhåndtering, og derefter bevæger man sig gradvist frem mod at forstå og praktisere selve skydningen. Dette sker under nøje overvågning og vejledning fra erfarne medlemmer, der er glade for at dele deres viden.

Træning for Erfarne Skytter:
Silkeborg Skyttekreds er også hjemsted for erfarne skytter, der ønsker at forfine deres færdigheder og deltage i konkurrencer. Klubben har state-of-the-art faciliteter og udstyr, der giver erfarne skytter mulighed for at træne på et højt niveau. Der er regelmæssige konkurrencer og stævner, hvor medlemmerne kan udfordre sig selv og måle deres færdigheder mod andre dygtige skytter.

Fællesskab og Kammeratskab:
En af de mest værdifulde aspekter ved at deltage i Silkeborg Skyttekreds er det stærke fællesskab og kammeratskab, der udvikles mellem medlemmerne. Skydning er ikke kun en sport, det er også en måde at bygge langvarige venskaber og relationer på. Klubben vægter samarbejde og støtte højt, hvilket gør det til et varmt og indbydende miljø for alle. Der er fælles sociale arrangementer, hvor medlemmer kan lære hinanden bedre at kende, og der opstår ofte livslange venskaber blandt klubmedlemmerne.

Hvad er Skydning?
Skydning er en sport, der kræver præcision, koncentration og kontrol. Det indebærer at bruge et skydevåben til at sigte og ramme et mål, normalt en papir- eller elektronisk skive, på en vis afstand. Skydning kan dyrkes med forskellige typer våben, herunder rifler og pistoler, og der findes forskellige discipliner og stilarter inden for sporten.

Skydning kan være udfordrende, da det kræver en dygtig hånd-øje-koordination og evnen til at forblive fokuseret under konkurrence. Det er også en sport, der kan praktiseres på mange niveauer, fra rekreativ skydning til professionel konkurrence. Mange skytter nyder fornøjelsen ved at forbedre deres færdigheder og måle deres præstation i konkurrencer.

Hvad Gør Skydning Særlig?
Skydning er unik på mange måder. Først og fremmest er det en sport, der kan praktiseres af folk i alle aldre og færdighedsniveauer. Der er ingen aldersgrænse for at begynde at skyde, og det er aldrig for sent at lære. Dette gør skydning til en sport, der kan nydes på tværs af generationer og hele livet.

Desuden lægger skydning stor vægt på sikkerhed og disciplin. Skytteklubber som Silkeborg Skyttekreds lægger vægt på at uddanne deres medlemmer om korrekt våbenhåndtering og sikkerhed. Dette gør sporten til en sikker og ansvarlig måde at dyrke sin interesse for våben på.

Endelig kan skydning være utrolig givende, da det kræver personlig forbedring og konstant arbejde på at opnå højere præcision og bedre resultater. At se ens egne færdigheder forbedres over tid giver en følelse af opnåelse og tilfredsstillelse.

Silkeborg Skyttekreds er en skatkiste for alle, der ønsker at deltage i skydning som sport. Med deres regelmæssige træningsmuligheder for både begyndere og erfarne skytter og deres fokus på fællesskab og kammeratskab er klubben det perfekte sted at udforske verden af skydning. Skydning som sport er unik, da den byder på udfordringer, sikkerhed og personlig forbedring. Så hvis du nogensinde har haft lyst til at prøve skydning eller ønsker at tage din skydning til det næste niveau, så er Silkeborg Skyttekreds det ideelle sted at begynde din rejse. Skydning handler om mere end bare at træffe målet - det handler om at træffe målet sammen med venner og ligesindede

Skydning med riffel i Silkeborg

Silkeborg Skyttekreds har aktive skydning med riffel hold her: Silkeborg Skyttekreds (Platanvej 17). Holdene træner tirsdage og onsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 6+ årige.

Silkeborg Skyttekreds har følgende skydning med riffel hold i Silkeborg.

Silkeborg Skyttekreds (Platanvej 17):
Skydning med Riffel for alle | Tirsdage, kl. 18:00 - 21:00
Børne/junior skydning (hver onsdag) | Onsdage, kl. 16:30 - 18:00
Skydning for alle | Onsdage, kl. 18:00 - 21:00

Skydning med pistol i Silkeborg

Silkeborg Skyttekreds har aktive skydning med pistol hold her: Silkeborg Skyttekreds (Platanvej 17). Holdene træner tirsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 10+ årige.

Silkeborg Skyttekreds har følgende skydning med pistol hold i Silkeborg.

Silkeborg Skyttekreds (Platanvej 17):
Skydning med Pistol for alle | Tirsdage, kl. 18:00 - 21:00

Silkeborg Skyttekreds har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Silkeborg kommune