Om Aalborg 89ers

Klub CVR: 42822043

Amerikansk Fodbold klub for hele nordjylland

Kom og prøv Amerikansk Fodbold - vi afholder trænings pas i Flere byer i Nordjylland:

Ungdom:
Dall Villaby: Tirsdag og torsdag
Skørping: Mandag
Bjerringbro: Onsdag

Pop op træninger Centralt i Aalborg: på forskellige dage hen over året.

Til første træning, medbring:
- Fodboldstøvler er ikke et krav, men en kraftig anbefaling
- Træningstøj er ej heller et krav, men en anbefaling
- Skulderbeskytter og hjelm stilles til rådighed fra klubben i opstartsperioden
- Tandbeskytter udleveres gratis til første træning – og yderligere kan købes hvis den første bliver væk.
- Ved spørgsmål til udstyr, så kontakt trænerne/holdlederen for det enkelte hold.

I Aalborg 89ers er der #pladstilalle, Lige meget om du er lille/stor, kort/høj, tynd/stærk, rødhåret/blond eller skaldet, dreng/pige/andet køn, så er der brug for dig på et amerikansk fodboldhold.
Er du ny i sporten og er du i tvivl om hvilken position du kan/vil spille, så skal din træner nok hjælpe dig med at finde en god stilling, der passer til dig.

Holdet har brug for både kropsstørrelser og -former, samt dem der har et strategisk overblik og dem der bare elsker at "tonse/pøle" 😊.

Aalborg 89ers klub værdier:
• Plads til alle
- Vores sport har brug for mange forskellige kropstyper og personligheder. Alle på holdet er afhængige af hinanden. Derfor er accepten og respekten for forskelligheder en naturlig tilgang i vores daglidag – Her er PLADS TIL ALLE.
- Vores sport er meget ”sekventiel”, det er vores træningsopbygning også, derfor er der også mange unge mennesker med forskellige ”bogstavs”-diagnoser der har stor udbytte af sporten. Som både giver fysisk udfoldelse og er struktureret i sin opbygning. – Her er PLADS TIL ALLE.
• Udvikling – personligt og i gruppen
- Vi går til træning og spiller kamp for at blive dygtigere og udvikle os som enkelt personer og som hold.
• Ambitiøs
- Vi vil skabe resultater, med udgangspunkt i egen udvikling, både for/sammen med den enkelte, for holdene og for klubben.
• Sjovt
- Mens vi træner, gir den gas og sveder skal vi have det sjovt. Det er vigtigt at vi har et smil på læben.
- Mens vi kikker på, går op i vores børn/venner/familie er inde på grønsværen er det vigtigt at vi kan have det sjovt sammen og sætte en god stemning og være gode rollemodeller for spillerne. Til at engagere sig i sporten og i foreningslivet
I Aalborg 89ers lægger vi vægt på, at mens vi skaber resultater med udgangspunkt i egen udvikling;
• Det skal være sjovt og vi har lyst til at vinde.
• Aktiv engageret i klubbens Fællesskab, Sammenhold og Sociale liv.
• vi udviser sportslig og fair adfærd på og udenfor banen
• Ambitiøs på den enkeltes niveau.
• Det skal være sjovt.
• Vindermentalitet.

Adfærdskodeks
I Aalborg 89ers har vi et adfærdskodeks for, hvordan vi omgås hinanden, vores modstandere og vores dommere. Vi forventer, at alle medlemmer og forældre efterlever disse.
Som medlem i Aalborg 89ers forventer vi følgende:
• At man opfører sig ordentligt over for andre og handler til gavn for et godt fællesskab
• At man bruger et ordentligt sprog og ikke taler grimt om andre – både i personligt forum og på
sociale medier
• At man er en god ambassadør for Aalborg 89ers, og at man følger de anvisninger, der er, hvor man kommer frem
• At man møder til tiden og melder afbud (telefonisk eller på holdsport), hvis man er syg eller på anden vis er forhindret i at møde op
• At man bærer det tøj, man får udleveret til brug ved forskellige lejligheder
• At man udviser Fair Play og respekterer dommerens kendelser
• At man ikke benytter sig af ulovlige præstationsfremmende midler
• At man ikke spiller eller oddser på kampe i egne rækker

Udstyr:

Som nystartet i Aalborg 89ers har du mulighed for at låne udstyr i klubben i den første sæson.
Vi har en del udstyr som kan lånes, prioriteten til udstyret er nyeste spiller har første prioritet til låneudstyr.

Efter den første sæson kan man enten leje udstyr i klubben eller selv investere i udstyr.
Udstyr kan købes flere stæder:
- der er adgang til flere grupper hvor man kan købe brugt udstyr billigt (tal med holdleder/træner)
- flere online butikker
- MVP sport gear i Aarhus

Vores medlemmer, som inkluderer medlemmer fra flere forskellige nationaliteter, forskellige etniske baggrunde, forskellige kropsbygninger griner, sveder og træner hver uge i Aalborg 89ers med stor passion.
Vores dagligdag og vores tilgang er baseret på inklusion på tværs af sociale, demografiske, geografiske og psykografiske skel og illustrerer foreningens mangfoldighed samtidig med, at medlemmerne sportsligt konkurrerer på forskellige niveauer fra bredde til elite. Vigtigst af alt er, at vi sammen bidrager til at have det sjovt sammen mens vi bliver dygtigere i dagligdagen.
I 89ers går vi op i at vi alle har respekt og accept af vores forskelligheder, samt at vores medlemmer har det godt og klarer sig godt i skolen – derfor tillader vi os også at spørge hinanden dertil 😊!

Amerikansk Fodbold i Dall Villaby

Aalborg 89ers har aktive amerikansk fodbold hold her: Fritidshuset (Klokkevej 49). Holdene træner tirsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 10+ årige.

Aalborg 89ers har følgende amerikansk fodbold hold i Dall Villaby.

Fritidshuset (Klokkevej 49):
Amerikansk Fodbold træning for 10-14 år | Tirsdage, kl. 18:00 - 19:30
Amerikansk Fodbold U16 ungdoms træning (14-16 år) | Tirsdage, kl. 18:00 - 19:30
Amerikansk fodbold U19 Ungdomstræning (17-19 år) | Tirsdage, kl. 18:00 - 19:30
Amerikansk fodbold Kvindetræning 17 år og op | Tirsdage, kl. 18:00 - 19:30
Amerikansk Fodbold - Senior herre træning NL | Tirsdage, kl. 19:45 - 21:15

Amerikansk Fodbold i Skørping

Aalborg 89ers har aktive amerikansk fodbold hold her: Skørping Skole (Himmerlandsvej 65). Holdene træner onsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 10 - 18 årige.

Aalborg 89ers har følgende amerikansk fodbold hold i Skørping.

Skørping Skole (Himmerlandsvej 65):
Amerikansk Fodbold i Skørping ungdom 10-18 år | Onsdage, kl. 17:45 - 19:15

Amerikansk Fodbold i Brønderslev

Aalborg 89ers har aktive amerikansk fodbold hold her: Søndergades Skole (Søndergade 40). Holdene træner mandage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 10 - 18 årige.

Aalborg 89ers har følgende amerikansk fodbold hold i Brønderslev.

Søndergades Skole (Søndergade 40):
Amerikansk Fodbold Brønderslev ungdom for 10-18 år | Mandage, kl. 17:45 - 19:15

