Tilmeld gratis prøvetræning - Der er 2 åbne hold i Aalborg Kendo Klub

Køn og alder

Tidspunkt

Nulstil filtre

Om Aalborg Kendo Klub

Klub CVR: 43584936

I samarbejde med Dansk Kendo Forbund har vi startet en Kendo Klub i Aalborg.
Hvis du har lyst til at starte på en spændende kampsport, som ikke ligner nogle af de andre sportsgrene – Så er Kendo måske noget for dig. Kendo er den mest populære kampsport i Japan. Det er fantastisk selvforsvar og motion, intellektuelt stimulerende, en god måde at lære om japansk kultur, udleve dine anime-fantasier, spille samurai eller bare have en chance for at skrige og slå folk med et bambus-sværd.

Find vores gruppe på Facebook og send en besked til aalborgkendo@gmail.com
Skriv lige kort om dig selv: Navn, køn, alder og om du har erfaringer fra andre former for kampsport.
Vi optager nye medlemmer løbende, så der vil altid være en mulighed for at starte din nye sport.
Vi træner to gange om ugen, tirsdag kl. 19.00 til 21.00 og søndage kl. 14.30 til 16.30.

Vi har et super godt forhold til de andre Kendo klubber i Danmark og holder flere gange om året fælles træning samt sommerlejre.

Kendo er for alle, uanset køn - Og vi anbefaler en minimumsalder på 11 år.
Som nybegynder starter man bare i normal træningstøj og bare tæer. Shinai (Bambus sværd) kan du låne af klubben den første måned, hvor du også træner gratis. Derefter skal du melde dig ind i klubben og købe dit eget sværd. Efter 3-4 måneder kan du købe Gi og Hakama, som er det tøj vi træner i. Efter ca. 8-9 måneders træning er du klar til at købe Bogu, som er et specielt beskyttelsesudstyr til Kendo.

KENDO HISTORIE

Den korte version:
Gennemgående i kendos historie ser man, hvordan krigerhåndværket der opstod med Japans samuraiklasse, har udviklet sig gradvist fra drabelig alvor til en moderne spirituel og kropslige disciplin med sværdet som omdrejningspunkt for træningen. Denne udvikling begyndte med den relative fred under Edo-æraen, hvor samuraiernes beskæftigelse med krigsførelse langsomt blev formindsket og erstattet med en fast træningspraksis og systematisering af de fægteteknikker med sværd som samuraierne anvendte i krig. I dag bruges udtrykket kendo (sværdets vej) i stedet for kenjutsu (sværdets kunst), hvilket hænger sammen med, at formålet med den moderne træning er blevet symbolsk. Træningen handler ikke længere om at besejre en fremmed modstander, men om at overvinde sig selv. Kendo handler om at øve sig i de discipliner, som det japanske sværd symboliserer – nemlig den ånd der opstod omkring den japanske kampkunst kaldet budo.

TRÆNING SOM BEGYNDER

I kendo er det våbnet, der danner rammen for, hvordan man bevæger sig. Det betyder, at man skal lære den særlige måde at bevæge sig på, hvis man skal blive god til kendo. Man begynder med at lære de særlige fod- og armbevægelser, der bruges i kendo. Bevægelserne sættes sammen til teknikker, der udbygges, efterhånden som man bliver dygtigere.

Fordi der er så mange detaljer, man skal lære i starten, skal man ikke forvente en hård fysisk træning i de første par måneder. Det betyder dog ikke, at kendo ikke bliver fysisk hårdt. Når først de grundlæggende ting er på plads, kan kendo være noget af det hårdeste, man har oplevet, hvis man ønsker dette. Men det kan også bare være god og stimulerende træning for krop og sind.

Målet fra starten er at klargøre dig til den første graduering, derfor er det vigtigt, at du jævnligt kan deltage i træningen.

Vi træner normalt i Gymnastiksalen på Seminarieskolen i Gug, men p.g.a. vandskade træner vi for tiden på Vester Mariendal Skolen (Januar til foreløbigt 3. marts) - men skriv til os på aalborgkendo@gmail.com, så kan vi aftale hvor og hvornår du kommer til din første træning.

Vi håber at se dig til træning hos os i Aalborg Kendo Klub

Kendo i Aalborg

Aalborg Kendo Klub har aktive kendo hold her: Seminarieskolen (Mylius Erichsens Vej 127). Holdene træner tirsdage og søndage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 11+ årige.

Aalborg Kendo Klub har følgende kendo hold i Aalborg.

Seminarieskolen (Mylius Erichsens Vej 127):
Kendo | Søndage, kl. 14:30 - 16:30
Kendo | Tirsdage, kl. 19:00 - 21:00

Aalborg Kendo Klub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Aalborg kommune