Om Ballerup Atletik Klub

Klub alias: BAK

Klub CVR: 32591353

Atletik og Motion for alle fra 7 år

-----------------------------------------------------------------
Mini-atletik for børn 7 til 11 år, er leg hvor vi arbejder med forskellige atletikøvelser på et niveau hvor alle kan være med og hvor det at være med er mere vigtigt end hvordan det gøres. Vi arbejder efter følgende 5 grundprincipper:
At vække børnenes interesse for atletik og idræt i almindelighed.
At styrke børnenes fysiske, motoriske og tekniske færdigheder.
At skabe gode relationer til andre børn, både til enkelte og i grupper.
At give børnene både sjove og alvorlige oplevelser med atletik.
At introducere børnene til mindre atletikstævner med fokus på deltagelse, ikke
resultater.
-----------------------------------------------------------------
Atletik for børn 12-13 år, er målrettet imod at give børnene forøget basal kondition samt lære børnene færdigheder i flere tekniske discipliner. Vi arbejder med forskellige atletikøvelser på et niveau, hvor børnene ofte vil skulle igennem flere gentagelser og forløb for hele tiden at forberede og forfine deres kondition og teknik.
Børn i 12-13 års gruppen vil blive introduceret til atletikstævner.
-----------------------------------------------------------------
Atletik for 14-15, træningen vil være målrettet de forskellige discipliner i sprint og spring samt i alle typer kast, dvs. kuglestød, spydkast, hammerkast, diskoskast og vægtkast.
Der vil i træningen være fokus på processen for den enkelte udøver. Dette vil komme til udtryk ved, at trænerne i den daglige træning har fokus både på den fysiologisk og den mentale udvikling hos den enkelte. Der vil stadig gennem træningen være øget fokus på indlæring af fundamentale bevægelser, men også en øget
opmærksomhed på den fysiske træning.
-----------------------------------------------------------------
Atletik for 16+ Spring/Sprint gruppen træner kort intervaltræning, øvelser i
koordination og styrke. Der trænes i forskellige atletikdiscipliner især sprint, hæk og højde/længdespring. Enkelte atleter træner også stangspring.
Kastegruppen træner alle typer kast, dvs. Kuglestød, spydkast, hammerkast,
diskoskast og vægtkast.
Vi tager til konkurrencer, mesterskaber og deltager også i klubbens årlige træningslejr til varmere himmelstrøg.
Lidt i forhold til konkurrence:
Der er selvfølgelig mulighed for at deltage til konkurrencer i denne sportsgren.
Dette vil primært være på forskellige tidspunkter af sæsonen.
Det vil som udgangspunkt være individuelle discipliner, men vi afholder også årligt holdkampe.
-----------------------------------------------------------------
Lidt info til forældrene:
I BAK har vi fokus på barnets fysiske udvikling senere i livet. Vores træning er ind-rettet sådan, at vi arbejder med kropskontrol, styrke og holdning. Dette vil over en længere periode være med til at sikre at når barnet bliver voksen vil have mindre risiko for rygproblemer eller livsstilssygdomme.

Er du interessere så kontakt ungdomsformand Dorthe Jespersen: 2477 2787
Ballerup Atletik Klub er også:
-----------------------------------------------------------------
Løb, Mellem- og langsistanceløbere, Er din primære interesse mellem- og langdistanceløb, så er dette gruppen for dig. I denne gruppe er der løbere fra 13 år og opefter. Distancerne er fra 800 m og op til marathon. På træningsaftenerne løber vi intervaltræning/fartleg og træner koordination og styrke.

Er du interesseret kontakt løbetræner Erik: 2481 7131
-----------------------------------------------------------------
Motion, Vores målsætning for motionstræningen er, at alle får en god positiv oplevelse med det at skulle træne og bevæge sig. Vi bestræber os på at sikre, at alle føler der er en udvikling i deres træning og er behjælpelige med at sætte individuelle og realistiske mål for deres træning. Det er vigtigt for motionsholdet at holde fast i, at vi er et socialt velfungerende hold, med sammenhold og arrangementer over året.

Er du interesseret så kontakt Connie: 2639 0060
-----------------------------------------------------------------
Senior 60+, Vi er en flok glade efterlønnere/pensionister på 60+ (den ældste er 80) der mødes 2 gange om ugen. Formålet er at lave motion som alle (uanset diverse skavanker) kan være med til. Dette er bl.a. gå og løbeture i forskellige hold og tempo samt diverse smidighed/og udstrækningsøvelser.
Er der nogle der har lyst til at prøve noget længde/højdespring, hammerkast og kuglestød mm. er der også mulighed for det, idet der er et par “gamle” atletik-
udøvere, der velvilligt stiller sig til rådighed.
Efter formiddagens anstrengelser slutter vi af med en kop kaffe - og engang imellem kage.

