Om FCX

Klub alias: FCX

FCX er byens nye alternative fodboldfællesskab i krydsfeltet mellem traditionelle foreninger og institutioner.

Hvem henvender vi os til?

FCX er byens nye alternative fodboldfællesskab i krydsfeltet mellem traditionelle foreninger og institutioner.

Vores mål er gennem samskabelse, at tilbyde nye aktiviteteter som både kan supplere og komplementere almindelig idrætsaktivitet i foreningsregi, eller som enkeltstående aktiviteter kan medvirke til at skabe et bredt fundament for og motivation til et aktivt idræts- og fritidsliv for byens børn og unge.

Det vores ambition at tilbyde aktiviteter i kendte og nye rammer sammen med eksisterende lokationer og deres aktører for at sikre lokal forankring og være en håndsrækning til familiernes dagligdagslogistik.

Hertil det er vores ønske at bidrage aktivt til en bedre udnyttelse af byens begrænsede udbud af faciliteter, gennem aktivering af ydertider udenfor prime time, så flere kan få adgang til mere.

X’et står for ambitionen om at have tilbud for hvemsomhelst, hvorsomhelst og nårsomhelst.

Hvad tilbyder vi?

FCX tilbyder, med udgangspunkt i alternative fodboldformer, træning som tager udgangspunkt i deltagenes aktuelle færdighedsniveau og som styrker motorik, koordination, boldmestring og perception og beslutningkompetence.

Træningen kan tilgåes som enkeltstående aktiviteter til at udvikle egne færdigheder eller kan supplere og komplementere anden idrætsaktivitet.

Vores aktiviteter omfatter bl.a.:

Play:Lab (3-5 årige)
Leg, bold og bevægelse for 3-4 årige og forældre

Futsalito (U6-U7)
Futsal skaleret til de yngste og mindre formater og med udgangspunkt den enkeltes færdigheder.

Futsal (U8-U12)
Futsal basisteknisk og -taktisk træning med udgangspunkt i deltagerenes individuelle kompentencer.

BasiX (U6-U12)
BasiX er et basisteknisk specifiktræningstilbud i 1:1 eller mindre grupper.

Institutionssamarbejde
Vi tilbyder faste eller kortere forløb i samarbejde med børneinstitutioner og fritidsordninger.

Klubsamarbejde
Vi tilbyder faste eller kortere træningsforløb samt træneruddannelse og inspirationsdage til interesserede klubber.

Events
Vi planlægger og afvikler dagsevents og camps henover året, som løbende vil blive annonceret her på siden og på SoME.

Rejser
Vi vil arrangere rejser for med kompetenceudvikling, erfaringsudveksling og inspiration for spillere og trænere.

Hvor finder du os?

FCX er i udgangspunkt ikke bundet til en lokation, men vil forsøge at operere bredt i Københavnsområdet, så interesserede kan finde lokale aktiviteter.

Nye tilbud vil blive annonceret her på siden og på vores SoMe platforme, hvor du også kan komme i dialog med os.

Du er også velkommen til at skrive til os på x@fcx.dk

Fodbold i Frederiksberg

FCX har aktive fodbold hold her: KU.BE (Dirch Passers Allé 4). Holdene træner fredage og lørdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 2 - 7 årige.

FCX har følgende fodbold hold i Frederiksberg.

KU.BE (Dirch Passers Allé 4):
Play:Lab (2018-20) | Lørdage, kl. 09:15 - 10:00
Futsalito U6 (2017) | Fredage, kl. 16:00 - 17:00
Futsalito U7 (2016) | Fredage, kl. 17:00 - 18:00

Fodbold i København NV

FCX har aktive fodbold hold her: Grøndal Multicenter (Grøndalscenteret) (Hvidkildevej 64). Holdene træner onsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 6 - 11 årige.

FCX har følgende fodbold hold i København NV.

Grøndal Multicenter (Grøndalscenteret) (Hvidkildevej 64):
Futsal U6-U7 (2016-17) | Onsdage, kl. 17:00 - 18:00
Futsal U10-U11 (2012-13) | Onsdage, kl. 16:00 - 17:00

Futsal i København NV

FCX har aktive futsal hold her: Grøndal Multicenter (Grøndalscenteret) (Hvidkildevej 64). Holdene træner torsdage og fredage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 7 - 12 årige.

FCX har følgende futsal hold i København NV.

Grøndal Multicenter (Grøndalscenteret) (Hvidkildevej 64):
Futsal U8-U9 (2014-15) | Torsdage, kl. 16:00 - 17:00
Futsal U10-U12 (2011-13) | Fredage, kl. 17:00 - 18:00

Klubben er en del af

Frederiksberg kommune

Find dit næste idrætsfællesskab på Frederiksberg!
Foreningerne i Frederiksberg Kommune byder både nye og gamle medlemmer velkommen, der leder efter et aktivt fællesskab. Børn, unge, voksne og seniorer kan alle prøve en gratis træning, og alle myndighedernes retningslinjer overholdes. Her på siden kan du se alle de aktuelle "åbne træninger", så du kan finde ud af, hvilke idrætsmuligheder der er tilgængelige for dig.

Der er mange forskellige muligheder for at dyrke sport og være aktiv på Frederiksberg. Hvis du for eksempel ikke kan stå stille, når der er musik, kan du melde dig ind i FRBdans, som blev oprettet i 2019 som en del af Bevæg dig for Livet Frederiksberg. FRBdans tilbyder dansehold af høj kvalitet for alle aldersgrupper, herunder forældre-barn dans, dans for børn i alderen 0-3, 2-3 og 4-7 år, moderne dans og hip hop for voksne og endda hip hop for seniorer over 60. Foreningen lægger stor vægt på fællesskab, rummelighed og respekt for alle, uanset evner, alder og baggrund.

Hvis du er over 60 år, kan det være svært at komme i gang med en ny sport, men det er ikke tilfældet på Frederiksberg. Her kan du tilmelde dig BevægDig60+, som tilbyder yoga, rytmisk bevægelse, balance- og hensynstagende træning, cirkeltræning med puls og styrke og endda bordtennis. Foreningen lægger stor vægt på socialt samvær og at bevæge sig sammen med andre, uanset ens humør.

Hvis du vil træne kondition eller styrke benene, kan du prøve stepbænketræning hos KGS Idræts Gymnastikafdeling. Foreningerne på Frederiksberg Kommune byder alle velkommen til en gratis prøvetræning, og der er træningshold for alle aldersgrupper.

Hvad du kan gå til på Frederiksberg
Der er mange forskellige sportsgrene, som du kan gå til på Frederiksberg. Nogle af de muligheder, inkluderer dans (f.eks. moderne dans, hip hop), yoga, rytmisk bevægelse, cirkeltræning, bordtennis, og mange flere. Der er også forskellige træningsmuligheder for børn, unge, voksne og seniorer. Du kan finde en oversigt over alle aktuelle åbne træninger på Motivu.dk/frederiksberg, hvor du kan sortere efter alder, sportsgren, tidspunkt og sted.

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nemt finde de relevante idrætshold på vores hjemmeside. Indtast blot din (eller dit barns) alder, og alle relevante aktiviteter vil blive vist. Du kan også indtaste din adresse for at se, hvor langt der er til de forskellige træninger. Hvis du vil have endnu mere specifikke søgeresultater, kan du også vælge bestemte sportsgrene, ugedage eller tidsrum, der passer bedst til din kalender. For eksempel kan du hurtigt finde relevante træninger for en 4-årig på mandag og onsdag eftermiddage inden for en radius af 5 km fra din adresse.

Læs mere Luk