Om Bujinkan Taijutsu Dojo Aarhus

Klub alias: BTDA

Klub CVR: 35339469

Bujinkan Taijutsu Dojo Aarhus er en 15 år gammel klub i Aarhus, der træner Bujinkan Budo Taijutsu.

Bujinkan Budo Taijutsu
Ikke mange har hørt om Bujinkan Budo Taijutsu (Kort: Bujinkan), men det går også under et andet navn: Ninjutsu, ninjaernes autentiske kampkunst. Bujinkan er en samling af japanske kampkunster, som indeholder ni ryu (skoler/stilarter), heraf seks gamle samuraiskoler og tre gamle ninjaskoler. Alle skolerne har en lang historie bag sig. Den ældste ryu – Togakure Ryu Ninjutsu – er over 900 år gammel.

Der trænes i gamle og vel-gennemprøvede selvforsvarsteknikker, efter ligeså gamle og vel-gennemprøvede principper. Hver skole har sine specialiteter. Nogle kan fx. være specialiserede i en bestemt type våben, mens andre er uden våben. Teknikker og principper er fuldt ud anvendelige nutildags, da man fortløbende forholder sig til moderne våben.

Navnene på de ni skoler, som bujinkan består af, er følgende:
- Togakure-ryū ninpō
- Takagiyōshin-ryū jūtaijutsu
- Kotō-ryū koppōjutsu
- Gyokko-ryū kosshijutsu
- Kumogakure-ryū ninpō
- Gyokushin-ryū ninpō
- Gikan-ryū koppōjutsu
- Shindenfudō-ryū dakentaijutsu
- Kukishinden-ryū happōbiken

Bujinkan er ikke blevet moderniseret med konkurrencer, udstyr og regler, men trænes tro mod den filosofi og de principper der er blevet udviklet gennem stilartens mange hundrede års historie. Trods det, er det stadig en kampkunst der passer ind i tiden og som let tilpasses moderne påklædning, våben og omgivelser.

Vi træner i en afslappet atmosfære, hvor både højtgraduerede og nybegyndere træner side om side, da vi mener at alle kan lære af alle.

Bujinkan trænes i dag af mange tusinde mennesker i hele verden og der er rig mulighed for at få inspiration udefra gennem de mange seminarer der afholdes, både i danmark og i resten af verden. Der er også mange der rejser til Japan for at træne med vores stormester og de andre japanske mesterinstruktører.

Vi træner både ubevæbnet og med alle slags våben, både klassiske japanske og moderne. Vi træner slag, spark, kast, låse og meget andet – altid med fokus på effektivitet og realisme.

Bujinkan er ikke let, men kræver vedholdenhed. Til gengæld er der uanede mængder af viden, visdom og udfordringer gemt i kampkunsten. Du kommer ikke til at kede dig hos os!

Vil du vide mere om Bujinkan kan du finde meget mere information på nettet. Se evt. vores links på hjemmesiden.

Adgangskrav
For at træne Bujinkan hos os i Aarhus skal du være minimum 18 år gammel og have en ren straffeattest. Alle aldre og køn er hjerteligt velkomne.

Klubben
Klubbens daglige gang styres af dojolederne Vibeke og Kristoffer. Vibeke har trænet Bujinkan i 20 år og har 10. Dan, og Kristoffer har trænet i 14 år og har 6. Dan. De er også hovedinstruktørerne i klubben og vil være ansvarlige for træningen. Derudover har vi 2 hjælpeinstruktører, Donni på 9. Dan, og René på 2. Dan.

Vi træner som udgangspunkt 2 gange om ugen, og så tager vi til seminarer i Danmark eller udlandet.

Vi er ikke en særlig stor klub, men vi har det rigtig godt med hinanden. Grundet vores teknikker og metoder er uden regler, så er træningen tilpasset således, at vi passer rigtig godt på hinanden så vi ikke kommer til skade. Hos os bliver du ikke bare trænet i kampteknikker og -principper, men også:
- Principper og filosofier, som du kan bruge i din hverdag
- Håndtering af pressende situationer, eksempelvis på arbejde eller i hverdagen
- Bliver klogere på kroppen og hvordan den fysiologisk fungerer
- Bedre velvære
- Forbedret selvtillid og selvværd

... Og så kommer du til at have det rigtig sjovt!

Bujinkan i Danmark
Vi er nogle hundrede, som træner Bujinkan i Danmark med klubber i hele landet, og vi kommer rigtig godt ud af det med hinanden. Vi holder fælles træningsseminarer og sociale arrangementer, hvor vi sammen træner og studerer vores fælles kampkunst. Årligt holdes der "Buyukai", hvor vi mødes på tværs af landet og træner sammen, hvor de dygtigste instruktører i Danmark vil undervise.

Bujinkan i Verdenen
Bujinkan findes i mere eller mindre alle lande med samlet over 200.000 udøvere. Det styres fra hovedkontoret i Japan, hvor Stormesteren, Masaaki Hatsumi, og hans nærmeste studerende har deres dojoer og træninger. Vores instruktører forsøger at tage til Japan mindst en gang om året for at blive trænet og få inspiration til træningen, og ellers tager de til seminarer andre steder i verdenen.

Vi glæder os til at høre fra dig/Jer!

Selvforsvar i Aarhus

Bujinkan Taijutsu Dojo Aarhus har aktive selvforsvar hold her: Fjordsgade Forenings- og Fritidshus (N.F. Fjordsgade). Holdene træner mandage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 18 - 60 årige.

Bujinkan Taijutsu Dojo Aarhus har følgende selvforsvar hold i Aarhus.

Fjordsgade Forenings- og Fritidshus (N.F. Fjordsgade):
Kamptræning for voksne | Mandage, kl. 20:30 - 22:00

Bujinkan Taijutsu Dojo Aarhus har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Aarhus kommune