Er du interesseret så kontakt Ulrich: 5127 1126

Atletik i Ballerup

Ballerup Atletik Klub har aktive atletik hold her: Ballerup Idrætspark (Marbækvej 12). Holdene træner mandage og fredage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 7+ årige.

Ballerup Atletik Klub har følgende atletik hold i Ballerup.

Ballerup Idrætspark (Marbækvej 12):
Ungdomstræning fra 16+ | Mandage, kl. 18:00 - 20:00
Løbe og Motion (For 30+ år) | Mandage, kl. 17:30 - 19:00
Motion for alle, løb og gang (hurtig-langsom) | Mandage, kl. 09:00 - 10:40
Mini-atletik 7 til 11 årige | Mandage, kl. 17:00 - 18:15
Atletik træning 12 til 15 årige | Mandage, kl. 17:00 - 18:30

Løb i Ballerup

Ballerup Atletik Klub har aktive løb hold her: Ballerup Idrætspark (Marbækvej 12). Holdene træner mandage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 14+ årige.

Ballerup Atletik Klub har følgende løb hold i Ballerup.

Ballerup Idrætspark (Marbækvej 12):
Kom i gang! | Mandage, kl. 18:00 - 19:30

Ballerup Atletik Klub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

Ballerup kommune

Find din næste idræt i Ballerup Kommune!
Om du er barn eller voksen, kan du have et ønske om at prøve kræfter med en ny sportsgren. Det kan være det helt rolige med fokus på socialt samvær eller blive den næste store sportspersonlighed. Det kan også være du vil starte da du blev bidt af de danske stjerner du har set OL. Det kan også ske at du bare har set misundeligt på de veltrænede kroppe som disse atleter har, men så kan du jo passende prøve kræfter med fitness eller almindelig grundtræning. Skal der være fart over feltet, mudder/græs overalt og perfekte glidende tacklinger, så kan du prøve dig selv af hos de lokale fodboldklubber i Ballerup. Har du som mange andre stiftet bekendtskab med badminton og volleyball i skolen, kan du nu dyrke det noget oftere i Ballerup Kommune. Har du måske brugt tid foran skærmen på at se Roger, Nadal og Holger Rune slå fremragende bolde op af linjen, kan det være du skal prøve tennis i Ballerup. Ligger din passion måske mere i retning af kampsport, personlig udvikling og hårdt fysisk arbejde, så kan du prøve kræfter med både Ju-Jitsu og Aikido. Er du mere til vand end land, så kan du prøve kræfter med forskellige former for sejlsport. Er du mere til harpiks på fingrene, hopskud som Mikkel Hansen eller Mathias let-på-tå Gidsel kan du give dig i kast med håndbold i Ballerup. Synes du det fedeste i verden er at løbe eller gå en tur i godt selskab, så kan du melde dig ind i en af de sociale gå-/ og løbe klubber. Synes du det er federe at løbe på rulleskøjter eller skøjter, har du mulighed for at tag en prøvetræning i Roller Derby eller den lokale ishockeyklub. Synes du spejder eller FDF bare er det fedeste og bruge tiden sammen med gode venner over et lejrbål, på gode vandreture eller noget helt tredje kan du helt sikkert finde et godt fritidsaktivitet til dette. Er du mere til ankle breakers, dunkels og hårde screeninger så kan du prøve kræfter med Basket i Ballerup. Mulighederne er mange i Ballerup Kommune og deres fritidstilbud og fritidsaktiviteter står altid åben for nye ansigter.

Ballerup Atletik Klub blev grundlagt 15. maj 1974. Klubben lå oprindeligt placeret i Hedegården og var i begyndelsen uden reel kunststofbane. På trods af ringe faciliteter opnåede Ballerup Atletik Klub adskillige flotte resultater i specielt ungdomsrækkerne. Som de fleste nok ved består atletik af mange forskellige varianter og discipliner som kræver både styrke, smidighed og stor kropskontrol. Det er blandt andet med til at gøre atletik til en umådelig god sport for ens fysiske og mentale helbred. Ballerup Atletik Klub byder på forskellige fritidsaktiviteter på Motivu med meget fokus på den unge generation - specielt for børn mellem 7-13 år. Det forventes her at de kan modtage instruktioner og ikke har brug for mor og/eller far. Her er fokus på kombinationen af leg og læring af de forskellige discipliner hvilket styrker de basale motoriske færdigheder. For de lidt ældre går man mere i dybden med de forskellige discipliner og forsøger hver gang at blive bedre til sin sport. 

