Om Shin Gi Tai Karate Center

Klub CVR: 31951186

Vores træning er for alle uanset køn, alder og fysiske forudsætninger. Prøv det og bliv glad!

VORES KLUB ER DIN KLUB
Vi er en klub, der holder fast i traditionerne fra karatens rødder samtidig med, at vi er på forkant med nye innovative træningsmetoder. Vi mener, at der skal være plads til alle.
I træningsalen er humøret altid højt og det er vores mål, at eleverne går hjem med sved på panden og et smil på læben.

SHIN GI TAI
I Shin Gi Tai Karate Center dyrker vi kampkunst med den personlige udvikling som mål. Denne udvikling foregår sideløbende på følgende områder:
Mentalt og åndeligt (Shin betyder sind/hjerte)
Teknisk og færdighedsmæssigt (Gi betyder teknik)
Fysisk og kropsligt (Tai betyder krop)

Shin Gi Tai er ensbetydende med en harmonisk udvikling af “det hele menneske”, hvor de mentale, tekniske og fysiske aspekter danner en enhed, som giver udøveren en fysisk og mental styrke med større velvære til følge.

BUNBU RYODO
Vi har fokus på det enkelte medlems træning og udvikling. Vi følger den klassiske japanske krigers vej benævnt som Bunbu Ryodo; pennens og sværdets vej. Det betyder at vores træning ikke kun handler om at forbedre sin teknik og fysik i kampkunsten, men i lige så høj grad om at forfine sin akademiske og kulturelle baggrund. En kampkunstudøver er en kultiveret person.

TRÆNING TILPASSET ALDER OG ERFARING
Træningen på de forskellige karate hold er nøje tilpasset alder og fysisk udviklingstrin. Således har vi udviklet et aldersdifferentieret pensum: et for børn 5-6 år, et for børn 7-9 år, et for børn 10-14 år og et for voksne. På den måde sikrer vi en træning, der er tilpasset elevens kapacitet. Endvidere har vi et elitehold, som er for sortbælter og brunbælter på vej mod sort bælte.

TRADITIONEL KARATE MED ET FRISKT PUST
Vores træning er baseret på Wado Ryu Karate, som er en klassisk japansk stilart, der kendetegnes ved hurtige bevægelser, fordelagtig placering af ens egen krop og brug af modstanderens energi for at overvinde ham.
For at indøve disse færdigheder og anvende principperne i en nutidig sammenhæng, har vi udviklet vores pensum til at indeholde pushing hands, klassiske kata, samt egne øvelser, der kan bruges i dagligdags konfliktsituationer.

INDIVIDUEL SPORT MED SAMMENHOLD
Karate træning tager udgangspunkt i den enkelte og den personlige udvikling. Mange øvelser fra træningen kan med fordel trænes på egen hånd ved siden af holdtræningen.
Ved træning på hold sammen med andre mærkes glæden ved at udvikles sammen og det giver et fantastisk sammenhold når man hjælper hinanden med at opnå nye mål.

KOBUJUTSU
Sideløbende med vores karatehold tillbyder vi også træning i Kobujutsu, Den gamle kampkunst fra Ryukyu øerne består af “Toshu-jutsu” tom hånds teknik og “Emono-jutsu” våbenteknik. I dag kaldes den første generelt for Karate og den sidste kaldes Ryukyu Kobujutsu.
I Ryukyu Kobujutsu anvendes 8 forskellige våben: Bo, Sai, Tonfa, Nunchaku, Kama, Tekko, Tinbe og Surujin. Hvert våben bruger karakteristiske teknikker og elementer fra Ryukyu kampkunst. De fleste eksisterende våben Kata stammer fra de gamle mestre, som levede for mere end 200 år siden. Ryukyu Kobujutsu blev først nævnt i historien for ca. 700 år siden. Det siges at det var våbenbrug i heltenes tidsalder. Kobujutsus gyldne tidsalder var fra det 17. til det 19. århundrede. Fra denne periode huskes mange store mestre som fx. Soeishi, Sakugawa og Chatanyara.
I tidens løb var Ryukyu Kobujutsu tæt på at blive glemt grundet manglende instruktører og folk til at fortsætte traditionen. I Taisho perioden (omkring begyndelsen af det 20. århundrede) gjorde bekymrede mestre en stor indsats for at gendanne og promovere Ryukyu Kobujutsu. Efterfølgende samlede Shinken Taira sensei (elev af Moden Yabiku sensei) 42 våben Kata bestående af 8 forskellige våben. Shinken Taira videregav alle 42 kata til sin højest rangerede elev Gansho Inoue Sensei.
Gansho Inoue grundlagde vores organisation Ryukyu Kobujutsu Hozon Shinko Kai, “The Society for Promotion and Preservation of Ryukyu Classical Martial Arts” for at bevare og promovere alle 42 våben Kata samt Kihon (basis teknik) og Kumite med bunkai (analyse af kata) lavet af Gansho Inoue Sensei efter ordre fra Shinken Taira.
22 af de 42 våben Kata er med Bo (stav). Staven kaldes også det bedste våben og er det mest studerede af alle våben.
Vores organisation er medlem af “Nihon Kobudo Shinko Kai” og “Nihon Kobudo Kyokai” i Japan. Begge grupper er de største anerkendte nationale organisationer for bevarelse og promovering af traditionel japansk kampkunst (budo). Vores Souhonbu (hovedkvarter) er beliggende i Shibuya, Tokyo. Gansho Inoues søn, Kisho Inoue, er organisationens Soke og præsident. Der er afdelinger over hele Japan og der findes 22 internationale afdelinger.

TAI CHI
Tai Chi Chuan (Taijiquan) er en kinesisk kampkunst, som af mange udøves for den helsebringende virkning. Tai Chi øger vitalitet, energi niveauer, bevægelighed, balance, koordination, mental opmærksomhed og koncentration. Det kan reducere stress, angst og træthed, ligesom det kan afhjælpe kroniske tilstande som astma og allergier. Tai Chi har vist sig at være effektivt til at øge åndedrætskapaciteten, sænke blodtrykket og styrke immunforsvaret. Det anbefales som supplerende terapi ved kroniske smerter.
Vi begynder træningen med Yang familiens Chi Kung (Qigong) øvelser, den lange Yang Chen Fu form, pushing hands makkerøvelser, meditation og healing.
Yang Familie Tai Chi er også en meget kraftfuld Kung Fu form, så hvis du ønsker det, er det muligt at fortsætte med selvforsvars aspekterne med en 2-mands form, den hurtige form, tveægget sværd, kampsværdet og det lange spyd.
Tai Chi egner sig for alle uanset alder og køn. De fleste udøvere nyder den fred og sindsro samt øgede vitalitet og sundhed som træningen giver.

ERFARNE INSTRUKTØRER
Træningen ledes af vores chefinstruktør Palle Thoft sensei, 7. dan Wado Karate, 4. dan Kobujutsu og international Tai Chi instruktør.
Med mere end 45 års undervisningserfaring hører Palle til blandt Danmarks mest erfarne og respekterede instruktører. Palle sensei har konstant udviklet sine kompetencer indenfor kampkunst. Aktiv på landshold fra 1981 til 1994 og med en uddannelse som elitetræner på Idrættens Træner Akademi fungerede Palle også i en årrække som talenttræner samt landsholdstræner for både junior og senior landsholdet.
Gennem årene har Palle ført mere end 30 udøvere frem til sort bælte.

Karate i Nørresundby

Shin Gi Tai Karate Center har aktive karate hold her: Shin Gi Tai Karate Center (Sankt Peders Gade 1). Holdene træner mandage, onsdage, fredage og lørdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 5+ årige.

Shin Gi Tai Karate Center har følgende karate hold i Nørresundby.

Shin Gi Tai Karate Center (Sankt Peders Gade 1):
Karate Ninjas (5-6 år) | Fredage, kl. 16:30 - 17:00
Karate Voksne | Onsdage, kl. 19:00 - 20:00
Karate Voksne | Mandage, kl. 19:00 - 20:00
Karate Ninjas (5-6 år) | Fredage, kl. 16:00 - 16:30
Karate Kids (7-9 år) | Fredage, kl. 17:00 - 17:30
Karate Kids (7-9 år) | Fredage, kl. 17:30 - 18:00
Karate Teens (10-14 år) | Lørdage, kl. 12:00 - 12:30
Karate Teens (10-14 år) | Lørdage, kl. 10:30 - 11:00

Tai Chi i Nørresundby

Shin Gi Tai Karate Center har aktive tai chi hold her: Shin Gi Tai Karate Center (Sankt Peders Gade 1). Holdene træner torsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 15+ årige.

Shin Gi Tai Karate Center har følgende tai chi hold i Nørresundby.

Shin Gi Tai Karate Center (Sankt Peders Gade 1):
Tai Chi (yang stil) | Torsdage, kl. 19:15 - 20:15

Shin Gi Tai Karate Center har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

Aalborg kommune

Find din næste idræt i Aalborg Kommune!
Om du er barn eller voksen, kan du have et ønske om at prøve kræfter med gymnastik. Det kan være det helt rolige med fokus på leg, eller det kan ske du er blevet bidt af gymnastik feber fordi du har set OL. Det kan også ske at du bare har set misundeligt på de veltrænede kroppe som disse atleter har, men så kan du jo passende prøve kræfter med Crosstræning eller foreningsfitness. Skal der være fart over feltet, mudder/græs overalt og ikke mindst syngende tacklinger, så kan du prøve dig selv af til Australsk fodbold. Har du som mange andre stiftet bekendtskab med hockey i skolen, kan du nu dyrke det noget oftere til Floorball. Måske husker du de gamle squash reklamer eller har sunget med på “For duuuuuuu er min squash buddyyyyyyy”, men nu kan du selv få en squash buddy i Nørresundby. Det kan også ske at du har brugt mere tid foran skærmen til Bring it on, eller set hvordan Hayley, Brooke, Peyton og resten af Tree Hill Ravens dominerer til cheerleader tuneringen i One Tree Hill og tænkt at du i hvert fald kunne gøre det dem kunsten efter? Er du mere til hårde serve, gode slides og baghåndsslag, så kan du kaste dig over tennis. Ligger din passion indenfor kampsport og personlig udvikling, så kan du prøve kræfter med både Jiu-Jitsu og Aikido. Er du mere til vand end land, så kan du prøve kræfter med sejlsport. Er du mere til harpiks, hopskud og Radjenovich finten kan du give dig i kast med håndbold. Synes du det fedeste i verden er at løbe, så kan du melde dig ind i en løbe klub. Synes du det er federe at løbe med rulleskøjter på, har du mulighed for at tag en prøvetime i Roller Derby. Synes du spejder er fedt, men kan du også godt li’ vand, så kan det være du skal prøve kræfter med søspejder? Er du mere til ankle breakers, pumpfakes og hårde screeninger så kan du prøve kræfter med Basketball.

AIG Aalborg - eller Aalborg Idrætsgymnastikforening - blev dannet i maj 1980. Siden da har foreningen vokset sig til en af landets største, og har i dag næsten 1000 medlemmer. Idrætsgymnastik, som af de fleste er kendt som redskabsgymnastik, kræver både styrke, smidighed og stor kropskontrol. Det er blandt andet med til at gøre idrætsgymnastik til en umådelig god sport for både krop og ens mentale helbred. AIG byder på Motivu på prøvetræninger i familiegymnastik som er for børn mellem 1-3 år. Her er fokus på kombinationen af leg og gymnastik hvilket styrker de basale motoriske færdigheder. For de lidt ældre børn er der børnegymnastik. Her er alderen 5-6 år, og fokus er på leg og forhindrigsbaner for børnene. Det forventes her at de kan modtage instruktioner og ikke har brug for mor og/eller far. Hvis man er mellem 6-8 år og har et brændende ønske om at prøve sig af med redskaber, så kan man tilmelde sig aspirantholdet. Her er fokus på de seks olympiske discipliner: gulv, bensving, ringe, hest, parallelle barre og reck. Aspirantholdet fungerer som en god introduktion til idrætsgymnastik og efter træning her får man mulighed for at fortsætte, eller blive henvist til et hold som passer en bedre. Udover børnehold kan AIG også byde på både ungdoms- og voksenhold indenfor idrætsgymnastik. Er du mere interesseret i “bare” at dyrke motion så tilbyder AIG også det. Her kan du prøve dig selv af til Crosstræning eller til mave/balle/lår med Gitte.

Du har måske bidt mærke i sporten på en ferie til storbritannien hvor den til tider køre på pubs, men nu kan du selv prøve kræfter med australsk fodbold herhjemme. Aalborg australsk fodboldklub, eller bare Aalborg Kangaroos er en af landets ældste australsk fodbold klubber. Alt det kræver at være med, er et par fodboldstøvler og tøj man kan bevæge sig i. Klubben hører til på Ny kærvej 2a, og træner om torsdagen.
I Aalborg Øst finder vi Danmarks ældste registrerede Floorball klub, Aalborg Flyers Floorball Club. Her kan du melde dig til en prøvetræning hos deres damehold for letøvede, og få en smag for Floorball. Klubben er dog mere end blot en Floorball Klub, da den også gør meget ud af det sociale, for som de selv skriver “Det skal være sjovt”. Så kom ud og prøv dig selv af med de andre, i en anderledes motionsform, som helt sikkert får sveden frem!

