Om klubben

Klub alias: ABC

Spil, hygge, solnedgang over Vestereng Skov, musik fra højtaleren og gas på grillen. Det er beachvolley, når det er bedst . Om vinteren har vi Beachdomen

Aarhus Beachvolley Club blev kåret som årets forening 2021 af DGI Østjylland.

Vi byder på Danmarks bedste beachpark – 19 baner med blødt sand og gode net og bolde. Træninger på alle niveauer, ligaturneringer hver uge, spil.

Vores udendørssæson løber fra maj til august, men vores medlemmer tager ud i beachparken og spiller hele året, når solen er fremme. Fra efteråret i 2022 har vi fået 4 indendørsbaner i vores Beachdomen, der betyder vi som noget nyt kan tilbyde helårstræning og spil-muligheder om vinteren også.

På mange af vores hold har vi en drop-in-kultur, der betyder, at du ikke forventes at komme til hver træning gennem hele sæsonen, men kan komme til dem der passer dig. Og du kan også komme med i nogle spilgrupper, hvor der ikke er træninger, men blot organiseret spil med andre på nogenlunde samme niveau. Eller du kan selv tage op og spille, når det passer dig sammen med andre medlemmer.

På mange af holdene - både for nye og nogle af dem, der har nogle sæsoner i klubben er en træning delt op i teknik og egentlig spil.

Er du mere seriøs med dine træninger, vil du hurtigt stige til nogle hold på højere niveau, og så forventes det også her, at deltagerne komme mere regelmæssigt og spiller med den Danske Beachvolley Tour. Fra maj til september er der et stævne i hver weekend rundt om i Danmark og Danmarksmesterskab i august. Normalt kommer touren to gange til Aarhus i løbet af sommeren.

Mange deltager også i vores ligaer, der afholdes hver uge - herreliga, dameliga og mixliga på tre forskellige aftener. Det er vores eget turneringssystem, der betyder, at du efter nogle ugers spil kan forvente at møde hold på nogenlunde samme niveau som dig selv. Man ryger op og ned i rækkerne alt efter, hvor godt man klarer sig fra uge til uge. Man kan spille bare én gang eller alle ligaaftener gennem hele sommeren og skifte makker hver uge eller spille med den samme makker hele sæsonen. Det er fleksibelt. Og en stor del af ligaerne er også den hyggelige stemning før, under og efter, når deltagerne sidder på tribunen/terrassen med en øl og slapper.

Derudover har vi også typisk organiseret noget hygge mixspil om fredagene, og det er også her vores senior mixhold mødes for at spille. Som spiller i klubben er der altså med andre ord rigtig mange ting, du kan deltage i - sportslige ting. Derudover skal du bare finde 3 andre medlemmer for at kunne tage op og spille, når det lige passer dig. Gode måder at finde andre spillere på er ved at møde op til træningerne og her snakke med andre, spørge i de facebookgrupper, der er lavet til de forskellige hold eller i den fælles store facebook-gruppe ABC - Medlemsgruppe hvor medlemmer på tværs af hold kan spørge og skrive om alt muligt, f.eks. at finde nogle til at spille med, hvis man mangler en makker.

I løbet af hver sæson har vi også nogle sociale events, hvor noget sportsligt kombineres med sjov og fest. Det er f.eks. King and Queen of the Beach, hvor man hele tiden skiffer makker. Eller det er Beach Games hvor man dyster i en masse forskellige discipliner i sandet udover blot beachvolley. Vi har også Full Moon Beachvolley med nat-spil.

Klubbens primære kommunikationskanel er Facebook. Vi lægger opslag op, der vedrører mange på vores side, og så er der en række undergrupper målrettet forskellige grupper - f.eks. en til vores frivillige, trænere og hvert enkelt hold. Vores begivenheder lægges op som events på Facebook.

Vores instagramside viser typisk stemningen fra beachparken.

På hjemmesiden kan du få overblikket over holdene og så en masse information om klubben og det at være nyt medlem.

Og så er du naturligvis også blot velkommen til at skrive til os med dine spørgsmål.

Klubben er en del af

Aarhus kommune

Find din næste idræt i Aarhus! 
Klubberne i Aarhus Kommune er parate til at tage imod nye medlemmer, der ønsker at komme til en prøvetræning og få mere motion i hverdagen. Børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i de aarhusianske idrætsforeninger til en gratis prøvetræning, hvor de kan finde sig et nyt fælleskab. På siden Motivu.dk/aarhus har vi samlet alle tilgængelige og aktive prøvetræninger, som du eller dit barn kan tilmelde sig.

Der er masser af gode muligheder for, at være finde din eller dit barns næste sportsgren og klub i Aarhus Kommune. Hvis du for eksempel har svært ved at stå stille og gerne vil udfordre dig selv i forskellige discipliner, så kan du melde dig ind i Atletik klubberne, Aarhus 1900 Atletik og løb & Aarhus Fremad Atletik. Aarhus Fremad Atletik består af 5 forskellige hold samt et styrketræningstilbud. Klubben blev grundlagt i 1897 og har stolte atletiktraditioner med både deltagelse i OL og EM, men har også plads for nybegyndere. Det kan man blandt andet se igennem deres tilbud på Motivu, som blandt andet byder på: Sprinttræning, Løb for letøvede og Løb for øvede. Er man ikke så meget til Atletik og løb, men mere frisk på en cykeltur, noget bueskydning eller mandagsyoga, så kan man melde sig ind i Beder-Malling Idrætsforening. De har over 20 forskellige spændende aktiviteter med hver deres speciale. Alt fra brætspil, e-sport, badminton, tennis, gymnastik, håndbold, fodbold, basket, fitness, spinning, badminton, volleyball, skydning, petanque, krolf, løb og motion, orienteringsløb, crosstræning, basket, atletik og bueskydning. Så der findes ingen undskyldning for ikke at bevæge sig ned og prøve en prøvetræning hos Beder-Malling Idrætsforening.

Er du mere til basketball kan du helt sikkert finde den perfekte træning hos en af de 4 klubber i Aarhus Kommune. Her kan du melde dig ind i klubberne som Viby Basket, Harlev Basket, AGF Basket og Egaa Eagles, som tilbyder Basketball træning for børn, unge, voksne og seniorer. Fælles for en god baskettræning i klubberne er øget fokus på det sociale samvær, samtidig med man hygger sig gevaldigt når man er der. Skulle man se mere frem til en kop kaffe eller øl/vand i caféen når man har dunket sit hold til sejr, er dette også en stor del af at komme til træning. Uagtet af hvilket humør du møder ind med, er du garanteret at gå fra en træning med meter i benene og et stort smil på læben, især hvis du har været til en vaskeægte Champions League træning hos Skovbakken Bears.

Er det tid til at få styrket koncentrationsevnen, skudøjet og de sociale fællesskaber hos nogle af skytteklubberne i Aarhus Kommune? Tænker du at blive bedre til at skyde eller måske prøve det for første gang? Hos Skytteklubben DSB/ASF og Århus Riffelskytte Klub kan du melde dig til en gratis skydetræning,

Udover de nævnte klubber og træninger kan du finde en masse andet godt som helt sikkert er noget for dig. Tag også et kig på AGF Svømning, Aarhus Snooker og Pool Klub, Lystrup Svømning, Jysk Akademisk Fægteklub, Aarhus Badmintonklub (AB), Ishockey Klubben Aarhus og mange flere er klar til at tage imod nye prøvemedlemmer.

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk