Om Odense Atletik

Klub CVR: 21027170

Odense Atletik er oplevelser, glæde og fællesskab i atletikken.

Odense Atletik har plads til dig! og vi glæder os til at byde dig velkommen i fællesskabet!

Atletik er både en individuel og alsidig sportsgren. Det er specielt i vores daglige arbejde med atleterne, at vi igennem fællesskabet ser den største udvikling, både på det sportslige og det personlige plan. Derfor vil vi gerne inkludere dig i vores aktive klubmiljø, hvor du vil møde andre unge og erfarende atleter. Som en del af Odense Atletik forventer vi, at du aktivt indgår i træningsmiljøet og bidrager konstruktivt til din egen og andres udvikling.

I Odense atletik talentudvikler vi på alle niveauer. Vi møder den enkelte atlet i øjenhøjde og udvikler på det niveau, som atleten kommer med. Hos os vil du møde dybt engagerede og kompetente trænere, som tager dig og din sport seriøst uanset dit sportslige niveau. Du vil blive inkluderet i et træningsmiljø, hvor du kan udvikle dig sammen med andre atleter i den alsidige sport, som atletik er.

I Odense Atletik er der plads til både at være med ’bare for at have det sjovt’, men også til at jagte de helt store drømme.

Vi prioriterer det sociale fællesskab højt i klubben.
Både i og udenfor træningen tages der initiativ til at styrke fællesskabet, på tværs af klubbens aldersgrupper, eller internt i træningsgrupperne.
Arrangementerne kan være alt fra blandt andet fællesspisning, klubturer og hyggedage med fokus både på altetik og meget andet.

Træningen er opdelt efter aldersgrupper, for at sikre at den enkelte atlet kan spejle sig selv i holdets øvrige medlemmer. På denne måde sikre vi, at træningen kan tilpasses atleternes ambitionsniveau og kunnen, for bedst muligt at få alle med i hele processen.

Børneholdende fordeler sig i aldersgrupperne 6-9 år, 10-11 år, og 12-13 år.
Gennem leg og øvelser vil atleterne opleve atletikkens alsidighed. De vil komme til at prøve kræfter med sprint, mellemdistanceløb, stafet og hækkeløb, højde- og længdespring, kuglestød, diskoskast og spydkast.

Ungdomsholdet er i aldersgruppen 14-19 år.
Denne gruppe træner sportsspecifikke evner inden for alle atletikkens discipliner; sprint, mellemdistanceløb, stafet, hækkeløb, højde-, længde- og trespring, kuglestød, diskos-, hammer- og spydkast.

Atleterne vil få mulighed for at gå i dybden med én eller flere discipliner i seniortræningen. Overgangen fra ungdom til senior sker langsomt i atletens eget tempo og i samarbejde med trænerne.

I sommerhalvåret trænes der udendørs på atletikbanen i Bolbro, Odense V.
I vinterhalvåret afholdes træningen indendørs i Thorvald Ellegaards Arena, som har faciliteter til alle atletikkens discipliner,

Odense Atletik associerer sig selv med nøgleværdier som sammenhold, udfordring og alsidighed. Vi værner om fællesskabet og sammenholdet uanset alder, niveau og interesse. Atletik skal være sjovt, og det skal være sjovt at være aktiv. For de yngste arbejder vi på at have en legende tilgang til træning, og møde den enkelte atlet hvor de er.
Seniorerne får mulighed for fordybelse og personlig udvikling. Et rum hvor der er plads til ambitionerne, uanset om det er for motion, eller resultater.

Vidste du at:
- Den 92-årige ottedobbelte verdensrekordindehaver i atletik, Rosa Pedersen, træner i Odense Atletik.
- Odense Atletik er arrangør af DHL Stafetten i Odense.
- Vi står også bag Eventyrløbet som en del af OGF.
- Vi selv synes Odense Atletik er den sjoveste og bedste atletikklub i Danmark.
- Odense Atletik årligt afholder Atletik Camp, træningsturer og stævner.
- Der er medlemmer fra alderen 6-92 år i Odense Atletik.
- Atletik stammer fra det græske ord "athlos" som betyder konkurrence. Hos Odense Atletik er der plads til både dem som vil konkurrere og dem, som ikke vil.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Odense Atletik.
Prøv en træning og se, om du også syntes at atletik er mega fedt!

Atletik i Odense

Odense Atletik har aktive atletik hold her: Bolbro Parken (Odense Idrætspark) (Højstrupvej 9D) og OGF - Atletikstadion (Stadionvej 25, Bolbro). Holdene træner mandage, tirsdage og onsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 7+ årige.

Odense Atletik har følgende atletik hold i Odense.

Bolbro Parken (Odense Idrætspark) (Højstrupvej 9D):
TrackFit | Mandage, kl. 17:10 - 18:10
Para-Atletik | Tirsdage, kl. 16:30 - 17:30
Racerunning | Mandage, kl. 18:30 - 19:30

OGF - Atletikstadion (Stadionvej 25, Bolbro):
Atletik for børn 10-11 år | Mandage, kl. 17:00 - 18:30
Atletik for Børn 12-13 år | Onsdage, kl. 17:00 - 18:30
Atletik for unge 14-19 år | Onsdage, kl. 17:00 - 18:45

Løb i Odense

Odense Atletik har aktive løb hold her: Odense idrætshal (Odense Idrætspark) (Højstrupvej 5). Holdene træner mandage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 12 - 18 årige.

Odense Atletik har følgende løb hold i Odense.

Odense idrætshal (Odense Idrætspark) (Højstrupvej 5):
Ungdomsløbetræning | Mandage, kl. 17:00 - 18:00

Odense Atletik har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

Odense kommune

Find din næste idræt i Odense Kommune!
Det kan næsten ikke være manglen på prøvetræninger og fritidstilbud, der gør at man ikke dyrker mere motion i Odense Kommune. Her er der nemlig rigtig mange muligheder i de fynske foreninger og sportsklubber, som blot venter på at du kommer til en gratis prøvetræning. Det kan være du har været på stadion i Odense og set Sabbi, Frøkjær og Tverskov brillere med bolden og selv ønsket at prøve kræfter med fodbolden? Måske skal det ikke være på så højt plan og mere være hyggebold med vennere et par gange om ugen, så har du muligheden hos DSIO Fodbold og Boldklubben Posten. Klubberne tilbyder prøvetræninger for alle niveauer, som tør at prøve kræfter med fodbolden, men fællesnævneren er socialt samvær. Selvom socialt samvær er i højsædet, mindsker det ikke den seriøsist som er i at blive bedre både teknisk og fysisk. Der sigtes altid mod at forbedre holdet på både dame og herre siden. Så vil du være den nye 9'er eller Simon Kjær for en af de to fynske fodboldklubber kan du tilmelde dig en prøvetræning med det samme.

Firmaidræt Odense
Det kan også ske at du er mere til ketchersport og være indendørs når du skal ud at bevæge dig. Hvor vind, muldvarpeskud og andre udendørs faktorer ikke spiller ind, så kan det være badminton er noget for dig? Hos Firmaidræt Odense har de hold for alle over 13 år og har et hold for seniorer på +50 år, hver torsdag. Medlemmer spiller på kryds og tværs på 6 baner blandt venner som de har fået nede til badminton. Fjerboldene smashes hårdt i gulvet ude i Dyrup/Bellinge Kultur- & idrætscenter og spillegælden hos de mange medlemmer har aldrig været større. Badminton er kun 1 ud af de 8 sportsgrene Firmaidræt Odense råder over. Du kan også prøve træninger som Shape It - Mave Balder Lår, Billard, Bordtennis, Bowling, Bridge, Cykling og Dans. På tværs af alle sportsgrenene har Firmaidræt Odense, hold nu fast - 1566 medlemmer som ugentlig giver den gas til klubbens træninger. Men der er stadig plads til flere glade medlemmer - så kom og prøv det af.
 
Atletik for alle + Para-Atletik
Er du mere til løb, spring, kaste eller hoppe, så har du muligheden for at melde dig ind i Odense Atletik klub! Klubben har en masse forskellige fritidstilbud og prøvetræninger for alle aldre, men sætter stor fokus på børn og unge. Holdene er for dem, som elsker at lege og udforske nye måder at bevæge sig på. I træningen tages der udgangspunkt i grunddisciplinerne løb, spring og kast, som er grundlæggende for al idræt. Der trænes i at være den alsidige atlet og når man nærmer sig senior alderen vil man kunne specialisere sig indenfor en disciplin. Alle atletikkens discipliner; sprint, mellemdistanceløb, stafet, hækkeløb, højde-, længde- og trespring, kuglestød, diskos-, hammer- og spydkast.

Derudover tilbyder klubben også træninger for spastisk lammede og andre personer med fysiske handicap. Odense Atletik har en træning med en RaceRunner. RaceRunneren giver selv de sværest spastisk lammede en følelse af at bevæge sig frit og kunne konkurrerer på lige fod med kørestolsracere og løbere. RaceRunneren er en meget effektiv rekvisit til at forbedre kondition, styrke og smidighed samt stimulering af nervesystem og stofskifte. En RaceRunner er en trehjulet løbecykel, som giver spastisk lammede og andre handicappede med balance- og motoriske problemer. Så lad ikke dit fysiske handicap stoppe dig med at komme ud og skabe nye fællesskaber og få en masse frisk luft og motion.

Træninger i Odense og omegn
Udover fodboldklubberne DSIO og Posten, samt Firmaidræt Odense og Atletik Odense byder andre sportsklubber og foreninger også til gratis prøvetræninger. Du kan blandt andet også tilmelde dig hos: Hockeyklubben Odin, Odense Curling Club, Odense Australsk Fodbold BGIF og Odense Fægteklub. Så der er masser af muligheder og tilbud ude hos sports klubberne i Odense Kommune. Tag ud og prøv dem af og tag gerne en ven eller veninde med.

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.
Læs mere Luk