Aalborg 89ers har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

Aalborg kommune

Find din næste idræt i Aalborg Kommune!
Om du er barn eller voksen, kan du have et ønske om at prøve kræfter med gymnastik. Det kan være det helt rolige med fokus på leg, eller det kan ske du er blevet bidt af gymnastik feber fordi du har set OL. Det kan også ske at du bare har set misundeligt på de veltrænede kroppe som disse atleter har, men så kan du jo passende prøve kræfter med Crosstræning eller foreningsfitness. Skal der være fart over feltet, mudder/græs overalt og ikke mindst syngende tacklinger, så kan du prøve dig selv af til Australsk fodbold. Har du som mange andre stiftet bekendtskab med hockey i skolen, kan du nu dyrke det noget oftere til Floorball. Måske husker du de gamle squash reklamer eller har sunget med på “For duuuuuuu er min squash buddyyyyyyy”, men nu kan du selv få en squash buddy i Nørresundby. Det kan også ske at du har brugt mere tid foran skærmen til Bring it on, eller set hvordan Hayley, Brooke, Peyton og resten af Tree Hill Ravens dominerer til cheerleader tuneringen i One Tree Hill og tænkt at du i hvert fald kunne gøre det dem kunsten efter? Er du mere til hårde serve, gode slides og baghåndsslag, så kan du kaste dig over tennis. Ligger din passion indenfor kampsport og personlig udvikling, så kan du prøve kræfter med både Jiu-Jitsu og Aikido. Er du mere til vand end land, så kan du prøve kræfter med sejlsport. Er du mere til harpiks, hopskud og Radjenovich finten kan du give dig i kast med håndbold. Synes du det fedeste i verden er at løbe, så kan du melde dig ind i en løbe klub. Synes du det er federe at løbe med rulleskøjter på, har du mulighed for at tag en prøvetime i Roller Derby. Synes du spejder er fedt, men kan du også godt li’ vand, så kan det være du skal prøve kræfter med søspejder? Er du mere til ankle breakers, pumpfakes og hårde screeninger så kan du prøve kræfter med Basketball.

AIG Aalborg - eller Aalborg Idrætsgymnastikforening - blev dannet i maj 1980. Siden da har foreningen vokset sig til en af landets største, og har i dag næsten 1000 medlemmer. Idrætsgymnastik, som af de fleste er kendt som redskabsgymnastik, kræver både styrke, smidighed og stor kropskontrol. Det er blandt andet med til at gøre idrætsgymnastik til en umådelig god sport for både krop og ens mentale helbred. AIG byder på Motivu på prøvetræninger i familiegymnastik som er for børn mellem 1-3 år. Her er fokus på kombinationen af leg og gymnastik hvilket styrker de basale motoriske færdigheder. For de lidt ældre børn er der børnegymnastik. Her er alderen 5-6 år, og fokus er på leg og forhindrigsbaner for børnene. Det forventes her at de kan modtage instruktioner og ikke har brug for mor og/eller far. Hvis man er mellem 6-8 år og har et brændende ønske om at prøve sig af med redskaber, så kan man tilmelde sig aspirantholdet. Her er fokus på de seks olympiske discipliner: gulv, bensving, ringe, hest, parallelle barre og reck. Aspirantholdet fungerer som en god introduktion til idrætsgymnastik og efter træning her får man mulighed for at fortsætte, eller blive henvist til et hold som passer en bedre. Udover børnehold kan AIG også byde på både ungdoms- og voksenhold indenfor idrætsgymnastik. Er du mere interesseret i “bare” at dyrke motion så tilbyder AIG også det. Her kan du prøve dig selv af til Crosstræning eller til mave/balle/lår med Gitte.

Du har måske bidt mærke i sporten på en ferie til storbritannien hvor den til tider køre på pubs, men nu kan du selv prøve kræfter med australsk fodbold herhjemme. Aalborg australsk fodboldklub, eller bare Aalborg Kangaroos er en af landets ældste australsk fodbold klubber. Alt det kræver at være med, er et par fodboldstøvler og tøj man kan bevæge sig i. Klubben hører til på Ny kærvej 2a, og træner om torsdagen.
I Aalborg Øst finder vi Danmarks ældste registrerede Floorball klub, Aalborg Flyers Floorball Club. Her kan du melde dig til en prøvetræning hos deres damehold for letøvede, og få en smag for Floorball. Klubben er dog mere end blot en Floorball Klub, da den også gør meget ud af det sociale, for som de selv skriver “Det skal være sjovt”. Så kom ud og prøv dig selv af med de andre, i en anderledes motionsform, som helt sikkert får sveden frem!

Er du mere til ketchersport og sved på panden, så kan du prøve kræfter med squash i Nørresundby Squash- og Tenniscenter. Foreningen tilbyder voksen begynder træning, juniortræning og ikke mindst træning KUN for kvinder. Squash er et højintenst spil, men når først man bliver bidt af det, kan det være svært at lægge ketcheren fra sig.