Du har måske bidt mærke i sporten på en ferie til Storbritannien hvor den til tider køre på pubs og hjemme i stuerne, men nu kan du selv prøve kræfter med australsk fodbold i Danmark og i Ballerup Kommune. Australsk fodbold er i progressiv fremgang i Danmark og de få klubber som vi har herhjemme søger hele tiden nye ansigter og tilbyder mange gratis prøvetræning via Motivu. Alt det kræver at være med, er et par fodboldstøvler og tøj man kan bevæge sig hurtigt i. Find en træning i nærheden af dig og tilmeld dig med det samme.

Er du mere til ketchersport og sved på panden, så kan du prøve kræfter med squash, badminton eller tennis i Ballerup. Foreningerne i Ballerup Kommune tilbyder voksne nybegynder træning, for alle aldre og alle niveauer. Du skal kun tænke på at møde op med godt humør og et stort gå-på-mod. Squash er et højintenst spil, men når først man bliver bidt af det, kan det være svært at lægge ketcheren fra sig, det samme gælder Badminton og Tennis. Så hvis du ønsker at stå på den store scene i Ballerup Super Arena og vinde Denmark Open over Anders Antonsen eller Victor Axelsen, så er det aldrig forsent at give sig i kast med en ny sportsgren.

Apropos Ballerup Super Arena husker mange nok at verdens første elbil blev præsenteret i den storslået Arena. Knap så godt gik det, da føreren af bilen faldt i søvn og kørte galt under fremvisningen. Komikeren duoen Casper Christensen og Frank Hvam lavede i 2017 en filmkomedie på netop denne hændelse i Ballerup Super Arena. For en kort periode blev den berømte og legendariske cykelbane lavet om til et filmset, men vil altid være kendt for sine store baneløb og de utallige 6-dages løb, hvor mange danskere har taget de gode placeringer. Ønsker du istedet at komme ud af hallen og ud på landevejen med vind i håret og duften af frisk luft, så kan du melde dig ind hos nogle af cykelklubberne i Ballerup.

Teamwork, akrobatik og smidighed er i højsædet når du kaster dig over mange af de sportsgrene som kan findes på Motivu. En fælles karakter for mange af klubberne, er fællesskabet og det sociale samvær som bliver vægtet højt. Det kan du prøve hos Ballerup-Skovlunde fodboldklub som har mange forskellige prøvetræninger, fritidstilbud eller fritidsaktiviteter at tilbyde alle aldre. Træningen består af både styrketræning, leg, boldspil, konditionstræning og fokus på det faglige. Da det er en alsidig sport, kan du forvente at få hele kroppen trænet igennem, men som det ofte er med fodboldspillere, blive de meget stive i benene hvis der ikke strækkes ud. Grundlæggende handler det om at have det sjovt mens du er til træning og hvor man vil komme hinanden ved. Du kan træne med aldersgruppen 5-6 år, 6-10 år eller 10-12 år.

Er du derimod mere en Clara Tauson, Holger Rune eller Nadal type, kan du melde dig til en gratis prøvetræning i de lokale tennisklubber i Ballerup. Tennis træning til både børn og voksne. Fokus er det sociale og det at dyrke motion sammen, mere end det er på performance træning. 

I Ballerup finder vi også Selvforsvar & Ju-jitsu klubber som hungre efter flere nye ansigter og som har masser af fritidsaktiviteter som de tilbyder via Motivu. Foreningerne tilbyder træning i selvforsvar, Ju-jitsu, Aikido, Brasiliansk Jiu-jitsu, Iaido, Kyusho og selvforsvar for kvinder og mænd. På Motivu kan du melde dig til en gratis prøvetræning i Ju-Jitsu, brasiliansk jiu-jitsu og ikke mindst Aikido.

Foretrækker du hal pomfritter med en god mayo, hopskud som Mikkel Hansen og klistrende harpiks, så kan det ske du skal give håndbold et skud. Vi er mange som knus elsker Mathias let-på-tå Gidsel for at være en gudsbenådet håndboldspiller der forkæler håndboldseerne i Ballerup Kommune og resten af landet. Du kan prøve kræfter med den sport vi danskere bryster os så meget af, hos de lokale håndboldklubber i Ballerup.  

Vi bliver i hallen, men fjerner harpiksen og hiver kurvene frem. Basketball er meget elegang sport, som du allerede kan melde dig til en prøvetræning igennem Motivu. Basket i Ballerup er for folk som holder af sporten, men samtidig også gerne vil have nye bekendtskaber og måske spille kampe og give det et skud. 

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.
Læs mere Luk