Om Brønshøj Judo Club

Klub alias: BJCJUDO

Klub CVR: 14489800

Judo is the way to the most effective use of both physical and spiritual strength. Jigoro kano - 1882

Brønshøj Judo Club blev stiftet i 1954, og er en af landets førende judoklubber med flere hundrede aktive børn og voksne. Rækkende fra både motionister og elitekæmpere. Klubben har vundet mange Danmarksmesterskaber både individuelt og for hold. Har gennem vores historie skabt nogle af landets bedste judo udøvere.

Fra sen 60erne til start 80erne vandt BJC det danske holdmesterskab 12 år i træk. Har efterfølgende gjort det godt til flere holdmesterskaber. Deltager ligeledes med mange individuelle kæmpere på både børne og voksen siden.
Vores styrke ligger især i dag med udvikling af vores børne- og ungdomsafdeling og har derfor en lang række at talentfulde børn, juniorer og kadetter på vej mod flere medaljer til klubben.

Den daglige træning udføres af et dedikeret trænerteam, hvoraf mange har stor indsigt i trænergerningen, samt er og har været mangeårige udøvende judo kæmpere.

Klubben har en solid og godt arbejdende bestyrelse som samarbejder med et dedikeret trænerteam.

Brønshøj Judo Club arrangerer masser af aktiviteter, der styrker sammenholdet og kammeratskabet.
Som samtidigt giver medlemmerne mange gode oplevelse. Det kan både være opvisninger, julefest,
fastelavnfest eller fx fælles deltagelse i træningslejre i ind- og udland.
Klubben inddrager gerne forældre i aktiviteterne.Judo er mange ting for forskellige mennesker. Det er en sjov sport, en kunst, en disciplin, en fritids- eller social aktivitet, et fitnessprogram, et middel til selvforsvar eller kamp, en måde at leve på. Det er alle disse ting og meget mere. Judo betyder bogstavligt oversat fra japansk ”den milde vej”. Det er en moderne kampkunst som primært praktiseres som en sport.

Kodokan judo: Det attende og nittende århundrede var den æra af Tokugawa-dynastiets med uafbrudt fred. Samuraierne havde ingen krige at bekæmpe. En rig tradition for sværdduellering udviklede sig. Men kampsport generelt var på tilbagetog og mange af samuraierne blev administratorer. Som samuraiernes era og prestige ebbede ud, begyndte de store kampskoler i de større byer at lukke. Mange tidligere Samuraier stod over for økonomisk ruin og blev nød til at bruge deres færdigheder i konkurrencer for penge. I dette brutale miljø indtrådte den lette og sygelige figur af en velfungerende skoledreng . Hans navn var Jigoro Kano. Kano blev som barn drillet, dette sikkert pga. hans gode evner som studerende. På opfordring fra en tidligere samurai, som var en regelmæssig gæst i Kano´s forældres hjem, startede han med at dyrke datidens jujutsu.

Er judo noget for dig? Præcis som i mange andre sportsgrene har judo et sæt af regler, hvilket sikre fair konkurrence ved turneringer og mesterskaber, samt maksimalt sikkerhed for den enkelte. Der er separate vægtklasser for henholdsvis kvinder og drenge, drenge og piger, hvilken sikker fair konkurrence. For dem der ønsker at afprøve deres færdigheder, giver judo mulighede for konkurrence på alle niveauer, fra klubstævner til nationale turneringer, og ikke mindst De Olympiske Lege for de allerbedste.

Judo er kendt for sine spektakulære kastetekniker, men judo er også gulvkamp med specielle greb såsom fastlåsnings- og kontroltekniker herunder armlåse og stranguleringsteknikker (der lægges stor vægt på sikkerhed i denne forbindelse). Judo udøves på særlig måtte under træning og kamp for optimalt velvære og sikkerhed.

Gennem længere tids judo træning opnås fysisk styrke, super form og smidighed. Noget som også er med til at styrke den enkelte judo udøvers mentale velbefindende, Judo giver dig personlig styrke, velvære og mentalt overskud. Samt et netværk af gode kammerater og bekendte, som alle deler den samme interesse.

Judo udøveren udvikler selvdisciplin, selvrespekt og ikke mindst respekt for andre gennem træning. Gennem judo træningen opnår udøveren god kropslig koordination, fysisk og mental styrke, smidighed, samt gode værktøjer til opnåelse af selvtillid, koncentration og lederegenskaber.

Judo udvikler dig på et rent fysisk plan, gennem træning opnår du optimal kropskontrol, balance, fantastiske reflekser og refleksive handlinger. Der opnås et skarpt sind, samt reaktionsevne, der harmonerer i et fint samspil med den stærke fysik.

Judo giver den enkelte et effektivt selvforsvars system, hvis behovet opstår. De fleste kampsportsgrene er resultatet af et forsøg på at producere spændingen. Disse systemer er ligesom judo udviklet med basis hentet fra militære kampsystemer. Derefter ændret til en måde for - virtuel kamp. Grundpillen i alle kampsportarter er ved deres definition designet til krig - til at forårsage invaliderende skader eller død - og derfor er nogle kampsystemer så farlige, at deres udøvere enten skal udstyres med beskyttelses udstyr eller undgå fuld kontakt - det vil sige, at f.eks. slag skal udgås. Dette gælder ikke i judo. Da alt farligt som fx slag og spark er fjernet fra judoen. Mange andre kampsports systemer, er således urealistiske. I nogle former for kamp er der slet ingen kontakt. Denne form for kampsport kan for en judo udøver beskrives som - "organiseret fortvivlelse". Fortvivlelsen opstår ved at at alt foretages "halvt". Dette ud fra at udøverne på forhånd aftaler - angreb og forsvar. Selvforsvar trænes ikke målrettet i judo. Derimod trænes der målrettet til at opnå udøvelse af en realistisk angrebs kampsport. Som i sidste ende er mere realistisk i forhold til opbygning af selvtillid og udøvelse af tekniker.

Judo er en enestående sport der kan praktiseres af alle aldersgrupper og begge køn, uafhængig af den enkeltes fysik, bagrund og uddannelse. Der arrangeres veteran judo turneringer fra 30 år og opefter. Inddelt i 5 års spring. Det øverste alderstrin er kaldt M11/F11 for judo kæmpere som er plus 80 år. Judo er en aktivitet, der appellerer til folk fra alle samfundslag. Det kan praktiseres for få penge i klubregi året rundt. I klubben arrangeres også sociale events, der styrker sammenholdet, kammeratskabet, udvikler klublivet og de gode oplevelser til glæde for medlemmerne.

Judo i København

Brønshøj Judo Club har aktive judo hold her: Grøndal Multicenter (Grøndalscenteret) (Hvidkildevej 64). Holdene træner mandage, onsdage, torsdage og lørdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 2 - 90 årige.

Brønshøj Judo Club har følgende judo hold i København.

Grøndal Multicenter (Grøndalscenteret) (Hvidkildevej 64):
Børnemotorik - Minijudo | Lørdage, kl. 10:00 - 11:00
Børnehold - Uøvede | Lørdage, kl. 11:00 - 12:00
Børnehold - Uøvede | Onsdage, kl. 17:00 - 18:15
Børnehold - Øvede | Onsdage, kl. 17:00 - 18:15
Børnehold - Øvede | Mandage, kl. 17:00 - 18:15
Voksenhold | Mandage, kl. 19:00 - 20:30
Voksenhold | Torsdage, kl. 19:00 - 20:30
Senior(+30)/Forældrehold | Lørdage, kl. 11:00 - 12:00

Brønshøj Judo Club har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af København kommune