Om Shin Gi Tai Karate Center

Klub CVR: 31951186

Vores træning er for alle uanset køn, alder og fysiske forudsætninger. Prøv det og bliv glad!

VORES KLUB ER DIN KLUB
Vi er en klub, der holder fast i traditionerne fra karatens rødder samtidig med, at vi er på forkant med nye innovative træningsmetoder. Vi mener, at der skal være plads til alle.
I træningsalen er humøret altid højt og det er vores mål, at eleverne går hjem med sved på panden og et smil på læben.

SHIN GI TAI
I Shin Gi Tai Karate Center dyrker vi kampkunst med den personlige udvikling som mål. Denne udvikling foregår sideløbende på følgende områder:
Mentalt og åndeligt (Shin betyder sind/hjerte)
Teknisk og færdighedsmæssigt (Gi betyder teknik)
Fysisk og kropsligt (Tai betyder krop)

Shin Gi Tai er ensbetydende med en harmonisk udvikling af “det hele menneske”, hvor de mentale, tekniske og fysiske aspekter danner en enhed, som giver udøveren en fysisk og mental styrke med større velvære til følge.

BUNBU RYODO
Vi har fokus på det enkelte medlems træning og udvikling. Vi følger den klassiske japanske krigers vej benævnt som Bunbu Ryodo; pennens og sværdets vej. Det betyder at vores træning ikke kun handler om at forbedre sin teknik og fysik i kampkunsten, men i lige så høj grad om at forfine sin akademiske og kulturelle baggrund. En kampkunstudøver er en kultiveret person.

TRÆNING TILPASSET ALDER OG ERFARING
Træningen på de forskellige karate hold er nøje tilpasset alder og fysisk udviklingstrin. Således har vi udviklet et aldersdifferentieret pensum: et for børn 5-6 år, et for børn 7-9 år, et for børn 10-14 år og et for voksne. På den måde sikrer vi en træning, der er tilpasset elevens kapacitet. Endvidere har vi et elitehold, som er for sortbælter og brunbælter på vej mod sort bælte.

TRADITIONEL KARATE MED ET FRISKT PUST
Vores træning er baseret på Wado Ryu Karate, som er en klassisk japansk stilart, der kendetegnes ved hurtige bevægelser, fordelagtig placering af ens egen krop og brug af modstanderens energi for at overvinde ham.
For at indøve disse færdigheder og anvende principperne i en nutidig sammenhæng, har vi udviklet vores pensum til at indeholde pushing hands, klassiske kata, samt egne øvelser, der kan bruges i dagligdags konfliktsituationer.

INDIVIDUEL SPORT MED SAMMENHOLD
Karate træning tager udgangspunkt i den enkelte og den personlige udvikling. Mange øvelser fra træningen kan med fordel trænes på egen hånd ved siden af holdtræningen.
Ved træning på hold sammen med andre mærkes glæden ved at udvikles sammen og det giver et fantastisk sammenhold når man hjælper hinanden med at opnå nye mål.

KOBUJUTSU
Sideløbende med vores karatehold tillbyder vi også træning i Kobujutsu, Den gamle kampkunst fra Ryukyu øerne består af “Toshu-jutsu” tom hånds teknik og “Emono-jutsu” våbenteknik. I dag kaldes den første generelt for Karate og den sidste kaldes Ryukyu Kobujutsu.
I Ryukyu Kobujutsu anvendes 8 forskellige våben: Bo, Sai, Tonfa, Nunchaku, Kama, Tekko, Tinbe og Surujin. Hvert våben bruger karakteristiske teknikker og elementer fra Ryukyu kampkunst. De fleste eksisterende våben Kata stammer fra de gamle mestre, som levede for mere end 200 år siden. Ryukyu Kobujutsu blev først nævnt i historien for ca. 700 år siden. Det siges at det var våbenbrug i heltenes tidsalder. Kobujutsus gyldne tidsalder var fra det 17. til det 19. århundrede. Fra denne periode huskes mange store mestre som fx. Soeishi, Sakugawa og Chatanyara.
I tidens løb var Ryukyu Kobujutsu tæt på at blive glemt grundet manglende instruktører og folk til at fortsætte traditionen. I Taisho perioden (omkring begyndelsen af det 20. århundrede) gjorde bekymrede mestre en stor indsats for at gendanne og promovere Ryukyu Kobujutsu. Efterfølgende samlede Shinken Taira sensei (elev af Moden Yabiku sensei) 42 våben Kata bestående af 8 forskellige våben. Shinken Taira videregav alle 42 kata til sin højest rangerede elev Gansho Inoue Sensei.
Gansho Inoue grundlagde vores organisation Ryukyu Kobujutsu Hozon Shinko Kai, “The Society for Promotion and Preservation of Ryukyu Classical Martial Arts” for at bevare og promovere alle 42 våben Kata samt Kihon (basis teknik) og Kumite med bunkai (analyse af kata) lavet af Gansho Inoue Sensei efter ordre fra Shinken Taira.
22 af de 42 våben Kata er med Bo (stav). Staven kaldes også det bedste våben og er det mest studerede af alle våben.
Vores organisation er medlem af “Nihon Kobudo Shinko Kai” og “Nihon Kobudo Kyokai” i Japan. Begge grupper er de største anerkendte nationale organisationer for bevarelse og promovering af traditionel japansk kampkunst (budo). Vores Souhonbu (hovedkvarter) er beliggende i Shibuya, Tokyo. Gansho Inoues søn, Kisho Inoue, er organisationens Soke og præsident. Der er afdelinger over hele Japan og der findes 22 internationale afdelinger.

TAI CHI
Tai Chi Chuan (Taijiquan) er en kinesisk kampkunst, som af mange udøves for den helsebringende virkning. Tai Chi øger vitalitet, energi niveauer, bevægelighed, balance, koordination, mental opmærksomhed og koncentration. Det kan reducere stress, angst og træthed, ligesom det kan afhjælpe kroniske tilstande som astma og allergier. Tai Chi har vist sig at være effektivt til at øge åndedrætskapaciteten, sænke blodtrykket og styrke immunforsvaret. Det anbefales som supplerende terapi ved kroniske smerter.
Vi begynder træningen med Yang familiens Chi Kung (Qigong) øvelser, den lange Yang Chen Fu form, pushing hands makkerøvelser, meditation og healing.
Yang Familie Tai Chi er også en meget kraftfuld Kung Fu form, så hvis du ønsker det, er det muligt at fortsætte med selvforsvars aspekterne med en 2-mands form, den hurtige form, tveægget sværd, kampsværdet og det lange spyd.
Tai Chi egner sig for alle uanset alder og køn. De fleste udøvere nyder den fred og sindsro samt øgede vitalitet og sundhed som træningen giver.

ERFARNE INSTRUKTØRER
Træningen ledes af vores chefinstruktør Palle Thoft sensei, 7. dan Wado Karate, 4. dan Kobujutsu og international Tai Chi instruktør.
Med mere end 45 års undervisningserfaring hører Palle til blandt Danmarks mest erfarne og respekterede instruktører. Palle sensei har konstant udviklet sine kompetencer indenfor kampkunst. Aktiv på landshold fra 1981 til 1994 og med en uddannelse som elitetræner på Idrættens Træner Akademi fungerede Palle også i en årrække som talenttræner samt landsholdstræner for både junior og senior landsholdet.
Gennem årene har Palle ført mere end 30 udøvere frem til sort bælte.

Shin Gi Tai Karate Center har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Aalborg kommune