Er du mere til ketchersport og sved på panden, så kan du prøve kræfter med squash i Nørresundby Squash- og Tenniscenter. Foreningen tilbyder voksen begynder træning, juniortræning og ikke mindst træning KUN for kvinder. Squash er et højintenst spil, men når først man bliver bidt af det, kan det være svært at lægge ketcheren fra sig.

Teamwork, akrobatik og smidighed er i højsædet når du kaster dig over cheerleading. Det kan du prøve hos Royal Cheer Aalborg, der inviterer til en gratis prøvetime. Træningen består af både styrketræning, spring, stunts, pyramider og ikke mindst leg. Da det er en alsidig sport, kan du forvente at få hele kroppen trænet igennem. Da det handler om at have det sjovt, vil du også kunne forvente at der kommer lege, hvor man vil komme hinanden ved. Du kan træne med aldersgruppen 7-12 år eller 12-15 år.
Er du derimod mere en Clara Tauson end en Brooke Davis, kan du melde dig til en gratis prøvetræning i Vadum IF tennis. Vadum IF tilbyder træning til både børn og voksne. Fokus for Vadum IF er det sociale og det at dyrke motion sammen, mere end det er på performance træning. Vadum IF har en lavere kontingent sats end de fleste andre klubber, da de mener at budget ikke skal være definerende for, om man kan få lov at spille tennis. Dette kan dog kun lade sig gøre, grundet den fantastiske indsats deres frivillige lægger i
På Skydebanevej 1 i Aalborg finder vi Aalborg Selvforsvar & Ju-jitsu klub. Foreningen tilbyder træning i selvforsvar, Ju-jitsu, Aikido, Brasiliansk Jiu-jitsu, Iaido, Kyusho og selvforsvar for kvinder. På Motivu kan du melde dig til en gratis prøvetræning i Ju-Jitsu, brasiliansk jiu-jitsu og ikke mindst Aikido.
Er du mere til vind i sejlene og vand i håret, kan du komme til prøvetræning hos Sejlklubben limfjorden. På Motivu kan du melde dig til deres sejl og studér træning eller sejlsport for unge, hvor du kommer ud på J/70 sportsbåd. Sejladsen vil vare et par timer, alt efter besætningens ønsker og erfaring. Sejladsen vil foregå på Limfjorden.

Vil du kombinere sejlsport og naturliv, kan du komme til prøvetræning hos Aalborg Søspejdere. Her får du den fulde oplevelse af det at sejle og have båd, da du både kommer på vandet, men også er med til at klargøre båden i foråret. Selvom søspejdere er mere til vand end land, kan du godt forvente de klassiske spejder discipliner såsom båltænding og snobrød. 

Foretrækker du hal pomfritter, hopskud og harpiks, så kan det ske du skal give håndbold et skud. Du kan prøve kræfter med den sport vi danskere bryster os så meget af, hos både Aalborg HK og Nibe Håndboldklub. Hos Aalborg HK, som ligger centralt i byen, er der grundet mange studerende et sundt og fedt socialt liv holdene imellem. Aalborg HK har 3 herrehold og 6 damehold, så der er plads til alle niveauer. Hos Nibe håndboldklub kan de tilbyde hold til hele familien og alle niveauer. 

Vi bliver i hallen, men fjerner harpiksen og sætter kurve op. Hos Aalborg basket kan du nemlig melde dig til en prøvetræning igennem Motivu. Klubben er for folk som holder af sporten, men samtidig også gerne vil have nye bekendtskaber og måske spille kampe.

Er du mere til vind i håret hvad end det er sprint eller længere løb, så er Aalborg Øst Road Runners Club noget for dig. Klubben tilbyder både motionsløb og ungdomsatletik, så der er mulighed for at hele familien kan komme ud og bevæge sig. 

Er du til fart, teknik, taktik, samarbejde og hård kontakt, så har du en unik mulighed for at prøve kombinationen hos Aalborg Roller Derby. En jammer scorer point ved at kæmpe sig forbi modstanderholdets fire blockere. Hvis du ikke helt forstod hvad det betød, så kan du jo passende rulle forbi Aalbrog Roller Derby og få en bedre forklaring på hvad sporten går ud på, men når nu du er derude, så kan du jo ligeså godt træne med.
Foreningerne i Aalborg Kommune glæder sig til at tage imod nye som gamle medlemmer, der leder efter et aktivt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i foreningerne til en gratis prøvetræning, og der tages højde for myndighedernes retningslinjer. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”åbne træninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig. 

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.
Læs mere Luk