Teamwork, akrobatik og smidighed er i højsædet når du kaster dig over cheerleading. Det kan du prøve hos Royal Cheer Aalborg, der inviterer til en gratis prøvetime. Træningen består af både styrketræning, spring, stunts, pyramider og ikke mindst leg. Da det er en alsidig sport, kan du forvente at få hele kroppen trænet igennem. Da det handler om at have det sjovt, vil du også kunne forvente at der kommer lege, hvor man vil komme hinanden ved. Du kan træne med aldersgruppen 7-12 år eller 12-15 år.
Er du derimod mere en Clara Tauson end en Brooke Davis, kan du melde dig til en gratis prøvetræning i Vadum IF tennis. Vadum IF tilbyder træning til både børn og voksne. Fokus for Vadum IF er det sociale og det at dyrke motion sammen, mere end det er på performance træning. Vadum IF har en lavere kontingent sats end de fleste andre klubber, da de mener at budget ikke skal være definerende for, om man kan få lov at spille tennis. Dette kan dog kun lade sig gøre, grundet den fantastiske indsats deres frivillige lægger i
På Skydebanevej 1 i Aalborg finder vi Aalborg Selvforsvar & Ju-jitsu klub. Foreningen tilbyder træning i selvforsvar, Ju-jitsu, Aikido, Brasiliansk Jiu-jitsu, Iaido, Kyusho og selvforsvar for kvinder. På Motivu kan du melde dig til en gratis prøvetræning i Ju-Jitsu, brasiliansk jiu-jitsu og ikke mindst Aikido.
Er du mere til vind i sejlene og vand i håret, kan du komme til prøvetræning hos Sejlklubben limfjorden. På Motivu kan du melde dig til deres sejl og studér træning eller sejlsport for unge, hvor du kommer ud på J/70 sportsbåd. Sejladsen vil vare et par timer, alt efter besætningens ønsker og erfaring. Sejladsen vil foregå på Limfjorden.

Vil du kombinere sejlsport og naturliv, kan du komme til prøvetræning hos Aalborg Søspejdere. Her får du den fulde oplevelse af det at sejle og have båd, da du både kommer på vandet, men også er med til at klargøre båden i foråret. Selvom søspejdere er mere til vand end land, kan du godt forvente de klassiske spejder discipliner såsom båltænding og snobrød. 

Foretrækker du hal pomfritter, hopskud og harpiks, så kan det ske du skal give håndbold et skud. Du kan prøve kræfter med den sport vi danskere bryster os så meget af, hos både Aalborg HK og Nibe Håndboldklub. Hos Aalborg HK, som ligger centralt i byen, er der grundet mange studerende et sundt og fedt socialt liv holdene imellem. Aalborg HK har 3 herrehold og 6 damehold, så der er plads til alle niveauer. Hos Nibe håndboldklub kan de tilbyde hold til hele familien og alle niveauer. 

Vi bliver i hallen, men fjerner harpiksen og sætter kurve op. Hos Aalborg basket kan du nemlig melde dig til en prøvetræning igennem Motivu. Klubben er for folk som holder af sporten, men samtidig også gerne vil have nye bekendtskaber og måske spille kampe.

Er du mere til vind i håret hvad end det er sprint eller længere løb, så er Aalborg Øst Road Runners Club noget for dig. Klubben tilbyder både motionsløb og ungdomsatletik, så der er mulighed for at hele familien kan komme ud og bevæge sig. 

Er du til fart, teknik, taktik, samarbejde og hård kontakt, så har du en unik mulighed for at prøve kombinationen hos Aalborg Roller Derby. En jammer scorer point ved at kæmpe sig forbi modstanderholdets fire blockere. Hvis du ikke helt forstod hvad det betød, så kan du jo passende rulle forbi Aalbrog Roller Derby og få en bedre forklaring på hvad sporten går ud på, men når nu du er derude, så kan du jo ligeså godt træne med.
Foreningerne i Aalborg Kommune glæder sig til at tage imod nye som gamle medlemmer, der leder efter et aktivt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i foreningerne til en gratis prøvetræning, og der tages højde for myndighedernes retningslinjer. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”åbne træninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig. 

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.
Læs mere Luk