Default cover
Kalundborg Fægteklub logo

Kalundborg Fægteklub

Book en gratis prøvetræning

Klubbens adresser og faciliteter

Om klubben

Klubben er stiftet i december 2005, og havde første træning i 2006. Klubben har i dag ca. 35 medlemmer.

Vi en breddeklub med fokus på seriøs træning, sjov og kammeratligt samvær.

I Kalundborg Fægteklub vil vi rigtig gerne have flere medlemmer, og vi har altid tid og plads til folk, der vil prøve vores dejlige sport.

I 2017 flyttede vi ind i nye, lækre faciliteter i Bevægelseshuset Spiralen, og i januar 2020 ønsker vi at starte et hold for kun for voksne kvinder.

Vi har også voksenhold for begge køn og et børne- og ungdomshold. Kontingentet for voksne ligger normalt på 375kr. pr. kvartal.

Klubbens sportsgren

Fægtning

Der bliver råbt “En Garde”, så, “Pré”, “aller” og duellen er i gang, i gamle dage var det med fatale konsekvenser, i dag handler det heldigvis om teknik, snilde, motion og kammeratskab. 
 
Hvad enten du er blevet inspireret af Prinsessen og de skøre riddere, historiske kampe om ære, eller bare gerne vil kæmpe med store sværd, så er fægtning måske noget for dig. Her på Motivu.dk kan du heldigvis finde lige præcis det hold til netop dig eller dit barn som gerne vil i gang med at fægte, vi har også hold til de mere øvede indenfor disciplinen. 
 

Hvad er fægtning egentlig? 
 
Først og fremmest er fægtning en god motionsform, som træner ens styrke, hurtighed og balance. Fægtning er en god blanding af sport og taktik samt strategi, man får både trænet kroppen og hjernen. Alle kan fægte, det er for piger og drenge, børn såvel som voksne, begyndere såvel som øvede.
 
Disciplinen er en smuk blanding af nostalgi og moderne individuel kampsport. Kort beskrevet går en duel ud på at få 5 touchéer, det vil sige at man har angrebet og ramt sin modstander 5 gange med spidsen af våbnet. 
 
En sportsgren med meget udstyr. 
 
Det er vigtigt, at sikkerheden er i top, derfor er noget der kendetegner fægtning; udstyret. Når man duellere med våben er det vigtigt at være i denne rette uniform, dette inkluderer maske, handsker, bukser, frakke og selvfølgelig selve våbnet. Til prøvetræningen vil alt dette være gratis at låne af klubben. 
 

Kom nemt og godt i gang med fægtning
 
Hvis du efter at have læst dette har mod på at starte til fægtning, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning, så du kvit og frit, kan prøve, om lige præcis fægtning er det rette valg for dig, find dit hold og fat våbnet i hånden hvad end det er Fleuret, Kårde eller Sabel. 
For at gøre det nemmere foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Alt, du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:

  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår
Kampen begynder først når du kommer til din prøvetime. Sagt på en anden måde, så er Motivu: nemt, hurtigt og overskueligt. På alle træninger kan du se, hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til, hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk
 

God fornøjelse og held og lykke med din første træning!

Klubben er en del af

Kalundborg kommune

Kalundborg:

Kalundborg er en kommune med stort fokus på foreningslivet og at få flere danskere ud til de lokale idrætsforeninger og få dyrket mere motion og sport. Fritidsaktiviteterne i Kalundborg er mange og der findes alle typer af sportsgrene med mulighed for at komme til en gratis prøvetræning. Klubberne og foreninger i Kalundborg står altid med åbne armene overfor nye ansigter efter et par hårde corona år med faldende medlemstal.

Alle byer i kommunen har med sikkerhed en facilitet som byens voksne borgere ofte besøger og dyrker sport eller hvis deres børn er til sin fritidsaktivitet. Det kan være byer som Slagelse, Høng, Gørlev, Ruds Vedby, Dianalund, Kalundborg, Jyderup, Snertinge, Svebølle, Store Fuglede, Jerslev Sjælland, Hørve, Føllenslev, Sejerø, Eskebjerg som har et centralt mødested for byens borgere i Kalundborg.

I Kalundborg findes der også en masse gode faciliteter, som klubberne i kommunen benytter til deres sportsgren. Du kan blandt andet komme ned og dyrke motion i Vinde Helsinge Friskole, Rørby Idrætsplads, Røsnæshallen, Hønghallen, Hvidebækhallen, Kultur- og Idrætshallerne, Kalundborg, Rørbyhallen, Idrætsanlægget i Svebølle, Gørlev Idrætsplads, Nyruphallen, Høng Hallen, Ulshøjhallen, Rynkevanghallen, Sejerø Skole, Firhøjskolen, Buerup Skole, Gørlev Skole, Hvidebækskolen, Kirke-Helsinge Skole, Høng Skole, Løve Skole, Raklev Skole, Røsnæs Skole, Svallerup Skole, Tømmerup Skole, Årby Skole, Gørlev Motionscenter, Go´Form, Madesø skydebane (Hvidbæk skytteforening), Kalundborg Golfklub, Sejerø Golfbane, Stald Jørgensen, Aarby Fritidscenter, LOOP Fitness Nytorv Kalundborg, Kalundborg Tennisklub, Istebjerg Ridecenter, Kirke Helsinge IFs Idrætsplads, Munkesø Stadion, Nordvestsjællands Rideklub, Rolighedsgaarden, Værslev Skytteforening af 1904, Fair Fitness Centervej Kalundborg, Kalundborg Hallerne, Fair Fitness Nørre Alle Kalundborg, Svallerup-Bjerge IFs Idrætsplads, Tømmeruphallen, Mullerup Skyttecenter, Sol og Velvære, Hvidebæk jagtforenings flugtskydebane, Røsnæs Tennisklub, Fitness World Sct Jørgensbjerg Kalundborg, Gørlev Idrætsefterskole, Multi Fitness Centret Kalundborg, Ørslev Skole, Spiralen, Ørslev skole, Kystskoven, Munkesøen, Klosterskoven, Kalundborg Skatepark, Kathøjskolen, Humlebækgårds Youngsters Ponyklub som ligger i Kalundborg.

I alle disse faciliteter dyrkes der en masse sport og motion for børn og voksne, men hvor der helt sikkert er plads til dig. Prøvetræninger er blevet en mere normal ting og at klubben inviterer til en gratis prøvetime før man beslutter sig om man bliver medlem. Fritidsaktiviteter er sundt, godt og et must for at sikre et øget helbred og sikre en højere livsglæde. Gennem de sociale fællesskaber i idrætsforeningerne og at få dyrket mere ugentlig motion kan være med til at du bliver gladere i din hverdag, samtidig med du sover bedre om natten. Find frem til et hold og aktivitet nær dig her på Motivu.

Sådan finder du hold som passer til dig

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk